Kókuszolaj az arcbőrre: nézzünk utána a mítoszoknak

A kókuszolajat előbb kikiáltották egészséges reformételnek, mára viszont úgy tűnik, hogy tévesen. Mint kiderült, a kókuszolaj telített zsírsavakat tartalmaz, „rossz” koleszterint termel. Amíg a tudósok ezen vitatkoznak, nézzük a külsődleges használatot, mert ez az olaj állítólag az arcbőr varázslója. Miként használható a kókuszolaj arcra, testre?

A napi zuhanyozás árt a bőrnek

Tiszták, a pórusok mélyéig tiszták akarunk lenni – éspedig mindig. Sokan gyakran és szívesen zuhanyoznak, mert ezt higiénikusnak találják. De vajon kívánatos-e egyáltalán egy ilyenfajta tisztaság? Mit szól hozzá a bőrünk? A túl agresszív tisztítás még több zsír termelésére készteti a bőrt, a hideg zuhany pedig a legjobb feltétele a következő izzadásnak.

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem… (2.)

Arcbőrünk az egyik ékességünk, nem mindegy tehát hogyan ápoljuk és kezeljük. Különböző bőrtípusokat különböztethetünk meg; a gyakorlatban elsősorban a zsíros és a száraz bőrtípus ismerete fontos.

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem… (1.)

Puha, mint a bársony és selyem, finompórusú, jó a vérellátása és rugalmas – ilyen az ideális bőrtípus. Ennek azonban csak nagyon kevés ember örülhet. Kombinált bőr, zsíros és száraz, vagy érzékeny bőr képezi a bőrtípusokat, melyek a valódi életet formálják. Bőrünk kinézete erősen függ a faggyúképződéstől.