Kristályok segítsége menstruáció idején

Hogyan lehet könnyeddé és mosolygóssá tenni azokat a bizonyos nehéz napokat? A válasz egyszerű: használjuk és hasznosítsuk Isten földben gyökerező Patikáját! Nemcsak a gyógynövényeket hívhatjuk segítségül, hanem egy másik kiegészítő módszert, rendszert – az ásványok és a kristályok gyógyító fényét és energiáját is.

Minden nőt érintő kényes téma, amely sokunk életét megnehezíti hónapról hónapra: a menstruáció. A havi vérzés a nőiesség, a termékenység, a fogékonyság kifejezése, és ennek a ritmusnak mi nők – a természet rendjét követve – úgymond kiszolgáltatottjai vagyunk, ha tetszik, ha nem. Mint ismert, a menstruációs időszakban a hormonháztartásunkban lezajló változások minden szinten kihatnak ránk, beleértve még a környezetünket is.

Testi szinten jelentkezik a sárgatest leválásának idején a fáradtság, gyengeség, erőtlenség, levertség, alhasi görcsök, nehéz, nyomó érzések és fájdalmak. Lelki szinten tapasztalhatunk érzékenységet, döntéshozatalbeli nehézségeket, érzelmi egyensúlyhiányt és kibillentséget, visszahúzódást, szellemi szinten pedig figyelmetlenséget, koncentrációs gyengeséget, visszafogott aktivitást, és olykor intolerancia is felléphet.Holdkő

Megbékélni nőiségünkkel

Mindezeket a tüneteket kezelhetjük, harmonizálhatjuk és orvosolhatjuk ásványok és kristályok használatával, az eredmény valóban kézzel fogható lesz.

A nőknek az alsó két energiaközpont karbantartása és tisztítása egy egész életen át tartó „házimunka” ahhoz, hogy természetes életfunkcióikat, szerepköreiket és életfeladatukat elláthassák.

Általában minden menstruációs zavar hátterében az áll, hogy nem tudunk megbékélni a saját nőiségünkkel, női oldalunkkal és szerepeinkkel. Aki fájdalmasan éli meg a havi vérzés teljes időszakát, az fájdalmasan éli meg a nőiséget is, az odaadást, az engedelmességet és azt, hogy elengedje magát, az legyen, aki valójában. A vérveszteséggel a nő életerőt áldoz, és ez megújulást is hoz magával. A menstruáció egy kis terhesség, egy kis szülés, egy kis elengedés és újjászületés is. És amilyen mértékben valaki nem törődik bele ebbe a „szabályozásba”, olyan mértékben lesznek cikluszavarai vagy egyéb női jellegű panaszai. Végső gyógyulást csak a saját szerepünkkel való megbékélés hozhat, és ez a feltétele annak is, hogy mi nők az ellentétes nemi pólust is megvalósíthassuk és megélhessük önmagunkban.Rodokrozit

A menzesz három fázisa

1, A menstruáció előtti napok. Ilyenkor a felkészülésre és megelőzésre használjuk a vörös korallt, a karneolt, a kagylót, a jádét, a rubelitet és a narancs kalcitot. Ezek az ásványok szelídebb módon, a bennük levő természetes kémiai és ásványi elemeknek, összetevőknek köszönhetően, csökkentik a belső olyamatok intenzitását és lefolyását, mintegy felkészítik a testünket és szervezetünket a közeledő napok változásaira.Karneol

2, A menstruáció ideje alatti napok. A hosszan tartó, mély fájdalmak és görcsök kezelésére alkalmas a tűzachát, tűzopál, az Andok opál, a magnezit, rutil kvarc, az ametiszt és a holdkő. Ilyenkor tegyük az alhasunkra, a derekunk alá és magunk mellé, a csípőnkhöz körbe az ásványokat, akár egy fajtából többet is, akár több különbözőt. Nappal hordjunk magunknál belőlük a zsebeinkben elöl-hátul, éjszaka legyenek velünk az ágyban. Nem baj, ha forgolódunk, és ők közben kicsit odébb vándorolnak!

3, Utolsó fázis: a pecsételő vérzés és a megtisztulás. Ezekben a napokban az óceánjáspissal, a rózsaszínű Andok opállal, a napkővel, a kék korallal, a riolittal és a rodokrozittal rásegíthetünk egy kis energetikai tisztítással is, ami által a gyökércsakrában és szakrális csakrában lerakódott és felhalmozott alacsony minőségű energiák kioldását, blokkpontok és energiahiányos területek fellazítását és feltöltését jelentheti.

Vérszaporításban és vértisztításban segítő ásványok

Az alábbi ásványok használata bárki számára elérhető, egyszerű és hatásos lehet:

  • hematit
  • heliotróp
  • vörös jáspis
  • gránát
  • sardónix
  • szivárvány obszidián

A felsorolt ásványokat és kristályokat bármilyen formában, mennyiségben viselhetjük és hordhatjuk magunkon, mert a természetükből adódóan akkor, ott és olyan erővel hatnak, ahogy nekünk épp arra szükségünk van, valamint amilyen mértékben mi meg tudunk feléjük nyílni és el tudjuk tőlük fogadni a segítséget. Egyszerre többfélét is kombinálhatunk, mert egymás gyógyító rezgéseit kiegészítik, emelik és összekapcsolódva hatványozzák a tiszta energiahullámokat és a finomabb minőségeket. Elixírt is készíthetünk belőlük, amit naponta (többször is) megiszunk, de ülőfürdő-kúraként is alkalmazhatjuk.

Fordítsunk több figyelmet a kristályok és az ásványok felé, mert nekik megvan az a természetes és csodálatos képességük, hogy nemcsak a felületi tüneteket képesek enyhíteni és javítani, hanem a tünetek mögött lévő problémát, az okot is képesek megváltoztatni, áthangolni és megszüntetni.

Mindenkinek sok sikert és szeretetteli gyógyulást kívánok!

Laczkó-Száraz Júlia
kristálygyógyászat
Tanácsadó