Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Flavon ma-ról vélemény

A kérdés

Kedves László!A Flavon max nevű lekvár állagú étrendkiegészítőről szeretném a véleményét kérdezni amennyiben ismeri a terméket ajánlja e fogyasztásra?Üdvözlettel:Liktor Kornélia

A tanácsadó válasza

Kedves Kornélia!
Annak idején engem is megkeresett a Flavon cég, hogy ajánljam a termékeiket, de nem vállaltam.
Azért nem, mert nem vércsoport speckifikusak és nem tartják be azt, hogy gyümölcsöt nem keverek zöldséggel, ugyanis az ételtársítási szabályok szerint a zöldségek a gyümölcsökkel nem jól társíthatók, mivel a gyümölcsök savasítanak, még nyersen is, a zöldségek pedig lúgosítanak, Savas és lúgos dolgokat el kell különíteni egymástól mivel rontják egymás hatásait. Még a zöldségeknél is igaz az a szabály, hogy azokből se keverjünk össze csak hasonlóakat, pl. a répaféléket a répafélékkel, a gumósokat a gumósokkal, a leveleseket a levelesekkel, de ezekből sem ajánlott háromfélénél többet összevegyíteni. A gyümölcsökre is igaz az a szabály, hogy azok közül sem szabad összekeverni semmit, legfeljebb a hasonlóakat, pl. a körteféléket más körtefélékkel, az almaféléket a más almafélékkel, a bogyósokat a más bogyósokkal, a barackféléket más barackfélékkel stb. A citrusfélék jól keverhetőek egymással, így a lime a citrommal, a naranccsal a grapefruittal, s ezek közül a narancsot kivéve mindegyik eltér a többi gyümölcstől, amelyek savasítanak, ugyanis a citrom, a lime és a grapefruit lúgosító gyümölcsök a meggyel és az éretlen banánnal együtt. A meggyet és az éretlen banánt tehát lehet lúgosításra használni, de csak önmagukban fogyasztva őket, míg a lúgosító citrusféléket össze is lehet keverni lé-ként és gyümölcssalátaként.
A kérdésre visszatérve, a Flavon max összetevői minden vércsoport számára fogyaszthatóak, mert vagy jótékonyak az adott vércsoportnak, vagy semleges hatásúak, viszont nem keverhetőek!!! Részben nemkeverhetőek a gyümölcs alapaanyagaik (áfonya, bodza, szőlő, ribizli, homoktövis), annak ellenére, hogy bogyós mindegyik, mert már háromfélénél több van keverve egymással. A zöldség összetevőik ( ginzeng, cékla), annak ellenére, hogy nyersen lúgosítanak, egymással nem keverhetőek, mert a répafélék a gyökérzöldségekkel nem keverhetők. A legnagyobb baj a készítménnyel pedig az, hogy minden összetevője átment hőkezelésen az elkészítés, azaz gyártási folyamat során, tehát holt enzimeket tartalmaznak, s a szervezetben való feldolgozásuk során megterhelik az amúgy is túlterhelt hasnyálmirigyet. Baj még az is, hogy a gyümölcsök és a zöldségek sem keverhetőek egymással. A Flavon max összetevőit ha egyenként és megfelelő időközönként fogyasztva juttatnánk a szervezetünkbe nyers, hőkezeletlen állapotban, akkor jó hatással lennének az immunrendszerre. Itt is be kellene tartani azt a szabályt, hogy először a gyümölcsöket, s utána a zöldségeket kellene fogyasztani a dr.O.Z.A.Hanish-féle Mazdaznan elvek szerint, melyeket az élet és a gyógyítás immár 110 éve igazolt!!!!
Végül az is meg kell említenem, hogy a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Kutatóintézete már 1960-ban bizonyította, hogy a termelt és a vadon termő zöldségek és gyümölcsök ásványi anyag és vitamintartalma az '50-es évekhez képest átlag 50-70-os csökkenést mutatott, s ezt az 1980-as évek elején végzett kutatásaik tovább erősítették, mivel akkor már a '60-as évekhez képest, újabb 60 %-os csökkenést volt beltartalmi értékeikben a vadon és a termelt zöldségek és gyümölcsök esetében. Például a tej- és tejtermékek esetében 2000-ben meghatározottak szerint, az 1960-as értékhez képest 95 %-os(!!!) volt a csökkenés, s már azóta is eltelt újabb 15 év! Nyilván a teheneknek azért csökkent a tejük vitamin és ásványi anyag tartalma 95 %-al, mert az elfogyasztott takarmányaik és tápjaik is vitamin- és ásványi anyag hiányosak. Egyébként Magyarország talaja jódhiányos, de Magyarország és fél Európa talaja pedig szelén hiányos és mindkét nyomelem nagyon fontos az immunrendszer számára. Sajnos ezek ma már csak koncentrált és szerves kötésű táplálékkiegészítőkkel juttathatók csak be a szervezetbe és ezt a gyógyítás hivatalosan ortomolekuláris medicinának nevezi. A környezeti ártalmak megnövekedett szintje (nukleáris-, radar-, mikrohullámú-, mobil-, digitális, amplitudó modulált-, frekvencia modulált-, stb. sugárzások, elektroszmog, szatellit szmog-, stb..) pedig még a '40-es évek beltartalmi értékeit tartalmazó táplálékokkal sem semlegesíthetők, csak a folyamatosan szedett szerves kötésű táplálékkiegészítőkkel.
Az, hogy mégis jeleznek vissza pozitív hatásokat a Flavon max fogyasztók, az azért van, mert szervezetükben olyan alacsony a makro- és mikroelem szint, meg a vitamin szint, hogy az a kevés, amit a Flavon készítménnyel bejut az is javít valamit a szervezetük egészségi állapotán a szedés elején. Hosszabb szedés esetén viszont már a társíthatósági szabályok be nem tartása miatt jelentkezni foignak problémák a közérzetben, de akkor már azt nem a készítmények tulajdonítják.
A fentiek miatt tehát fogyasztásra én Önnek nem ajánlom, csak ezt el kellett magyaráznom, hogy megértse, hogy miért nem javasolom.
Üdvözlettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László

Mágneses lepedő, mágneses derékalj

A kérdés

Tisztelt doktor úr!Sehol nem kapható olyan mágneses lepedő amin elszórtan helyezkednek el a mágnesek. Kérdezném, hogy mennyire jó az amiben mágnescsíkok vannak? Vagy derékalj is megfelel a lepedő helyett?Üdvözlettel:Nóra Frigyes

A tanácsadó válasza

Kedves Nóra Frigyes!
Az a jó mágneses lepedő, amelyiknél mágnescsíkok adják meg a mágneses Észak irányt. Azt javasolom, akár mágneses lepedőt, akár mágneses derékaljat vásárol, hogy egy kis iránytűvel, vagy cérnára kötött gombostűvel a mágnescsíkok felett ellenőrizze le, hogy azok tényleg mágnesesek-e, vagy csak sima műanyag csíkok. Sajnos más sok átverés született ebben a témában, ugyanis eladnak olyan mágneses lepedőket és mágneses derékaljakat, amelyekben csak műanyag csík van és nem mágnescsík. Ha az ellenőrzés igazolja a mágnesességet, akkor azt is javasolom ellenőrizni, hogy valóban Északi iránynak felel-e meg a fej iránya, ugyanis szakértelem hiányában sokan úgy teszik bele a mágneses csíkokat a lepedőkbe, vagy a deréaljakba, hogy azokon össze-vissza vannak belerögzítve a mágneses csíkok, s nem egy irányba nézően.
Az elszórtan elhelyezkedő mágneses lepedőket, derékaljakat nem javasolom használni, mert azoknál nem biztosítottak elmozdulás ellen a mágnesek és azok gyakran elmozdulnak és olyankor már nem hatásos, sőt negatív hatásai lehetnek az ilyen mágneses tereknek
Amúgy egyébként lehet mágneses lepedőt is használni, meg mágneses derékaljat is. A mágneses derékalj annyival jobb, hogy az tartósabb és benne stabilabban vannak a mágneses csíkok.
Tisztelettel:'Dr.W.-V.László

Kotyogós kávéfőző és a desztillált víz

A kérdés

Kedves László!A kotyogós kávéfőző is desztillált vizet csinál ugye?

A tanácsadó válasza

Igen, azt! Azért finomabb, aromásabb a kotyogós kávéfőzőkön lefőzött kávé, mert a tiszta víz sokkal jobban ki tudja oldalani a kávé illat- és aroma anyagait. Ami a kávéfőző belsejében lerakódik a vízkővel együtt, azok mindegyike rontaná a kávé minőségét. A törökösen lefőzött kávé is csak akkor finom, ha azt is desztvízzel készítik!

Tojáshéj és a kalcium

A kérdés

https://www.youtube.com/watch?t=2707&v=XOdpikidsWoMegnéztem az előadást, de arra nem kaptam választ belőle, hogy a tojás héja szerves vagy szervetlen kalciumot tartalmaz.

A tanácsadó válasza

A tojás héja minden esetben szerves kalciumot tartalmaz, hacsak nem egy dínó-korabeli megkövesedett tojásról van szó.

Vegetáriánusok epe ürítése

A kérdés

Üdvözlöm, azt szeretném megkérdezni, hogy a vegetáriánusok milyen epeürítő ételt esznek.Mert pl: Szabó Szigfrid azt állítja, hogy epét üríteni csak zsírral lehet.Vagy talán a só is alkalmas erre a célra, mert az is fűszer? Pl a fiziológiáson sózott chipsnek, vagy kenyérnek van epeürítő hatása?

A tanácsadó válasza

Vegetáriánusok az alábbiakkal tudják üríteni jól az epét:
olajok: máriatövismag olaj, szója olaj, kendermag olaj, lenmag olaj, parlagfűmag olaj, nigella olaj, stb...
Fűszerek: kurkuma, gyömbér, mustár, feketekömény, majoranna, szegfűszeg, fahéj, stb...
Zöldségek: zeller, uborka, sárgarépa, retek, cékla, fekete retek, torma, stb...
Zöldséglevek: a fentiek levei
Epekőhajtásra a legjobb: másfél deci frissen présel zellergumólé, másfél deci uborkalé, másfél deci sárgarépalé. Ezeket a leveket össze kell önteni és a főbb étkezések előtt napi 3x másfél decit meg kell inni, apró kortyokban a szájban jól megforgatva minden kortyot. Elhajt minden epekövet és kitisztítja a máj epecsatornácskáit is, még akkor is ha már az epehólyag el van távolítva!!!
Van egy jó népi gyógyász mondás: " Olaj a szájban, béke a májban!!!!" Üdvözlöm a Szabó Szigfridet és üzenem neki, hogy legyen Ő is vegetáriánus, mint én immár 27. éve és azóta nincs epekövem, Amíg húsevő voltam volt, azóta nincs, mert a leírt módszerrel elhajtottam a köveimet és kitisztítottam a májam epe csatornáit is!