Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Hashimoto szindróma

A kérdés

Kedves Doktor Úr!Szeretnék kérdezni a Hashimoto betegséggel kapcsolatban. Németországban élő barátnőm szenved ebben a betegségben. Valóban nem gyógyítható ez a betegség? Ha igen, hogyan lehet a legminimális

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
Vajon miért nem a beteg fordul hozzám tanácsért? Így áttételesen nem biztos, hogy jó terápiát lehet adni. Tisztelet, hogy aggódik a barátnőjéért. Meg akar-e gyógyulni a barátnője? Képes-e megtenni mindent a gyógyulása érdekében? Ne legyen betegség tudata egyiküknek sem, mert akkor nincs gyógyulás a legjobb terápia mellett sem. Bíznia kell a gyógyulásban, még akkor is ha a hivatalos orvoslás ezt a betegséget gyógyíthatatlannak tartja!
Nem gyógyíthatatlan a betegség! Ez egy autoimmun betegség, amely az eddigi helytelen életmódja, helytelen táplálkozása és a környezeti ártalmakkal szemben való védekezés elmulasztása miatt alakul ki mindenkinél. A táplálkozás önmagában is előidézheti, ha húst és tejet tejterméket fogyaszt, valamint mikrózott ételeket, italokat fogyaszt, vagy nem a vércsoportja szerint táplálkozik. Jó lenne látnia vérképét. Különösen érdekelnek a szervezetének, vérének a TSH, vas, magnézium, szelén, szintjei és a B6 és B12 vitaminok szintjei és felszívódásai, mert egy kezdeti stádiumban lévő Chron betegség miatt is kialakulhat, amelyet viszont a táplálékok glutén tartalmai okoznak! Kellene a teljes gluténmentesség is. Ilyenkor a tojás is tiltott étel, mert a végbélben és szigmabélben, valamint a vastagbél alsó szakaszaiban az állati fehérjéket lebontó bélbaktériumok toxinokat is termelnek a lebontáskor, míg a növényi táplálékok lebontásakor nem keletkeznek ilyen toxinok, amelyek megmérgezik az egész immunrendszert és ezért is lett autoimmun beteg!
Ha a barátnője korábban itthon élt, akkor nagyon valószínű, hogy nem fogyasztott napi szinten algákat, mert Magyarország talajai jódhiányosak és a jódot nem szervetlen jóddal, meg szervetlen jódozott sókkal kell pótolni, hanem szerves jóddal, amelyet az algák tartalmaznak. Valószínű, hogy 0-s, vagy A-s a vércsoportja, mert ezeknél fordul elő gyakrabban, a B-seknél is előfordul, de jóval ritkábban, míg az AB-sek között csak elvétve lehet találni hasonló betegeket (csak akkor ha csirkehúst, libahúst, kacsahúst, vadhúst és disznóhúst fogyasztanak!).
A pajzsmirigy akkor működik megfelelően, ha legalább napi 3000 mg algát fogyaszt naponta egy felnőtt, de az algát étkezés előtt 15-20 perccel kell bő folyadékkal bevenni. Különösen a Chlorella alga a megfelelő, amely algaféle a mérgeket és nehézfémeket is kivezeti a szervezetből és ezáltal erősödik az immunrendszer és gyorsul a gyógyulás. Én több mint 20 éve ezzel az algával és ilyen dózisban gyógyítom a pajzsmirigy alulműködéses és a pajzsmirigy túlműködéses betegeket.
Valószínű, hogy már kap L-Thyroxin-es kezelést is a barátnője, de annak a dózisát a javulásnak megfelelően csökkenteni kell, de ehhez többször kell vérvizsgálatra mennie.
A komplex életmódváltással kapcsolatban olvassa el a másoknak írt válaszaimat is, mert abból is sokat lehet tanulni, mert azt remélem nem várja el tőlem, hogy most egy könyvet írjak ezzel kapcsolatban Önnek. Kaphatóak az ezzel kapcsolatos irományaim, de van vagy 50 órányi előadásom a You Tube-on is és azokból is kaphatnak ismereteket a megbetegítő életmód megváltoztatásához.. Ha tudnak, keressenek meg régebbi és frissebb vérképekkel, hogy komplex terápiát tudjak adni a teljes gyógyuláshoz. Egyik rokonomat, aki szintén Németországba emigrált és gyógyítottam meg a Hashimoto betegségből. Van tehát remény a teljes gyógyulásra, csak meg kell változtatni ezt a betegséget előidéző életmódját, mert a változtatás nélkül nincs gyógyulás. Első a desztilláltvíz ivása és azzal kell készíteni minden ételét és italát. Sózásra csak patikai tisztaságú sót használjon és viszonylag sósan étkezzen, főleg most nyáron. Dobja ki a mikrót, sé ne használjon Wi-Fi-t dect telefont, indukciós tűzhelyet és mobilt csak EMF harmonizálóval használhat, de alkalmanként csak 20-30 másodpercig. Legjobb lenne mindig vezetékes telefont használnia és a netre is vezetékes rendszerrel csatlakozzon fel. Ezekkel kapcsolatban többet megtudhat a www.foldelnijo.hu oldalakról.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Tisztelettel: ’Dr.Weixl-Várhegyi László természetgyógyász

Szénhidrátok szükségessége

A kérdés

Tisztelt Várhegyi Úr!Szükségünk van a szénhidrátokra? Miért? Betegségben diéta részeként kihagyható?Köszönettel

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező!
A kozmosz üzemanyaga a hidrogén, hiszen hidrogén fúzió zajlik központi csillagunkban, a Napban is. Szervezetünk 70%-át víz alkotja, ami ugye két hidrogénatom és egy oxigén. A szén és hidrogén alkotja a szénhidrogéneket. A szénhidrogén tartalmú táplálékainkból a szén elhasználódik a légzéssel, hiszen oxigént lélegzünk be és széndioxidot lélegzünk ki. A hidrogén pedig egyben testünk kozmikus üzemanyaga. Ősi mondás, az is, hogy ami lent az fent is, teháét ami a Napoban és a kozmoszban zajlik, az zajlik bennünk is, s ezért szükségünk van a szénhidrogénekre a szervezetünknek, ha élni és tevékenykedni akarunk. A hosszútávfutók frissítő állomásain is szőlőcukrot osztogatnak, amely azonnali energiát ad a futóknak. A szőlőcukor is széndioxi, de diszaharid, azaz kétfokozatú cukor, amely könnyen hasznosul, mert azonnal felszívódik. A többfokozatú cukrok, a poliszaharidok előbb lebontásra kerülnek és ezért megterhelik az anyagcsere folyamatainkat. A gabonafélék is magas szénhidrát tartalmúak és ha túl sokat fogyasztunk belőlük, akkor azok is megterhelik a szervezetünket, melyből aztán elhízás, cukorbetegség és egyéb anyagcsere betegségek alakulnak ki (gluténérzékenység). A szénhidrátokat a fizikai mozgással el tudjuk égetni és akkor fogyaszthatunk belőlük többet is. Ha viszont nem mozgunk eleget, akkor a viszonylag kis szénhidrát bevitellel is elő tudjuk idézni az anyagcsere betegségeinket. Mértékkel kell tehát fogyasztani a szénhidrátokat, de nemcsak azokat, a zsírokat, fehérjéket, stb. is. Tehát diéta részeként is fogyasztani kell a vércsoportnak megfelelő szénhidrátokat, csak mértékkel és helyes ételtársítással, helyes étkezési sorrendben. Remélem már megértette, hogy nem hagyható ki a szénhidrát s mindennapi táplálkozásból diéta esetén sem!!! A legtöbb ember nem veszi figyelembe sem a vércsoportoknak való megfelelőséget, sem az étkezési sorrendeket, sem az ételtársításokat és ezért téveszméket kreál, ami alátámasztanak a hasonlóan tudatlanul írt " szakcikkek " és birkásítják azokat akiket csak tudnak. Sajnos azért nem veszik ezeket figyelembe, mert a gyomor uralja a a tudatukat ( agyukat) és nem a tudatuk ( agyuk) uralja a gyomrukat. Röviden csak így tudom megválaszolni a kérdését, de ha eljön hozzám konzultációra, vagy előadásra, akkor részletesebben és tudományosabban is el tudom magyarázni. Legközelebb április 9-én vasárnap 10 órától tartok előadást a Bijó Egészségközpontban, Bp.XIII. ker Róbert K.krt.96-98. szám alatt
Tisztelettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László népi-, alternatív- és természetgyógyász

Meditáció

A kérdés

Tisztelt Doktorúr!Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szokotte meditálni, és ha igen mit ajánl melyik tipusú meditációt érdemes elsajátítani?Tisztelettel,Adam

A tanácsadó válasza

Kedves Ádám!
Igen szoktam meditálni, mégpedig naponta többször is. Lefekvéskor, ébredéskor mindíg. Az AMORC Rózsakeresztes Rend tagja vagyok és naponta többször is csinálom a rendi meditációt. Az AMORC-ról többet megtudhat a www.amorc.hu oldaltól.
Nagyon jók az agykontrollos meditációk, de jók a reikisek is. Jó lehet minden ima is amely pozitív, független, hogy melyik vallás imája. Imáknál soha nem szabad az "ÁMEN" szót mondani, mert akár a zsidó, akár az ősi magyar rovásírás szerint nézzük, akkor ennek a jelentése pontosan fordított, mert ha fordítva olvassuk, akkor" NEMÁ" a jelentése! Ha nem fordítva olvassuk, akkor is "nemá" lesz a hatása, s ez a szó így tönkre teszi az imát, a könyörgést, de a meditációt is. Lehet uganúgy imádkozni meditálni, mint eddig, csak a végén ne a "Ámen/Nemá"-t mondjuk, hanem az " Úgy legyen"-t!, vagy az " Így rendeltessék"-ket.
Ha tehát jól meditálunk, vagy jól imádkozunk és az "Úgy legyen"-el fejezzük azt be, akkor az hatásos fog lenni!
Ha sem nem reikis, sem nem agykontrollos, sem nem vallásos, akkor csak lássa maga előtt meditációban a megvalósulandó célt megvalósulva és akkor az be fog következni, ha a karmája szerint az megengedett. A karmát viszont el kell fogadni, mert azt mi alakítottunk magunknak ki még előző életünkben és hogy azt most hogy éljük meg, azzal alakítjuk a következő életünk karmáját! Szabad tehát minden helyzetben szépen viselkedni!!!! Ezt kell tehát gyakorolnia! A mai életünk ( a saját, a kisebb-nagyobb közösségünk élete, a nemzetünk és a Föld élete, de a kozmoszé is!) is attól függ, hogy hogyan reagálunk le dolgokat, saját, család- közösségi-, nemzeti, Föld-i szinteken! A meditációiban, imáiban ne foglalkozzon sem a tegnappal, sem a holnappal, hanem mindíg a "má"-val, mert mindíg a "má"-t a "most"-ot kell megélni és javítani és ezekre kell imádkozni is és meditálni is, önmagunk, közösségünk, nemzetünk és a Föld érdekében is! Ha a "má"-t jól éljük meg, jól reagáljuk le a velünk, a közösséggel, a nemzetünkkel é.s a Földdel, világunkkal történteket, akkor a jövőt illetően kedvezően fognak alakulni dolgaink minden szinten! Szabad minden helyzetben szépen viselkedni, s ezért fel kell vállalni a nehézségeket és a próbatételeket is, mert csak így tudunk előnyünkre változni, változtatni minden szinten.
Kérem, hogy imáiban ne csak önmagára, hanem azokra a közösségekre is amelyekben él, arra nemzetre, nemzetiségekre is, amelyekben él, arra az országra, arra a földrészre, arra a Föld-re és arra kozmoszra is térjen ki, mert csak az egóval nem sok mindent tud elérni, akármilyen jó meditációt is hajt végre, vagy akármilyen jó imát mond el!
Úgy legyen!
Üdvözlettel: 'Dr.(p.d.) Weixl-Várhegyi László alternatív-, népi- és természetgyógyász

Kell-e visszérre speciális harisnya?

A kérdés

Tisztelt Dr. Weixl-Várhegyi László !Először is köszönöm a sok jó tanácsot, nagyon jó az egészségünk Férjemmel a Vércsoportos Étrend, a deszt. viz, tisztasó stb. hatására.Nekem már kb. 18 éves korom óta (most 34 éves vagyok) sajnos visszeres a lábam, hála a sok húsnak amit a szüleim vashiány miatt állandóan nagy mennyiségben adtak "A" vércsoportos létemre, meg persze a sok tejfogyasztás amitől jó allergiás is lettem.Mióta vércsoportos-vegetáriánus vagyok, nem fogyasztok tejterméket, eltünt a vashiányom, és az allergiám is.Az ön által javasolt lábfelrakás, valamint a saját készitésű körömvirág krém hatására nagyon szépen eltüntek a seprűerek a lábamról. Egyedül egy kicsit kidagadt pár centis visszér van a jobb vádlimon, amire azt ajánlották, hogy jó lenne harisnyát hordani rá. Én úgy gondolom nem túl jó ha elszoritják az egész lábat egy kis visszér miatt. Erről mi a véleménye?Másik kérdésem: a Férjemnek ("B" vércsoportú) általában nyáron, a fejtetőn apró piros hólyagok jönnek elő, talán a naptól? Próbáltuk már ezüst kolloid, később ecettel, de nem múlt el teljesen.Előre is köszönöm válaszát:G. Bea

A tanácsadó válasza

Kedves Bea!
Köszönöm a beszámolóját és gratulálok az egészséges életmódra való áttérésükhöz! Csak így tovább! Szerintem is jobb az elszorítás helyett a vadgesztenye krémmel való kenegetés, valamint kérem, hogy szedjen napi legalább 400 mg. Magne B6-ot, melynek felét lefekvés előtt fél órával vegye be, a másik felét meg reggeli vagy délelőtti étkezése közben. Ez a férjének is jót tenne.
A férje használjon egész évben napi 1x2 ProbFlora-t reggeli előtt fél órával és ugyanakkor vegyen be1500 mg Chlorella alga tablettát is, valamint minden nap egyszer dörzsölje be a fejbőrt Birkenwasser hajszesszel. Nyáron pedig argán, vagy kendermag olajba kell cseppenteni 4-5 csepp teafa olajat és azzal kell bekenni a fejbőrt, szintén minden nap, amíg el nem múlik. Javasolnám még a kendermag, a máriatövismag és a bio szója olajokat fogyasztani hidegen sajtolt formában rátenni a kiszedett ételekre, pirítósra, salátákra, stb.
Üdvözlettel: László

Elektroszmog védelem

A kérdés

Kedves Várhegyi Úr!Érdeklődöm, hogy hétköznapi szinten, a munkahelyemen hogyan tudom az asztalom közelében lévő vezetékekből, számítógépből, monitorból stb. érkező elektroszmog hatását csökkenteni, árnyékolni? Válaszát előre is köszönöm, Üdv. K. Rita

A tanácsadó válasza

Kedves Rita!
A vezetékek hálózati feszültségének védelmére egy svájci cég forgalmazza a Ház-harmonizálót, melyet és is és a www.vitaminstation.hu is forgalmaz. Ez 20 m-es körzetben levédi 1000 Hertz-ig az elektroszmogot. A magasbb frekvenciás sugárzások ellene lehet védkezni az Energia Modulációs Frekvencia harmonizálókkal, melyet szintén én is és a Vitamin Station cég is forgalmaz. Ebből több kell, merft laptopra 2 2. asztali számítógépre 2 db, plusz a monitorra egy db. mobilra egy db, elktronikával ellátott autókba 3 db. De van egy cég amely a földeléssel védekezik és azok is nagyon jók védelmek. Kérem nézze át a www.foldelnijo.hu honlapot és hallgassa meg az Echo Tv. Elektrosokk c. műsorait, melek a neten is fennt vannak. A ház harmonizálót konnektorba kell dugni és azt beviheti mindennap a munkahelyére is és otthon is használhatja, sők ha elutazik magával is viheti. A Gyűrűsi úr által forgalmazottakat is lehet otthon is és a munkahelyén is használni. Az EMF harmonizálókat csak készülékkel együtt lehet elvinni máshová.
Kérem nézze meg a lehetőségeket és válasszon belőlük.
Tisztelettel:'Dr.(p.d.)Weixl-Várhegyi László