Torokfájás, rekedtség elleni tippek

A hűvös, szeles napokkal együtt megérkezik a torokfájás, torokkaparás, nyelési nehézségek, rekedtség ideje. A torokfájás gyakran a megfázás kezdetét jelzi, de számos más oka is lehet. A torokfájás ugyanis nem önálló betegség, hanem olyan tünet, amelynek nagyon különböző okai lehetnek. Messze a leggyakoribb persze a vírusokkal összefüggő torokgyulladás.

Vírusok, gombák, baktériumok – reszkessetek!

Egyre több érdekes tapasztalat, visszajelzés érkezik a cseppek hatékonyságáról. Egyik ENERGY klubtagunk vásárlás közben arra panaszkodott, hogy fáj, kapar a torka, a munkahelyén sokan betegek körülötte. Az általam használt CISTUS INCANUS FORTE üvegből 5 cseppet bekevertem egy kevéske forrásvízzel, amit kortyolgatva megivott és távozott. Két nap múlva telefonált…

Új egészségügyi irányelvek a torokgyulladás kezelésére vonatkozóan

Az Amerikai Fertőzéses Betegségek Társaságának (IDSA) új egészségügyi irányelvei alapján az orvosok a jövőben csak a pontos diagnózis felállítása után írhatnak fel antibiotikumokat a streptococcus-torokgyulladásban szenvedő betegeknek, ezzel is elkerülve a gyógyszer-rezisztens baktériumtörzsek kialakulását. Az emberek hajlamosak automatikusan a baktériumoknak tulajdonítani a torokgyulladásos megbetegedéseket, pedig a legtöbb torokgyulladást vírusok okozzák és nem a Streptococcus baktérium, így az antibiotikumok szedése teljesen hatástalan és értelmetlen.

Torokgyulladás – téli betegségek (3.)

Ha fertőzés, kémiai hatás (pl. refluxos gyomorsav, orrból csorgó váladék) vagy sokkhatás (egy hideg korsó sör, hideg levegő) éri a torkot, amit nyálkahártya bélel, a szervezet nagymennyiségű vért irányít a területre. Ebben az a logika, hogy az antitestek és a fehérvérsejtek is odajussanak. Egy kémiai anyag hatására az erek, és az őket körülvevő szövetek megduzzadnak. Sajnos így ezek a szövetek találkoznak – kicsit gyakrabban és intenzívebben a szokásosnál – az őket körülvevő idegvégződésekkel. Ezért a fájdalom.