Komposztálás: ha lebomlik, adjuk vissza a természetnek!

A háztartási hulladék jelentős részét teszi ki – kertes házban, társasházban, lakótelepen is – a szerves, lebomló, növényi hulladék, sokan azonban úgy gondolják, hogy komposztálni csak kertes házban lehet és érdemes. A legtöbben még itt sem foglalkoznak ezzel, pedig jelentősen csökkenteni lehet a vegyes hulladékot, és ha jól csináljuk, teljesen szagtalan.

Hulladékból – újat!

Tudja Ön, mi a szelektív hulladékok sorsa? Tudja, mi készül a különböző hulladékfajtákból? Kíváncsi rá, és megmutatná a gyerekeinek, tanítványainak is? Látogasson el a kiállításra!

Apró ötletek a tisztább környezetért

Lassan megszokjuk, hogy egyre több helyen találkozunk szelektív hulladékgyűjtőkkel. Az más kérdés, élünk-e a lehetőséggel, emellett hogyan tudjuk csökkenteni a szemét mennyiségét. Emiatt is (!) indította el Kukadiéta versenyét a HuMuSz (Hulladék Munkaszövetség).

Veszélyes a főváros levegője

Budapest levegőjének minősége veszélyezteti a városban élő és dolgozó emberek egészségét, rongálja a természetes és az épített környezetet egyaránt. Erre hívta fel a figyelmet a Green Capital független európai környezetkutató szervezet magyarországi képviselete.

I. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál

Május 30. és június 1. között első alkalommal rendezik meg a Velencei-tó partján, Gárdonyban az I. Országos Öko Expo és Bio Fesztivált. A rendezvény célja annak bemutatása, hogyan lehet megvalósítani a környezet- és egészségtudatos életformát a mindennapokban.

Harc a szeméthegyek ellen

Ma hazánkban átlagosan háztartásonként 1-2 szemetesvödörnyi hulladék keletkezik. Ez a hulladékkupac (az intézmények hasonló hulladékával együtt) 1 év alatt 23 millió (!) köbméternyire (mintegy 4,6 millió tonnára) hízik. Máris ijesztő, ám évről évre növekvő mennyiség.