Új év – új élet

Újév napján még pihenünk egy kicsit, de szimbolikusan a megújulás, egy új időszak kezdete is. Olaszországban ilyenkor jelképesen kidobják a régi holmikat az ablakon, vagyis kisebb lomtalanítást rendeznek. Január eleje a legtöbb üzletben is a leltározás ideje, de egyre többen otthon és belső világunkban sem árt ilyenkor rendet tenni egy kicsit.

A varázslatos verbéna

Ma a verbénát elsősorban számos gyógyhatása miatt elsősorban gyógynövényként használják: húgyúti problémákra, vérzéscsillapítóként, vízhajtóként, frissítőként, de izzasztó, görcsoldó, sebhegesztő hatása is ismert. Enyhén nyugtató, hipnotikus tulajdonságokkal is rendelkezik, talán ezért is tulajdonítottak neki különleges varázserőt.

A filteres tea mérgező lehet

Amerikai kutatások során kiderült, hogy a „zacskós” teák filtere a szervezet számára káros mennyiségben tartalmaz fluort, ami akár mérgezést is okozhat. A szálas teák többnyire jobb minőségűek, amit a tudomány és az ősi teaszertartások több évezredes hagyománya, valamint a mi ízérzékelésünk is könnyen igazol, míg a filteres tea csupán alig 100 éves múltra tekint vissza.

„Szex-parti” – fiú vagy lány?

Amerikában egyre többen tartanak „szex partikat”. Nem, nem arról van szó, amire gondolnánk. Jövendő szülők hívják meg szeretteiket, hogy együtt leplezzék le a megszületendő gyermek nemét. Vajon miért alakult ki ez az új divat?

A szertartások az élet útmutatói

Jelentenek Önnek még valamit a szertartások? Régebben a szertartások, a vasárnapi templomba járástól a pontos vacsoraidőn keresztül az ünnepek megtartásáig, erősen meghatározták az együttélés mikéntjét. Napjainkra ezek zöme már elvesztette jelentőségét.