Jó matrac – jó alvás

Az álmatlanság és az alvászavar nem ritka, vannak, akik fél éjszaka álmatlanul hánykolódnak az ágyban. A stressz vagy a mindennapi gondok mellett a nem megfelelő matrac is okozhatja a rossz alvást. Azok a matracok ideálisak, amelyek alkalmazkodni tudnak a test alakjához. Hogyan lehet megtalálni a megfelelő matracot, és mire figyeljünk a választáskor?

Négyévenként fordítsa meg a matracát

A pihentető éjszakai alvás sok ember számára csak álom. Az alvás pedig létfontosságú, ugyanis közben a szervezet felfrissül, a mindennapi fáradtság után feltöltődhet új energiával. A rossz fekvés okozhat álmatlanságot, valamint fizikai fájdalmat, például hátfájást. Porckorong problémák, izomgörcsök elkerülhetők a megfelelő matrac kiválasztásával.

Méreg a habszivacs matracban

A Duke Egyetem kutatói megvizsgálták a forgalomba kerülő habszivacs matracokat és megállapították, hogy több, mint felerészben mérgező vagy nem bevizsgált kémiai égésgátló anyagokat tartalmaznak. A kémiai anyagok között volt a Tris elnevezésű, klórozott égéskésleltető, amit az emberre is valószínűleg veszélyes rákkeltő anyagként tartanak számon.

Próbafekvés: a megfelelő matrac kiválasztása

Az alvászavar és hátfájás széles körben elterjedt tünetegyüttes. Aki reggelente úgy kel fel az ágyból, mint akit kerékbe törtek, elmerevedett és hátfájdalomtól szenved, fordítson néhány perc figyelmet az alvóhelyére.

Sugárzó matracok? (2.)

A hálószoba és az ágyunk rendeltetése az, hogy a pihenést szolgálják, ezért fontos, hogy a lehető legjobban biztosítsuk a nyugalmat és a megfelelő környezetet ehhez. Válasszunk megfelelő ágyat, matracot és zárjuk ki a hálószobából a műszaki cikkeket és az elektroszmogot, amennyire csak lehet.