Feng Shui és párkapcsolati asztrológia (1)

A kínai 9 Csillag Ki asztrológia segítségével megismerhetjük önmagunkat, ami a boldog, elégedett, harmonikus élet és kapcsolatok megélésben segít. Az önismereten túl a partnerkapcsolatunk sikerességére vonatkozó válaszokat is kaphatunk általa. Mai cikkünk alapján mindenki kiszámolhatja a saját életére vonatkozó, személyes Gua számát.

A természet törvényei jelentik az alapot

Az ősi kultúrák – főként Kína, Japán, India, Tibet, ősi amerikai kultúrák – a természet törvényeit ismerték, tiszteletben tartották, e törvények hatalma mindenekfelett való volt. Ezen törvények ismeretében alkották meg az asztrológiát, felismerve az alapul szolgáló energiák egymáshoz fűződő viszonyát. A 9 Csillag Ki asztrológia a természet tulajdonságait elemzi, egyetlen összesített képpé formálja a különböző aspektusokat: a Csi (Ki) vagy életerő folyamát, az öt elem tanát és a Ji Csing 8 trigramját egyesíti.

Hogyan működik?

Lo-ShuA 9 Csillag Ki asztrológia alapja a bűvös Lo Su négyzet, melynek 3×3 oszlopában, így 9 rovatában található számok összege minden irányban – vízszintesen, függőlegesen és átlósan – 15. A számok mindegyikét egy-egy elem, tulajdonság jellemzi. E négyszöget használva feltárhatjuk a saját, csak ránk jellemző személyiségelemeket. Ez az ábra egyben a Föld légkörének Csi áramlását is szemlélteti.

Az asztrológia tudományának e válfaja szerint a születési dátumból – szerencsére viszonylag egyszerű számítással – egy egyéni számot kapunk, mely éppen megfelel a Ji Csing trigramok egyikének. A trigram a látható és láthatatlan világok minden létező elemét, az egymástól elütő élettereket szimbolizálja, így némi figyelemmel és beleérzéssel sokat elárul nekünk életünk legfőbb kérdéseire is választ kaphatunk általa.

A trigramok és a hozzájuk társuló számok meghatározott sorrendje, rendszere 8 alapenergiát jelölnek és ezek viszonyát. Minden energia sajátos feladattal bír, a középső négyzetben nincs trigram, de ennek is megvan a sajátos energiája, száma 5, így adódik ki a 9 szám. A számokhoz rendelt elemek, területek árulják el a szerepüket és ez alapján kapunk választ a kérdéseinkre az élet adott pillanataiban. Megtudhatjuk, kik vagyunk, mire vagyunk képesek, mit szeretnénk elérni és mit várunk el párunktól, összehasonlítva két horoszkópot pedig a kapcsolatunkról is árulkodik.

Hogyan számoljuk ki és mit jelentenek a számok?

A 9 Csillag Ki asztrológia három számon alapul, melyet mindenki könnyedén kiszámíthat a születési év, hónap nap száma alapján. A három szám külön és önmagában is értelmezhető. Mi most csak a Gua számot számítjuk ki, mert a párkapcsolati horoszkóp felállításához ez is elegendő. A számok archetípusokat képviselnek. Az archetípus az ember ősi viselkedésmintájának képe. Elénk tárja személyiségünk legfontosabb aspektusát, beavat egyéni lehetőségeink tárházába, megmutatja erősségeinket, gyengeségeinket, belső szükségleteinket. A módszer gyors és egyszerű és a feng shui tanácsadáskor helyettesíthet egy bonyolultabb asztrológiai rendszert és személyiségelemző módszert.

A Gua szám jelentése: Hogyan éljük mindennapjainkat? Tükrözi a szociális viselkedést, cselekvést, szexualitást, az elfogadott életmintát, életünk legfontosabb területét, a munkához való viszonyunkat, az uralkodó kapcsolatmintáinkról fest képet. Másképp számoljuk ki a nők és férfiak gua számát, hiszen más-más energiát képviselnek, kiegészítik egymást, ami a párkapcsolatok szempontjából nem elhanyagolható.

Nők

Adjuk össze a születési év utolsó két számjegyét (aki február 5 előtt született, az eggyel kevesebbel számoljon) és folytassuk az összeadást míg egyjegyű számot kapunk. Az így kapott összeghez adjunk hozzá 5-öt, aki 2000 után született, 6-ot. Ez lesz a Gua számunk.

Férfiak

Adjuk össze a születési év utolsó két számjegyét (aki február 5 előtt született, az eggyel kevesebbel számoljon) és folytassuk az összeadást míg egyjegyű számot kapunk. A kapott értéket vonjuk ki 10-ből, az eredmény lesz a Gua számunk.

Folytatjuk…

(Forrás: Szilvásy Judit: Feng Shui, út a boldogsághoz, Első Magyar Feng Shui Centrum, Budapest, 2003)