Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Kotyogós kávéfőző és a desztillált víz
2015.11.16. 10:04A kérdés:

Kedves László!A kotyogós kávéfőző is desztillált vizet csinál ugye?

A tanácsadó válasza:

Igen, azt! Azért finomabb, aromásabb a kotyogós kávéfőzőkön lefőzött kávé, mert a tiszta víz sokkal jobban ki tudja oldalani a kávé illat- és aroma anyagait. Ami a kávéfőző belsejében lerakódik a vízkővel együtt, azok mindegyike rontaná a kávé minőségét. A törökösen lefőzött kávé is csak akkor finom, ha azt is desztvízzel készítik!

Tojáshéj és a kalcium
2015.11.14. 14:51A kérdés:

https://www.youtube.com/watch?t=2707&v=XOdpikidsWoMegnéztem az előadást, de arra nem kaptam választ belőle, hogy a tojás héja szerves vagy szervetlen kalciumot tartalmaz.

A tanácsadó válasza:

A tojás héja minden esetben szerves kalciumot tartalmaz, hacsak nem egy dínó-korabeli megkövesedett tojásról van szó.

Vegetáriánusok epe ürítése
2015.11.14. 12:51A kérdés:

Üdvözlöm, azt szeretném megkérdezni, hogy a vegetáriánusok milyen epeürítő ételt esznek.Mert pl: Szabó Szigfrid azt állítja, hogy epét üríteni csak zsírral lehet.Vagy talán a só is alkalmas erre a célra, mert az is fűszer? Pl a fiziológiáson sózott chipsnek, vagy kenyérnek van epeürítő hatása?

A tanácsadó válasza:

Vegetáriánusok az alábbiakkal tudják üríteni jól az epét:
olajok: máriatövismag olaj, szója olaj, kendermag olaj, lenmag olaj, parlagfűmag olaj, nigella olaj, stb...
Fűszerek: kurkuma, gyömbér, mustár, feketekömény, majoranna, szegfűszeg, fahéj, stb...
Zöldségek: zeller, uborka, sárgarépa, retek, cékla, fekete retek, torma, stb...
Zöldséglevek: a fentiek levei
Epekőhajtásra a legjobb: másfél deci frissen présel zellergumólé, másfél deci uborkalé, másfél deci sárgarépalé. Ezeket a leveket össze kell önteni és a főbb étkezések előtt napi 3x másfél decit meg kell inni, apró kortyokban a szájban jól megforgatva minden kortyot. Elhajt minden epekövet és kitisztítja a máj epecsatornácskáit is, még akkor is ha már az epehólyag el van távolítva!!!
Van egy jó népi gyógyász mondás: " Olaj a szájban, béke a májban!!!!" Üdvözlöm a Szabó Szigfridet és üzenem neki, hogy legyen Ő is vegetáriánus, mint én immár 27. éve és azóta nincs epekövem, Amíg húsevő voltam volt, azóta nincs, mert a leírt módszerrel elhajtottam a köveimet és kitisztítottam a májam epe csatornáit is!

Ekcéma, csalánkiütés tejtermékek miatt
2015.11.05. 21:35A kérdés:

Tisztelt Doktor Úr!Van egy 13 hónapos kisfiam.Szoptatom mai napig.Fél évesen kezdődő ekcémaja és csalánkiütése után elhagytam a tejtermékeket igy el is múlt a problémája a gyereknek.Most kezdtem el bevezetni a sajtot,joghurtot neki.Ismét kezd előjönni az ekcéma es az arca csúnya.Megyünk gasztroenterologiara.Addig is ismet elhagyom a tejet es neki sem adok.Azt szeretnem kérdezni,hogy mit kell ebben az esetben tenni?Immunerosites ?C vitamint kap,echinaceat,homoktovist,probiotikumot.Ezeket adjam neki tovabbra is es mibol mennyit?Válaszát előre is köszönöm !Nagy Zsófia

A tanácsadó válasza:

Kedves Zsófia!
Gratulálok Önnek, hogy elhagyta a tejtermékeket, ugyanis az miatt vannak mindekinél bőr-problémák. A tehéntejben olyan DNS-sek vannak, hogy " a kis bociból nagy marhát kell csinálni!". Az embernek, s különösen kisgyermekeknek nincs szüksége ilyen tehén-DNS-ekre.
Amíg szoptat, addig Ön szedje az említett vitaminokat, s így az Ön tején keresztül a gyermek is hozzájut ezekhez. A legnagyobb immunerősítést a Vitamin Station cég ProbFlora-ja és a Cali Vita cég Probio Balance -ja adja, mert ezen termékek kapszuláiban a vékony- és vastagbél hasznos bélbaktériumai mellett benne vannak a prebiotikumok is azaz a probiotikumok tápanyagai. Önmagában ezek az immunrendszert 70 %-kal erősítik!!! Étkezés előtt kell bevenni fél órával kevés folyadékkal. Felnőtteknek napi 1x2 kapszulát ajánlok így szedni, gyermekeknek pedig 1x1-et. A C-vitamin, az omega-3, a B-Complex vitamin, a homoktövis hús-olaja és a homoktövis mag olaja, a szőlőmag olaj, kendermag olaj, dióbél olaj, a parlagfű mag olaja csodákat tgesznek a májjal és az immunrendszerrel. Kisgyermeknél ezekből csak mokkáskanálnyikat kell adni egyenként is, meg összekeverve ezeket kevert olajként is. A kevert olaj variáció jobb és egészségsebb.
Tisztelettel:'Dr.Weixl-Várhegyi László

Szemszárazság
2015.10.31. 20:08A kérdés:

Tisztelt Dr. ÚR! Régóta szenvedek( szenvedtem) szemszárazsággal, gyakran szemviszketéssel, könnyezéssel, és gyakran piros is a szemem, fáradékony! Egyébként rövidlátó vagyok, szemüveget hordok. 42 éves vagyok. Kaptam mindenféle típusú szemcseppet, műkönnyet stb, nem igazán váltak be, ezért most 20 ppm-es ezüst kolloidos oldatot csöpögtetek mindkét szemembe minden reggel, elég bőségesen, pontosan nem tudom a mennyiséget kiszámolni. Viszont úgy érzem, hogy használ, már nem könnyezik, és viszket olyan gyakran, mint eddig, igaz estére mindig bepirosodik azért. A kérdésem az, hogy nem káros-e ez a szememnek,mármint hogy nem csak egy-két alkalommal, hanem már legalább 2 éve napi szinten csepegtetem a szemeimbe az ezüst kolloidot. Remélem, hogy az oldatban lévő ezüsttartalomtól nem vakulhatok meg ugye? Használhatom naponta, vagy csak alkalmanként, és hány csepp a maximum amit használhatok? Köszönöm válaszát: Varga Krisztina

A tanácsadó válasza:

Kedves Krisztina!
Bátran használhatja az ezüst kolloidot, ha az desztillátvízzel és színezüsttel (99,99%-os ezüst) készült és nem több a ppm értéke 15 ppm-nél. Az 5 és 15 ppm értékű közötti kolloidok jók erre a célra. Naponta többször is használhatja és lehet szembe fújni is a pumpás flakonból. Én is használom, amikor valami belemegy a szemembe. Egyben kimossa a szemet és egyszerre fertőtleníti is. Ha sokat számítógépezik, akkor még javasolom a nátrium hylauronátot tartalmazó Vison szempcsepp használatát is, mert ez az egyedüli, amely hasznos lehet Önnek is. Naponta a Visont és a kolloidot is lehet használni , akár többször is, csak a két készhítmény használata között teljel el leghalább egy, vagy két óra. Ha csepegtetéses eljárással használja a kolloidot, akkor bármennyit is csepegtethet egyszerre a szemeibe, ha a tisztasága és a ppm értéke a feljebb leírtaknak megfelel.
Tisztelettel: László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés