A tao tanítása a szerelemről és a szexről (3.)

Egyetlen nő sem szereti, ha a partnere nincs rá tekintettel, hanem önző a szerelemben. Hogyan szabályozhatja a férfi „a pontot, ahonnan nincs visszatérés” – azaz az ejakulációt?

Mottó: Az egyetlen átalakító és alkimista, mely mindent arannyá változtat: a szeretet.
Az egyedüli mágia a halál, az öregség, a köznapi élet ellen: a szerelem.

Ebben a részben a legvitatottabb kérdéssel, az ejakuláció szabályozásával foglalkozom. Ahogy az eddigiekben utaltam rá, mind a taoista orvosok, mind a szexológusok egyetértenek abban, hogy a férfi magömlése vegetatíve vezérelt. A behatolás után a mozgó pénisz dörzsölődése a hüvely falához bizonyos idő elteltével a férfi által már nem befolyásolhatóan kiváltja az ejakulációt.

Azonos a taoista és más, mai szakemberek véleménye abban is, hogy a férfinek fel kell ismernie annak a pontnak a közeledtét, amikor már nem képes uralkodni a magömlésen, „a pontot, ahonnan nincs visszatérés” – vagy ahogyan Masters és Johnson nevezi: „az elkerülhetetlen ejakuláció fokozatát”.Ne siettessük

Az idők során különböző irányzatok, nézetek alakultak ki a témával kapcsolatban. Az egyik azt javasolta, hogy a magömlés késleltetése érdekében a férfi terelje el a figyelmét az aktusról – gondoljon a munkájára, a környezetre, vagy számoljon magában… Ez nemcsak sértő a partnerre nézve, hanem éppen azt akadályozza meg, ami a legfontosabb, hiszen aki másra gondol, figyel stb., az nyilvánvalóan nem tudja időben észrevenni „a pontot, ahonnan nincs visszatérés”.

Összehangolódás, testbeszéd

Ugyancsak sértő, és a szeretkezés lényegével, a szeretettel, a vonzalommal ellentétes az a tanács, hogy főleg a kezdő férfi csak olyan nővel létesítsen szexuális kapcsolatot, aki nem túl szép, nem izgatóan vonzó, akinek nem túl szűk a szeméremteste – mondván, hogy ilyen partner mellett nem veszti el a fejét… Ami pedig a különböző, ún. elszorító technikákat vagy elzáró módszereket illeti, a szexológusok mai álláspontja szerint ezek inkább azoknál a férfiaknál segítenek az ejakuláció késleltetésében, akiknek korai magömlésük van. Ebben az esetben tehát ezek tulajdonképpen terápiás technikák, módszerek a korai magömlés kezelésére, illetve ellensúlyozására.

Szólni kell arról is, hogy a nők egy része arra törekszik, hogy az ő orgazmusával egy időben történjék a partner ejakulációja. Ez nagyon meghitté, varázslatossá teszi az együttlétet, de kizárja a nő többszörös orgazmusát. Célszerű ezért ezt az „együtt elmenést” a nő sokadik, vagy az aktust befejezőnek tervezett orgazmusához igazítani. Ehhez persze sok előzmény, nagy összehangolódás, s az ennek során kialakult egymásra figyelés és bensőséges testbeszéd, (meta)kommunikációs jelzés szükséges.

Problémát okozhat az is, ha a nő „ragaszkodik” a férfi magömléséhez: csak akkor érzi „igazinak” és befejezettnek az együttlétet, ha az a partnerének is „jó” volt, s ha azt ezzel és csak ezzel „bizonyította”. Későbbi gondok forrása lehet pedig az, ha a nő bármi okból – jobb esetben kimondatlanul – arra törekszik, hogy a férfi „menjen már el”. Az ilyen gyakorlat hatására korai magömlőssé válhat az egyébként egészséges szexualitású férfi is.

Az ejakuláció tao szerinti szabályozása

Nézzük ezután a vissza- és kitekintés után, hogyan szabályozhatja a férfi – partnere és saját érdekében is – úgy az ejakulációját, hogy az együttlét mindkettőjüknek örömforrás legyen testileg, lelkileg és szellemileg is. A taónak három alapeszméje van ezzel kapcsolatban.Egymást érezve

Az első az, hogy a férfinek – életkorának és fizikai állapotának függvényében – meg kell tanulnia megtalálni a megfelelő időközt az egyes ejakulációk között. Ennek hatására lesz képes bármikor szeretkezni és addig folytatni azt vagy kezdeni újra, amíg „a partnere el nem éri a teljes kielégülést”.

A második alapeszme szerint, ha a férfi megtanulta szabályozni magja kiáradását, a „teste megerősödik, a lelke megnyugszik, a látása és a hallása javul… a nő iránti szerelme nagymértékben növekszik… mintha sohasem lenne elege a nőből”.

A harmadik alapeszme – amely a női mozgalmak megerősödése miatt a közelmúltban világszerte nagyobb nyilvánosságot kapott – a nő kielégítésének többször említett fontossága.

Írásom célja szempontjából az első alapeszme igényel részletes kifejtést, elválasztva azt a már tárgyalt elszorító technikáktól és elzáró módszerektől. A taoista Vu Hszien a következőket tanácsolja:

„A kezdőnek… kedvesnek és gyengédnek kell lennie… s meg kell tanulnia puhán (lágyan), szelíden behatolni és keményen, erősen kijönni. Először a három sekély (felszíni)-egy mély döfés módszerével kell megpróbálkoznia. Egy sorozatban nyolcvanegyszer kell végbevinnie a lökéseket. Ha azt érzi, hogy kezd kissé felizgulni, a toló-lökő mozgást abba kell hagynia azonmód, és visszahúznia jáde rúdjának csúcsát addig a pontig, amíg nem több, mint körülbelül 2-3 centi marad belőle a jáde kapun belül. Várnia kell, amíg meg nem nyugszik, és aztán folytatnia kell a lökéseket a három sekély-egy mély módszer szerint. Legközelebb megpróbálkozhat az öt sekély-egy mély módszerrel. Siker esetén legvégül megpróbálkozhat a kilenc sekély-egy mély módszerrel. A magömlés szabályozásának tanulásakor az ember nem lehet türelmetlen.”

Festina lente: siess lassabban!

Szexológusok nők és férfiak véleménye alapján is fontosnak tartják az első olvasásra furcsának tűnő behatolás és kijövés módját. Pedig a puha, lágy, szelíd behatolás nemcsak az esetleg szorongó férfit menti fel a kőkemény pénisz normájának teljesítésétől, illetve a még nem teljesen nedves nőt annak fájdalmas eltűrésétől, hanem mindkettőjüket megajándékozza a bent és fokozatosan létrejövő erekció hasonlíthatatlan élményével.

A legtöbbször pozícióváltás miatt történő „keményen, erősen kijönni”-esemény a taót nem ismerőknél gyakran szorongással jár: mindketten félnek az erekció csökkenésétől. A tao megtanulása után a puha, lágy behatolás lehetőségének elfogadása megszünteti ezt a szorongást, sőt a partnerek újra átélhetik a bent létrejövő-helyreálló erekció meghitt élményét.

A sekély és (az egyre csökkenő számú) mély döfések váltakoztatása főleg nőpárti. A méhszáj sok nőnél nagyon érzékenyen reagál a mély döfésekre; a sekély döfések, illetve (a férfi felizgulása kezdetének esetére) a jáde kapu bejáratától 2-3 centire javasolt megállás viszont nagyjából a G-pont területe, s ez már mindkét félnek jó. A nőnek azért, mert a mozgó vagy az álló jáde rúd egyaránt érinti annak felszínét, és így áttételesen a csiklóra is hat. A férfi számára pedig azért is kellemes itt tartózkodni, mert a G-pont kissé érdesebb hüvelyfelszíne nem engedi nagyon csökkenni az erekciót, s ha ez mégis megtörténne, „házon belüli” eseményről van szó, melynek megszüntetése is egyszerűbb, gyorsabb, mint az új behatolás.

Hogy a sekély és mély döfések száma pontosan nyolcvanegyszer ismétlődik-e, s hogy az öt és a kilenc közé beiktatható-e már csak kíváncsiságból is egy hét sekély-egy mély változat is, az legyen az érintettek titkos belügye.

Egy biztos: az idézetben szereplő fogalmazás ellenére az ember igenis lehet türelmetlen – de ne legyen. Miért is lenne? Együtt vannak végre a hívek, minden a maga helyére került – a sok kínai idézet után hadd érvényesüljön egy újabban egyébként is divatos latin szlogen: festina lente, vagyis siessenek lassabban. Kényeztessék, szeressék és szeretgessék egymást, de közben figyeljenek is egymásra és persze magukra is. A férfi – ha érzi, hogy jobban felizgult a most szükségesnél és megengedettnél – álljon meg, a nő pedig tudja: mindez azért történik, hogy később nagyon boldogok legyenek. Addig is érezzék és élvezzék egymást. Éljék át a jin-jang pillanatnyi egységét: a taót.

Hadd zárjam ezt a cikket azzal, hogy szex- és párterápiás praxisom során sok nő és férfi tudott kikerülni kilátástalannak tűnő helyzetéből a tao segítségével – hiszen tudják: évezredekig nem lehet büntetlenül butaságokat mondani, márpedig a tao ennyi idős.

Apropó idős! A következő cikkben a május-szeptember, május-december kapcsolatok és a tao lesz a témánk.

(A cikk címét Jolan Chang e témában írt könyvéről kölcsönöztem. Ő idézi a mottót is, melyet Anais Nin fogalmazott meg világhírű naplójának 4. kötetében.)

Dr. Csíky Antal
holisztikus integratív terapeuta
munka szakpszichológus
alternatív gyógyító
www.csikyantal.hu
Tanácsadás