Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Meditáció
2016.11.23. 10:45A kérdés:

Tisztelt Doktorúr!Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szokotte meditálni, és ha igen mit ajánl melyik tipusú meditációt érdemes elsajátítani?Tisztelettel,Adam

A tanácsadó válasza:

Kedves Ádám!
Igen szoktam meditálni, mégpedig naponta többször is. Lefekvéskor, ébredéskor mindíg. Az AMORC Rózsakeresztes Rend tagja vagyok és naponta többször is csinálom a rendi meditációt. Az AMORC-ról többet megtudhat a www.amorc.hu oldaltól.
Nagyon jók az agykontrollos meditációk, de jók a reikisek is. Jó lehet minden ima is amely pozitív, független, hogy melyik vallás imája. Imáknál soha nem szabad az "ÁMEN" szót mondani, mert akár a zsidó, akár az ősi magyar rovásírás szerint nézzük, akkor ennek a jelentése pontosan fordított, mert ha fordítva olvassuk, akkor" NEMÁ" a jelentése! Ha nem fordítva olvassuk, akkor is "nemá" lesz a hatása, s ez a szó így tönkre teszi az imát, a könyörgést, de a meditációt is. Lehet uganúgy imádkozni meditálni, mint eddig, csak a végén ne a "Ámen/Nemá"-t mondjuk, hanem az " Úgy legyen"-t!, vagy az " Így rendeltessék"-ket.
Ha tehát jól meditálunk, vagy jól imádkozunk és az "Úgy legyen"-el fejezzük azt be, akkor az hatásos fog lenni!
Ha sem nem reikis, sem nem agykontrollos, sem nem vallásos, akkor csak lássa maga előtt meditációban a megvalósulandó célt megvalósulva és akkor az be fog következni, ha a karmája szerint az megengedett. A karmát viszont el kell fogadni, mert azt mi alakítottunk magunknak ki még előző életünkben és hogy azt most hogy éljük meg, azzal alakítjuk a következő életünk karmáját! Szabad tehát minden helyzetben szépen viselkedni!!!! Ezt kell tehát gyakorolnia! A mai életünk ( a saját, a kisebb-nagyobb közösségünk élete, a nemzetünk és a Föld élete, de a kozmoszé is!) is attól függ, hogy hogyan reagálunk le dolgokat, saját, család- közösségi-, nemzeti, Föld-i szinteken! A meditációiban, imáiban ne foglalkozzon sem a tegnappal, sem a holnappal, hanem mindíg a "má"-val, mert mindíg a "má"-t a "most"-ot kell megélni és javítani és ezekre kell imádkozni is és meditálni is, önmagunk, közösségünk, nemzetünk és a Föld érdekében is! Ha a "má"-t jól éljük meg, jól reagáljuk le a velünk, a közösséggel, a nemzetünkkel é.s a Földdel, világunkkal történteket, akkor a jövőt illetően kedvezően fognak alakulni dolgaink minden szinten! Szabad minden helyzetben szépen viselkedni, s ezért fel kell vállalni a nehézségeket és a próbatételeket is, mert csak így tudunk előnyünkre változni, változtatni minden szinten.
Kérem, hogy imáiban ne csak önmagára, hanem azokra a közösségekre is amelyekben él, arra nemzetre, nemzetiségekre is, amelyekben él, arra az országra, arra a földrészre, arra a Föld-re és arra kozmoszra is térjen ki, mert csak az egóval nem sok mindent tud elérni, akármilyen jó meditációt is hajt végre, vagy akármilyen jó imát mond el!
Úgy legyen!
Üdvözlettel: 'Dr.(p.d.) Weixl-Várhegyi László alternatív-, népi- és természetgyógyász

Kell-e visszérre speciális harisnya?
2016.10.10. 12:18A kérdés:

Tisztelt Dr. Weixl-Várhegyi László !Először is köszönöm a sok jó tanácsot, nagyon jó az egészségünk Férjemmel a Vércsoportos Étrend, a deszt. viz, tisztasó stb. hatására.Nekem már kb. 18 éves korom óta (most 34 éves vagyok) sajnos visszeres a lábam, hála a sok húsnak amit a szüleim vashiány miatt állandóan nagy mennyiségben adtak "A" vércsoportos létemre, meg persze a sok tejfogyasztás amitől jó allergiás is lettem.Mióta vércsoportos-vegetáriánus vagyok, nem fogyasztok tejterméket, eltünt a vashiányom, és az allergiám is.Az ön által javasolt lábfelrakás, valamint a saját készitésű körömvirág krém hatására nagyon szépen eltüntek a seprűerek a lábamról. Egyedül egy kicsit kidagadt pár centis visszér van a jobb vádlimon, amire azt ajánlották, hogy jó lenne harisnyát hordani rá. Én úgy gondolom nem túl jó ha elszoritják az egész lábat egy kis visszér miatt. Erről mi a véleménye?Másik kérdésem: a Férjemnek ("B" vércsoportú) általában nyáron, a fejtetőn apró piros hólyagok jönnek elő, talán a naptól? Próbáltuk már ezüst kolloid, később ecettel, de nem múlt el teljesen.Előre is köszönöm válaszát:G. Bea

A tanácsadó válasza:

Kedves Bea!
Köszönöm a beszámolóját és gratulálok az egészséges életmódra való áttérésükhöz! Csak így tovább! Szerintem is jobb az elszorítás helyett a vadgesztenye krémmel való kenegetés, valamint kérem, hogy szedjen napi legalább 400 mg. Magne B6-ot, melynek felét lefekvés előtt fél órával vegye be, a másik felét meg reggeli vagy délelőtti étkezése közben. Ez a férjének is jót tenne.
A férje használjon egész évben napi 1x2 ProbFlora-t reggeli előtt fél órával és ugyanakkor vegyen be1500 mg Chlorella alga tablettát is, valamint minden nap egyszer dörzsölje be a fejbőrt Birkenwasser hajszesszel. Nyáron pedig argán, vagy kendermag olajba kell cseppenteni 4-5 csepp teafa olajat és azzal kell bekenni a fejbőrt, szintén minden nap, amíg el nem múlik. Javasolnám még a kendermag, a máriatövismag és a bio szója olajokat fogyasztani hidegen sajtolt formában rátenni a kiszedett ételekre, pirítósra, salátákra, stb.
Üdvözlettel: László

Elektroszmog védelem
2016.07.25. 10:56A kérdés:

Kedves Várhegyi Úr!Érdeklődöm, hogy hétköznapi szinten, a munkahelyemen hogyan tudom az asztalom közelében lévő vezetékekből, számítógépből, monitorból stb. érkező elektroszmog hatását csökkenteni, árnyékolni? Válaszát előre is köszönöm, Üdv. K. Rita

A tanácsadó válasza:

Kedves Rita!
A vezetékek hálózati feszültségének védelmére egy svájci cég forgalmazza a Ház-harmonizálót, melyet és is és a www.vitaminstation.hu is forgalmaz. Ez 20 m-es körzetben levédi 1000 Hertz-ig az elektroszmogot. A magasbb frekvenciás sugárzások ellene lehet védkezni az Energia Modulációs Frekvencia harmonizálókkal, melyet szintén én is és a Vitamin Station cég is forgalmaz. Ebből több kell, merft laptopra 2 2. asztali számítógépre 2 db, plusz a monitorra egy db. mobilra egy db, elktronikával ellátott autókba 3 db. De van egy cég amely a földeléssel védekezik és azok is nagyon jók védelmek. Kérem nézze át a www.foldelnijo.hu honlapot és hallgassa meg az Echo Tv. Elektrosokk c. műsorait, melek a neten is fennt vannak. A ház harmonizálót konnektorba kell dugni és azt beviheti mindennap a munkahelyére is és otthon is használhatja, sők ha elutazik magával is viheti. A Gyűrűsi úr által forgalmazottakat is lehet otthon is és a munkahelyén is használni. Az EMF harmonizálókat csak készülékkel együtt lehet elvinni máshová.
Kérem nézze meg a lehetőségeket és válasszon belőlük.
Tisztelettel:'Dr.(p.d.)Weixl-Várhegyi László

Fiaim
2016.05.30. 15:39A kérdés:

Kedves László! Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy Árvai Attila valóban a fiad, csak mert nem viseli a neved és a születési dátuma is más a saját honlapján mint amit említesz a koráról? "Amikor építőtábor vezető voltam a Balatonnál és velem volt az akkor 15 éves fiam is, akkor megbeszéltem néhány, tőle 1-3 évvel idősebb leányzóval, hogy vezessék be a testi szerelem rejtelmeibe a fiamat." Mit értesz azon, hogy vezessék be a testi szerelem rejtelmeibe? Ha nem sértődsz meg még megkérdezném, hogy mennyi a nyugdíjad? (csak mert említed valahol, hogy több írásod is vár kiadásra ami nem két forint) még kérdezném, hogy ezek milyen témájúak lennének?Elnézést kérek a sok kérdésért, ha gondolod az email címemre is küldheted a választ, (ha válaszolsz egyáltalán mindenre) ha túl személyesnek találod a kérdéseket.Maradok őszinte híved: Czibra Timea

A tanácsadó válasza:

Kedves Tímea!
Azért válaszolok nyílt oldalon, mert már többen kérdezték azokat, amit te is kérdezel, s nekem nem kellemetlen ez a helyzet, mert az élet szinten mindenkinél produkál valami különös dolgokat.
Kezdjük azzal, hogy két fiam van és egy lányom. Attila fiam 1968-ban született házasságon kívül és nem én neveltem fel, hanem az Árvai nevű nevelőapja. Mivel Árvai néven futott be mint író és költő, ezért nem is kérem tőle, hogy felvegye a nevemet. Attila csak 5 évvel ezelőtt tudta meg, hogy én vagyok a nemzőapja, de érdekességképpen mondom, hogy még 2002-ben már keresett a vegetáriánus táplálkozással kapcsolatban (Ő is magától jutott arra az elhatározásra, mint én annak idején, hasonló korúan. Ő is rendelkezik írói vénával, mint jómagam is és mindkettőnknek van több publikációja is).
László fiam, akit én neveltem fel, 1973-ban született, első feleségemmel való házasságom ideje alatt (27 évig tartott) és Laci kissé félénk volt a lányokkal kapcsolatban még 15 évesen és úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy idősebb lányok vezessék be őt a testi szerelembe. Én is így voltam ezzel, még tőle fiatalabb koromban az idősebb lányokkal. Ahogy látod, tehát, hogy két különböző fiúról van szó. Egyébként Laci fiam sem viseli már a nevemet, mert én Weixl László néven születtem és apám, amikor 14 éves voltam Várhegyire magyarosított és kiskorúként kötelező volt átvennem ezt a nevet, amit először nem szerettem, de aztán megszoktam és most évekkel ezelőtt, amikor visszavettem a születési nevemet, megtartottam a felvett nevemet is, mert sokan így ismernek és a sportban is így értem el nagy sikereket ( kalapácsvetésben Veterán Olimpiát nyertem, Dániában 1989-ben), de a mostani nevemmel is lettem már világbajnok Veterán VB-n 2013-ban 50 kg-os ultrakőlökésben. Laci, amikor elváltam az anyjától, már 21 éves volt és megharagudott rám, ezért Várhegyi Lászlóról Serák Lászlóra változtatta a nevét, mert felvette az édesanyja családi nevét. Most már ismét jóban van velem ( én soha nem haragudtam rá), de őt az üzleti életben már ezen a néven ismerték meg. Van tehát két fiam, akik nem az én családi nevemet viselik ( a lányom azt viseli ), de mindegyik foglalkozik azzal a gondolattal, hogy felveszi a Weixl nevet előnévként és megtartja a mostani családi nevét is. Én nem hatok rájuk, hogy ezt tegyék, mindegyiküknek szuverén döntése, hogy milyen nevet használnak
A testi szerelem rejtelmeit nem tudom miért nem érted? Szexuális kapcsolatról van szó, annak minden formájáról, beleértve a közösülést is. Ezt a nevelési módszert a lányommal kapcsolatban is alkalmaztam, ahol egy idősebb férfi ismerősöm vezette be őt is a szexuális örömökbe. Mindketten kellő időben, kellő mértékben fel voltak világosítva, a férfi-nő kapcsolatok formáiról, nudista strandokra is jártunk a gyermekeimmel, persze külföldön, mert itthon a '80-as évek első felében még nem volt úgy elfogadott az ilyen, mint napjainkban. Egyik általam nevelt gyermekem sem lett a párkapcsolataikban nemi ügyek miatt depressziós, mint ma nagyon sok férfi és nő, akik a túlhajszolt nemi élet hiánya miatt szenvednek és betegek miatta.
A nyugdíjamról csak annyit, hogy 2000-ben rendőr alezredesként mentem nyugdíjba és a 2010-ben, rendőr törzszászlósként nyugdíjba menő, nálam kevesebb szolgálati évet teljesített rendőröknek több a nyugdíja, mint nekem.
A különböző betegségekről jelentetek meg 60-80 oldalas füzeteket és több már előkészületben is van, mint például a cukorbetegséggel kapcsolatos. Allergiával és Bőrápolással kapcsolatban már évek óta forgalomban vannak, de legrégebb óta a vércsoportos anyagaim vannak forgalomban. Az egészséges -természetes- életmódról és táplálkozásról is vannak előkészületben anyagaim, de még egyik sem kész, de közben dolgozom életem regényével kapcsolatban is, valamint kiadom a különböző honlapokon válaszadóként adott válaszaimat is, betegségek szerint. Mindezt a folyamatos gyógyítói tevékenyégem mellett végzem.
Röviden ennyit.
Üdvözlettel: László

Vércsoport szerinti táplálkozás
2016.05.03. 18:56A kérdés:

T Weixl úrRégota tanulmanyozom a vércsoport szerinti táplalkozást az Ön füzetéből.Az egesz családunk 0-as vercsoportú,mind a 4 gyerekkel együtt,igy könnyebb a dolgom az étkeztetéssel.A 2014-es könyveket böngészem,a mintaétrendekkel együtt és némi ellentmondás van a póréhagyma a kelbimbó,a padlizsán,valamint az uborka fogyasztásban,hol ajanlott,hol semleges,hol kerülendőnek van feltüntetve.Mivel mindegyiket szeretjük,kérem irja meg,hogy melyiket fogyaszthatjuk bátran,nagy mennyiségben.köszönöm Magdi

A tanácsadó válasza:

Kedves Magdi!
Az élet nem tökéletes, ezért amikor először tanulmányoztam a vércsoport szerinti táplálkozást, az első könyvet több fordítási és nyomdahiba is volt, amelyre akkor jöttem rá, amimkor dr. Zombori Zoltánnal lektoráltuk dr. Adamóék második itthon könyvét.. Ez már 18 évvel ezelőtt volt és azóta is jelentek meg újabb könyveik az Adamóéknak, melyben szintén voltak fordítási és nyomdahibák is. Nekem is feltűntek azok, melyeket észrevett, mert én is 0-ás vércsoportú vagyok és én is szeretem az uborkát.
Szerencsére barátaim által kaptam segítséget, hogy vércsepp analízises vizsgálattal, hogy pontosan megállapíthassuk egy adott ételről, hogy az jó-e vagy nem jó egy adott vércsoport számára. AEzért csinálom azt, hogy időnként ebben a témakörökben kiadott füzeteimet át és átdolgozom a legújabb ismereteknek megfelelően, ami nem biztos, hogy azonos a régebbiekkel. Ezt vehette észre Ön is. Most a legújabb átdolgozásomban (B-s 2017) a kiadás után is észre vettem egy-két hibát, amelyet majd pár év múlva fogok csak korrigálni.
Ha valaki vércsoport helyesen táplálkozik, akkor nincs nagy baj, ha néha fogyaszt olyan ételeket is amelyek nem jók a vércsoportjának, legalább az immunrendszererének is ad néha munkát, hogy az ne lustuljon el !
A kérdezett zöldségekre vonatkozóan, a póréhagyma és az uborka kerülendőek, a kelbimbó és a padlizsán pedig semlegesek a 0-ás vércsoportúaknak. Jómagam is imádom az uborkát, de ecetes uborkaként nem fogyasztom, de nyáron néha eszem kovászos uborkát, valamint bizonyos ételekhez eszem jó fokhagymásan elkészített uborkasalátát is. Ezen túlmenően 0-ás epeköveseknek továbbra is felírom a sárgarépalé-uborkalé-zellerlé keverékét kőhajtás céljából és el is érjük vele a célt a betegeimnél, azaz kiürülnek a kövek az epehólyagból és a máj epecsatornáiból is. Rendszeres fogyasztását viszont nem javasolom a kerülendő ételeknek.
Tisztelettel:'Dr.Weixl-Várhegyi László népi-, alternatív- és természetgyógyász

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés