A mangó jót tesz a bélflóra egyensúlyának

Az avokádó, a fekete szőlő és az alma után a mangót is kinevezhetjük szupergyümölcsnek: megvédi a szervezetünket attól, hogy elveszítse jótékony bélbaktériumait – ami gyakran előfordul magas zsírtartalmú diéta követésekor. De hasznos lehet a mangó az elhízásnál és az elhízással kapcsolatos betegségeknél is, például a 2. típusú cukorbetegség esetében.

Mangó – trópusi vitaminbomba

A mangó korábban még egzotikus ritkaság volt, ma ez az édes trópusi gyümölcs egész évben kapható. Élénk színével és a lédús húsával a mangó nemcsak a turmixokat és desszerteket gazdagítja, hanem főzéshez is használható. például fűszerként, vagy thai curry összetevőjeként. Fő származási helyén, Indiában a gyümölcsnek számos gyógyító hatást tulajdonítanak.

Nemcsak finom, de egészséges is a mangó

Az amerikaiakat sújtó két legkomolyabb egészségügyi probléma, az elhízás és a rák áll annak az új kutatásnak a középpontjában, amelynek során a mangó potenciális jótékony egészségügyi hatásait vizsgálták meg nemrég az Oklahoma Állami Egyetem tudósai. A Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB) keretein belül ismertetett előzetes kutatási eredmények szerint a mangó jótékony hatással lehet a vércukorszintre és segíthet a gyulladásos folyamatok kordában tartásában is.

Öt trópusi gyümölcs, amely megváltoztathatja az életünket

Sok ember szereti egy-egy trópusi gyümölcs, például a kókuszdió és mangó, ízét, de nem mindenki tudja, hogy ezek nem csak ízletesek, hanem olyan kedvező tulajdonságokkal is rendelkeznek, amelyek bizonyos esetekben még életmentőek is lehetnek. A kókuszdió érdekessége, hogy a dióban lévő kókusztej – vagy inkább kókuszlé – nem csak steril, hanem elektrolit egyensúlya megegyezik az emberi testével. Ez tette lehetővé, hogy a 2. világháborúban a csendes-óceáni hadszíntereken vészhelyzetben plazmapótlóként használták.