Hirdetés

 

Hirdetés

 

Cistus: vírusok ellen, mellékhatás nélkül

A mályvafélék családjába tartozó bodorrózsa (Cistus incanus) az 1990-es évek végén került reflektorfénybe. A görög szigeteken őshonos örökzöld ígéretes eredményei alapján 1999-ben Európa gyógynövénye lett. A kutatók felfigyeltek jelentős polifenol (a csersavak családjába tartozó hatóanyagok) tartalmára, számos kutatást kezdtek a gyógyhatás bizonyítására.

A kutatások a berlini Charité kórházban, a Münsteri Egyetemen és a német állami Friedrich Loeffler intézetben zajlottak, egymástól függetlenül.

Kutatási eredmények

A kutatók a következőket találták:

 • A Cistusban talált hatóanyagok eredményesen gátolják a legtöbb ismert vírus szaporodását. Még a madárifluenza vírusa ellen is hatásosnak bizonyult.
 • Alkalmazása nem jár semmilyen mellékhatással, ezért gyermekek, idősek, krónikus betegségben szenvedők, idős emberek kezelésében is sikeresen használható. Várandós és szoptató anyák is fogyaszthatják.
 • A kutatások megállapították, hogy a kórokozók rezisztenciát sem képesek kifejleszteni ellene, még mutáció esetén sem, így a Cistus hosszú távon sikeresen alkalmazható, és eközben nem alakul ki függés vagy hozzászokás. A vírusokkal fertőzött sejttenyészetekben – a Cistus kivonatával történt egyszeri kezelés után 9-24 órával – a vírusok 99%-a elpusztult. Ezt az időt a növényi kivonat magasabb dózisával rövidíteni lehetett. A sejttenyészetekben káros mellékhatást nem figyeltek meg.
 • A kutatások szerint a gátló hatás úgy jön létre, hogy a hatóanyag megakadályozza a vírusok behatolását a sejtekbe, a neuraminidáz fehérje gátló hatása révén.

Cistus incanus

Miért érdemes fogyasztanunk?

Az ENERGY közkedvelt CISTUS INCANUS készítménye:

 • Antioxidáns hatása 20-szor erősebb, mint a C- és az E-vitaminé, ezért sejt- és bőrregeneráló hatása kiváló.
 • Védi a sejtanyagcserét, a szívet és a keringési rendszert védő hatású, stabilizálja az immunrendszert, javítja a csontsűrűséget, támogatja a bélflórát, méregtelenít, segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből.
 • Támogatja a nyálkahártyák záródását, ezért védi a vastagbél, a torok, a mandula nyálkahártyáit a különféle fertőzésekkel szemben.
 • Hasznos a szájüregi elváltozások, a fogszuvasodás, a parodontózis megelőzésében is.
 • Fertőtleníti a bőrt, ezért gyulladások, ekcémák, sömörök, gombás fertőzések esetén jól alkalmazható. Mivel antiallergén hatású, viszketések, gyulladások, bőr- és körömgomba kezelésében ugyancsak kiváló hatású.
 • Minthogy hatóanyagai képesek a fehérjékből álló csírákat megkötni, a Helicobacter pylori, a Streptococcus és Propionibacterium acnes (P. acnes) baktériumokat is hatékonyan pusztítja. Ennek köszönhető a külső alkalmazás hatásossága is (pl. pattanásoknál).

Alkalmazási tapasztalatok

 • Gyorsan regenerálja a bőrt, ezért főleg érzékeny, viszketésre, gyulladásra hajlamos bőrűeknek javasolt, hogy tegyenek néhány csepp CISTUS INCANUS-t a CARALOTION tastápolóhoz vagy az olajokhoz és az arckrémekhez, hajmosás esetén pedig a samponokhoz.
 • Mivel gyulladáscsökkentő hatású, a krémek (DROSERIN, ARTRIN, PROTEKTIN, RUTICELIT, CYTOVITAL) hatásait felerősíti és gyorsítja. Szinergista módon viselkedik. Krémek használatakor adjunk néhány cseppet a krémekhez.
 • Fogkémekkel együtt használva és hozzáadva néhány csepp AUDIRON-t is, öblögessünk és gargarizáljunk naponta kétszer fogmosás után. A CISTUS INCANUS-t és az AUDIRON-t fogmosó pohár vizében alkalmazzuk. Néhány csepp elegendő.
 • A CISTUS INCANUS-ban lévő hatóanyagok javítják a csontsűrűséget, ezért FYTOMINERAL-lal és SKELETIN-nel együtt nagyon jó hatást fejt ki.
 • Felső légúti gyulladásoknál (nátha, influenza, arc- és homloküreg-gyulladás, mandulagyulladás, középfül-gyulladás stb.), ha a gyulladás akut, akkor keverjünk össze műanyag kanálban 2-2 csepp CISTUS INCANUS-t, ANNONA-t és VIRONAL-t. Felnőtt esetében alkalmazzuk szájba adva óránként. Gyermekeknél az ANNONA-t kihagyjuk! Gyermekek esetében a keverék 2-3 óránként adandó. Addig alkalmazzuk, ameddig javulás nem következik be. Ne feledkezzünk meg a napi 3-4 liter víz beviteléről sem.
 • Bakteriális vagy nőgyógyászati fertőzés esetén a GREPOFIT család tagjai is adandók a fenti keverék mellé.
 • Krónikus problémák fennállásakor a RENOL és a VIRONAL alkalmazása mellett adandó a CISTUS INCANUS napi 2x3-5 csepp adagban, hosszú távú invazív kezelésben (pl. Epstein-Barr fertőzés, visszatérő gyulladásos állapotok, metabolikus szindróma, cukorbetegség, allergiák, rákos megbetegedések).

Alkalmazzuk a mindennapi tanácsadói gyakorlatunkban ezt a csodálatos gyögynövényt!

Czimeth István
ENERGY szakoktató, fitoterapeuta

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.
(x)

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Zöld élelmiszerek szerepe a fogyókúrában

Hirdetés

 

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés