Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Hyal Collag-ról

A kérdés

Kedves László! Olvastam az előző válaszában hogy ajánlja a Hyal kollag-ot, aminek megnéztem az összetevőit és 140 mg kollagén van benne. A minap pont a kezembe adták a jó közérzet vitamin prémium kollagén szórólapját ahol azt írják, hogy a kollagén még a vitaminoknál is fontosabb és 15000 mg- ot !!! tartalmaz egy adag (folyékony). Kérem segítsen eligazodni, hogy mi az igazság ezzel kapcsolatban. Réz és kén nyomelemek pótlása szükséges e külön?Köszönöm szépen. Üdvözlettel: Liktor Kornélia

A tanácsadó válasza

Kedves Kornélia!
Nekünk a kollagént nem csak táplálékkiegészítőkkel, hanem táplálékokkal is be kell jutattni a szervezetbe. Testépítők szokták nagy dózisban alkalmazni, de ők más fehérjéket is koncentrátum formájában fogyasztják. Túl is terhelik rendesen a szervezetüket, s ha abbahagyják az edzéseket, akkor látványosan összeseik az izomzatuk. A Hyal-Collag csak rásegít a táplálkozással bevitt hyaluron és collagén pótlására. Nem kell mindíg mindent elhinni, amit egy szórólapon reklámoznak. Sajnos sok embert meg tudnak téveszteni ilyen szórólapokkal.

A kollagén olyan természetes fehérje, ami fontos szerepet játszik az ízületek, a kötőszövet, a haj, a körmök, a fogak egészségének fenntartásában. A kollagén biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében testünk fehérjéjének 30-40%-a kollagénből áll, testünk teljes tömegének pedig 5-7%-a kollagén. A kollagén görög eredetű szó, a kolla (ragasztó) és a gennao (létrehoz) szavakból ered. A test ragasztójának is szokták hívni, mivel összeköti az izmokat, a bőr kötőszöveteit, a szalagokat, a porcokat, az inakat. A kollagén fő tulajdonsága, hogy nagyon nagy szakítószilárdsággal rendelkezik, így képes ellenállni a különböző irányú (húzó, kompressziós, csavaró) behatásokkal szemben. Kell-e nekünk ez a ragazstó mega dózisban? A kollagén jelen van minden többsejtű szervezetben. A kollagén valójában zselatin, mely a bőrben, ínban, porcban, csontban, és minden egyéb kötőszövetben megtalálható. Ez a zselatinos fehérje a szemben is megtalálható, és biztosítja a szem tömörségét.

Ízületeink őre a kollagén

Ízületeinken hamar megérezhetjük az évek múlását. Mozgásunk egyre kevésbé ruganyos, itt-ott fájdalmat érezhetünk, reggelente azt tapasztalhatjuk, hogy merev minden porcikánk. Az ízületi porcok és szalagok rugalmasságának megőrzésében rendkívül fontos szerepe van a kollagénnek. A porc hasonlít a gumihoz, a csontok végein található, elsődleges feladata az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% - át alkotja a porcoknak, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat. Mivel a kollagénnek magas az aminosav tartalma, nagy szerepe van a porcok egészségének megőrzésében. A kollagén segíti megőrizni az ínszalagok elszakíthatatlanságát, amelyek a csontokhoz rögzítik az izmokat. A fogak és csontok is csak úgy tudnak egészségesen kifejlődni, ha a testben lévő ásványi anyagok a kollagénnel egyesülnek és együtt támogatják annak fejlődését. Láthatjuk tehát, hogy a „test ragasztója” mennyi fontos feladatot lát el szervezetünkben.
Harc a ráncokkal

Mindenki szembesül idővel azzal a ténnyel, hogy az öregedés elkerülhetetlen. Ennek sajnos jól látható nyomai vannak a bőrön is ráncok formájában. Ezek megjelenése elsősorban inkább a nőket aggasztja jobban. A kollagén termelés idővel sajnos lassul, ezt láthatjuk, tapasztalhatjuk -többek között- bőrünk állagán is. A bőr az évek múlásával veszít feszességéből, megereszkedik, víztartalma lecsökken. A bőr hidratáltságának megőrzésében fontos szerepe van a kollagénnek, mivel vizet köt magához. A kollagén termelődését több tényező is csökkentheti, ilyenek a dohányzás, a stressz, a helytelen táplálkozás, a túlzott kávé vagy alkoholfogyasztás, ezért is fontos, hogy amennyire tudjuk, pótoljuk a kollagén bevitelét.
Kollagén és hialuronsav mint kozmetikai hatóanyagok

Ezt a két nagyszerű anyagot természetesen a kozmetikai ipar is felhasználja. Rengeteg arckrém-, bőrápoló termék-, illetve professzionális arckezelés is tartalmazza őket. Aki figyeli a kozmetikai újdonságokat, az valószínűleg már találkozott ezekkel a kollagén, hialuronsav tartalmú termékekkel.
A hialuronsav szerepe

A hialuronsav egy természetes poliszacharid, amely minden szövetben megtalálható. Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve az ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. A hialuronsav ezen felül megtalálható az ízületekben, bőrben és a szemben is. Legfőbb feladata, hogy biztosítsa a folyadékot a szöveteknek és a sejteknek a regenerálódáshoz és a gyógyuláshoz. A hialuronsav a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva a bőr, az ízületek rugalmasságát és feszességét. 40 éves korunkra a hialuronsav termelődése a felére is lecsökkenhet, aminek sajnos látható és érezhető tünetei is vannak. Az ízületi folyadékok mennyiségének csökkenésével pl. gyakran fordulhatnak elő ízületi gyulladások, kopások.
Kinek ajánllom a Hyal-Collag étrend-kiegészítőt?

ízületi problémákkal küzdőknek
sportolóknak
azoknak, akik szeretnék minél tovább megőrizni bőrük rugalmasságát, hidratáltságát.
A réz és kén nyomelemek pótlása fontos, s ennek a legjobb formája a réz kolloid és a kén kolloid, de lehet ezeket kelátos tartalmú táplálékkiegészítőkkel is bejutattni a szervezetbe. Általában a komplex készítményekben, mint az Every One, vagy a vércsoportos vitaminok, illetve a chlorella és spirulina algák, megtalálható ez a két fontos nyomelem szerves kötésben és így jól hasznosulnak, s esetleges többletbevitel sem árt, merft a felesleg jól kiválasztódik, mert nem szervetlen formában került be a szervezetbe.
Üdv.: László

Vitamin Station, Tej, Arany kolloid

A kérdés

Tisztelt Uram!3 kérdésem lenne Önhöz! 1. A vitamin station oldalán található rovata mikor lesz újra elérhető? 2. Megfelelő aranykolloidot hol vásárolhatok? (eddig még nem találkoztam desztillált vízből készülttel) 3. Honnan tudhatom, hogy a tej amiből a kecskesajtot, juhtúrót készítik nem homogénezett e? Homogénezik egyáltalán a juhtúrót, lágy sajtokat, kemény sajtokat mivel nem tüntetik föl az összetevőknél, minden terméken csak a pasztőrözött tej felirat szerepel. Várom megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Légrádi Szilvia

A tanácsadó válasza

Kedves Szilvia!
Ígéretet kaptam a Vitamin Stationtól, hogy januártól működni fog az oldalam.
Én is gyártom az arany kolloidot, desztilláltvízzel és 99,99%-os színarannyal. Postán sokat küldök, ha kérik, de több bioboltban és gyógyító központban (Energy Club) is kaphatóak. (Bp.,Pécs,Vác).
Ha valamit homogéneznek, akkor azt az élelmiszertörvény előírásai miatt, fel kell tüntetni a termékeken, mindegy, hogy milyen állatnak a teje. A túrót, vajat, sajtokat, kemény sajtokat nem homogénezett, hanem pasztőrözött tejekből készítik, mert a pasztőrözéssel szabadulnak meg a nem higiénikus fejési körülmények miatt (sajnos még tehén-, kecske- juh-ürülék is lehet a tejben!!) elfertőződött tejben lévő makro- és mikroorganizmusoktól, baktériumoktól. A kemény sajtokban meg borjú és marhaghyomor emésztőenzimek vannak, amelyek kikészítik a kemény sajtokat fogyasztók gyomor nyálkahártyáit, ezért van pl. a hollandoknál annyi gyomorfekély, gyomor-perforáció és gyomorrák!
A tehéntejben olyam DNS információk vannak, hogy a "kis bociból nagy marhát kell csinálni!" és ezek bezavarják az emberi DNS állományt, míg az embernél kisebb állatok tejei, tejtermékeki nem, mert azoktól az emberi DNS-ek erősebbek. A természetben van egy olyan törvény, hogy amikor az emlős megszüli a picinyét, akkor, ha az eléri a születési súly háromszorosát, akkor le kell választani az anyatejről és rá kell szoktatni a fajra jellemző táplálékra! A tehén sem olyan marha, hogy tovább szoptassa a borját, amikor ezt a súlyt elérte. Aki egy természeti törvényt megszeg, az saját magát bünteti meg! Nagy tehát a birkásítás a tehéntejjel és a tejtermékekkel kapcsolatban. YAz ember az egyedüli, aki egy másik emlős tejét fogyasztja és ha ez hosszú időn keresztül történik, akkor jön a rákbetegség. Azok a kínaiak, akik átszoktak Európában USA-ban a tehéntej fogyasztásra, ezerszer előbb megbetegszenek rákban, mint az ugyanott élő kínaiak, akik nem fogyasztanak tehéntejet, míg a többi táplálékot (zöldségek, gyümölcsök, gabonák, stb) ugyanúgy fogyasztják, mint a másik tejet fogyasztó kínaiak! Ez is igazolja a tehéntej rákkeltő hatásait, és ez még sajnos a tiszta bio tehéntejre is igaz, ami nincs sem pasztörizálva, sem homogenizálva.
Az összes allergiás betegem meggyógyul, ha nem fogyaszt tehéntejet és tehéntej termékeket. A kazein is 300-szor több a tehéntejben, mint az emberi tejben és a kazeint ragasztásra használják az iparban!!! A laktózmentes táplálkozás gyógyít!

http://avilagtitkai.com/a-tejipar-borzalmai-megdobbento-titkok-nyomaban/
a fenti linket javasolom megnézni!!!!

Üdvözlettel: László

Az emberek agymosásának leleplezése.

A kérdés

Tisztelt László!Most jutott eszembe hogy az emberek a média alatt állandóan agymosás alatt vannak.Állandóan a terrorizmussal ijesztgetik őket, majd felmutatják nekik azokat az embereket akik látszólag megvédik őket ezektől a problémáktól.Ez a videó erről szól szerintem nagyon érdekes.https://www.youtube.com/watch?v=xFLVMD99_88Igaza van ennek az embernek nem?

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
Köszönöm Önnek ezt a linket a You Tube-on lévő előadásokról!
https://www.youtube.com/watch?v=xFLVMD99_88 és
https://www.youtube.com/watch?v=NmRZ2XU8r9k
Ez előadó, mindkét előadásában döbbenetesen pontos képet ad a világban zajló folyamatokról, az átlagember teljes kiszolgáltatottságáról, s mindent átfogó elbizonytalanításáról, megfélemlítéséről. Bemutatja a tömegek elleni pszichológiai hadviselést, a társadalom válságból válságba hajszolását, ezáltal tehetetlenségbe bénítását, a félelem kiteljesedését. Leleplezi az ENSZ szerepét a globalizáció megvalósításában.

A Rockefeller alapítvány és más, ez által irányított alapítványok aknamunkájával elérik, hogy az átlagember tökéletesen semminek, nyomorultnak érzi magát, s azt hiszi, hogy a elé adott (a globalista vezérek által gondosan kiválasztott, szolgalelkű, engedelmes) politikusok fogják őt megvédeni, s csak ők képesek megoldani problémáit…

A globalista világkormányt a Rockefeller és Rotschild, ill. még néhány bennfentes család tagjai fogják felállítani, s ezek kezében lesz a világ feletti teljes uralom! Ők fogják kézbe venni a világ túlnépesedését, annak megakadályozását (ha kell, különböző eszközökkel végre hajtott népirtások és terméketlenné tétel által), már most létrehozva és működtetve a világpolgári tanácsot, melynek maga Rockefeller a vezetője!

Az interjúból ördögi terv és módszerek tárulnak elénk, amit már legalább száz évvel ezelőtt elkezdtek, megterveztek, leírtak! Aki nem veszi észre, hogyan használják a megfélemlítés és elbizonytalanítás mellett a médiumok agymosását, azt hamarosan maga alá gyűri a globalista hatalom.

Mit tehetünk ellene? Egyelőre úgy tűnik, hogy nem sokat, szinte semmit. Csakhogy azt világosan kell látni, hogy a "Sátán" retteg attól, hogy az ember Isten védelme alá menekülve képes lesz ellenállni neki! Hiszen tudja, hogy Isten már legyőzte őt, megtörte hatalmát, vagyis azokkal szemben a "Gonosz" tehetetlenné válik, akik Isten és a Természet törvényei mögé sorakoznak. Megölni ugyan megölhetik az embert (s ezt fogják is végezni!), de szellemi győzelmet az ilyenek ellen nem arathatnak, ami a "Sátán" vereségét jelenti! Éppen ezért a globalista, sátáni hatalom őrjöngése, tobzódása várható igen rövid időn belül azok ellen, akik nem akarnak nekik engedelmeskedni! Például erre Jézus és több, más próféta, már kétezer- négyezer évvel ezelőtt felkészítette övéit, amikor azt mondta: „Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.” (Mt 10:28)

Vagyis, elképesztő szellemi háború várható, ami a pénz uralmát megvalósítani akaró sátáni világkormány, globalista hatalom és a Krisztus szeretetparancsát követő emberek között fog végbemenni! Erről szól a Biblia Máté evangéliumának 10 része! A háborúra már most fel kell készülnünk. Sajnos, sok áldozattal fog járni! De nem reménytelen a harcunk, hiszen Jézus világossá tette: „Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (Jn 16:33)"

Ebben a harcban a tudás adja a legjobb fegyvert a kezünkbe. Aki megfelelő szinten ismeri a a Természet törvényeit és azokat helyesen is alkamazza, azokat nem lehet félrevezetni semmilyen agymosási technikákkal.
Üdvözlettel: László

Kenyér penészedése és a só.

A kérdés

Na és még valami nem azért penészednek meg olyan gyorsan a kenyerek mert kevés bennük a só?

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
A penészedés akkor történik hamar, ha olyanok a tárolás körülményei, amelyek segítik a penészgombák élet feltételeit. Ilyenek a magas nedvességtarlamú helyiségek. Az elkészítésnél, tárolásnál, felhasználásnál a sterilitás hiánya, vagy annak nem megfelelő volta elősegíti a kenyerek gyors penészedését. A só a nedvességet magába szívja és nagyfokú a fertőtlenítő hatása is, azaz egyik sem kedvez a penészgombák életfeltételeinek. Ezért van az, hogy ha elegendő só van a kenyerek nyersanyagában, az sütéskor nem távozik el és hosszabb ideig eltarthatók lesznek az így készített kenyerek. A mai kenyereket sajnos kevés és nem megfelelő sókkal (sok bennük a kálium!!!) készítik. Igaza van tehát abban, hogy ha megefelő mennyiségű és megfelelő minőségű sót használnának a pékségek, akkor kevsebb kenyér penészedne meg idő előtt.
Üdvözlettel: László

Candidiázisból kigyógyulás

A kérdés

A sófogyasztás növelésével kigyógyultam a candidából.És én arra jutottam hogy az erősen sózott szénhidrátokban a candida szaporodásképtelen.Ezt a deák tibor élelmiszer-mikrobiológia című könyvéből vettem(mivel jól ellenőrizhető forrás):"A húshoz a biztonság növelése céljából 2

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
Gratulálok Önnek a kandidából való kigyógyuláshoz! Külön köszönöm, hogy ezt itt megírta, hogy mások is rájöjjenek, hogy a legjobb módszer a gyógyulásra a tiszta só rendszeres, testsúlyfüggő fogyasztása. Használja továbbra is a tiszta sót, melyet a www.tisztaso.hu oldalról tud megrendelni, vagy ha egyszerre nem kell kilós kiszerelésben sem 25 kg-nyi, akkor kisebb tételeket a www.vitaminstation.hu oldalról is megrendelhet.
Üdvözlettel: László