A tavasz a testi-lelki megújulás ideje

Mozgás, könnyű ételek

Elhihetik, hogy nekem is nagyon sok a dolgom. Nehezen illesztek be a napirendembe mást is, de megszoktam, hogy a hajnal az én időszakom, akkor sportolok, és gyakran túrázom az ébredő természetben. Elképesztő, hogy miket lehet tapasztalni olyankor! Az állatok ébredeznek, a levegő friss és szabad, töltődésre a legeslegjobb időszak, és a napom máris jobban indul. Azt szoktam mondani, ha mindenki legalább egy napot vagy reggelt a természetben töltene, nem volna annyi depressziós ember a Földön!

A sport elengedhetetlen mindenki számára! Találjuk meg a legmegfelelőbb mozgást, jó lenne a szabadban, de ha terembe megyünk, ott is nyitott ablaknál kellene mozogni! Tavasszal sok ember késztetést érez a fogyókúrára, és lelkesen elkezd sportolni valamit. Nagyon jó ez, csak fokozatosan és vidáman tegye. Az is fontos, hogy tegye élete fontos részévé a mozgást, ne adja fel, hanem folytassa egész évben. A tisztítókúrák és fogyókúrák ma nagyon divatosak, de nem árt az óvatosság, hiszen nem biztos, hogy nekünk is az kell, ami a szomszédasszonynak. Venni kell a fáradtságot kitalálni, nekünk mi a jó módszer. Itt is az érvényes, hogy ne hagyjuk abba az egészséges táplálkozást, mert akkor az egész nem ér semmit.

A tavaszi ételek legyenek könnyűek, hiszen tisztulni, megújulni szeretnénk. Tudom, hogy a mai zöldségek, gyümölcsök már nem olyanok, mint régen, kevesebb bennük a vitamin, de annál több a káros anyag. Sajnos. Annak ellenére próbáljuk felkutatni a legjobbat, és együnk naponta sokat ezekből. Csökkentsük a húsfogyasztást, és este lehetőleg ne együk tele magunkat. Ha éhesek vagyunk, igyunk vizet! Abból úgyis keveset fogyasztunk. Rendkívül jó hatásúak tavasszal a gyógynövényteák. Egy-két csészével érdemes fogyasztani, emésztést serkentőket, tisztító keverékeket, gyömbért, csalánt, cickafarkfüvet. A táplálékkiegészítőkkel vigyázzunk, nem szabad túlzásba esni, mert azok azért nem ugyanolyan anyagok, mint a táplálékból nyert vitaminok és ásványi anyagok. Ki kell kísérletezni, ki miből és mennyit igényel, szerintem ezt meg kellene állapítani laborvizsgálatokkal, de tudom, erre nincs mindig lehetőség.

Végszóként annyit, hogy ne engedjük elhatalmasodni a rosszkedvet, itt az új kikelet, élvezzük ki a nyári forróság előtt, használjunk ki minden percet a sportra, sétára, találjuk meg az örömöt, mint őseink, akik együtt éltek a természet csodáival!

„Ne rohanj és ne emészd magad! Csak látogatóba jöttél ide. Ezért állj meg, és érezd a virágok illatát!” (W. Hagen)

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, Reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach terápia, Reiki kezelések, képzések)
Egyedi kártyakirakások, előrejelzések!
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449, szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmég az alábbi cikket is:

Az immunrendszert edzeni kell!