A női táskák titkai

A női táska nem csupán divatos kiegészítője ruhatárunknak. A pszichológusok szerint sokat elárul tulajdonosáról az, hogy milyen táskát hord magával és az is, hogy hogyan hordja.

Életünk egyes szakaszaiban más-más táskát hordunk és az is változik, ahogyan hordjuk. Ki a kicsit szereti, ki a nagyot, valaki pedig éppúgy váltogatja funkció, divat vagy épp a kedve szerint, mint a ruháját. Mégis jellemzően egy-egy típusból vagyunk hajlamosabbak választani és jellemző ránk az is, ahogyan hordjuk. A pszichológusok szerint ez sokat elárul rólunk, még akkor is, ha senki sem tudja, mi van benne.

Milyen táskát választunk?

A nagy táska hordozója szinte mindent magával visz, amire egy nőnek napközben szüksége lehet. Tulajdonosa többnyire aktív életet él és széles látókörű, állandóan jön-megy, maximális fordulatszámon pörög, valószínűleg mindent el akar érni az életben és az üzletben egyaránt – de lehet, hogy egyszerűen csak nem tud választani, vagy egyszerűen csak „biztonsági játékos”.

Az elegáns kis kézitáskában szinte csak a púdernek és a mobiltelefonnak van helye. Tulajdonosa nagyon ad a megjelenésére, ő az aki még a sarki boltba is csak kisminkelve ugrik le. Mindig tökéletesen akar kinézni. A szépségiparban vagy a divat világában találja meg álmai munkáját. Gyakran sikeresen köt házasságot, rendkívül ad otthonára és a ruházatára is.

Az egyszerű kis méretű táska tulajdonosa kissé feszélyezett és rendkívül szervezett. Lényegre törő, kiválasztja azt ami a legfontosabb számára, de nem számítanak a kis részletek. Pontosan tudja, hogy mit akar, és gyakran azt is tudja, hogyan éri el.

A saját készítésű vagy egyedien dekorált táska tulajdonosa nagyon kreatív, szeret mindent, ami szokatlan és szép. Emellett gyakran kiváló háziasszony. Igazi önmegvalósító típus, de nem csak a karrierben, hanem otthon is, mindenben jobb akar lenni másoknál.

Hogyan hordjuk a táskánkat?

A karra akasztvaA fülénél fogva: tulajdonosa minden tekintetben visszafogott, illemtudó és szabatos. A nők több mint fele így hordja a táskáját, így valószínűleg legtöbbünk számára fontosak ezek a tulajdonságok.

A kéz átbújtatva a fülön (az alkarra akasztva), a könyök a csípőhöz szorítva: szereti a rendet, vezető típus,  van önbecsülése, de fontos számára, hogy mások milyen véleménnyel vannak róla.

Vállon átvetve: ha a karját leengedi, inaktívan, akkor tartózkodó és félénk, ha a kar könnyedén mozog, akkor vidám teremtés. Többnyire elégedett magával, de azért nem bánja, ha bókolnak neki.

Vállon átvetve, a kéz felemelve a vállhoz: Bátor és eleven természet, nem fut el a problémák elől. Kommunikatív és kicsit fél az egyedülléttől.

Az egyik sarkánál fogja: rendkívül magabiztos nőkre jellemző, nem számít, mit gondolnak róla mások.

A hóna alatt szorítva: nagyon zárkózott és tartózkodó, óvatos. Többnyire független, komoly és érzelmileg stabil.

(Forrás: The woman and a bag – digression to psychology, angolból fordította G. Á.)