Mindenki hiperaktív!

Dr. Richard Saul után egy másik, világszerte ismert szakértő is azt állítja, hogy a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD) valójában nem is igazi betegség, inkább csak egy tünetegyüttes. Dr. Bruce Perry állítja, hogy a legtöbb embernek volt vagy lesz olyan pont az életében, amikor olyan tünetek jelennek meg nála, amik az ADHD-ra jellemzőek.

Az ADHD-gyógyszereknek közük lehet a gyerekek elhízásához

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD-val) diagnosztizált gyerekek társaiknál több súlyt szednek fel tizenéves koruk elején – derül ki egy kutatásból. A súlykülönbség azoknál a leglényegesebb, akik serkentő gyógyszereket szedtek a tüneteik kezelésére. Ebből arra lehet következtetni, hogy a készítmények okozhatják a problémát – állítják a kutatók.

A rezgésterápia segít a hiperaktivitáson

A hiperaktivitás napjaink egyik leginkább vitatott területe a gyermeki viselkedés témakörében. Betegség, kezelendő rendellenesség vagy egyszerűen egy más tudatállapot? A Születés Hete 2010. keretében megrendezésre kerülő ingyenes nyílt napon ezekre a kérdésekre keresik a választ, és a hiperaktivitás tüneteit természetes módon enyhítő módszereket mutatják be a szakavatott előadók.