Javaslatok az immunrendszer erősítésére

Immunrendszerünk megóv minket a kórokozóktól, például a baktériumoktól vagy a vírusoktól. Mindaddig, amíg testünk védekezőképessége erős, hatékony akadályt jelent a kórokozók ellen, azonban ha az immunrendszer meggyengült, a kórokozóknak egyszerű a dolguk, és a következő megfázás már előre megjósolható.

Hogyan befolyásolja egészségünket a bélflóra?

Az emberi bélflóra körülbelül 100 billió baktériumot tartalmaz. Összehasonlításul: az egész világon mintegy hét és fél milliárd ember él. A bennünk lévő mikrobák nagy része az egészségre előnyös, mások azonban káros hatással vannak a szervezetre. Miért van szükségünk bélflóránk baktériumaira, és hogy hogyan tudjuk ápolni vagy újjáépíteni a rendszert?

Leptospirózis: állatbetegség, de emberre is veszélyes

A leptospirózis elsősorban vad- és háziállatoknál fordul elő, de a fertőzés emberekre is átvihető. A fertőzött állatok vizelete nagy számban tartalmazza a kórokozót, amely így kerül a talajra, vizekbe. A betegség gyakran marad észrevétlen, de nem szabad alábecsülni, mert néhány napon belül akár halálhoz is vezethet. Hogyan ismerjük fel a tüneteket?

Megfázás vagy influenza?

Megérkezett az influenza szezonja. A hideg, téli időben évente találkozunk a náthával, köhögéssel, rekedtséggel. Megfázásról, influenzáról vagy influenzaszerű fertőzésről beszélünk – de mit jelentenek ezek a kifejezések? Mit jelent a „sima” nátha, mikor nem ér semmit az antibiotikum, milyen tünetekre figyeljünk – és főként hogyan kell fellépni ellenük?

Vírusok, gombák, baktériumok – reszkessetek!

Egyre több érdekes tapasztalat, visszajelzés érkezik a cseppek hatékonyságáról. Egyik ENERGY klubtagunk vásárlás közben arra panaszkodott, hogy fáj, kapar a torka, a munkahelyén sokan betegek körülötte. Az általam használt CISTUS INCANUS FORTE üvegből 5 cseppet bekevertem egy kevéske forrásvízzel, amit kortyolgatva megivott és távozott. Két nap múlva telefonált…

Konyhai baktériumbunkerek

Elképesztő, mennyi baktérium található a konyhában! Higiéniai szempontból különösen nagy veszélyforrás a hűtőszekrény, a szivacs és a tisztítókendő. A vizsgálat eredménye: négyzetcentiméterenként 10 000 baktériumot találtak a mosogatóban, ugyanennyit a munkaasztalon, 100 000-et a konyha padlóján, és 100 milliót a konyhai szivacson. Hogyan küzdjünk ellenük?

Piszkosabbak az autós gyerekülések, mint a vécék

Egy friss kutatásból nemrég az derült ki, hogy az autós gyereküléseken kétszer annyi kórokozó található, mint egy átlagos vécén. A Birminghami Egyetem kutatói ugyanis mintákat vettek autós biztonsági gyerekülésekről, és kimutatták, hogy minden egyes négyzetcentiméteren átlagosan száz potenciálisan veszélyes baktérium és gomba található.

A meleg vizes medencék télen betegségeket terjeszthetnek

Fürdőzéssel összefüggő járványok télen is előfordulhatnak, különösen meleg vizes medencék vagy gyógyfürdők használatát követően – derül ki egy amerikai jelentésből. A jelentés adatai szerint 2009-2010-ben összesen 81 járvány és 1326 megbetegedés fordult elő az Egyesült Államokban medencékkel, tavakkal, meleg vizes és gyógyfürdőkkel összefüggésben.

Érdemes egyáltalán negyven fokon kimosni a ruhákat?

A legújabb kutatás szerint a negyven fokon való mosás óvja ugyan a környezetet és a ruhákat, de a kórokozók nagy részét életben hagyja: csupán 14%-kal tartalmaznak kevesebb kórokozót, mint a mosatlan ruhák. A vizsgálatból az is kiderült, hogy a negyven fokon kimosott ruhák 25%-a olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek a széklettel állnak összefüggésben.

Koszosabbak a WC vizénél a gyorséttermi jégkockák

Egy 12 éves diák által készített tanulmányból azt a meglepő információt kaphatjuk, miszerint a gyorséttermi italokban levő jégkockák több koszt tartalmaznak, mint a WC-tartályból lefolyó víz. Jasmine Roberts öt dél-floridai étteremben felszolgált jégből vette a mintákat nyertes kutatómunkájához, melyek között önkiszolgáló jégautomatákból vett, illetve a drive-in éttermek ablakain át kézhez kapott jégkockák egyaránt előfordultak.