Selejtezés a gyakorlatban (1): Lomtalanítás hatékonyan

A nyaralás mellett a nyár a lomtalanítás, selejtezés legjobb időszaka is egyben. Amikor nekifogunk, érdemes előre átgondoltan végezni ezt a feladatot is, és csak azt megtartani, amit valóban szeretünk. Készüljünk előre zsákokkal, dobozokkal, tisztítószerekkel, tervezzük meg az akció sorrendjét – és lássunk neki! Határozzuk el, hogy könyörtelenek leszünk…

A holdciklusok hatásai – újhold

Az újhold, amikor szinte semmi sem látszik a Holdból az égen, kevésbé érezhetően hat ránk, mint a holdtölte, mégis érdemes figyelmet szentelni ennek az energiának. Az újholdat egy időben „holt Hold”-nak is nevezték, mert ilyenkor a Föld felől nézve csak a sötét oldalát mutatja felénk, ezért nem látható. Az újholdat általában fekete koronggal jelzik.

A lomtalanítás a lelket is megtisztítja

Lakásunk vagy házunk életünk háromdimenziós megjelenítődése. Minden lakó láthatatlan „lenyomatot” hagy a lakásban, ahol él vagy élt, ezért fontos időről időre megtisztítani a bennünket körülvevő teret. A pozitív lakókörnyezet legfontosabb feltétele a „lomtalanítás” – ehhez kínál tippeket Karen Kingston brit lakberendező és életmód tanácsadó.

Milyen szagú az Ön élete?

Az első, és ez idáig legemlékezetesebb FengShui tanácsadásom pár éve történt. Vásárlás közben, a helyi piacon összefutottam egy régi ismerősömmel, nevezzük Katalinnak. Ápolt, csinos nő, ahogy eddig mindig, kifejezetten jól nézett ki. Régen találkoztunk, megkérdeztem, hogy érzi magát. Mély levegőt vett. Az első légvételtől az utolsóig ömlött a panasz belőle. Csak sorolta és sorolta a negatív történéseket:

Lomtalanítsuk a házipatikát

Érdemes évente egyszer átnézni a házipatikát, és kiválogatni a régi, lejárt vagy már felesleges (megmaradt) orvosságokat. A legjobb, ha mindjárt odakészítünk egy papírdobozt vagy zacskót, amibe a kidobásra ítélt gyógyszereket gyűjtjük. Így a nagytakarítás után egyszerűbb lesz a hulladék kezelése.