Fedezzük fel a mézsör utódait!

Kombucha, kvasz, kandzsi – ezek az ismertebb erjesztett italok, de otthon is könnyen készíthetünk olyan frissítőket, amelyek egészségesebbek a bolti üdítőknél, probiotikus és méregtelenítő hatásúak, kifejezetten jót tesznek az egészségünknek. Készülhetnek bármilyen gyümölcsből, ízesíthetjük őket, ahogy csak szeretnénk, tehetünk bele fűszereket.

Miért olyan egészséges a kefir?

Hazájában, a Kaukázusban a százéves emberek italának nevezik ezt az egészséges italt. A kefir voltaképpen erjesztett tejital, amelyet a tej erjesztése során kefirgomba hozzáadásával állítanak elő. Eredetileg kancatejből készült, ma főleg tehéntejet használnak. A viszkózus ital olyan savanyú, mint az író, de szén-dioxidot tartalmaz, és így enyhén buborékos.

Jók-e még a rövid lejáratú tejtermékek?

Legtöbbször azért akciós egy termék, mert rövid lejáratú, és főként a tejtermékek esnek ebben a kategóriába. Néhányan már kidobják a hűtőjükből az élelmiszereket, ha lejártak, pedig pár napot rá lehet számolni a feltüntetett lejárati időpontra. Vagy mégsem? Ne ijedjünk meg, ha a boltban egy eleve tartós tejterméken közeli lejárati időt látunk.

Amiért a kefir olyan egészséges

A kefir különösen egészséges, támogatja az emésztést és az immunrendszert. A Kaukázusban, hazájában a kefirt pozitív hatása miatt a „Százévesek italának” nevezik. Eredetileg kancatejből készült, napjainkban főként tehéntejet használnak hozzá. A sűrű, folyós ital íze ugyanúgy savanykás, mint az íróé, de tartalmaz szén-dioxidot, és ezért enyhén pezseg.

Kefires diéták

A kefires diéták elsősorban azoknak segíthetnek, akik rövid idő alatt akarnak lefogyni, és sokáig nem szeretnének emlékezni a fölös kilókra. Vagyunk így néhányan… Igyunk tehát kefirt – nagyon jót teszünk vele a szervezetünknek, hiszen ez az egyik legnépszerűbb diétás étel.