Csökkenti a vérnyomást a számítógépesített stresszlabda nyomogatása

A labda, amelyet naponta tíz percig kell nyomogatni, a magas vérnyomás elleni küzdelem hatékony, új eszköze lehet. A számítógépesített stresszlabda a vérnyomást és a pulzust szabályozó idegrendszeri terület aktivitását serkenti. Ez a terület, a paraszimpatikus idegrendszer felelős a vérnyomás csökkentéséért pihenés közben és nyugalmi helyzetben. Ez ellensúlyozza a szimpatikus idegrendszert, amely stressz és veszély esetén megnöveli a vérnyomást és pulzusszámot.

Kérjen hírlevelet, ajándékot kap!

Csökkenti a vérnyomást a számítógépesített stresszlabda nyomogatásaA paraszimpatikus idegrendszert serkentő rendszeres aerob testmozgás, például a kocogás, a kerékpározás vagy a tánc, közismerten a legjobb vérnyomáscsökkentő módszernek számítanak. Az ilyen testmozgás tágítja a vérereket, ezáltal lehetővé teszi a vér szabadabb áramlását, melynek köszönhetően a pulzusszám csökken, és kisebb nyomás nehezedik az artériák falára.

Az új eszköz azonban olyan magas vérnyomásos betegek esetében lehet jó megoldás, akik túl betegek, vagy túl idősek a szükséges testmozgás elvégzéséhez, illetve akik nem reagálnak a felírt gyógyszerekre. A labda egyfajta izometriás mozgást tesz lehetővé, mely során az izmok anélkül dolgoznak, hogy megterhelnénk a csontokat és az ízületeket. Ha például valamit az asztalra fektetett karunkkal erősen megszorítunk, az izmok összehúzódnak, mégsem terheljük meg a csukló-, a könyök- és a vállízületet. Ez a tevékenység eleinte ugyan megemelik a vérnyomást, hosszú távon mégis a vérnyomás csökkenését eredményezi.

A modernizált eszköz számítógép segítségével méri, hogy a beteg elegendő erőt fejt-e ki az optimális eredmény eléréséhez. Az USA Élelmiszer és Gyógyszerellenőrzési Hivatala (FDA) nemrég engedélyezte a Zona Plus fantázianevet viselő labda kísérleti alkalmazását 200 olyan betegen, akikben két gyógyszer szedése ellenére sem sikerült csökkenteni a magas vérnyomást.

Az eszköz használata során a betegeknek először két másodpercig meg kell szorítaniuk a labdát. A labdában lévő mikrocsip rögzíti ezt a nyomást, és ehhez rendeli hozzá a személy cél pulzusszámát. A későbbiekben a betegnek olyan erősen kell megszorítaniuk a labdát, hogy elérjék ezt a célértéket, és amikor elérik, két percig így kell tartaniuk az eszközt. Ha a szorításuk gyengül, a gép figyelmezteti őket, hogy erősebben szorítsák. Egy perc pihenő után a másik kézzel is el kell végezni a gyakorlatot. Az egész rutin körülbelül tíz percet vesz igénybe, és akár TV előtt, vagy íróasztalnál ülve is végezhető.

A Journal Of Hypertension egyik 2010-es cikkében a kutatók arról számoltak be, hogy ez a fajta izometriás kézszorító gyakorlat mindössze négy hét alatt átlagosan 10 százalékkal csökkenti a vérnyomást.

Pontgyűjtő - áprilisi ajándékok

Áprilisban a következő ajándékokért versenyezhetnek a pontgyűjtők. (A pontgyűjtés részleteiről, feltételeiről itt olvashat.)

Fődíj: 4 x 24 kocka Grassdrop gyorsfagyasztott bio búzafűlé hőszigetelt csomagolással és házhozszállítással, értéke: 20.980 Ft.

4 x 24 kocka Grassdrop gyorsfagyasztott bio búzafűlé

További ajándékaink: a pontgyűjtő játékunk 2-5. helyezettjei számára egy-egy 15% kedvezményt nyújtó kupon, amelyek az online Organikus Magyar Búzafűléboltban válthatók be, valamint 1db meglepetés ajándék a Natúrszigettől.

A fődíjat és a kuponokat – mindkettő 2014. május 31-ig érvényes/beváltható – az Organikus Magyar Búzafűlébolt bocsátotta rendelkezésünkre.

Hírlevél fel/leiratkozás

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Energy videó csatorna

Az orvosi gyógyító tevékenység támogatásának lehetőségei az Energy készítményekkel


További videók a csatornán

Találkozzunk a Facebookon is!

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés