Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

A szilvalé nem csak szorulás ellen jó

A szilvalé az egyik leghatékonyabb fegyver a makacs szorulás ellen, de további pozitív hatásai is vannak. A szilva különböző fajtáit évszázadok óta használják a gyógyászatban, a magas vérnyomás, a sárgaság, a láz és a diabétesz ellen is remek fegyver. A kiemelten magas káliumtartalom akár szív- és érrendszeri betegségek esetén is hatékony lehet.

Szilva: szorulás ellen a legjobb fegyver

Beköszöntött a szilvaszezon: ismerjük meg ezt a sokoldalú, finom gyümölcsöt és fogyasszuk, amíg csak lehet. Ahogy a nyár őszbe fordul, beköszönt a szilvaszezon. Az érett, ropogós gyümölcs íze emlékeztet még a nyári napsütésre, de segíti szervezetünk felkészítését az őszre. A szilvának nemcsak értékes vitaminokat és ásványi anyagokat köszönhetünk, hanem a székrekedés elleni gyors segítséget is.

Együnk szilvát!

Ezekben a hetekben az egyik legjobb dolog a szilva: nemcsak finom íze miatt szeretjük, hanem pozitív hatásai miatt is: tele van vitaminokkal, hasznos ásványi anyagokkal, ráadásul még szorulás ellen is hatásos. Mielőtt azonban megennénk egy vödörnyi szilvát, vegyük figyelembe, hogy nincs még egy olyan gyümölcs, amiben ennyi gyümölcscukor lenne, emiatt pedig kalóriatartalma is igen magas.

Székrekedés elleni házi módszerek

Talán önnek sem ismeretlen az érzés: kellemetlen közérzet, megkeményedett és felpuffadt has. A székrekedéssel együtt járó problémák gyakran igen makacsak, a lelassult emésztést gyakran több tényező együttes hatása okozza. Ezeknek azonban csak egyike lehet a mozgáshiány.