Zöld élelmiszereket az asztalra

Mostanában sokan fáradtak vagyunk. Egyre inkább maga alá gyűr minket a gyors életritmus és a stressz. Az életerő csökkenéséért persze nemcsak a lelki és szellemi tényezők tehetők felelőssé, hanem a helytelen táplálkozás is. Minél bonyolultabb ételt kell feldolgoznia az emésztőrendszerünknek, annál inkább megterheljük a működését.

Mindennapi ételeink sajnos általában fehér lisztből, tejből, keményítőből, finomított cukorból és zsírokból tevődnek össze. A felsorolt alapanyagokon kívül számos vegyi adalékanyag, ízfokozó, színezék, tartósítószer stb. található fogásaink nagy többségében. A természetellenes „finomságokkal” gyomrunk nehezen tud mihez kezdeni. Ez ahhoz vezet, hogy ételeink egy része emésztetlen marad, eltömíti a beleket. A következmény: nemcsak az emésztőrendszerben, hanem az egész testben savassá kezd válni a környezet.

Az állandó harctól kimerül a szervezet

Élet a tányérunkonA fel nem dolgozott salakanyagokat a vér- és a nyirokkeringés nehezen képes eltávolítani, és azok lerakódnak a szövetekben. Így a szervezeten belül olyan blokkok jönnek létre, amelyek közrejátszanak a legkülönbözőbb betegségek kialakulásában. Ráadásul a mikrobák mindent megtesznek avégett, hogy lebontsák a savas szöveteket.

Ezért a fehérvérsejtek újabb meg újabb kórokozókkal (patogénekkel) küzdenek. Az állandó harc meggyengíti és kimeríti a szervezetet, és amikor hirtelen hőmérséklet-változással, szennyezett levegővel, szmoggal, egy másik beteg emberrel kerülünk szembe, vagy fizikai, esetleg szellemi túlterhelés ér bennünket – könnyen „megadjuk magunkat” és megbetegszünk.

Napjainkban elég nehéz feladat, hogy ne olyan ételeket fogyasszunk, amelyek fokozzák a savtermelést. A legkárosabbak valószínűleg azok, amelyeket a leginkább reklámoznak: az édes üdítők, a csokoládé és a rossz minőségű tejtermékek. Ha azonban erőteljesen visszaszorítjuk az effajta élelmiszerek fogyasztását, és helyettük inkább nyers zöldséget és zöld élelmiszereket eszünk (amelyek lúgosítják a környezetet), akkor bizonyos, hogy testi és lelki egészségünk javulni fog.

Az egyik legismertebb zöld élelmiszer az édesvízi CHLORELLA alga, amely a természet legidősebb és legegyszerűbb organizmusai közé tartozik. Szerves kötésű, biológiai értelemben jól hasznosuló vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak, rostok és klorofill gazdag forrása. Magában hordozza a világmindenség örök rendjének kódjait. A többi zöld élelmiszerrel összehasonlítva lassan, szinte észrevétlenül javít az egészségünkön, először inkább csak a nyugtató, csillapító hatását érzékeljük.

A következő közkedvelt zöld élelmiszerünk a BARLEY, tehát a zöld- vagy fiatal árpa. Ezt a növényt a buja növekedés időszakában kell betakarítani, amikor eléri a 15-18 cm-es magasságot. Ebben a fejlődési szakaszban képes ugyanis maximális mértékben felszívni a talajban levő ásványi anyagokat és más fontos tápanyagokat. A BARLEY fogyasztásakor kihasználhatjuk a gyors növekedés és a fiatalság, az életkedv, a gondtalanság és az optimizmus energiáját. Hatásai igen gyorsan és dinamikusan nyilvánulnak meg. Életerőt ad, támogatja a férfias jellegű energiát.

Egyedülálló kombináció

A Spirulina a Chlorellához hasonló tengeri alga. A zöld élelmiszerek közül benne található a legtöbb ásványi anyag. A Spirulina és a Barley kombinálásával az Energy egyedülálló zöld élelmiszert hozott létre, amely stabilan és kiegyensúlyozottan hat.

Zöld élelmiszereink közül éppen a SPIRULINA BARLEY alkalmas leginkább a hosszú távú használatra. Alkalmazása közben nem kell különösebben ügyelnünk az uralkodó évszakra vagy figyelnünk életünk soron következő periódusára.

Jiří Linhart

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

 

Ingyenes kóstoló és akciók az Energy Klubokban

 

(x)