A gyömbérolaj jótékony hatásai

A gyömbért nálunk is egyre többen használják, az ital és a tea után most már a gyömbérolaj iránt is nagy az érdeklődés. A gyömbérnek vitathatatlanul sok jó hatása van: serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, pozitívan hat a reumára és ízületi gyulladásra, antioxidáns tartalma erősíti az immunrendszert, gyomorrontás, rosszullét esetén is jó házi szer.

Gyomorbarát karácsony

A karácsonyi időszakban, különösen pedig az ünnepnapokon hajlamosak vagyunk arra, hogy extra engedményeket tegyünk a gyomrunknak. De a gyomor a sok aprósütemény, forralt bor és sült liba „láttán” védekezni kezd: a felfúvódás, puffadás és a gyomorégés tipikus következményei egy kiadós ünnepi lakomáknak. Eláruljuk, hogyan úszhatja meg a gyomorproblémákat és mi segít, ha túlzásba vitte a finomságokat.

Tippek a karácsonyi gyomorrontás ellen

A karácsony az ajándékozás mellett a mértéktelen evésről is szól, ami bizony kikezdheti a gyomrunkat, rosszabb esetben akár gyomorrontáshoz is vezethet. Próbáljuk meg elkerülni, megelőzni a kellemetlenséget, ami beárnyékolhatja az ünnepet.

Ételmérgezés

Ételmérgezésként aposztrofálunk gyakran minden hasi tünetet, hányást, hasmenést okozó betegséget. Gyomorrontásnak is szokták nevezni.

Gyomorrontás, gyomorégés

Nagyobb ünnepek táján szinte elkerülhetetlenül többet és mást eszünk és iszunk, mint az év más napjain, és ez így van jól. Csakhogy ritkán maradunk büntetlenül, mert szervezetünk érzékeny műszerként jelzi, ha táplálékunk eltér a megszokottól.

Gyomorrontás kezelése homeopátiával

A farsang a vidám hangulat, az önfeledt bolondozás és vidámság ideje. Sajnos mindezzel többnyire együtt jár a nagy eszem-iszom, aminek következtében megszaporodnak a kellemetlen emésztőszervi panaszok is. Ezek homeopátiás enyhítéséhez, gyógyításához adunk tanácsokat.