Mondjunk nemet az antibiotikumokra!

Az óvodás és a kisiskolás korú gyermekeknél rendkívül gyakori probléma a felső légutak ismétlődő fertőzése. Az esetek többségében cseppfertőzéssel terjedő, vírusos eredetű fertőzésekről van szó. Az antibiotikumok baktériumfertőzések kezelésére szolgálnak, így egyértelmű, hogy használatuk ebben az esetben téves és orvosi szempontból helytelen.

Ez még akkor is így van, ha a szülők gyakran kifejezetten antibiotikum felírását kérik az orvostól.

A felesleges antibiotikum-szedés rezisztencia kialakulását idézi elő, továbbá növeli a mikroorganizmusok ellenálló-képességét. Ráadásul, más gyógyszerekhez hasonlóan, az antibiotikumoknak is lehetnek nem kívánatos mellékhatásaik. Ebben a körben leggyakrabban emésztési panaszokkal, allergiás bőrreakciókkal vagy hasmenéssel találkozhatunk. Ezen tünetek mindegyikét a természetes mikroflóra megbolygatása váltja ki.

Az immunrendszer az emberi szervezet egyik legtökéletesebb, de egyben legösszetettebb rendszere. Véd minket a kórokozóktól, a toxinoktól és az allergénektől. Egyik legfőbb feladata, hogy felismerje a testidegen anyagokat a szervezetben és eltávolítsa belőle. Az immunrendszer megerősítésének legjobb és legtermészetesebb módja az úgynevezett immunmoduláló hatású gyógynövények és a természetes eredetű étrend-kiegészítők használata.

Melyik készítményt válasszuk?

A már sokszor bizonyított készítmények közé tartozik a VIRONAL és a GREPOFIT. A VIRONAL olyan gyógynövénykivonatok koncentrátuma, amelyek támogatják az immunrendszer működését, egyben erősítik a szervezet védekezőképességét. Kiválóan alkalmazható betegségek megelőzésére, valamint az olyan megfázásos betegségek tüneteinek enyhítésére, mint a nátha, az influenza, a köhögés, a hörghurut, a torokfájás stb.

Tapasztalatok szerint remekül használható az ismétlődő fülgyulladásra hajlamos gyermekeknél is. Ilyenkor a VIRONAL mellett alkalmazzuk még az AUDIRON fülcseppet. Az AUDIRON-t már a megfázás első jeleinél kezdjük el mindkét fülbe csepegtetni.

A VIRONAL megelőzésképpen folyamatosan fogyasztható a kockázatot jelentő időszakban. Gyermekeknél az adagolást a kor és a súly alapján állítsuk be. Adagolása felnőtteknek: naponta 1×7 csepp. A betegség első tüneteinek jelentkezésekor növeljük az adagot napi 3×7 cseppre. Három hét használat után mindig tartsunk egy hét szünetet.

A GREPOFIT kapszula kombinált készítmény, amely olyan gyógynövények kivonatát tartalmazza, mint a bíbor kasvirág (Echinacea purpurea), az orvosi zsálya és a szudáni hibiszkusz. A készítmény fő összetevője a gyulladáscsökkentő és immuntámogató tulajdonságai miatt ismert és kedvelt grépfrútmag (Citrus paradisi) kivonata. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a grépfrútmag hatékony a vírusokkal, a baktériumokkal, a gombákkal és a parazitákkal szemben.

Míg a VIRONAL használata a betegség megelőzésére ajánlott, addig a GREPOFIT a tünetek kezdeti jelentkezésekor, valamint a betegség elhatalmasodása esetén nyújt segítséget. A gyerekek javasolt napi adagja: 2-3×1 kapszula, étkezés után. Felnőtteknél az ajánlott adagolás: 2-2-1 kapszula. Akut esetben óránként is be lehet venni egy kapszulát, ám egy nap alatt legfeljebb 9 szemet.

A cikkünkben ajánlott készítmények akut esetben együtt is szedhetők. Összetételükben és hatásaikban tökéletesen kiegészítői egymásnak, ezért kölcsönösen felerősítik egymás hatását és felgyorsítják a gyógyulás folyamatát.

A vírusos eredetű torokfájás helyi kezelésére kiválóan alkalmas a GREPOFIT SPRAY. Grépfrútmag-, fokhagyma-, propolisz- és mentakivonatok hatékony kombinációja. Csillapítja a fájdalmat orrgarat-gyulladás, ínygyulladás, valamint a szájüreg nyálkahártyájának gyulladása esetén. A készítmény herpesz, afta és kellemetlen szájszag jelentkezésekor ugyancsak segítségünkre van. Alkalmazzuk naponta 3×3 fújás adagban a garat jobb és bal oldalára vagy a sérült területen.

Az otthoni vagy a munkahelyi környezet fertőtlenítésére, a légzés megkönnyítésére és köhögéscsillapításra használjuk a SPIRON spray-t. A növényi illóolajok egyedülálló kombinációját fújhatjuk a levegőbe, a sálunkra vagy a kendőnkre, esetleg közvetlenül a párnára.

A megfázásos betegségek gyógykezeléséhez elválaszthatatlanul hozzá tartozik az ágyban fekvés, a változatos – gyümölcsökben és zöldségekben gazdag – étrend, valamint a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. A lázra ne ellenségként, hanem a test természetes védekező reakciójaként tekintsünk. A 38 °C alatti testhőmérsékletet ne próbáljuk meg mindenáron gyógyszerekkel csillapítani. Hagyjuk, hogy a gyógyulás folyamata a maga természetes rendje szerint menjen végbe.

Dr. Jiří Hanzel

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)