Kit hogyan érintenek a veszteségek?

A 6-os személyiségek (6-án, 15-én, 24-én születettek) nagyon érzékenyen reagálnak a veszteségekre, azon belül is a házasság, a család szétesése és a szerelmi csalódások nyomán kialakult veszteségek viselik meg őket legjobban. A családon belüli halálesetek is tönkretehetik a lelküket egy életre. Nagyon komoly és hozzáértő segítségre szorulnak. Velük törődni kell, segíteni őket, sajnos sok esetben a rossz döntéseik vezetik őket a veszteségekhez, amit nem akarnak belátni. Ők veszteségként élik meg azt is, ha gyermekeik kirepülnek a fészekből. Nem egyszer láttam 6-os karakterű anyát, aki gyászreakciókat produkált, mert a gyereke elköltözött tőle. A haláleseteket pedig szinte képtelenek feldolgozni. Ha a 6-os művészi beállítottságú, akkor a legjobb terápia számára az adott művészi tevékenység gyakorlása, hiszen fájdalmát burkoltan mindenki tudtára adhatja. Ez a legjobb segítség a 6-osok számára. Ha erre nem képes, nagyon nehezen kezelhető páciens, mert hipochonderré válik, ráakaszkodik mindenkire, szomjazza azt, hogy törődjenek vele, ezzel kiborít mindenkit maga körül.

A 7-es személyiségek (7-én, 16-án és 25-én születettek) egész életükben vesztesek is lehetnek. Sajnos kicsi korban már áldozattá válhatnak, ha a szülő nem figyel rájuk, és ez elkísérheti őket halálukig. Azt mondhatjuk, hogy ők azok, akik hozzáedződnek a vesztes szerepéhez, érzelmi hidegségük meggátolja azt, hogy kimutassák az érzéseiket, ezáltal komoly betegségeik lehetnek. A legsúlyosabb, amikor a gyászukat függőségekkel próbálják gyógyítani. A 7-esek nem szívesen kérnek segítséget, magányosan, elszigetelve szenvednek, visszautasítva minden kedves felajánlkozást. Jó esetben a hitük megsegíti őket, sok 7-es ember kezd el templomba járni azért, hogy oldja a gyász okozta kínlódásokat. Ám ugyanennyi 7-es személyiség tagadja meg Istent akkor, ha elveszít egy közeli hozzátartozót. Sokszor a környezete csak akkor észleli azt, hogy a 7-es ember milyen mélyen érzett, amikor elhunyt a kedvese, házastársa, gyermeke. Ő ugyanis soha nem érzeleg, hideg típus, de a lelke nagyon érzékeny, sebezhető, és a szeretet érzése nagyon mély nála. A spiritualitás, a halál misztériumának kutatása szerves része lehet az életének, amiben akár vigaszt is találhat.

A 8-as személyiségek (8-án, 17-én, 26-án születettek) öreg, bölcs lelkek lévén jó esetben hamar megértik a veszteségek üzeneteit. A Szaturnusz nem kíméli gyermekeit, megtanítja nekik a leckét, legtöbbször komoly bukások, veszteségek formájában. Egy pozitív 8-as ezekből rengeteget tanul, nem hagyja el magát, képes kiaknázni az új lehetőségeket. Ez főleg az anyagiakra vonatkozik. A haláleseteket és a válásokat könnyebben elengedi, kivéve, ha anyagilag probléma áll fenn, örökség, válás utáni osztozkodás által. Ott nem enged, a saját érdekeit képviseli, és ez el is vonja a figyelmét a gyászról. Komoly a probléma akkor, ha az addig sikeres, netán gazdag 8-as mindent elveszít. Ezt a mértékű veszteséget már sok 8-as nem képes feldolgozni, gyakori az öngyilkosság. Mivel nem kenyere a nyavalygás, legtöbbször környezete sem tud róla, hogy tönkrement, és amikor megölte magát, akkor derül ki, milyen súlyos problémákkal küzdött. Éppen ezért nehéz segíteni rajta, hiszen ügyesen eltitkolja a sikertelenségét, veszteségeit, és szinte soha nem kér segítséget.

A 9-es személyiségek (9-én, 18-án és 27-én születettek) első reakciója a veszteség kiderülésekor a düh és az agresszió. Ők nem rejtik véka alá a negatív érzéseiket, az igazán agresszív 9-es képes megtalálni és elintézni a veszteség okozóját is. Ettől enyhül a mérge, bár alapvetően semmi nem oldódik meg. Ezt ő is tudja, de másképpen nem képes kezelni a dolgait. Még halálesetekkor is először az elhunytra haragszik, miért nem vigyázott magára, hogy volt képe őt itt hagyni. A 9-esek esetében ez fura, ám természetes reakció. A bölcs, nyugodtabb 9-es azonnal megérti, mit üzennek a veszteségek. Megfelelően kezeli a halált is. Ő az, aki ott áll mások mellett, védelmezi, bátorítja őket, ezáltal ő maga is megnyugszik. Karitatív személyisége által képes az együttérzésre, tanácsokkal látja el a rászorulókat, ám ő maga nehezen fogad el segítséget másoktól. Finoman kell megközelíteni őket, mert a tanácsadás az ő feladatuk, nem a miénk.

A 11-es személyiségek (11-én, 29-én születettek) reakciói kiszámíthatatlanok! Veszteség hatására bomba robbanhat bennük, és ezáltal mindent felégethetnek maguk körül. Nem véletlen a mondás, hogy ne kezdjünk ki 11-es emberekkel, hiszen fogalmunk sincs, hogyan reagálnak. A gyász hatására hirtelen megbénulhatnak, apátiába eshetnek, talán el sem hiszik, hogy ez megtörténhetett, aztán váratlanul elindul náluk az érzelmi lavina, súlyos hisztéria formájában. Általában minden veszteségre másképpen reagálnak, mint a többi ember. Ezért nehezen érthetőek mások számára, sok esetben ellenszenvet vált ki a viselkedésük. Extrém dolgok művelésében élik ki a gyászreakciókat, ezen nem kell csodálkozni. Előbb-utóbb megrázzák magukat, és kilábalnak a gyászból.

A 22-én születettek általában mindenhez túlzottan kötődnek, emiatt minden veszteség tragédia a számukra. Még egy szeretett használati tárgy elvesztését is komolyan meggyászolják. Hangulatuk egész életükben hullámzik, ezért vannak nagyon mély, rossz, sötét időszakok az életükben, ha ezek mellé még veszteség is társul, nagyon kiborulhatnak. Rosszul élik meg szeretteik elvesztését és karrierjük esetleges bukásait. Az anyagi veszteségről nem is beszélve. Ők nem magányosan szenvedők, szeretik megosztani fájdalmukat, sajnos ahhoz is ragaszkodnak, évekig képesek tárolni a veszteségek emlékeit. Ők szenvednek a legjobban az emésztőszervi betegségektől. Egész életükben félnek a veszteségektől, szorongásukat érdemes kezeltetni.

Láthatják, mennyi módja van a veszteségek kezelésének, és ez csak egy általános leírás, hiszen az összetett karakterek a többi szám módján is képesek megnyilvánulni ebben a témakörben. Őket nehezebb is kiismerni, nem tudhatjuk, a gyász melyik szám energiáját generálja náluk. A segítőknek nincs könnyű dolguk, de ha jó szándék vezérli őket, enyhíthetik a bajokat. Ne feledjük a jóindulatot és a megfelelő hozzáértést sem!

Minden kedves olvasónak áldott, békés, veszteségektől mentes karácsonyt kívánok sok szeretettel!

Kiresné Vincze Ilona
parapszichológus, szakíró, Reiki mester
(személyiségelemzés, gyereknevelési és párkapcsolati tanácsadás a numerológia, kronobiológia, asztrológia segítségével, Bach terápia, Reiki kezelések, képzések)
Egyedi kártyakirakások!
Bejelentkezés: +36 (30) 570-3449, szamdoktor@gmail.com

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Érdekes személyiségszámok