Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Változó kor kezelése

A kérdés

T Weixl Úr! 5 éve tart a "változó" kor nálam.Úgy érzem lecsengőben van a hőhullámok intenzitása és gyakorisága,ezidő alatt fokozatosan úgymond jobb lett.Eddig nem volt külünösebb bajom,általában makkegészséges vagyok,de egy fél éve sok minden bajom kezdett lenni.Májfoltos lett a kézfejem és az arcom,deformálódott az egyik nagylábujjam,bütykőm lett,megereszkedett a bőröm,tokám lett,pedig nem híztam meg,karikás a szemem,szinte állandóan fáj a derekam és ezáltal a lábam is ,vagy talán fordítva,a lábamtól a derekam? Recseg ropog mindenem,már a hátam is forgásnál.56 éves koromig rendesek, szabályosak voltak a ciklusaim,4 gyermeket szültem kettőt huszonévesen kettőt negyvenesen,minden gond nélkül (egy házasságból)Kérem írja meg hogy miket kell szednem táplálékkiegészítőket?Néhány napja jött meg a tisztasó szállitmány elkezdtem szedni és azzal is főzök stb.. az Ön elmondása szerint, a desztillálót pedig a héten vesszük meg szintén az Őn előadásai alapján.Mi egyéb teendőm van? Köszönöm a válaszát Magdi

A tanácsadó válasza

Kedves Magdi!
A szervezete a kora miatt tele van már méreganyagokkal, amelyektől meg kellene szabadulni, de már nem tud, mert nincs menzesze. MInél idősebbek vagyunk, annál tisztábban kell élnünk és táplálkoznunk, mert az immunrendszerünk már nem bírja azt a strapát, mint amit fiatalabb korban elbírt!
Ez lenne a javaslaton Önnek:
1. desztilláltvíz ivásra, főzésre, italok, ételek készítésére. beszerzés: info@vizdesztillalo.hu beszerzési helye: Bp.IV.ker. Vasrózsa u.13. Kókai Pálné. Desztillálásra jók még a régi pálinkafőzők, amelynek a hűtőcsöve bár rézből van, de azon már olyan bevonat képződött az évek során, hogy az már megvédi a további kioldódástól és így már nem szennyezi sem az alkoholt, sem a desztillált vizet.
2. Tiszta sóval erősen kell sózni ( napi három púpozott teáskanálnyi) az ételeket készítéskor és utánsózáskor is. A tiszta só több helyről is beszerezhető. A csomagolását, kinézetét meg kell nézni a www.tisztaso.hu honlapon és akkor ezt kell keresni az üzletekben. www.bijo.hu
3. Vércsoport szerint vegetáriánusan kell táplálkozni, de ha megengedi az étrend, akkor sem szabad a nem homogénezett vajon kívül fogyasztani más tehéntej terméket. Nagyon fontos az alábbi fűszerek napi szintű rendszeres használata a kiszedett ételekre való rászórással: majoranna, gyömbér, szegfűszeg, erős paprika, fahéj, szegfűszeg (ezeket is a vércsoportnak megfelelően kell használni. Két-háromfélét össze lehet keverni por alakban és ebből kell minimum egy púpozott kávéskanálnyit rászórni a kiszedett ételekre, olajos kenyerekre, turmixokba, stb.
4. Az elektroszmog ellen, a mobilszmog, wifi, stb, sugárzások ellen védekezni kell. Meg kell nézni a www.foldelnijo.hu honlapot, hogy hogyan kell ezeket végrehajtani. A mobiltelefonra (ennek a zsebben való hordása is előidézhette a betegséget!!) javasolom megvenni a védő EMF harmonizálót a www.vitaminstation.hu honlapról. Éjszaka áramtalanítani kell minden vezetéket az ágytól számítottan minden irányban 2 méteren belül, s ugyanebben a körben lévő fémeket, meg ha nem lehet eltávolítani, akkor földelni kell! A fejnek alváskor Északi irányban kell lennie!
5. Fontos a lelki egyensúly! Meg kell bocsájtani mindenkinek, főleg a családon belül. El kell fogadni mindig minden megváltoztathatatlant, azaz szabad minden helyzetben szépen viselkednünk, mert ha idegileg rágódunk valamin, az kikezdi az egészségünket, s csak mi húzhatjuk a rövidebbet. Nagyon fontos az elengedése a személyeknek, a problémáknak és minden más idegesítő tevékenységnek. Érdemes elvégezni a dr. Domján László által tartott Agykontroll tanfolyamokat és a Kövesi Péter által tartott Usui-Reiki tanfolyamokat. Lehet a vallás felé is nyitni, mert azok is jól kezelik a lelki konfliktusokat. Kifejezetten jó konfliktuskezelő vallások, a református, a babtista, az adventista és a jehovista, valamint az izraelita vallások.
6. Táplálék-kiegészítőkből a legfontosabb a ProbFlora, amely 70 %-al növeli az immunrendszer erejét! Ebből egy hónapig 3x2-őt kell szedni reggel étkezés előtt, utána újabb egy hónapig 2x2-őt ugyanúgy, majd a harmadik hónaptól kezdve már csak 1x2-őt kell szedni belőle reggelente, étkezés előtt. Ezt életünk végéig javasolt szedni!!! A legtöbb javasolt táplálék-kiegészítő Vitamin Station termék, amely beszerezhető a Bijó Szakáruházban (www.bijo.hu) vagy a Vitamin Stationtól a www.vitaminstation.hu honlaptól.
7. A C-1000-esből 3x1-et kell szedni és vele együtt kell szedni a BioFlavone C-t is, szintén 3x1 formában, (www.vitaminstation.hu)a nap során elosztva egyenlő időközönként. Ez mellett kell napi 3 dkg aszkorbinsavval (patikában le kell méretni a 3 dkg-ot és az szerint adagolni minden nap), egy citrom levével és kevés csipkeszörppel, vagy feketeribizke szörppel, egy-másfél liter desztilláltvízzel C-vitaminos italt készíteni és azt is nap közben egyenlő időközönként, egyenlő mennyiségben kell iszogatni.
8. Reggel, étkezés előtt be kell venni egy kapszula Mega Q10-et (vit.stat) és egy 500 mg-os L-Karnitin-t (www.bioco.hu).
9. Omega-3 –ból napi 3x1-et kell szedni az étkezések végén, úgy, hogy ne az utolsó falattal vegyük be a gélkapszulát.(vit.stat)
10. Alga Complexből 4x1-et kell szedni étkezés előtt.(vit.stat)
11. Szelénből reggel étkezés előtt 200 mikrogrammosat (www.highland.hu) és este lefekvés előtt fél órával egy 100 mikrogrammosat (www.now.hu) kell bevenni.
12. Cinkből, napi 30 mg-ot kell bevinni reggel étkezés előtt (www.highland.hu)
13. Every One-ből napi 1x1-et kell bevenni reggel étkezés közben (vit.tat).
14. Lefekvés előtt fél órával be kell venni egy Mega B-Complexet is. Ezt a Teréz krt. 9-ben lehet beszerezni a Cali Vita boltban (www.calivita.hu).
15. Közvetlenül lefekvéskor be kell venni a nyelv alá egy szem Melatonin-t, ha 20 és 22 óra között fekszünk le. Este 22 óra utáni lefekvéskor már 2 szemet kell betenni a nyelv alá a 3 mg-os Melatonin-ból és el kell szopogatni. Melatonint be lehet szerezni az Ökonet-től, vagy a Starlife cégektől, vagy patikákból Bio Melatonin-t, ami már kicsit drága. Honlapoktól is be lehet szerezni: www.starlife.hu, www.okonet.hu, www.creationsgarden.com.,
16. Olajok: főzni, sütni csak szőlőmag-, rizs- és oliva olajok ajánlottak! Hidegen sajtolt formában pedig naponta a SOLIO olajokból (www.solio.hu) az alábbiakat kellene összekeverve, úgy a szervezetbe juttatni, hogy a kiszedett ételekre (leves, tészta, kenyér, főzelék, saláta, turmix, stb) kell tenni és azt úgy elfogyasztani. Egy napi minimum adag ( ettől lehet többet, de kevesebbet nem!) szőlőmag olaj 1 evőkanál, máriatövismag olaj 1 evőkanál, szója olaj 2 evőkanál, kendermag olaj 1 evőkanál, lenmag olaj 1 evőkanál, tökmag olaj 1 evőkanál, dióbél olaj 1 evőkanál, szezámmag olaj 1 evőkanál, feketekömény olaj (Nigella Sativa) 1 teáskanál. Ez összesen napi minimum 9 evőkanál és egy teáskanál olaj, s ettől többet lehet fogyasztani.
17. „Istenek eledele” néven árulják a parlagfű tablettát. Ebből étkezés elején kellene naponta 3x1-et bevenni. www.parlagfu.eu tól is de bioboltokból is beszerezhető.
18. Teákat is kellene inni, de azokat csak desztilláltvízből és szálas teákból szabad készíteni. Javasolt teakeverékek egy, az egy arányban keverve: zöld-tea, körömvirág tea, hibiszkusz tea, stevialevél tea egyik nap, másik nap, zöld tea, stevialevél tea, zöld diólevél tea, parlagfű tea. Teából nagyon sokat lehet inni, de az mindig étkezés előtt legyen, vagy két étkezés között. Meleg teát szabad inni étkezés közben és étkezés végén is. Lehet inni , cikória kávét, steviával, vagy xilittel édesítve .
19. Desztilláltvízből reggel a felkelés után közvetlenül 5 percen belül meg kell inni egy fél litert Innentől számítva két óránként 2-2 deci desztilláltvizet kell meginni, ha szomjas, ha nem!!! Desztilláltvíz ivásnak számít az is, ha desztilláltvízzel készítünk szuperoxigénezett vizet. Ez az én találmányom és 100%-osan gyógyítja a szív és érrendszeri, a máj, a tüdő és a vese, valamint az emésztőrendszeri betegségeket. A készülék beszerezhető a www.oxigroup.hu oldalról és kérem jelezni, hogy Ön a feltaláló betege és akkor kapni fog jelentős árkedvezményt. Így a desztvíz még hatásosabban gyógyít és jól regenerálódik a beteg tüdő, beteg máj, bőr, stb…
Verőce, 2015.február 02.
Dr.med.vulg. Weixl-Várhegyi László
természetgyógyász

Nuga-Best termékek

A kérdés

Kedves Weixl Úr!Ön nagyon tájékozott az élet minden terén. Kérdésem Ön felé, hogy mi a véleménye a Nuga-Best termékekről? Ezek turmalin, germánium, elván, és vulkanikus kőzetek keverékéből álló gyógyító eszközök. Elég drágák, de a nagymamám szeretne vásárolni belőle, azt mondja hasznos lenne, de nincs elég pénze hozzá. Már annyi átverésen vagyunk túl, ezért kérdezném Önt, hogy tényleg gyógyító erővel bírnak a Nuga-Best termékek?Válaszát türelmetlenül várva.Köszönettel:Kis Jánosné

A tanácsadó válasza

Kedves Asszonyom!
Annak idején engem is bombázott az egyik ügynökük, hogy legyek szakértőjük, de azzal visszakoztam, hogy bár csak néhány terméknél, de alkalmazzák az infravörös fénnyel való kezelést, melyet én nem javasolok, mert ehhez a fényhez nem vagyunk genetikailag hozzászokva és ha valaki nem érti ennek a módszernek a lényegét és nincs tisztában az ártó hatásaival, akkor sajnos nem gyógyító eszköz, hanem ártó eszköz minden infra sugarakat kibocsátó készülék, vagy eszköz!!!
Az elektromossággal működő, meg a mágneses termékeiket csak nagy szakértelemmel szabad használni, mert az elektroszmog többet árthat, mint amit a turmalin javít. Én inkább a megbetegítő életmód, a megbetegítő táplálkozás, megbetegítő gondolkozás megváltoztatását és az elektroszmog elleni védekezést szoktam ajánlani, mert azok sokkal hatásossabbak és nem csak időszakos hatásúak, mint a Nuga-Best termékek.
Vannak jó termékeik, mint pl. a párnájuk, de ugyanezt tudja egy sokkal olcsóbb és talán még hatásosabb tönkölybúza szemekkel készített, vagy tönköly pelyvával készített párna. Jó a nem infrás övük, a szőnyegjük és a palástjuk is, de legjobb a szappanjuk és a fogkrémjük, mert ez az utóbbi két termék kevés vetélytársat tud itthon, ami hasonlóan jó és hatékony. A kőzetek valóban jók, de ugyanilyen jók a magyar vulkanikus és nem vulkanikus kőzetek, a dunai kavics, vagy a magyar agyag, de még a tégla és a cserép is!. Ha a nagymamája tudna szerezni egy igazi szlmával, afrikkal, kókuszrosttal megtömött, vagy készített matracot, az ugyanolyan jó lenne neki. Ugyanilyen jó hatású és sokkal olcsóbb például a cserge. Az én nagymamám a sütőben melegített cserepet és téglát használt hasonló izületi panaszokra és azok is tökéletesen megfeleltek. A földelések az elektromos vezetékek rendbe hozatala, kifekvés a geopatikus zónákból, vagy egy-egy élő fa hosszabb idejű átölelése is hasonlóan gyógyító hatású, mint egy Nuga Best termék.
A leírtak alapján döntsenek, a véleményemet leírtam.
Tisztelettel:'Dr.med.vulg.Weixl-Várhegyi László

Előadás tartása

A kérdés

Dr. Várhegyi Lászlótól szeretném megkérdezni az alábbiakat. 2015.03.02-2015.03.07 közötti időben tartja aZáhonyi Nők Egyesülete a Nők Hete programsorozatot. Szeretném megkérdezni, hogy Életmód tanácsadással kapcsolatos előadást el tudne vállalni ? Egyesületünk 2015 évben lesz 10 éves és ez a programsorozat immár 8 évre tekinthető vissza. Amennyiben igen, akkor kérem , hogy írja meg legyen olyan kedves, milyen feltételei vannak? Kérésemmel maradok Tisztelettel Tóth Ferencné elnök.

A tanácsadó válasza

Kedves Elnök Asszony
Budapesten a Bijó Egészségközpontban (Bp.XIII.Róbert K. krt.96-98.) tartok előadásokat (tanfolyamokat is), vidéken pedig iskolákban, művelődési házakban. Lakóhelyemtől Verőcétől minél messzebb van az előadás helye, annál magasabb a kiszállási díj összege, főleg, ha még pálya-matricát is kell hozzá vennem. Egy több órás útra csak akkor vállalkozom, ha nem egy-két órás előadást kell tartanom, mert arra ugyanúgy rámegy az egész napom, mint ha 6-8 órás előadást tartanék. A minimum óraszám amiért már elmegyek, az 4 óra és 10 óránál többet meg egy alkalommal nem vállalok.
Március 7-e szombatra esik és olyankor dolgozom a Bijó Szakáruházban, mint tanácsadó, s ha akkora kellek Önöknek, akkor a helyettesítésről is kell gondoskodnom, s egyben a szombat délután pedig rendelési nap Gödön. Ezért lenne jó előre tudnom a pontos időpontját az előadásomnak. Március 4-e pedig a Bp-i rendelési napon, így tehát a szerda az kiesett, a szombatról pedig előre kell tudnom, hogy tudjak intézkedni a helyettesítésről, valamint, hogy ne vegyenek fel nekem arra az időre betegeket.
A nem publikus részen megadom az elérhetőségeimet, melyeken kérem közölni a tervezett időpontot, időpontokat és a tervezett időtartamát az előadásomnak. Ott-alvásos, tehát több napon is tartott előadást nem vállalok, mert akkor már sok tevékenységemet kell átszervezni.
Mivel többnyire gépkocsival utazom, sok függ az útviszonyoktól is, és remélhetőleg akkor már nem kell hófúvással, hóakadályokkal számolnom. Kérésem az is, hogy 10, 11 óra előtt ne kezdődjön az előadás, mert egy kb. 4 órás autóút áll előttem, még ha autópályán tudok menni Nyíregyházáig, akkor is.
Van még egy olyan feltételem is, hogy az előadások előtt, után, szünetben biztosítsanak egy olyan helyett, ahol a termékeimet árusíthatom ( arany- és ezüst kolloidok, vércsoportos kiadványaim (7 féle), parlagfű tabletta, tiszta só, mobil harmonizálók,stb.) és ehhez asztalt és széket is biztosítanak. Az értékesítéssel valamelyik családtagom foglalkozna. Nyugta- és számlaadás megoldott.
Előadás előtt és után ingyenes tanácsadást tartok a hozzám fordulóknak és azt is úgy kellene helyileg biztosítani, hogy ne sértse a kérdező személyiségi jogait, ha esetleg nem egyezne bele abba, hogy többen is hallják a problémáját és a válaszaimat. Abba beleegyezem, hogy ha valaki felveszi az előadást videóra, azt közösségekben, vagy közösségi médiákban megjelentessék, s ezért nem kérek díjazást. Előadásomat általában valamelyik családtagom is rögzíteni szokta videó-felvétel formájában, s kérdezem, hogy milyen hosszú villanykábel kell a legközelebbi konnektortól, s tudnak-e biztosítani hosszabbítót. Ugyanez vonatkozik táblával ( krétás, vagy filces írási lehetőség) kapcsolatban is. Esetleg, van-e kivetítőjük, vagy laptopjuk. Laptopot tudok vinni (ahhoz is kell áram biztosítása), de kivetítőm nincs. Ha nagy teremben lesz és vélhetően sokan lesznek, akkor kérnék szépen mikrofon lehetőséget, de ne vezeték nélkülit ha lehet ilyen kérésem is.
Az előadásért és útiköltség térítésért összességében (min. 4 óra ea. esetében) 70.000.-Ft -ot kérek, amelyről az Egyesületnek, vagy a szervezőnek számlát adok.
Hát, ezek lennének a kéréseim, illetve a feltételeim.
Tisztelettel: Dr.med.vulg.Weixl-Várhegyi László

Szívbetegség

A kérdés

Tisztelt Weixl-Várhegyi úr!Szívbetegséggel kapcsolatban szeretném Öntől megkérdezni, hogy ha valakinek szívbillentyű megvastagodása van, azt csak műtéttel lehet korrigálni Ön szerint?58 éves férjemnek ezt állapították meg, de ő ebből semmit nem érez, nem fáj neki semmi, nem fáradékony, nem hiszi el, hogy betegnek nyilvánították. Nem akar beleegyezni a műtétbe.Kérem, ha tud segítsen rajta, hogyan kerülhetné el a műtétet.Válaszát hálásan megköszönöm:K. Katalin

A tanácsadó válasza

Kedves Katalin!
Addig, amíg nem okoz semmilyen problémát, addig ne műtesse meg magát a férje, mert nagy kockázata van a műtétnek! A megvastagodást, ha levékonyítják, akkor még előbb lehet baj, mint így. Ha én lennék a helyében, én sem műtetném meg magam. Szedjen napi 60 mg Q10-et, meg 500 mg L-Carnitint, Kvargezitet. Étkezések előtt ihat másfél deci vörösbort, étkezések után, meg 3 centiliter törköly pálinkát. Ezekenek is szív- és érvédő tulajdonságai vannak, ha betertják az adagolást! Otthon tessék szőlőmag olajjal sütni főzni, valamint egyen sok szőlőt, mazsolát, valamint hidegen sajtolt szőlőmag olajos kenyeret. Vegyen bioboltban szőlőhéj őrleményt (piros szőlő a jobb erre a problémára), meg piros szőlőmag őrleményt és ezekből az őrleményekből napi egy-egy evőkanálynit fogyasszon el, úgy, hogy a kiszedett ételek tetejére kell tenni és azt bele kell keverni. Ne hordjona zsebeiben, főleg nem a felső zsebeiben bekapcsolt mobilt, okostelefont, tabletet, stb . Dobják ki A MIKRÓT, MERT AZ NAGYON ÁRT NEKI, MEG A WIFI- ÉS DECT TELEFONOK SUGÁRZÁSA IS!!!! Ne alaudjon elektroszmogban! Olvassák el a www.foldelnijo.hu oldalon leírtakat és azt tartsák is be. Táplálkozzon a vércsoportja szerint, de ha az megengedi is, akkor se fogyaszthat, napraforgó-, repce-, kókusz- és pálma olajokat, margarinokat és semmilyen olyan ételt, amelyek ezekkel készültek, vagy ezeket tartalmazzák! Fogyasszon Omega-3 tablettát, mega B-Complexet, gingko bilobát, cinket, szelént, algát és C-vitamint, valamint D3 és K2 vitaminokat. Sózzanak bátran a tiszta sóval - www.tisztaso.hu -. Részletes terápiát akkot tudnék adni, ha a vérleleteivel megkeresnének a rendeléseimen. Üdvözlettel: 'Dr.med.vulg:Weixl-Várhegyi László
www.vitaminstation.hu 06-27-532-875

Epekő elhajtás

A kérdés

Tisztelt Uram! 3 hónapja végzett, UH vizsgálaton 15 mm es epekövet diagnosztizáltak nálam. Nem tudom a pontos kialakulását, bár erre utaló enyhe panasz jelentkezett az elmúlt évben 2 alkalommal, Ennek akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget. Most viszont, egyre több alkalommal jelentkezik nagyon erős, több órás görcs. Mikor kiderült azonnal javasolták a műtétet, amit én egyáltalán nem szeretnék, ha nem szükséges. anyukámat is megoperálták, de a rosszullétei egyáltalán nem múltak el, sőt! A fórumban olvastam, hogy lehetséges epekő elhajtás különböző kúrákkal. Továbbá azt is olvastam, hogy a fekete-retek csepp is igen jótékony hatású. Bízom benne, hogy a 15 mm-es követ is ellehet hajtani!? Érdekelne ennek a folyamata is. A legnagyobb gondom viszont, az , hogy gyermeket szeretnék a párommal, és emiatt a kövesség miatt nagyon tartok , hogy valami gondot fog okozni a terhesség alatt, és ugye abban az állapotban nem igazán célszerű erős fájdalomcsillapítót, görcsoldót szedni. Nagyon erős, intenzív fajdalommal járnak a görcseim, bár hányinger nélkül. Szeretnék véleményt és tanácsot kérni a problémámmal kapcsolatosan. Előre is köszönöm!!!

A tanácsadó válasza

Kedves Hölgyem!
Kérem olvassa el a kőelhajtásra vonatkozóan a másoknak írt válaszaimat (frissen préselt zellerlé-uborkalé-sárgarépalé 1:1:1 arányú keverékének megivása étkezés előtt). Abban Önnek igaza van, hogy ilyen állapotban nem szabad gyermeket vállalni. Legyen otthon mindíg a 7.számú Schüsszler só D6-os potneciálú változatából egy kis üveggel és ha görcsei lennének, akkor másfél deci forró desztvízbe tegyen 10 szemet, oldja fel és apró kortyokban igya meg. 4-5 percen belül megszünteti a görcsöket!
Jó lenne, ha a vérképeikkel együtt felkeresnének az édesanyjával együtt, mert biztos, hogy nem megfelelő táplálkozás, nem megfelelő zsiradékok használata idézi elő a kőképződést. A vércsoportjaik szerint kellene táplálkozniuk. Kerülni kellene a pálma-, kókusz-, napraforgó- és repce olajokat, a margarinokat és mindent ami ezekkl készült vagy ezeket tartalmazzák! Ugyancsak tilos minden tehéntej és tehéntejtermék, valamint állati zsiradék is. Főzzenek szőlőmag-, rizs-, vagy oliva olajokkal. Fogyasszon napi egy evőkanál máriatövismag és két evőkanál szója, valamint két evőkanál kendermag olajokat összekeverve, s kiszedett ételekre, kenyérre, turmixba téve.
Igyon somk ezerjófű és gyermekláncfű teákat, desztvízzel készítve. A fekete retek cseppek csak akkor jók Önöknek, ha 0-ás, vagy A-s vércsoportúak. Ha nem ismerik biztonsággal a vércsoportjaikat, vagy B- és AB-s vércsoportúak, akkor nem használjanak semmilyen retket, vagy retek készítményt. Használjon minden ételhez egy-egy mokkáskanál kurkuma és gyömbér port és ezeket keverje bele a tányéron lévő ételébe, vagy szórja rá az olajos kenyerére.
Ne legyen az ágyuk közelében semmilyen vezeték áram alatt, semmilyen fém földeletlenül, valamint semmilyen bekapcsolt hiradástechnikai eszköz, vagy más elektromos, vagy elemes készülék. Kérem nézzék át a www.foldelnijo.hu honlapot is.
Üdvözlettel: 'Dr.med.vulg.Weixl-V.László