Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Felfázás?

A kérdés

Tisztelt Dr Úr!1 éve jelentkeztek felfázásra utaló tüneteim (strandolás után), tenyésztés során baktérium és gomba is kimutatható volt bár alacsony csíraszámban. Kaptam Pimafucort kenőcsöt, diflucan tablettát és gyógyszertárban kikevert kúpot. Sajnos a panaszaim újból előjöttek. Vizelettenyésztés negatív lett. Mára már vizelési panaszaim nincsenek, viszont az égő érzés a hüvelyben megmaradt. Felkerestem Dr Újházy Andrást budapesten aki mikroszkópos vizsgálattal illetve kenetvétel vizsgálattal megállapította hogy saccharomyces cerevisiae nevű gomba van a hüvelyben, baktérium nincs. Fehérvérsejt nincs. 600 mg-os bóraxos kúpot és krémet írt föl, 3 havi adagot. Sokat enyhült a panaszom, a szex is jó volt már viszon tamikor elmúlt a menstruációm újból együtt voltunka férjemmel és már éreztem az égő érzést.Most minden kezdődik elölről? A párom is használta a bóraxos krémet illetve diflucant is szedett. Mit tanácsol? Nagyon sok nőgyógyásznál jártam. Egy vérvétellel kideríthető lenne az ok?

A tanácsadó válasza

Kedves Asszonyom!
Önnek gyenge az immunrendszere. Kérem nézze meg a legújabb előadásomat és majd utána még adok konkrét tanácsolat is.http://youtu.be/f3kD8eFSr98
Üdv. László
Ezt is nézze át:http://szokelajos.extra.hu/betegsegeink-lenyege

Szívritmus zavar

A kérdés

Tisztelt László!Szeretnék érdeklődni hogy tudna e nekem abban segíteni hogy van egy kis szívritmus zavarom van mikor van egy pár napig néha de van mikor hetekig nincs észre vettem hogy inkább akkor van mikor front van de lehet hogy tévedek próbáltam gyógyszerekkel de az sem sokat segített ideig óráig jó de aztán nem érnek semmit és nem is akarok a rabjuk lenni,elkezdtem egészségesen élni sokat mozgok futás és bringázás és kondizom is napi rendszerességgel, és sok zöldséget és gyümölcsöt eszem és halat,húst nem nagyon szoktam és lisztes cukros adalék anyagos termékeket sem,1 napom így zajlik le reggel kb megiszom 0.8dl vizet,utána iszom egy diófa levél teát de azt csak kúra szerűen szoktam,György teákat iszom :érbarát tea -vérnyomás barátja tea-fehér fagyöngy tea-citrom fű tea-egészség védője tea-galagonya virágos hajtás vég tea-és az élvezeti teák és mikor itt az ideje akkor a tisztító teákat ,fehérjét is iszom a az edzés miatt és eszem a parlag füvet is és sok c vitamint eszem és nagy dózisú multivitamint is eszem Dr Lenkei termékeit kezdtem el most.mivel sokat sportoltam és sokat voltam katona sajnos többször elszakadta jobb lábamba a kereszt szalagom és a sok műtét és térd gép hordás miatt lett egy kis keringési zavar a lábamba néha meg dagad de nem mindig,sok citromot és fokhagymát kezdtem el fogyasztani,magamról annyit hogy 37 éves vagyok 185 cm és sajnos 106kg de 130 voltam és pár hónap alatt fogytam le ennyire a magas vérnyomásom megszűnt az edzések miatt ,előre is köszönöm a segítségét.Üdv:Laci

A tanácsadó válasza

Kedves Laci!
Először nézze meg az előadásom és majd utána még írok hozzá.
http://youtu.be/f3kD8eFSr98
Nagyon fontos, hoigy ezt is nézze át, mert sok lényegeset tartalmaz:
http://szokelajos.extra.hu/betegsegeink-lenyege
Üdv.: László

Oxigénszifon és oxigénpatron

A kérdés

Kedves László!Minden tiszteletem az öné,amit véghezvitt és amit elért.Meg szeretném kérdezni,hogy az oxigénnel dúsított vizet vagy patront hol lehet vásárolni vagy rendelni? Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel: Papp Annamária

A tanácsadó válasza

Kedves Annamária!
A www.oxigroup.hu weboldalon kérem vegye fel a kapcsolatot Nagy Istvánnal és hivatkozzon rám. Ők forgalmazzák és megmondja azt is, hogy hol lehet patronokat cserélni. Kiküldik postán is a palackot, de ha Ön Bp-i, akkor el is mehet érte. Közel ezer helyen lehet már patront cserélni az országban.
Remélem, mielőbb üdvözölhetem a szuperoxigénezett vizet fogyasztók egyre bővülő táborában.
Tisztelettel: László
http://szokelajos.extra.hu/betegsegeink-lenyege

Ekcéma

A kérdés

Tisztelt Doktor Ur !37 éves vagyok és körülbelül ennyi ideje atópiás ekcémával élek. Több féle gyógymódot kiprobáltam, nem sok sikerrel. A tünetek föleg a két tenyeremen jelentkeznek szinte állandóan, néha ki is reped. Az egész testem száraz, az arcom is ekcémás. A székletem rendszertelen. sürün van hasmenésem. candidagombák túlszaporodtak a szervezetemben egy biorezidencia vizsgálat szerint.. Cukrot, finomlisztet, tartósitószerrel készült ételeket és tejerméket kb. két-három éve nagyon ritkán fogyasztok. Kérem a tanácsát, javaslatát. Várom válaszát:Renáta.

A tanácsadó válasza

Kedves Renáta!
Kérem olvassa el ebben a témában másoknak írt válaszaimat és vegye figyelembe a vércsoport szerinti táplálkozást. Az itt leírtakat is szÍveskedjen tanulmányozni:
Az ikreket is figyelembe véve nincs a Földön két egyforma ember, mint ahogy nincs két azonos ujjnyomatú ember sem, ugyanúgy nincs két egyforma fűszál, nincsen két egyforma hópehely. Az emberek szervezete is különbözik egymástól, azért világos az is, hogy az emberek eltérő szervezete különböző táplálkozási igényeket támaszt. Emiatt az egészség megtartásának és a betegségek gyógyításának egyik leglényegesebb módja a vércsoportnak megfelelő táplálékok fogyasztása. Van olyan étel, amelyik az egyik embernek jótékony hatású, a másiknak semleges, míg a harmadiknak kifejezetten árt. Az autósok tudják, hogy ha nem a megfelelő oktánszámú és nem a megfelelő minőségű üzemanyagot tankolják az autójukba, akkor kisebb lesz a motor teljesítménye, előbb elromlik az autó, többet kell javítani és előbb el is használódik. Az ember is ugyanígy van a táplálékokkal, ugyanis a vércsoportnak megfelelő táplálék a jó ”üzemanyag” a szervezetünknek és ha ezt kapja, akkor az jól is fog működni. Ha viszont a vércsoportunknak nem megfelelő táplálékokat fogyasztjuk, akkor mi is előbb megbetegszünk, előbb elhasználódunk, kisebb lesz a teljesítményünk és az élettartamunk! A jó „üzemanyag”- hoz az is hozzátartozik, hogy annak tisztasága, szennyezés-mentessége a lehető legjobb legyen, ugyanis hiába fogyasztunk a vércsoportunknak megfelelő táplálékot, ha azt kemikáliákkal, nem tiszta vízzel nem tiszta sóval, ártalmas E-számos ízfokozókkal, stabilizátorokkal szennyezték, vagy gyártották.

A vércsoportok olyan alapvető fontosságúak, mint maga az ember. Ha megszülettünk egy vércsoporttal, akkor azzal is fogunk meghalni, mivel nem változik meg az életünk során. Ezért nem szerencsés vércsoport diétának nevezni a vércsoport szerinti táplálkozást, mert egy diéta általában betegségekhez kötődik, és addig kell folytatni, amíg a betegség tart. Egyébként, ha valaki a születésétől fogva a vércsoportjának megfelelő ételeket fogyasztaná, soha nem lenne glutén-érzékeny, laktóz-érzékeny, vagy cukorbeteg, azaz nem kellene ilyen diétákon élnie! Ugyanis ezeket a betegségeket az okozza, hogy a vércsoportunknak nem megfelelő gabonákat és tejtermékeket fogyasztjuk! A tudomány most fedezte fel, hogy hogyan használhatjuk a vércsoportokat egy úgynevezett sejtszintű ujjlenyomatként az egészséghez vezető úton. Ez a felfedezés az emberi DNS-sel kapcsolatos felfedezések kibővítését jelenti. A vércsoportok (A, B, AB, 0) és a vércsoport altípusok (szekrétor, nem szekrétor, Rh-, Rh , MM, NN MN stb.) megismerése még jobban megerősíti azt a tényt, hogy minden ember teljesen különbözik a többitől. Az altípusoknak nincs számottevő jelentősége a vércsoport szerinti táplálkozás szempontjából, ugyanis a fő meghatározó maga a vércsoport, amit illene mindenkinek ismernie a saját személyét illetően.

Vércsoportunk az egészség, a betegségek, a hosszú élet, a fizikai erő, a szellemi életünk titkaihoz vezető ajtó zárjának a kulcsa. Vércsoportunk határozza meg a betegségekre való fogékonyságunkat, táplálkozási szükségleteinket és a fizikai tevékenységünk (sport) legmegfelelőbb formáit. Ezek a tényezők befolyásolják energiaszintünket, a táplálékokban lévő energiák felhasználásának hatékonyságát, szellemi életünket és a személyiségünket is. Érdekes, hogy ebben nincs új a Nap alatt. Az ayurvédikus orvoslás 4000 évvel ezelőtt az embereket három csoportra osztotta, s milyen érdekes, hogy ezek a csoportok megfelelnek a 0 az A és a B vércsoportokra most felfedezett személyiségeknek. Az AB vércsoport dr.Adamóék szerint mindössze kb. 1500
évvel ezelőtt jelent meg az embereknél, ezért azt az ayurvédikus orvoslás nem ismerhette, vagy pedig azért nem ismerte, mert azon a vidéken nem is volt AB vércsoportú, mert ez a legritkább vércsoport. Érdekes, hogy a Kárpát-medencében van legnagyobb létszámban ez a vércsoport, s a Föld egyes részein még az 1%-ot sem teszi ki a lakosságnak. Az igazi ok tehát az, hogy az AB-s vércsoport is hasonló korú a többiekhez, viszont Indiában zömmel csak három vércsoport van elterjedve, mint Európában is. Az AB vércsoportúak aránya a legmagasabb a magyarok, tótok és a zsidók között, s itt eléri a 10 %-ot is.
A vércsoportok kialakulásában jelentős szerepet játszott a táplálkozás és a népvándorlás, a Föld különböző pontjain élő emberek keveredése. Ezért lehet elvétve már AB vércsoportúakat találni a minden földrészen, igaz csak nagyon kis létszámban.

Mivel a vércsoportok kialakulásában jelentős szerepe volt a táplálkozásnak, ezért az egyes vércsoportokhoz tartozó táplálkozástól való eltérés egészségkárosodáshoz vezet. Sajnos az ember alkalmazkodása e tárgykörben igen hosszú ideig tart, mert a generációváltás is ilyen. A rovaroknál ez igen gyors, ezért van az, hogy amelyik vegyszer ma árt, mondjuk a burgonyabogárnak, a következő nemzedék már csak a nagyobb dózistól pusztul el, míg az azután jövő nemzedék már táplálékként szintetizálja az apáikat elpusztító mérgeket. Az embernél 10 generációváltás 300 év! A vércsoportokat is csak 1905-ben „fedezte fel” dr.Karl Landsteiner, osztrák orvos. Addig találomra ment a vérátömlesztés is és, ha valaki 0-stól kapott vért, akkor túlélte a műtétet, de ha nem 0-stól és nem a saját vércsoportújától, akkor sajnos belehalt a kisebb műtétekbe is! A táplálékok közül az ismeretleneket megbetegítő élelmiszernek titulálták. Például a spanyolok hozták be Amerikából a paradicsomot, de a spanyolok többsége A vércsoportú és nekik nem jó valóban a paradicsom!

Ezeket a tényeket felismerve Dr. James D’Adamo és fia Dr. Peter D’Adamo természetgyógyász orvosok és munkatársaik az élelmiszerek minden csoportjánál vizsgálták, hogy azok mennyire összeférhetőek a különböző vércsoportú vörösvérsejtekkel. A vizsgálatok minden kétséget eloszlatva bebizonyították, hogy nem mindegy, hogy melyik vércsoportú ember mit eszik. Beigazolódott, hogy ugyanazon ételek az egyes vércsoportok vörös-vértestjeit kicsapták- orvosi nyelven agglutinálták-, s ezért a jelenségért a növényi és állati eredetű élelmiszerek egy részében található különleges „ragasztóanyagok”, az un. lektinek a felelősek. A lektinek tehát az ételekben megtalálható különféle és speciális fehérjék, amelyek vérünk minőségét befolyásoló agglutinációs hatással rendelkeznek. Ezek a lektinek a vörösvérsejtek felületén található, vércsoport-meghatározó, speciális cukoroldatokhoz (szénhidrát specifikusság) kapcsolódva szinte összeragasztják a vörösvérsejteket, elindítva ezzel a szervezet állapotának romlását, gyorsítják az öregedési folyamatokat. Mindezek a cukoroldatok nemcsak a vérben, hanem a szervezetben, más szövetféleségekben is megtalálhatók, s így az adott vércsoportnak nem megfelelő táplálkozás a szerveket közvetlenül is rombolhatja.

A 0 vércsoportúaknál minden vérlemezkéhez egy fukóz nevű szénhidrát-specifikus alkotóelem tartozik, amely minden vércsopotnál megtalálható a vérlemezkék mellett. Az A-soknál még egy N-acetil-galaktóz-amin is kapcsolódik a fukózhoz. A B vércsoportúaknál a fukóz mellett minden vérlemezkénél ott van a D-galaktóz, az AB-seknél pedig minden vérlemezkénél ott szerepel a fukóz mellett a D-galaktóz is és az N-acetil-galaktóz-amin is.

Attól függ, hogy egy étel jó-e az adott vércsoportú embernek, hogy a táplálékokban lévő, az adott táplálékra jellemző szerkezetű lektinek hogyan viszonyulnak a vércsoportra jellemző, minden vérlemezkéhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus alkotóelemekhez. Akár hisz valaki ebben, akár nem, akkor is működik ez a lektin és vér- alkotóelem kapcsolat. Ez határozza meg, hogy egy adott táplálék jó, vagy rossz, illetve semleges hatású az adott vércsoport számára. Ha rossz, akkor agglutináció történik, azaz összeragadnak a vérlemezkék. Elég, ha csak nyomokban van jelen egy-egy összetett táplálékban a vércsoportra agglutináló tulajdonsággal bíró lektin, már megtörténik az agglutináció. Pl. valamiben tejpor van, vagy tej is van a készített ételféleségben, akkor már a 0-sokra és az A-sokra agglutináló hatással van, azaz rontja a vérkeringést a hajszálerekben. A vörösvérlemezkék átmérője 9 mikron, a vastagsága 1 mikron. A kapilláris keringés hajszálereinek átmérője kisebb, azaz 7 mikron, tehát ezen a 7 mikronos átmérőjű erecskén kell átpréselnie a vérnyomásnak a vörösvérlemezkéket. Ez csak akkor megy könnyen, ha rugalmas az érfal, s ha a lektinek nem ragasztják össze a vérlemezkéket. A növényi ételek kétszeresen lágyítják az érfalakat, ezért könnyebb az átjutás a hajszálérben. Itt is vigyázni kell, hogy csak olyan növényt ehetünk, ami a vércsoportunknak nem okoz agglutinációt. A növényi olajok 5-szörösen lágyítják az érfalakat és rugalmasítják a vérlemezkéket. Együnk tehát naponta több olyan hidegen sajtolt növényi olajat, amelyek jók a vércsoportunknak! Ugyancsak ötszörösen lágyítják a halolajok is, tehát együnk sok, a vércsoportunknak megfelelő halételt. A nem tiszta, adalékanyagokkal teli (KCl, LiCl, alumínium hidroxidok, kálium-ferro-cianid, stb., amit csomósodás gátlásra használnak) só és az állati zsírok, beleértve a tejben lévő zsiradékot (különösen a homogénezett tejzsiradékot!!!!)is, 10-szeresen keményítik az érfalat, tehát megnehezül a vörös vérlemezkék átjutása a hajszálér hálózaton. Ez a táplálkozás alfája és omegája!!! Ahol rossz a hajszáleres keringés, ott beteg lesz a testszövet. A rossz keringésű testszövetekben daganatok képződhetnek, mert rendellenesen működnek a sejtek. Nem kapnak tápanyag utánpótlást és nincs elszállítva a salakanyag, amely a sejtanyagcsere során keletkezik. A szívnek a legtökéletesebb a keringése, ezért a szív sohasem lesz rákos!!!! Ha mégis rossz lesz a szív keringése, a szív megbetegszik, megáll, s nincs ideje kifejlődni a daganatoknak. A szívmegállás pedig a halála a testnek. A szívnek azért is jó a keringése, mert mindig mozog! A mozgás tehát a táplálkozáson túlmenően a másik lényeges körülmény az egészségünk megőrzése érdekében. Mindennap, minden izomcsoportot jól át kell mozgatni úgy, hogy beleizzadjunk, s úgy, hogy pulzusunk egy ideig érje el a normál érték kétszeresét. Intenzív keringés, intenzív sejtanyagcsere, intenzív salaktalanítás. A vérünket a szív keringteti, a 2-2,5 liternyi nyiroknedvet a szervezetünkben az izmok mozgása áramoltatja, mivel nincs külön nyirokszívünk. A nyiroknedvek is salaktalanítanak, ezért lényeges a megfelelő nyirokkeringés az intenzív mozgás révén. A biokémia eddig is tudta, hogy a vérünk és az elfogyasztott táplálék között kémia reakció zajlik le. Ez a reakció genetikai örökségünktől függ. Meghökkentő, de tény, hogy ma a XXI. század éveiben is immun- és emésztőrendszerünk még mindig azokat a táplálékokat részesíti előnyben, amelyeket a vércsoport szerint őseink fogyasztottak.
A két Dr.D’Adamo és munkatársai, valamint a hasonló kutatással foglalkozó bostoni, cambridgei, londoni, oxfordi, new-yorki stb. egyetemeken dolgozó biokémikusok nemcsak azt határozták meg, milyen élelmiszereket nem ajánlatos fogyasztaniuk az egyes vércsoportokhoz tartozó embereknek, hanem azt is, hogy az adott vércsoportnak megfelelő táplálkozás esetében milyen lesz a vitamin- és az ásványi anyag ellátottság, illetve mely táplálék-kiegészítő anyagok, gyógynövények segíthetik a még jobb állapot elérését. Akik elmélyültebben foglalkoztak a vércsoportokkal, tudhatják, hogy a különböző vércsoportok különböző antigéneket tartalmaznak, amely arra a vércsoportra jellemző. Csak a 0 vércsoportú embereknek nincs a vörösvérsejtjeik felületén egyik típusú antigén sem. Az immunrendszerünk, - ha jól működik,- azonnal észreveszi, hogy idegen antigén lépett be a szervezet rendszerébe, ezért elkezd antitesteket termelni az antigén ellen. A vércsoportok antitestei is eltérőek a másik vércsoport antitesteihez képest, ezért lehet csak meghatározott szabályok szerint vért adni a másik embernek. Ennek szabályait dr. Karl Landsteiner osztrák kutatóorvos fedezte fel.

Az antitestek az immunsejtekben előállított különleges kémiai anyagok, feladatuk az idegen antigén elfogása. Immunrendszerünk sejtjei különböző antitestet termelnek, mindegyiknek egy adott idegen antigén azonosítása és elfogása a feladata. Ez egy állandó harc az immunrendszer és a betolakodók között, melyek megpróbálják átalakítani antigénjeiket, hogy a szervezet ne ismerje fel őket. Amikor egy antitest összetalálkozik egy, a szervezetre ártalmas antigénnel (vírusok, baktériumok, folyadékok, táplálékok antigénjei), akkor azt agglutinációnak nevezzük, amely szinte összeragasztja a vörösvérsejteket, elindítva ezzel a szervezet állapotának romlását, gyorsítva az öregedési folyamatokat. Mindezek a cukoroldatok nemcsak a vérben, hanem a szervezetben, más szövetféleségekben is megtalálhatók, s így az adott vércsoportnak nem megfelelő táplálkozás a szerveket közvetlenül is rombolhatja. A vércsoport antitestek immunrendszerünk legerősebb antitestei, vörösvérsejt agglutináló hatásuk olyan erős, hogy akár szabad szemmel is azonnal észre vehető egy tárgylemezen. A kutatók azt is felismerték, bizonyos ételek agglutinálják az adott vércsoport sejtjeit, míg más vércsoportokét nem, ami azt jelenti, hogy az egyik vércsoport sejtjeire káros étel, a másik vércsoport sejtjei számára jótékony hatású lehet.

Amikor olyan ételt fogyasztunk, amelynek lektinjei összeférhetetlenek a vércsoport antigénünkkel, azaz a vérlemezkékhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus alkotóelemekkel, akkor a lektinek célba vesznek egy szervet, (vese, máj, agy, gyomor, belek, izületek, stb.) és annak területén elkezdik agglutinálni a vörösvérsejteket. A különböző lektinek, más-más szervet vagy szervrendszert vesznek célba, kellemetlen bélpanaszokat, májcirrózist okozhatnak, vagy leállítják a vesén áthaladó vér áramlását, stb. Az idegrendszer a legérzékenyebb a táplálékokban található agglutináló lektinekre. Sok fejfájós embernek csak egyszerűen át kellene térnie a vércsoportnak megfelelő táplálkozásra és megszűnnének a kellemetlenségei. Vigyázat! Nem biztos, hogy az idegrendszert támadó agglutináló lektinek okozzák közvetlenül a fejfájást, hanem a bélrendszerre, emésztőrendszerre károsan ható agglutináló lektinek is okozhatják, ezért kell odafigyelni arra, hogy mit eszünk.

Nem elég csak a vércsoport-specifikustáplálkozást betartani, hanem oda kell figyelni az egyéb táplálkozási szabályokra is. Ilyen szabály az, hogy táplálékaink nagy víztartalmúak legyenek – kb., mint az emberi test víztartalma (70%) -, ne legyenek agyon sütve, főzve, tartósítva, hanem több mint 50%-ban nyers, hővel nem károsított ételek legyenek. Az is fontos, hogy folyadékot mindig a táplálkozás megkezdése előtt vigyük be a szervezetbe, mert hiába táplálkozunk megfelelően, a táplálkozás után vagy evés közben megivott folyadék felhígítja az emésztő nedveket és a perisztaltika rosszul emésztetten vagy emésztetlenül, továbbítja a táplálékot a belekbe. Nagyon fontos szabály a nyugodt, kellemes környezetben történő, kapkodás mentes étkezés. Először mindig a könnyen emészthető, a gyomorból hamar kiürülő gyümölcsöket, zöldségeket, salátákat fogyasszuk, mert ha ezeket esszük utoljára, akkor a gyomorban nem tudják megelőzni, a hosszabb ideig emésztődő ételeket, és elkezdenek erjedni, rothadni, aminek következtében toxinok és metilalkoholok keletkeznek, melyek akkor is rombolják a szervezetünket, ha vércsoport-specifikusan táplálkozunk. Legtöbb ember emésztőrendszere mozgó pálinka-főzőhöz hasonlít, mert állandó erjedés és alkohol képződés van a gyomrában és a beleiben a helytelen ételtársítás és a helytelen táplálkozási sorrend miatt!!!!! A káros lektinek jelenlétét a szervezetben nemcsak laboratóriumokban lehet bevizsgálni, hanem egy egyszerű vizeletvizsgálattal, az indikán teszttel is, amely a bomlási folyamatokat méri. Ha a máj, az emésztőrendszer, a belek nem teljesen dolgozzák fel a folyadékot, akkor indoloknak nevezett toxikus melléktermékek keletkeznek. Ha elkerüljük a vércsoportunkra káros lektin-fehérjéket tartalmazó, vércsoportunk számára nehezen vagy egyáltalán nem emészthető ételek fogyasztását, akkor az indikán szintünk alacsonyabb. Ha rendszeresen, vagy akár alkalmanként fogyasztunk magas, a vércsoportunk számára káros lektin-tartalmú, vagy számunkra nehezen emészthető ételeket, akkor az indikán szintünk magas lesz, ami arra utal, hogy sok karcinogén (rákkeltő) anyag van a szervezetünkben. Nézzük közelebbről, hogy mit értünk jótékony hatás alatt. Jótékony hatásúak azok az ételek, amelyek gyógyszerként hatnak a szervezetünkre, melyek főleg betegség esetén gyógyszer nélkül is gyógyítanak azzal, hogy megerősítik az immunrendszert. A semleges ételek, csupán táplálékként viselkednek, de szükség van rájuk a bennük lévő nyomelemek, vitaminok és a kiegyensúlyozott étrend miatt. A tiltott, kerülendő ételek mérgezik a szervezetet, tehát a fogyasztásuk tilos! Ételeink 50%-nál nagyobb része legyen jótékony hatású, a többi pedig a vércsoportunknak semleges hatású, de egyik ételkombinációban se legyenek a vércsoportunk számára károsító ételek, még hozzáadott formában vagy nyomokban sem!

Nézzük, hogy a tilos ételek milyen hatásokat válthatnak ki a szervezetből:
- az emésztőrendszer nyálkahártyáinak gyulladása (ez népbetegség),
- az emésztési folyamatok befolyásolásával kiváltott puffadás (ez is népbetegség nálunk),
- a metabolitikus rátának, vagyis az anyagcsere-folyamatok sebességének a lassítása révén csökken a kalóriák elégetésének hatékonysága (székrekedés, szorulás, ami szintén népbetegség!),
- csökken az inzulintermelés (az egyre növekvő cukorbetegség fő oka, mert pl. a normál búza semmilyen formában nem jó a lakosság 90 %-ának!!!!),
- a hormonális egyensúly megváltoztatása folytán vízvisszatartás (ödéma), pajzsmirigy megbetegedések és más hormonális problémák (terméketlenség, kóros elhízás stb.) kialakulása (e tekintetben is a világelsők között vagyunk)!
- például a csirkehús sclerózist okoz a B-seknek és AB-seknek, a burgonya pedig a 0-soknak és az A-soknak idegrendszeri és ízületi károsodásokat idéz elő!


Nézzük meg az egyes táplálkozáscsoportok és a vércsoportok összefüggéseit (a részletes megnevezést vércsoportra lebontva a táblázatok tartalmazzák).

0 vércsoport:

Sovány marhahúst, bárányt, borjút, halat, s vadat gyakran ehet, de egy adag nagysága fogásonként ne haladja meg a 12-18 dkg-ot, nőknél, gyermekeknél a 6-15 dkg-ot. A 0-s nem húsevő, hanem fehérje-evő vércsoport, s ez a fehérje lehet gabonafélékből, hüvelyesekből és tojásételekből is. Halaknál főleg a tengeri halak és a fehérhúsú édesvízi halak (busa, amur) jótékonyak. Tehéntejet, tehén tejterméket, és ezekből készült ételeket ne egyenek, mert kifejezetten káros hatású az ilyen étel. Csak a vaj, a kecske- és juhsajt ehető, mert semleges. Az olajok zsírok, olajos magvak közül jótékony a szőlőmag olaj, olívaolaj, kendermag olaj, lenmagolaj, szójaolaj, tökmagolaj, dió olaj, tiltott viszont az általánosan a közétkeztetésben mindenütt jelenlévő napraforgó olaj, repce olaj, pálma olaj és zsír, kókusz olaj és zsír, földimogyoró és olaja, a kukoricaolaj, a mákolaj, a mogyoróvaj, a földimogyoró vaj, pisztácia és mindenféle margarin! A hüvelyesekből is tiltott az összes szárazbab féle – kivéve a száraz, nem génmódosított szójababot –, lencseféle, a többi semleges hatású. A gabonafélék és az abból készült kenyér, tészta, sütemény, kása, müzli között nincs jótékony hatású a vércsoportra. Annál több a tiltott, ilyenek: a búza, az árpa, a cirok, a kukorica, a durumbúza minden változata. A hajdina, a köles és a barnarizs kiváló lehet semleges ételként is. A zöldségfélékből nagyon sokféle jótékony hatású van, de van néhány tiltott is, főleg azok, amelyekből hazánkban nagyon sokat fogyasztanak az emberek. Tiltott a karfiol, a kelbimbó, a padlizsán, az uborka, a termesztett és az erdei, mezei gombák, az olajbogyó, a lucerna és a burgonyafélék. Ezek levei is tiltottak! A gyümölcsökből, zöldség- és gyümölcslevekből is sok jótékony áll rendelkezésre a 0 vércsoportúaknak. Itt is inkább a tiltottakat szükséges kiemelni. Ezek: földiszeder, eper, kókusz, mandarin, narancs, - kivéve a görög mini narancsot -, rebarbara és ezek levei. A fűszerek is nagymértékben hatnak az immunrendszerre, ezért kerülni kell a káros fűszereket. Ezek: az összes ecet (az almaecet is!), az összes borsféle, a vanília, a szerecsendió. Tiltott az összes savanyúságféle (kivéve az erjesztve savanyított zöldségeket, pl. a káposztaféléket) és a ketchup is. Citromlével, aszkorbinsavval, citromsavval viszont korlátlanul lehet ízesíteni a salátákat .A gyógyteák és gyógy-kivonatok közül sok a jótékony hatású, de tiltott a lucerna, az aloe (most ezt sztárolják), a bojtorján, a martilapu, az echinacea, az eperlevél. Az italok közül jótékony hatású a desztilláltvíz, a reverz ozmózisos eljárással tisztított, de nem vissza ásványi anyagozott víz, a szódavíz, a cikória kávé és az ásványvíz. Tilos viszont a babkávé, még koffeinmentes változatban is, ugyanez igaz a fekete teára. Tiltottak a tömény szeszesitalok – kivéve étkezések után 3 vagy 5 cl-nyi mennyiségben -, a sörök, a kólafélék, a diétás és nem diétás üdítő italok. A 0 vércsoportúaknak a betegségek megelőzése szempontjából különösen oda kell figyelni az anyagcsere folyamatok gyorssá tételére, a véralvadási aktivitás fokozására, a gyulladások megelőzésére és a pajzsmirigyműködésük stabilizálására, a bélflóra szinten tartására, mert ezek a gyenge pontjaik.

A vércsoport:

Ez a vegetárius vércsoport, ugyanis nincs számára jótékony hatású húsféleség, semleges is csak a csirke, pulyka és a strucc, a többi húsféleség TILTOTT! A halak között van néhány jótékony hatású, ami a táblázatból is kitűnik, de a legtöbb tiltott e vércsoportnál. A tehéntej, a tehén tejtermékek és az ezekkel készült ételek között nincs jótékony hatású! Tejpótlónak ott a szójatej, szójasajt, hajdinatej, rizstej, zabtej, ami jótékony hatású. Az olajok, zsírok, olajos magvak közül tiltott a földimogyoró-olaj (a földimogyoró viszont jótékony hatású), a szezámolaj, a kukoricaolaj, a repceolaj, a pisztácia, a kókusz- és pálmaolaj és zsír. Az összes vércsoport közül az A vércsoportúak ehetik a legtöbb hüvelyest, csak néhány babfajta tiltott. A gabonaféléket és az abból készült ételeket tekintve tiltott a búza, a durumbúza, továbbá a pattogatott kukorica. A zöldségek és leveik valóságos eldorádója áll rendelkezésre jótékonyan az A vércsoportúaknak, de tilos néhány, a magyarok által sokat fogyasztott zöldségféle. Ilyenek a vörös- és fehérkáposzta, a padlizsán, a termesztett gombák, a mezei és erdei gombák, a zöldpaprika, a pirospaprika, az erős paprika, a paradicsom, az édesburgonya és az összes többi burgonyaféle. A gyümölcsök között sok a jótékony, de tiltott a banán, a kókusz, a papaya, a mangó, a narancs –kivéve a görög mini-narancsot és a vérnarancsot-, a mandarin, a rebarbara, és ezek levei. A fűszerek, ízesítők között is nagyon sok a tiltott. Ezek: a kapribogyó, a zselatin, az összes bors, az összes ecet. Az erjesztett savanyúságok fogyaszthatók. Tiltott viszont a ketchup, a majonéz, a Worchester-szósz. A gyógyteák és gyógy-készítmények közül csak néhány tiltott van, a többi igen jó, vagy semleges. Érdekes, hogy az italok közül a reverz-ozmózisos szűrésű vízből készített pí-víz mellett a kávé, a vörösbor és a zöld tea jótékonyan hatnak, tilos viszont a sör, a szódavíz, a szénsavas ásványvíz, a kólák, a fekete tea, a diétás és nem diétás üdítőitalok, valamint a tömény szeszes italok. Az A vércsoportúaknak a betegségek megelőzése céljából különösen oda kell figyelni az immunrendszer erősítésére, a rák ellen küzdő antioxidánsok bevitelére, a fertőzések megelőzésére és a szív erősítésére.

B vércsoport

A legkiegyensúlyozottabb táplálkozást folytathatják. A húsok közül jótékony a bárány, a nyúl, a vad. Tiltott a disznó (minden vércsoportnak az!), a csirke, a liba, a kacsa, a fürj, a fogoly. A halak közül is sok a jótékony, de nem ehetik a kagylóféléket, a rákféléket, az osztrigát, a csigát, az angolnát, a füstölt halakat. Egyedül a B vércsoportúak fogyaszthatják majdnem az összes tejterméket. A legtöbb jótékony számukra. Ez a tejtermék fogyasztó vércsoport. Csak néhány tilos tejtermék van, ilyenek: a zsíros tejföl, jégkrém (ez is minden vércsoportnak tiltott), és a kéksajt. Ettől függetlenül ne vigyék túlzásba a tehén tejtermékek fogyasztását, mivel azok már nem olyan minőségűek, mint 50-60 évvel ezelőtt, mert az állatoknak adott gyógyszereket és tömegnövelőket is tartalmazzák, s a kazein tartalmuk 300-szor magasabb az emberi tejnél!!! Tojásból több darabot ehetnek hetente, de nem egyszerre. A tojást azért ehetik és a csirkét azért nem, mert a tojás nem tartalmazza ezt a lektint, amely a csirkék izomszövetében megtalálható. Az olajok, olajos magvak, zsírok csapást jelentenek erre a vércsoportra, ugyanis csak az olívaolaj a jótékony. Tiltott a napraforgóolaj, a margarin, a földimogyoró és olaja, a mogyoró és olaja, valamint vaja, (nutella), a mák, a tökmag, a szezámmag, ezek olajai, a kókuszzsír, pálma olaj, stb. A szójaolaj semleges. A babfélék és hüvelyesek közül a lencsefélék és a tarkabab kivételével szinte minden ehető. A gabonafélékre is oda kell figyelniük, mert van néhány reformélelmiszer is, ami tiltott. Ezek: az amarántbúza, az árpa, a hajdina, a búza, a rozs, a durumbúza . Jótékony viszont a zab, a köles, a rizs és a tönkölybúza. A zöldségekből és leveikből nagyon sokfélét fogyaszthatnak a B vércsoportúak de a tiltottakat nagyon ajánlatos elkerülniük, mint pl. a retket, a paradicsomot, a tofut, az olajbogyót, az avokadót, a csemegekukoricát, stb. A gyümölcsök tekintetében a legkevesebb ártó gyümölcs számukra van a többi vércsoporthoz képest. A tiltott gyümölcsök: a kókusz, a gránátalma, a csillaggyümölcs. A többi mind jótékony vagy ehető. A fűszerek, ízesítők között is alig van tiltott, ezek: a ketchup, a szegfűbors, a fahéj, a zselatin, a kukorica-keményítő- és szirup, a fehér és a fekete bors. A gyógyteák, gyógykészítmények közül tiltott a komló, a hárs, az aloe, a rebarbara, a szenna, az ökörfarkkóró, és a görögszéna. A többiek viszont fogyaszthatók, használhatók. Különösen a vércsoporton belüli szekretor alcsoportúaknak (ez kb. 80%) kell vigyázni a külsőleges
felhasználásra is, mert az agglutinálás így is létrejön. Nem mindenkinek jó, tehát pl. az aloe vera és kivonata, sőt árt, tehát tiltott. Az italokat tekintve is a B a legszerencsésebb vércsoport mert a tömény szeszesitalokon, a szódán, a szénsavas ásványvízen, a kólaféléken, a diétás és nem diétás italokon kívül mindent fogyaszthat (zöld tea, sör, bor, kávé, fekete tea, stb.). Persze az alkoholos italok tekintetében csak a mértékkel történő fogyasztásra igaz ez a megállapítás. A B vércsoportúaknak a betegség megelőzés szempontjából különösen oda kell figyelni a kiegyensúlyozott étrend további finomítására, az inzulin hatékonyságának fokozására, a vírusfertőzések megelőzésére és az agyműködés javítására.

AB vércsoport

Félig vegetárius vércsoport, mert szintén alig van jótékony (bárány, nyúl, pulyka) húsféleség, amit fogyaszthatnak. Tilos a csirke, a marha, a liba, a kacsa, a sertés, a vadhúsok fogyasztása. A halak közül is sok tiltott, hasonlóan az A vércsoporthoz. A tojás-ételekből ez a vércsoport fogyaszthat legtöbbet. A tej és tejtermékek hasonlóan változatosan ehetők, mint a B vércsoportúaknál, de van néhány tiltott is. Ezek: a vaj (a ghí nem!), a tehéntej, a jégkrém, a parmezán sajt, az író, a penészes sajtok. Az olajok, zsírok olajos magvak közül is csak szerényen fogyaszthatnak, akárcsak a B vércsoportúak, mert tiltott a napraforgóolaj, a margarin, a szezámolaj, a repceolaj, a kukoricaolaj, a mák, a mogyoró, a tökmag, a szezámmag, a pálma és kókusz olaj. Jótékony viszont a dió, a gesztenye, a földimogyoró és az olívaolaj. A hüvelyeseket, babféléket tekintve a legszélesebb skálát ehetik az AB vércsoportúak, csak a lóbab, a veteménybab és a limabab a tiltott. A gabonafélék közül itt nem tiltott a búza, kerülendő viszont a hajdina, a kukorica. A többi gabonaféle mind jótékony vagy semleges, tehát fogyasztható. A zöldségeket tekintve ez is burgonyaevő vércsoport. Tiltott viszont a paprika, az erős paprika, a retek, az erdei- és mezei gomba, az avokadó és az articsóka. A gyümölcsök közül az A vércsoportúakhoz hasonlóan tiltott a banán, a kókusz, a mangó, a narancs (kivéve a görög mini-narancsot és a vérnarancsot), a gránátalma fogyasztása. A fűszerek, ízesítők közül sok a tiltott. Ezek: az összes bors, az összes ecet, a zselatin, az árpamaláta, a ketchup, az ecetes savanyúságok, a kapribogyó, az ánizs, stb. A gyógyteák, gyógy-készítmények közül ugyancsak tiltott az aloe, a komló, a tárnics, a martilapu, az ökörfarkkóró, stb. Az italok közül jótékony a babkávé, a zöld tea, de tiltott a kóla, a tömény szesz, a fekete tea és az üdítő italok fogyasztása. Az AB vércsoportúknak a betegségek megelőzését tekintve különösen oda kell figyelniük az immunrendszerük és a szív erősítésére, a rák elleni hatékony antioxidánsok bevitelére (C vitamin, Béta karotin, E vitamin, szelén stb.). A táplálék-kiegészítő vitaminok és nyomelemek a legolcsóbban és legjobb minőségben a Vitamin Station, gödi cégtől szerezhetők be.
Ne fogyasszanak semmilyen tejet és tejterméket!!!
Ezeket is vegye figyelembe:

Mottó: Az egészség nem egy árucikk, melyet megvásárolhatunk magunknak, felette a pénznek semmilyen hatalma nincs.





I.

EGY KIS ELŐZETES AZ ÁLTALÁNOS EGÉSZSÉGRŐL




Évezredeken át a növények és az ásványok a gyógyító szerek forrásai voltak minden emberi kultúrában. A gyógyítás alapvető eszközei természetes eredetű anyagok voltak. Több évezreden át virágzott a természetes anyagokon alapuló egészség-tudomány. Mintegy 200 évvel ezelőtt azonban a tudomány, a technika és az orvostudomány fejlődésével párhuzamosan az egészség-tudományról fokozatosan megfeledkeztek. Annak, hogy ez az egészségről szóló, a természet törvényeinek alapján álló tudomány feledésbe merült, az volt az oka, hogy a tudomány, a technika és az orvostudomány egészségi problémáik gyors megoldásával kecsegtette az embereket.
Rövid idő alatt azt az illúziót keltették bennünk, hogy ezeket az ígéreteket meg fogják valósítani. A kémia és a gyógyszeripar sikerei arról igyekeztek meggyőzni minket, hogy büntetlenül lemondhatunk a természet törvényeinek tiszteletéről.
A betegségek tüneteinek gyors megszűntetését az orvostudomány nagy vívmányának tartják, ezeknek a tüneteknek az okait pedig másodrendűeknek vélik. És ma azt az orvostudományt, amely vegyszerek és sebészi beavatkozások segítségével harcol a betegségek következményeinek elhárításáért, hagyományos orvostudománynak nevezik. Azt az orvostudományt pedig, amelyik kizárólag évezredeken át ismert természetes anyagok segítségével harcol a betegségek okainak elhárításáért, nem hagyományos orvostudománynak tartják.
Sokan próbálkoznak azzal, hogy gyógyszerek segítségével gyógyítsák magukat. Tudnunk kell azonban, hogy a gyógyszerek csak ideiglenesen fejtenek ki kedvező hatást, majd elvégezve feladataikat, a szervezetben maradnak és onnan sehova nem távoznak. Elsősorban a májat károsítják, eltömítik a hajszálereket. A fiziológusok ma már arról beszélnek, hogy nem a gyógyszerek bevitelével vannak gondok, sokkal inkább azok kiürítésével a szervezetből.
Az antibiotikumok bevitele a szervezetbe nagymértékben csökkenti az immunitást. Amikor bevesszük az antibiotikumot, szervezetünk azonnal harcra kel azzal. Ebben a harcban az antibiotikumok az immunrendszer energiájának 90 százalékát emésztik fel. Megszűntetik ugyan a gyulladásos folyamatokat, de bevételük után a szervezet sokáig teljesen védtelen marad. Nagy erőfeszítésre, sok időre és anyagi eszközre van szükség ahhoz, hogy helyreállítsuk szervezetünk védekező immunrendszerét.
Az antibiotikumok megsemmisítik a szervezetben gyakorlatilag az összes kórokozó vírust és baktériumot. Csak a legerősebbek maradnak meg. Ezek rövidesen intenzíven szaporodni kezdenek, még erősebb és ellenállóbb mutáns egyedeket hoznak létre. Hogy gátat vessünk szaporodásuknak, kénytelenek vagyunk növelni az antibiotikumok adagjait vagy erősebb készítményeket vetni be. Egy végtelen folyamat veszi kezdetét. Az amerikai tudósok véleménye szerint ma már nem az a kérdés, megnyerjük-e a harcot a vírusok és a baktériumok ellen, inkább az, mikor szenvedünk vereséget abban?
A vegyi alapanyagú gyógyszerek mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyógynövények alkalmazásán alapuló gyógymódok, melyek ma reneszánszukat élik. Ugyanakkor a hagyományos gyógymódokat alkalmazó orvosok és a gyógyszeripar kemény támadásoknak veti azokat alá. Milliók halnak meg a hagyományos gyógykezelés hívei által kiírt gyógyszerektől, ugyanakkor a teljesen veszélytelen alternatív gyógymódokat könyörtelen támadásoknak teszik ki. A politika és a gazdaság érdekei állnak e mögött a jelenség mögött.
A gyógyszeripari vállalatok nem hajlandók milliókat áldozni a gyógynövényeken alapuló gyógyszerek kifejlesztésére, mivel a gyógynövényeket nem lehet szabadalmaztatni és ennek révén hatalmas nyereségeket biztosítani. Amikor egy cég tőkét fektet egy bizonyos termékbe, arra törekszik, hogy kizárólagos jogot nyerjen forgalmazására és az abból származó nyereségre. Az ember egészsége nem válhat egy olyan szűk orvosi és ipari érdekcsoport tevékenységének függvényévé, amelyik a nyereséget és nem az emberek egészségét tartja szem előtt.
A mai korban divattá vált a gyógyszerek szedése. Minden, amit a természet megteremtett, tökéletesnek tűnik. Az ember azonban hibákkal rendelkező élő egyén, s ezeket a hibákat saját maga idézte elő. Egy orvos a közelmúltban kijelentette: ha az összes ma használt orvosságot összegyűjtenék és a tengerbe dobnák, ez nagy hasznára válna az emberiségnek, a halak számára viszont katasztrofális következményekkel járna.
Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: „Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek.”
Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is.
Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.

Korunkban különösen élesen vetődik fel a gyermekek egészségének problémája. Teljesen egészséges gyermekek tulajdonképpen nincsenek. Ostobaság lenne azt hinni, hogy ha gyermekünk nem köhög, vidáman futkos, boldogan nevetgél, akkor teljesen egészséges. Naivitás azt hinni, hogy ha szüleink, nagyszüleink, dédszüleink sokáig éltek, akkor mi is és gyermekeink is hosszú életűek leszünk. Őseink sokáig éltek, mert teljesen más környezetben laktak, más élelmiszerekkel táplálkoztak. Az utóbbi 60 esztendőben az egész világon bekövetkezett változások oda vezettek, hogy az emberek szervezetében rengeteg mérgező anyag halmozódott fel. Nemzedékről nemzedékre ezek új betegségek kialakulását okozzák, s az életkor csökkenéséhez, idő előtti halálhoz vezetnek.
Az emberi szervezet egyszerűen képtelen ilyen gyorsan hozzáidomulni az új életkörülményekhez. A különböző betegségekben szenvedő szülők, amikor gyermeket nemzenek, automatikusan egy mérgekkel telített programot adnak át azoknak. Majd kétségbeesetten tárják szét karjaikat, látva, hogy gyermekük még betegebb, mint ők maguk, s azt hiszik, hogy valamiféle öröklött betegségekről van szó.
Öröklött betegségek azonban nincsenek. Csak a természet törvényeinek lebecsülése öröklődik, az a gondolatvilág, amit egészségünkkel és gyermekeink egészségével szemben tanúsítunk. Azok, akik nem törődnek egészségükkel, genetikai bűnt követnek el gyermekeik, a társadalom, az egész emberiség ellen.

Divattá vált, hogy betegségeinkért az orvosokat, a környezetet, a társadalmat, az államot okoljuk, mindenkit önmagunkon kívül. Ideje lenne végre már megérteni, hogy az egészségünk csak tőlünk függ.
Ha ma nincs időnk, pénzünk arra, hogy törődjünk egészségünkkel, holnap –akár akarjuk ezt, akár nem,- jóval több időt és pénzt leszünk kénytelenek fordítani arra, hogy leküzdjük betegségeinket. Nem kellene figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy talán az a bizonyos holnap soha nem jön el és Ön az évről évre egyre jobban virágzó temetkezési vállalatok ügyfeleinek listájára kerül.
Sok külföldi, látva, mennyire nem törődünk egészségünkkel, tréfásan megjegyzi: „Furcsa emberek önök, öt perccel haláluk előtt kezdik gyógyíttatni magukat. Mi ehelyett öt évvel betegségünk kezdete előtt kezdjük a gyógykezeltetést.” Nem véletlen, hogy sokan ismerik nálunk a következő közmondást: amíg nem dörög az ég, az ember nem vet keresztet. Ugyanakkor megfeledkezünk egy másik közmondásról, amely közvetlenül kapcsolatban áll egészségünkkel: ki mint vet, úgy arat.
Hány olyan embert ismerünk, akik éveken át bajlódnak daganataikkal, fekélyeikkel, köveikkel. Hányan vannak olyanok, akik nem akarnak törődni egészségükkel és aztán egy rövid hónap alatt távoznak el az élők sorából. Hány olyan ember van, aki teljesen egészségesnek véli magát, majd hirtelen infarktusban vagy agyvérzésben hal meg. Ezeknek boncolásakor a verőereket csak fűrész segítségével lehet feltárni, annyira el vannak meszesedve. Sokan még irigylik is az ilyeneket, azt állítva, hogy könnyű, szép és fájdalommentes haláluk volt.

Jó lenne, ha minél előbb törődni kezdenénk egészségünkkel, hogy aztán ne legyen szükség arra, hogy az utolsó percekben csodadoktorok után futkossunk, csodaklinikákat keressünk, amelyek bármennyire akarják is, már semmit nem tudnak megváltoztatni.
A legjobb orvos a saját szervezetünk. Minden orvosnál, professzornál, akadémikusnál jobban tudja, mire van szüksége.
Szervezetünk egy önmagát szabályozó és felújító rendszer. De mint minden rendszer, gondos ápolásra szorul. Ha ápolják, a szervezet jól működik. Ha nem, először fennakadásokkal fog működni, majd tönkremegy.
A mi feladatunk az, hogy ne okozzunk kárt szervezetünknek, ellenkezőleg: adjunk lehetőséget neki, hogy leküzdje betegségeit.
Mire van szükség ahhoz, hogy szervezetünk leküzdje betegségeit? Ehhez egészségünk három alapvető kritériumának kell eleget tenni.

1) Tisztítsuk meg vastagbelünket, májunkat, vesénket, ereinket, szervezetünk minden sejtjét a hosszú évek során felhalmozott mérgektől és toxinoktól, amelyek folyamatosan károsítják azokat. Környezetünk rendkívül szennyezett állapotba került. A táplálékkal, a levegővel rengeteg káros anyag jut szervezetünkbe. Gondoljuk csak meg: mit teszünk, ha bepiszkítottuk a kezünket? Bizonyára feltétlenül meg akarjuk mosni, mert tudjuk, ha szappannal jól megmossuk a kezünket, tiszta lesz. Ugyanezt kell tenni a szervezetünkkel is.

2) Nincs hova menekülnünk a sugárártalmak és egyéb szennyező tényezők elől. Nem tudjuk megváltoztatni a kialakult ökológiai helyzetet. De módunk van arra, hogy étkezés közben ne vegyünk káros anyagokat magunkhoz, megvédjük szervezetünket a radioaktív sugárzástól, stresszektől, mindennapi életünk egyéb kedvezőtlen hatásaitól.


3) Juttassunk szervezetünknek minőségi táplálékot, olyat, amilyenre sejtjeinknek szüksége van. Ha megfőzünk egy régi bőrcipőt, megfűszerezzük, majd elfogyasztjuk azt, talán jót teszünk gyomrunknak, szervezetünk sejtjeinek azonban ezzel semmi jót nem nyújtunk. Sejtjeinket nem lehet becsapni, azoknak nagy mennyiségű és jó minőségű tápanyagra van szüksége.

Ha minden sejtünk megtisztul, szervezetünk, mint a természet csodálatos alkotása nemcsak leküzdi a betegségeket, nem csak helyreállítja elvesztett egészségünket, de olyan egészségi állapotot képes kialakítani, amilyennel korábban soha nem rendelkeztünk.
Egészségünkkel komolyan kell foglalkozni, de jobb, ha ezt akkor tesszük, amikor még egészségesek vagyunk! Ez lehetővé teszi, hogy sok időt és pénzt takarítsunk meg, megóvjuk életünket, gyermekeink életét.
A szervezet egészségessé tételének számos módját ismerjük. Mielőtt azonban választanánk közöttük, eleget kell tenni az egészség három alapvető kritériumának: a szervezet megtisztítása, megfelelő védelmének biztosítása és minőségi táplálása. Ha akár egyetlen kritériumot nem teljesítünk ezek közül, kudarcra van ítélve minden kísérletünk, hogy visszanyerjük elvesztett egészségünket. A módszer kiválasztásakor különösen nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy az egyszerű, természetes legyen és ne álljon ellentétben a természet törvényeivel.

Ismételjük meg, mit is mondott Hippokratész, az orvostudományok atyja: „Az étel orvosság, az orvosság étel legyen”.
Figyeljük meg, hogyan gyógyítják magukat a szabadon élő állatok. Nem isznak orvosságot, nem használnak injekciókat, nem járnak elektromos kezelésekre. Ha betegek, ösztönösen olyan füvet keresnek, amely segít megszabadulni betegségüktől. Csak az ember folyamodik bármilyen betegsége esetén rögtön a tudomány által kidolgozott gyógymódokhoz, megfeledkezve arról, hogy a természet tökéletes. A természetben minden megvan, ami az ember egészségéhez szükséges. A feladatunk csak az, hogy felhasználjuk mindazt, amit a természet kínál.


A stressz hatásai.
Az utóbbi 60 év során jelentősen rosszabbodott az ökológiai állapot, romlott az élelmiszerek minősége. Megváltozott az életvitelünk is. Intenzívebbé, feszültebbé, egyidejűleg pedig monotonabbá vált az életritmusunk. A stresszek elválaszthatatlan útitársaink lettek.
Reggel krónikus fáradtsággal ébredünk, gyorsan bekapunk valamit reggelire, közben meghallgatjuk a híreket a rádióból vagy a tévéből. Majd munkába indulunk, tolakodunk a közlekedési eszközökön, vagyis újabb stressz-hatások érnek minket. A munkában problémák vannak, este fáradtan térünk haza a túlzsúfolt autóbuszon vagy villamoson. Letörtnek érezzük magunkat, nyugtalanok, agresszívek vagyunk. Ráadásul erőszakos cselekményektől, gusztustalan pornográfiától hemzsegő film megy a tévében, majd ízléstelen reklámok következnek. Mindezek után sokáig forgolódunk az ágyban, nehezen alszunk el.
Másnap reggel minden kezdődik elölről.. És ez így megy napokon, heteken, hónapokon, éveken át.
A stressz-hatások következtében szív- és érrendszeri betegségek, különböző gyomor- és bélbántalmak, cukorbaj és más betegségek jelentkeznek. A stressz az agysejteket támadja meg, emlékzavart idéz elő, sőt az emlékezet teljes elvesztését is okozhatja. Az orvosok az emberiség legnagyobb ellenségének tartják a stresszt. A tudósok bebizonyították: a XXI. században az emberek elsősorban a stressz-hatásoktól fognak meghalni.
A stressz-hatások kivédése érdekében egészségesen kell táplálkozni, betartva a vércsoportra és az ételek társíthatóságára vonatkozó szabályokat. Komplex nyomelem- és vitaminkészítményeket kell szedni a Colgan Intézet ajánlásának megfelelő dózisokban (ld. dr. Michel Colgan: Gyógyír az ezredfordulóra c. könyvében). Egészséges, pihentető alvást kell biztosítanunk szervezetünk számára (ld. hátrább). Ne nézzünk lefekvés előtt (sem) negatív érzelmi hatású filmeket, műsorokat!
Célszerű elvégezni valamilyen stresszkezelő, önfejlesztő, relaxációs tanfolyamot, tréninget, mint pl.: agykontroll tanfolyam, USUI-reiki, transzcendentális meditáció, jóga, prana-nadi, fényadó tanfolyam, stresszoldó tréning, AMORC Rózsakeresztes Rend, univerzális energia, ORGON energia, Zen, sport, budó sportok, chi-kung, thai-chi, természetjárás, stb. Ha vallásosak vagyunk, minél többet imádkozzunk elmélyülten, hogy jó legyen az ima-erősségünk. Az imának csodálatos gyógyító hatása van. Legyen minél több jó cselekedetünk. Minden negatív élethelyzetre szabad szépen reagálni. Bocsássunk meg önmagunknak és másoknak is – ez a művészet! Haragudni a hülye is tud! Szeressük magunkat, de szeressünk másokat is úgy, hogy „szeretlek, mi közöd hozzá”. Ne szabjuk a szeretetünket feltételekhez és ne legyenek elvárásaink. Ne ártsunk magunknak és másoknak még gondolatban sem, mert a gondolat is energia. Minden negatív gondolat destruktív, romboló hatású. Ne hallgassunk heavy-metal zenét.


















II.

BÕRÁPOLÁS, BÕRGYÓGYÍTÁS
TERMÉSZETES MÓDSZEREKKEL



Kültakarónk a bõr azonkívül, hogy takarja az izmokat, inakat, testszöveteket, egy sor más funkciót is ellát. Ilyen a bõrlégzés, hõérzékelés, nyomásérzékelés. Az izzadságmirigyeivel szabályozza testünk hõháztartását, s egyben a savas kémhatásával védi önmagát és a szervezetet a külvilág betolakodóitól, a baktériumoktól. Az anyagcserében is szerepet játszik. A méregtelenítés mellett ugyanis képes felvenni a felületére került anyagokból a számára fontos, szükséges anyagokat. Például a szervezet rézhiánya esetén egy réztárgy megfogásakor a szervezetbe kerülnek általa a szükséges réz ionok. Sajnos, ha méreganyag érintkezik a bõrrel az felszívódik, ezért kerülni kell azok bõrrel való érintkezését (védõkesztyû, védõmaszk, védõruházat). Felszívódnak viszont a gyógyszerek és bõrtápláló anyagok is. A bõrön futnak azok az energiapályák, melyeket meridiánoknak nevezünk. A meridiánokon futó elektromos áram ellenállásából lehet következtetni a hozzá tartozó szerv állapotáról.

A szemrõl mondják, hogy a lélek tükre. A bõrünk pedig a testünké. Bõrünk bizonyos részein (tenyér, talp, fül) olyan energiapontok vannak, melyek ingerlésével gyógyítani lehet a hozzá tartozó szervet (reflexológia). Tehát, ha a testünkben rendellenességek vannak, akkor azok megjelennek a bõrünkön is. A nyakban, a kézen, lábon, fülben lévõ zárt fémek (nyaklánc, karika fülbevaló, fém óraszíj, karlánc, bokalánc, deréklánc, szemüveg, stb.) kedvezõtlenül befolyásolják a szervezet és a bõr energiapályáit! Az egészséges embernek szép a bõre is. A pikkelysömör, az övsömör, a bõrgomba, a herpesz, a pattanások, kelések, a bõrpír, a bõrvizenyõ mind különbözõ, fõleg anyagcsere betegségre utalnak. Hiába kezelik a bõr felületét bármilyen csodaszerrel, ha a kiváltó okot nem szüntetik meg, a bõrön újból megjelennek a tünetek.
Sok kozmetikum teljesen elpusztítja a bõrflórát (pl. a klinikailag tesztelt különbözõ bõrfertõtlenítõ készítmények), ugyanis a bõrflórához tartoznak a külsõ elválasztású mirigyváladékokon kívül olyan hasznos baktériumok is, amelyeknek a szervezet védekezésében – immunrendszer – van nagy szerepük.
Ha ezek elpusztulnak, a bõrtakarónk nyitott kapuvá válik a szervezet ellen támadó kórokozók számára, amelyek mindig, mindenütt jelen vannak, mivel a mûtõket kivéve nem élhetünk mindig steril közegben. Fontos a bõrünkkel pH-azonos és a hasznos bõrflórát nem pusztító bõrápolás. Nagyon jó a lanolinos babaszappan minden bõrre. Ugyanilyen jó az ÖKOLINE folyékony szappan is.

Egészségünk egyik alapköve a bélrendszerünk, mivel az immunrendszerünk kapacitásának közel 80 %-át a bélrendszerünk, fõképpen a vastagbél adja. Egy egészséges emberben 6 kg (!) barátságos bélbaktérium él. Az antibiotikumok, a gyulladáscsökkentő gyógyszerek elpusztítják az egészséges bélflórát és ezáltal nincs természetes ellensége a candida albicans nvű gombának, ami elszaporodva több száz féle betegséget, köztük bőrbetegségeket is okoz. A nagyüzemileg tartott állatok húsa, teje, tejterméke is tartalmazza az állatoknak az állatbetegségek megelőzésére folyamatosan egyre nagyobb dózisban adott antibiotikumokat. Ezek is ölik a barátságos bélflórát. Szinte minden embernek folyamatosan kellene szednie a kapszulázott bélbaktériumokat (1-2 kapszula naponta, étkezés előtt). Ilyenek: AC Zymes, Bioflóra, Protexin, Lactobact, stb. Az élőflórás tejtermékek nem ajánlottak, mert ha nem bio-k, akkor azokban is van antibiotikum, s a gyomorsav megöli a benne levő élőflóra 95%-át. A tej és a tejtermékek ha homogénezettek, duplán ártalmasak, mert a homogénezett tejzsiradék beépül minden sejtbe, így a bőrsejtekbe is. Az eredmény zsíros, rücskös, grízes bőrfelület és sok szőrtüszőgyulladás, akne, hajzsírosodás, hajhullás, stb. Ha egészséges a bélmûködés, megfelelõ az anyagcserénk, akkor a bõrünk szép és egészséges lesz. A bõrünk minden sejtje évente kétszer újul meg úgy, hogy ezt észre sem vesszük, mert a megújulás folyamatos. Nagyon fontos tehát az egészséges sejttáplálkozás – a vércsoportunknak megfelelően. Ha agyon sütött-fõzött, hõkezelt, már nem élõ tápanyagokat viszünk be a szervezetbe, abból el lehet képzelni, milyen sejtanyagcsere lesz. Az eredmény a bõr rohamos öregedése.

Mivel az embernek is az elsõ legfontosabb életfeltétele a légzés, úgy a bõrnek is a bõrlégzés. Mûszálas ruhadarabok nem csak az energiarendszerben okoznak zavarokat – elektrosztatikus feltöltõdés –, hanem a bõrlégzésben is. Tágas, szellõs, természetes alapanyagokból készült ruhánk legyen, hogy bõrünk mindenütt jól lélegezzen. Különösen fontos ez a zárt testrészek esetében (láb: zokni, harisnya, cipõ; ágyék: alsónemû, harisnyanadrág, body), ugyanis a zárt, fülledt helyeken elõbb megtelepszenek a kórokozók, a gombák. Fontos lenne, ha naponta 5-10 percig a teljes bõrfelület a szabad levegõvel érintkezne, fõképpen nappal, ugyanis ha borult is az ég, a napfénynek akkor is érvényesül az a hatása, hogy a bõrben D-vitamin képzõdik, s ennyi idõ alatt a napi D-vitamin szükséglet már megtermelõdik. A cipőnk ne legyen gumiból, műbőrből, hanem légáteresztő anyagból. A cipőben legyen talpszellőzést biztosító rácsos talpbetét (a katonai surranókban használnak ilyeneket). A ruhákat, zoknikat, törülközőket, alsóneműket ezüst kolloidos mosással, áztatással fertőtlenítsük (2 evőkanál kell egy mosáshoz), ezáltal elpusztulnak a rajtuk levő gombák, baktériumok és vírusok.

A napfénnyel azonban vigyázni kell, mert a jóból is megárt a sok, fõleg ma, amikor az ózonréteg vékonyabb, s így a nap káros UV-sugarai erõsebbek, s ezek hatására felszaporodnak a szabadgyökök a bõrfelületen. A túlzott napozás erõsen ráncosít és károsít (a szolárium még a Napnál is jobban). Hiába szép barna a bõrünk, ha közben ráncos. Inkább legyen csak éppen barna – az sem baj, ha nem az –, de sima. A testhajlatokban lévõ bõrfelületek azért nem ráncosodnak, mert kevesebb fényt kapnak. Idõs parasztemberek, parasztasszonyok arca, nyaka, alkarja ráncos, mert sokat érte a Nap, viszont azon testrészeiken, amelyeket nem napoztattak – akkor még nem volt divat –, szép sima, feszes és rugalmas a bõrük idõs korban is. Távol-keleten nem véletlenül hordanak széles karimájú napvédõ kalapokat, fejfedõket. A szórt sugárzás is barnít, tehát nyáron egy fa árnyékában is elegendõ fényhez jut a bõr, viszont nem lesz ráncos. A túlzott napozás, szoláriumozás bõrrákot okoz, melynek a lappangási ideje 10-14 év. Ezért a bajt meg kell elõzni. Naponta 5-10 percnél többet ne érje közvetlenül napfény a bõrünket, és az is csak a kora reggeli és a késõ délutáni órákban (ekkor erõsebb a légkör szûrõhatása).

Vigyázni kell a sok kozmetikummal is. Ha még nem szívódott fel a krém, ne kenjünk rá újat, mert eltömíthetjük a bõr légzõ pórusait és ilyenkor a bõr szenved, öregszik, mert nem a szervezet által szabályozott megújulási terve szerint halnak el a bõr hámsejtjei, hanem a mi közbeavatkozásunkra, és ezt megsínyli a bõr állapota.

A púder használatát kerüljük, mert az nem szívódik fel, és helyrehozhatatlanul eltömíti a pórusokat. Inkább jó levegõn való kocogással, lépcsõzéssel, intenzív mozgással pirosítsuk arcunkat, s így a pír is tartósabb marad! Csak tiszta bõrfelületre kenjünk fel krémeket. Ha nem tisztított bõrfelületre kenjük a bõrápoló szereket, akkor a bõrön lévõ salakanyagok, a rárakódott porréteg bekerülnek a bõrbe, így nehezítik a bõr anyagcserét. A baba bőrápolószerek a legjobbak, mert nem tartalmaznak mérgeket.

Sok kozmetikum tartalmaz olyan tartósítószereket és egyéb anyagokat, amelyek kérdésessé teszik a kozmetikumok hatásosságát. A tiszta növényi alapanyagú, friss kozmetikumokat részesítsük elõnyben, esetleg mi magunk is készíthetünk ilyen friss kozmetikumokat, pakolásokat. A hidegen sajtolt olajok a legjobb kozmetikumok. Friss citromlével, uborkalével, paradicsomlével, répalével, zabliszttel keverve igen hatásos szerek a bõrápolásban. A felhasznált olajok feleljenek meg a vércsoportunknak.

Az ember csak néhány napig tud meglenni víz nélkül, s ugyanígy nagyon fontos, hogy a bõrben meglegyen a megfelelõ víztartalom, melynek fontos szerepe van a szervezet vízháztartásában. Naponta 2-2,5 liter folyadékra van szüksége a szervezetnek. Ha ezt nem visszük be, a vese egy ideig gondoskodik a vízvisszatartásról a szervezetben, de egy idõ után elkezdõdik a testszövetek dehidrációja, beszáradása, ami legelõször a bõr ráncosodásában nyilvánul meg. A vér is besûrûsödik, lelassul a keringés, lelassul a bõranyagcsere, a bõr megújulása, ráadásul a trombózisveszély is nagyobb. Nem mindegy az sem, milyen folyadékokat viszünk be a szervezetbe, melynek 60-70 %-a víz. Amilyen minõségû vizet viszünk be, olyan víz lesz a testszöveteinkben, így a bõrben is. A csapvíz sajnos annyi szennyezõanyagot (40-60 ezer károsító anyagot), s fõleg a bõrt károsító klórt tartalmaz, hogy nemhogy ivásra, de fürdésre, mosakodásra is csak szûrõ közbeiktatásával alkalmas. (Vannak már forgalomba ilyen szûrõk.) Napi táplálkozásunk alkalmával is a nagy víztartalmú ételeket kell elõnyben részesíteni. Ilyenek a nyers gyümölcsök, a nyers zöldségfélék, fõzelékfélék, melyeknek az aránya a napi táplálkozásunkban el kell, hogy érje legalább a 60 %-ot. Ha fogyni akarunk, akkor fõleg a karcsúsító, úgynevezett negatív kalóriájú gyümölcsöket, zöldségeket részesítsük elõnyben. Természetesen figyelembe kell venni a vércsoportnak való megfelelõséget is!

Ilyen gyümölcsök:
alma, citrom, papaya, körte,
narancs, cseresznye, eper, mandarin,
meggy, málna, ribizli, egres,
szeder, mangó, grapefruit, birs,
ananász naspolya, áfonya, csipkebogyó, kiwi

Ilyen zöldségek:
kínai kel kelbimbó spenót káposzta görögdinnye
retekfélék cukkíni zöldpaprika torma zellergumó
sárgadinnye articsóka karalábé fejessaláta uborkafélék
sárgarépa hagymafélék csicsóka zöldbab brokkoli
mángold zsenge tök paszternák spárga zöldborsó
karórépa cékla endívia petrezselyem kelkáposzta
pitypanglevél karfiol paradicsom avokádó sóska padlizsán

Nagy a víztartalmuk, de kevésbé karcsúsítanak (egy kicsit többet kell mozogni a fogyasztásuk után): szilvafélék, szõlõfélék, sárgabarack, õszibarackfélék, fõzõtök, sütõtök, cukorrépa, zsenge kukorica, lucernalevél, stb. Ezeknél is vegyük figyelembe a vércsoportnak való megfelelőséget.

A zsírlebontásban és vízháztartásban hatékony fûszerek is segítik a bõranyagcserét; ezek a fokhagyma, bazsalikom, tárkony, borsikafû, borsmenta, petrezselyem-levél, zeller-levél, sárgarépa-levél, pasztinák-levél, retek-levél, zöldhagyma-szár, snidling, kömény, édeskömény, szegfûszeg, zsálya, kakukkfû, fahéj, õrölt paprika (csípõs is lehet), kurkuma, kapor, majoránna, lestyán, rozmaring, citromfû, szárított citrom-, narancs-, mandarinhéj, szerecsendió, boróka, turbolya, orbáncfû. (Itt is csak vércsoportnak megfelelõeket szabad fogyasztani!)

A vízbevitelnek a másik módja tiszta desztillált víz formájában történjen. Legjobb a szervezet számára a desztillált víz, de nagyon jótékony hatású a patikai desztillált víz (nem azonos az akkumulátorokhoz használt ioncserélt desztillált vízzel), a deutériumszegény víz (drága), a szintén patikai demineralizált víz és a Pí-víz. Ihatunk még a csapvízbõl is, ha elõtte a kapható vízszûrõk valamelyikén átfolyattuk. Fõzni, teákat készíteni csak desztillált vízbõl ajánlatos. Az ásványvizek szénsavasak és savasítják a szervezetet, ugyanakkor a szervetlen ásványisó tartalmuk miatt lerakódások lehetnek a szervezetben (meszesedés, vesekövesség). A szénsavmentes ásványvizek is kerülendõk, az úgynevezett mû-ásványvizek meg fõképpen. Jó, ha az ivóvizünket a felhasználás elõtt legalább 10-15 percig poháralátéttel polarizáljuk. Aki ért a radiesztéziához, maga is készíthet ilyen alátéteket. Nagyon jó az oxigénnel dúsított szénsavmentes ásványvíz vagy a stabilizált oxigénnel (Oxy Max-szel) kezelt desztillált víz is. Az ásványvizek közül csak azokat fogyasszuk, amelyek 600 mg/l körüli vagy ez alatti mennyiségben tartalmaznak oldott, szervetlen ásványi anyagokat. Jó még az energiával kezelt ORGON víz is, főleg, ha desztillált vízből készítik. A természetben is a növények az elpárolgott vízből származó esővizet szeretik a legjobban. A desztillált víz is vízpárlat. Ezért ez a létező legtisztább víz, külsőleg és belsőleg is használhatunk. A tiszta bőrfelületre juttatott desztillált vizet örömmel issza be a bőrünk minden sejtje és még a ráncok is kisimulnak tőle.

Szólni kell a bõrkárosító drogokról is. Az egyik legnagyobb károsító a dohányzás. Sok nõ, ha adna magára, abbahagyná a dohányzást, mert a dohányzás nagyon öregíti a bõrt, erõteljesen ráncosít, amit egyrészt a dohányos szervezetében lévõ szabadgyökök okoznak, másrészt a primer és szekunder cigarettafüstök a bõr felületét közvetlenül is károsíthatják. Ezért kerüljük a füstös, rosszul szellõzõ, rossz levegõjû helyiségeket. Már van dohányzásellenes törvény, és ha betartják, akkor a nemdohányzók védve lesznek a dohányfüst bõr- és szervezetkárosító hatásától.

A másik ilyen nagy bõrkárosító az alkohol, azok közül is a tömény alkoholok. Csak rá kel nézni egy alkoholistára, hogy milyen a bõre. Ha valaki nem is alkoholista, de rendszeresen fogyaszt alkoholt, ugyanúgy árt, csak nem látszik meg olyan hamar a következmény. A borokból, fõképpen az édes borokból viszont napi 1-1 dl apránként elfogyasztva erõsíti az immunrendszert és a bõrt is. Legjobb, ha semmilyen alkoholt nem fogyasztunk. Nézzünk meg egy olyan embert (férfit vagy nõt), aki olyan országban él, ahol az emberek nem fogyasztanak alkoholt (India, Pakisztán, arab országok), mennyivel szebb a bõre (egészségesebben is táplálkoznak!).

A drogok, gyógyszerek is erõsen károsítják a bõr anyagcseréjét, s így a bõrt is. Nagyon sok gyógyszer bõrpírt, bõrviszketést, bõrkiütést okoz. Ha lehet, természetes módszerekkel gyógyítsuk magunkat (mozgás, egészséges, vércsoport szerinti táplálkozás, teák, masszázs, bioenergetika, stb.).

A többszörös kémiai túlérzékenység (TKT) miatt a gyengébb immunrendszerű emberek a körülöttünk levő sugárzások (radarok, szatellitek, mobil-, UPC-, AM micro átjátszók, rádió- és tévéadók, URH, mikrosütők, stb) egészségre káros volta, valamint a táplálékokban, használati cikkekben, csomagolóanyagokban, stb. levő vegyi anyagok miatt tovább gyengítik az immunrendszerüket. Van olyan környezeti méreganyag, ami táplálkozással (ivóvíz, ezzel készült élelmiszerek, halak, tehéntej és tejtermékek, stb.), van olyan, ami gyógykezeléssel (amalgám, fertőtlenítő szerek, stb.), van olyan, ami légzéssel (kipufogógázok, fa- és bőrkonzerváló szerek, bútoripari ragasztóanyagok, hígítók, festékek, oldószerek, ragasztószerek, mű illatok és illatosítók) és van olyan, ami az élelmiszerek csomagolóanyagaival (PCB, PKB), mosogatószerekkel, edényekből származóan (alumínium edények, teflon edények, sötét színű és színes zománcozott edények, sérült zománcú edények, ólomtartalmú üvegedények, bizonyos műanyag edények, stb.) jut be a szervezetünkbe. Ezek különféle bőrkárosodásokat, allergia-szerű kiütéseket, hámgyengeségeket okoznak, elpusztítják a bőr természetes védőflóráját.

Mint már említettem, a szervezet anyagcseréje is kihat a bõr állapotára. Már néhány zöldséget, gyümölcsöt, fûszert is ismerünk, amit fogyaszthatunk, de mit ehetünk még? A szabadban élõ állatok életük végéig megtartják szõrzetüket, pikkelyeiket, tollazatukat, bõrük rugalmasságát. Miért? Mert az élõ, nem hõkezelt táplálékokkal, melyek a természetben mindenütt elõfordulnak, elegendõ ásványi anyag és vitamin jut a szervezetükbe.

Az emberek a reklámoktól vezérelve – óriási profit érdekeltség! – „üres” ételeket, süteményeket, csipszeket, tortákat, fagylaltokat, pizzákat, hamburgert, vitaminoktól, nyomelemektõl megfosztott, lecsupaszított gabonákból készült tésztákat, kenyereket, köreteket, péksüteményeket, zsírtól csöpögõ sült krumplit, lángost, debrecenit, kilúgozott konzervételeket, agyon-tartósított készételeket, stb. fogyasztanak. Ezek mind savasítanak és egyikük sem élõ táplálék. Ugyanilyen károsak a cukorral készült ételek, önmagukban a cukrok és a fehér lisztek, illetve a belőlük készült élelmiszerek. A barna cukor sem jó. A répa- és a nádcukor különösen káros.

Szervezetünknek naponta 2/3 részben lúgosító hatású ételekre – zömmel nyersételekre – van szüksége, amelyben nem károsodtak az enzimek, a vitaminok, az aminosavak, a telítetlen zsírsavak és az ásványi anyagok.

Zsiradék helyett használjunk úgynevezett hidegen sajtolt, telítetlen növényi olajokat (olíva-, napraforgó-, repce-, tökmag-, kukoricacsíra-, szezámmag-, nemesszója-, szõlõmag-, stb. olajok) a vércsoportra vonatkozó szabályok figyelembevételével.

Ezeket tegyük frissen préselt, centrifugázott levekbe, zöldségsalátákra, gyümölcs- és zöldségturmixokba, a tojásmentes kifõtt tésztákra (teljes õrlésû gabonákból), már kész kásákra, de kenhetjük kenyérre (tunkolhatjuk is), ehetjük zöldségekkel (hagymákkal, retkekkel, paprikával, paradicsommal, káposztával, céklával, karfiollal, stb.) is. A bennük lévõ E, F és egyéb vitaminok, enzimek, zsírsavak, ásványi anyagok különösen jó hatásúak a bõranyagcserére, de lehet õket külsõleg is használni natúr állapotban, vagy pakolások alapanyagaként. Ugyanilyen jók és ugyanígy használhatók étkezésre és pakolásra a különböző olajos magvak friss őrleményeit, de ezeknél is figyelembe kell venni a vércsoportnak való megfelelőséget. Pl. lenmag, kendermag, szezámmag, mandula, tökmag, stb.

Fõzésre, ha mégis szükséges, használjuk a korszerû AMC rendszerû fõzõedényeket, amelyekben meg lehet úgy párolni a zöldségeket, hogy azok nem vesztenek beltartalmi értékeikbõl, és még az enzimek sem pusztulnak el bennük. Mikrohullámú sütõt ne használjunk se fõzésre, se melegítésre, mert degenerálják a tápanyagok molekuláit, és annyira hasznavehetetlenné tesszük vele az ételt, hogy az károsítja az emésztõrendszert, fekélybetegséget, vérszegénységet okoz. Ezek klinikai tesztelések eredményei, ezért például az USA-ban, Franciaországban, Svájcban tiltott a mikrohullámú sütõk reklámozása! Akkor még nem is említettem a mikrohullám – nincs tökéletesen leszigetelt mikrohullámú sütõ! – élõ szervezetre gyakorolt károsító hatását (agy, szem üvegtestje, stb.). A mázas agyagedények is megfelelőek, ha nem sérült a felületük. Jók a rozsdamentes edények, a titánbevonatú edények, a tiszta vasedény, a vörösréz edény és a nemesfém edények.

A bõranyagcserének folyamatosan szinte az összes B-vitaminra egyaránt szüksége van, valamint a biotinra, a paraamino-benzoesavra, stb., ezért naponta szükséges a teljes kiõrlésû gabonaféléket fogyasztani (a vízben oldódó vitaminok nem raktározódnak el): péksütemény, kása, köret, levesbetét, vagy rozs, árpa, cirok, kukorica, barnarizs, vadrizs, tönkölybúza, durumbúza, stb. A B-komplex vitaminok tárháza a sörélesztõ, amelybõl naponta tablettázott formában érdemes fogyasztani. Sajnos ma már szinte kötelező fogyasztani valamilyen B-komplex vitamint táplálékkiegészítőként, mivel a mezőgazdaság kemizálása és az ipari élelmiszerfeldolgozás miatt még a reform élelmiszerek is egyre értéktelenebbek.
http://szokelajos.extra.hu/betegsegeink-lenyege

Üdvözlettel: László

Alhasi fájdalmak

A kérdés

Tisztelt Dr Weixl Várhegyi László!Röviden tömören leírom a "történetemet":Nagyjából 3 hete alhasi fájdalmaim vannak.Az első két napon erősebb volt a fájdalom, aztán kezdtek enyhülni.Közben voltam több orvosnál is, voltam ultrahangon, vérvételen, végül arra jutottak, hogy valamilyen bélvírusom lehet, diétázzak és pihenjek.Múlthét közepe felé már szinte teljesen elmúltak a tüneteim, így gondoltam hogy most már visszatérek a megszokott ételeimhez.Azóta viszont újra előjöttek a fájdalmak.Ezek viszonylag enyhék, és nem állandóak.Több ponton is szokott fájni:- Jobb oldalt a csípőm körül- Jobb oldalt a csípőm mellett- Jobb oldalt a bordáim alatt közvetlenül- Bal oldalt ugyanezeken a területeken- Néha pedig a gyomrom, illetve pár centivel a gyomrom alatt- Néha a végbelem felé nyilaló érzésMit gondol, mi lehet a bajom, mit kéne tennem?Már 1 éve én is tisztasót fogyasztok, és próbálok odafigyelni a táplálkozásra amennyire csak lehet.Bár pont a betegség kezdete előtt volt 1-2 hónap, amikor elég sokat ettem, és el is kezdtem hízni emiatt.Köszönettel,Gergő

A tanácsadó válasza

Kedves Gergő!
Kérem nézze meg ezt az anyagot, ahol beszélek a víz szennyezettségéről.
http://youtu.be/SapFujkGECM

Ha tehát valamilyen ételt fogyaszt és azt hol ilyen vízzel hol olyan vízzel készítették, akkor nem tudhatja, hogy az étel készítésekor éppen mi volt abban a készítéskor felhasznált vízben, amely okozhat ilyen panaszokat. Ha ro. vagy deszt.vízzel készítené ételeit italait, akkor tovább lehetne lépni, hogy mi okozza a problémát, ha az ezek után is fennállnak. Lehet, hogy nem a vércsoportja szerint táplálkozik, lehet, hogy nem használ tiszta NaCl-t (www.tisztaso.hu). Az is lehet, hogy paraziták vannak a beleiben. Véleményem szerint kellene szednie a Vitamin Station cég ProbFlora termékét és ha ezzel visszatelepítené a hasznos bélbaktériumokat úgy a vékony, mint a vastagbeleibe, akkor egyből 70 %-al megerősödne az immunrendszere. Én 30 éve szedek napi 2 kapszulát étkezés előtt és azóta nincs baj az immunrendszeremmel és nem vagyok beteg!
Lehet baj az epéjével, vagy a májával, de a hasnyálmirigyével is! A vércukrát mérték mostanában?
Kerülje az elektroszmogot! Remélem nincs mobil a derekán, vagy a zsebében? Ugyanis az is idézhet elő hasonló panaszokat. Ha mikrózott ételeket fogyaszt, akkor azok is hasonló panaszokat idézhetnek elő, tehát szabaduljon meg a mikrójától, de ne legyen wifi sem a lakásban, vagy dect telefon, mert ezek erőterei komoly mértékben bezavarnak az anyagcserébe is
Javasolnám, a máriatövismag olaj, a szója olaj fogyasztását, úgy, hogy minden étkezéskor tegyenek ezekből az olajokból a kiszedett ételeikre. Használjon minden ételénél kurkumát, gyömbért és majorannát fűszerként, mert ezek segítik a regenerációt és a gyógyulást!
Üdvözlettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László