Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

SLE, lupusz gyógyítása

A kérdés

Tisztelt László!Ön szerint gyógyítható a gyógyíthatatlannak kikiáltott autoimmun betegség az SLE vagyis lupusz betegség. Ha igen, kérem segítsen ebben, hová fordulhatok.Sok orvos állítja, hogy nem lehet gyógyítani és féken tartani sem, idővel erősödnek a tünetek, még szteroid szedésére is.Válaszát köszönöm.Kis Jánosnéjanosne.kis@freemail.hu

A tanácsadó válasza

Kedves Kisné!
Nincs gyógyíthatatlan betegség, csak gyógyíthatatlan beteg!!! Sajnálom, hogy nem mehet ki a napsütéses szabadba, mert ezáltal még a D-vitaminokat sem kapja meg a szervezete. A szisztémás bőrfarkas is gyógyítható. Miért alakult ki? Azért mert túl van telítve a szervezete mérgező anyagokkal és a máj, valamint a vese és a tüdeje már nem győzi kiüríteni a méreganyagokat és ezek kiürítésre bekapcsolódott a testének legnagyobb felületű szerve a bőre is, mint helyettesítő méregtelenítő szerv bekapcsolódott a testének méregtelenítési folyamataiba.
Az egész betegség összefüggésbe hozható az anyagcseréjével. Nem jól működnek a belei, nem jól működik az emésztése, nincs elegendő hasznos bélflórája, amely felvenné a küzdelmet a szervezetébe jutó baktériumokkal, vírusokkal, gombákkal, élősködőkkel szemben.
Mai világunkban a környezeti ártalmak is nagymértékben szennyeznek bennünket külsőleg is és belsőleg is. Az Ön előéletét ilyen szempontból nem ismerem, de egy könyvet tudnék írni arról, hogy az elektroszmogtól kezdve, a radar sugárzásokig, a műtrágyáktól kezdve a festékanyagokig mennyi és mennyi betegséget tudnak előidézni, okozni ezek összetevői. Ha pedig mindegyikből kap egy kicsit az immunrendszer, akkor már nem tud jó immunválaszt adni a problémára. Az ivóvíz a legnagyobb szennyezőnk és sajnos ilyen vízzel készülnek a boltokban, pékeknél kapható élelmiszerek, befőttek üdítőitalok, stb is. Ha áttérne a desztilláltvíz ivásra és azzal készítené ételeit italait, ha tiszta sóval sózna és elegendő sót használna (www.tisztaso.hu), akkor már sok méreganyagtól megszabadulna, persze nem azonnal, hanem több hónap, vagy több év múlván, attól függően, hogy hány éves és mikor kezdődött a betegsége, s jelenleg milyen stádiumban van. A vércsoportja is számít a gyógyulás szempontjából és ehhez kell igazítania a táplálkozását is de hús- és tejtermék mentesen!!!!!!!!!!!!!
Szednie kellene a B-complex, a C, az E, a D, a K és az U-vitaminokat. Táplálékkiegészítők közül az algák közül a Chlorellát, makro- és mikroelemek közül a szelént, a cinket, a krómot, a magnéziumot, a vasat, a calciumot, a mangánt stb kellene szednie megfelelő dózisokban, amely függ az életkorától testtömegétől a betegség előrehaladottságától. Javasolnám, hogy a mostani és a korábbi vérképeivel, zárójelentéseivel keressen fel rendelésemen. Bejelentkezhet a 06-27-350-204-es és a 06-27-532-875-ös telefonokon.
Bioboltokban kapható a Bőrápolás, bőrgyógyítás füzetem, amelyből sok hasznos információt tud felhasználni az egészséges életmódja szempontjából.
Tisztelettel: 'Dr.vital Weixl-Várhegyi László természetgyógyász

Eltávolított epehólyag

A kérdés

Tisztelt László!3 éve eltávolították az epehólyagomat, benne 39 kővel. Azóta jól voltam, nem volt semmilyen panaszom. Kb. 1 hónapja kezdődtek kis szurkálások a máj környékén. Voltam vele a háziorvosnál, aki szerint 1 ujjnyival a borda alatt tapintja a májamat. A labor emelkedett bilirubin és direkt bilirubin szintet mutat. A doktornő szerint epeelfolyási zavar lehet a háttérben. Sajnos az ultrahangra 1 hónapot várnom kell. Még a műtét előtt végeztem májtisztítást keserűsó, grapefruit, olívaolaj segítségével. Most rátaláltam az ön által ajánlott kőhajtó technikákra. Kérdésem az lenne, hogy hólyag hiányában is végezhetőek-e ezek a módszerek? Szeretném megúszni az ERCP nevű ijesztőnek tűnő beavatkozást.Köszönettel:Anikó

A tanácsadó válasza

Kedves Anikó!
Ha valaki kőképző módon étkezik, akkor, akkor is lesz ismét köve, ha az epehólyagját eltávolították, csak ilyenkor a kövek magában a májban, a májban lévő epecsatornácskákban képződnek és rakódnak le, s okozzák a görcsöket és egyéb panaszokat.
Kérem használjon a vércsoportjának megfelelő olajokat és zsírokat étkezésre és főzésre. Kerülje a margarin, a napraforgó olaj, az állati zsiradékok, a kókusz és pálmaolajok, zsírok fogyasztását és az ilyen zsiradékokat tartalmazó ételek fogyasztását is!!
Csinálhatja is a zellerlé-uborkalé-sárgarépalé féle epekőelhajtó kúrákat is az epecsatornácskákban lévő kövek elhajtására is.
Kerülje még az alkoholok ivását étkezés után, kivéve 3 cl törkölypálinka, valamint kerülje az étkezések utáni gyümölcs, sütemény és egyéb édesség fogyasztását, mert ilyenkor metilalkohol keletkezik a gyomrában és az nagyon erős méregként hat a szervezetére, amely növeli a koleszterin szintet, valamint epekő képződéseit is elősegíti. Táplálkozzon a vércsoportjának megfelelően és lehetőleg vegetáriánusa, úgy, hogy kerüljön minden tehéntejet és tehéntej terméket, meg az olyan ételeket is, amelyek ezeket tartalmazzák, vagy ezekkel készültek!
Ha nem kezd el egészségesen élni és táplálkozni, akkor májátültetésre, vagy urnatartóra lesz szüksége!!! Vegye a kezébe a sorsát, mert csak így lehet annyi ideig nyugdíjas, amennyi munkaviszonyt összegyűjtött a nyugdíjazásáig!
Üdvüzlettel: Dr.Weixl-Várhegyi László

Milyen olajokat használjunk sütéshez?

A kérdés

Tisztelt László!Lenolajat és oliva olajat használok,salátákhoz,mert tudom,hogy ezeket nem szabad hevíteni.Azt szeretném megtudni,hogy sütéshez milyen olaj egészséges?Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel: Kollár Norbert.

A tanácsadó válasza

Kedves Norbert!
A sütési hőmérsékletek olajoknál, zsíroknál 180 fokon történnek. Legtöbb olajnál és zsírnál már 160 fok (Celsius)-nál rákkeltő, karcinogén anyagok keletkeznek. Csak három olajnak magas a hőtűrő képessége, s ráadásul mindhárom olaj jó mindegyik vércsoport számára!
A legjobb olaj erre a rizs-olaj, amelynek 250 C. fok a hőtűrő képessége. Ezt az olojat itthon sajnos csak az Auchan áruházakban lehet beszerezni. A második legjobb olaj az oliva olaj, amelynek 230 C.fok a hőtűrő képessége. Ezt az olajat mindenütt lehet kapni, s könnyen hozzá lehet jutni. A harmadik legjobb a szőlőmag olaj, amely fajtától függően 220 - 230 C.fok közötti a hőtűrő képessége. Ezt az olajat is be lehet már szerezni szinte mindenhol, de jó minőségű magyar szőlőmag olajat bioboltokban literes kiszerelésben lehet kapni. Én, illetve a családom ezt használja, mert a szőlőmag olajoknak van a szív és érrendszerre csodálatos gyógyító hatása!
Mindhárom olajfajta jóval drágább a rákkeltő hatású bolti főző-sütő olajoknál, de nem kell belőle annyi a sütéskor, mert jóval takarékosabban és többször is fel lehet használni az utolsó cseppig!!
A mostani időszak nagy átverése, hogy jó sütésre főzésre a pálma és a kókusz olaj és zsír. Ez nem igaz!!! Egyik vércsoport számára sem jók, mert agglutinációs és rákkeltő hatásokat fejtenek ki, valamint ez előállítási higiéniájuk kritikán aluli!!!!!!
Remélem tudtam segíteni.
Üdv.: Dr.Weixl-Várhegyi László

Nyirokkeringési pangás

A kérdés

Kedves László! A második gyermekem születése óta -13 éve-nyirokkeringési pangástól szenvedek, pontosabban a bal lábam, bokám dagadbe estére, valamint a jobb ágyékombanegy csomó -lyphoma-található., 4 éve. Mintát vettek már a csomóból évekkel ezelőtt, de a pangás miatt nem ajánlják annak műtéti eltávolítását. A nőgyógyászati rákszűrések alkalmával is gyulladásokkal hívnak vissza a rendelésre. Szeretnék táplálkozási tanácsot kérni problémáimhoz, betegségeimhez, mit tehetnék illetve ehetnék, hogy javuljon egészségi állapotom. Köszönettel Bibiana

A tanácsadó válasza

Kedves Bibiana!
Kérem ezt nézze át és tanulmányozza:
http://szokelajos.extra.hu/betegsegeink-lenyege
Kérem jelentkezzen be a 06-27-532-875-ös telefonos, vagy a 06-27-350-204-en nálam. Július 9ére fel tudnám venni 13 órára. Kérem csináltasson vérképet és hozza magával, meg az eddigi leleteit is.
Jó lenne tudni a vércsoportját is.
Üdvözlettel: László

Érszűkület

A kérdés

Tisztelt Doktor úr!Férjemnél váratlanul (ammenyiben váratlan egy erős dohányosnál) kiderült, hogy érszűkület van a lábában. Ezt egy héten belül meg is műtötték. Természetesen a kórházban kiderült, hogy magas a cukra, így inzulinra állították. Ez májusban történt. OLvastam/hallgattam a parlagfűvel kapcsolatos cikkeket/ előadásokat. Amennyiben még nem késő szeretném, ha az inzulin adását elhagyhatnánk. Ezt orvosi segítség nélkül nem mejjük természetesen. Ezért kérdezném Önt, hogyan ajánla a palagfű kúrát és az inzulin adagolás esetleges elhagyását.Köszönettel,Benczúr Márta

A tanácsadó válasza

Kedves Márta!
Először nézze meg az előadásomat: http://youtu.be/f3kD8eFSr98, majd vegye meg a Herba Házban árult parlagfű tablettát ( Istenek eledele néven van forgalomban), de megrendelhet a www.parlagfu.eu oldalról is. Ahogy elkezdi szedni 3x2 étkezés elején formában, úgy mindíg mérje a vércukrát és amint az csökkenni kezd a parlagfű hatására, úgy fokozatosan csökkenteni kell az inzulin adagolást is, amit csak akkor hagyjon abba, ha már teljesen normál értéken van a vércukra,.
A dohányzásról a kudzu gyökér kapszula segítségével le tudja szoktatni. Kahato a www.herbahaz.hu oldalon, vagy a Herba Házban.
Tisztelettel: László
http://szokelajos.extra.hu/betegsegeink-lenyege