Egészségtámogató erős hármas

Télen fel kellene tennünk magunknak a kérdést: Mit csináltam nyáron? Ha a válasz úgy hangzik, hogy „megtisztítottam a szervezetem, egészségesen táplálkoztam, sokat mozogtam, tornáztam, rengeteget voltam a friss levegőn, erősítettem az immunrendszeremet és a lelki ellenálló-képességemet, elegendő és megfelelő folyadékot ittam” – nos, akkor elégedettek lehetünk magunkkal. Ellenkező esetben viszont a téli hónapokban igencsak szükséges odafigyelnünk arra, hogy mit eszünk, hiszen emésztőrendszerünk ebben az időszakban sokkal érzékenyebb.

Ráadásul most jön csak a „jellem” igazi próbája, amikor a karácsonyi ünnepeken leülünk a gazdagon terített asztalhoz, néhány napra rá pedig megünnepeljük az elmúlt évet, illetve köszöntjük az újat. Ilyenkor esetleg ismét olyan merész fogadalmakat „veszünk a nyakunkba”, amelyek „megemésztése” igencsak nehéz lehet.

Az évszak jellege

A csodálatos máriatövisFontos azonban azzal is tisztában lennünk, hogy a téli hónapok nem kedveznek a radikális fogyókúráknak vagy tisztítókúráknak, mert a test sokkal inkább ki van téve a hőingadozásoknak. Ezért jó, ha tiszteletben tartjuk az adott évszak jellegét. A téli zsírkészletek felhalmozását ne vigyük túlzásba, legyünk körültekintőek: étkezzünk és gondolkodjunk egészségesen.

Elsősorban epehólyagunkkal, májunkkal, vastagbelünkkel és hasnyálmirigyünkkel bánjunk finoman. Az említett szervek (energiapályák) tekintetében nagy segítségünkre lehet a CHLORELLA. Vitaminokban, ásványi anyagokban és aminosavakban gazdag édesvízi algát tartalmaz, amely mind a megelőzésben, mind az emésztési panaszok kezelésében fontos szerepet játszik. Segíti a májműködést, semlegesíti a savas belső környezetet, támogatja a természetes bélmikroflórát, megakadályozza a székrekedést, a felfújódást, valamint a bélgyulladást, nyugtatja a gyomrot, csökkenti a cukor- és a „rossz” koleszterinszintet a vérben. Nem elhanyagolható a vörös- és fehérvérsejtek termelődésére kifejtett hatása sem.

Mérsékli a dioxin felhalmozódását

A CHLORELLA azon „eszközökhöz” tartozik – ilyenből nem sok van –, amely képes csökkenteni a dioxin mennyiségét az emberi testben. A dioxin a technikai fejlődés (elektromos berendezések gyártása, illetve későbbi megsemmisítése, hő- és atomerőművek, műtrágya használata stb.) melléktermékeként termelődő méreganyag. Mindenhol jelen van, rendkívül lassan bomlik le, és a koncentrációja egyre csak növekszik. Japán tudósok egy csoportja azonban megállapította, hogy azon kismamák anyateje, akik a terhességük alatt CHLORELLA algát (mint étrend-kiegészítőt) szedtek, később sokkal kevesebb dioxint tartalmazott, és ez igencsak jótékonyan hatott az újszülött és a csecsemő fejlődésére.

A következő termék, amelyben a CHLORELLA ugyancsak fontos összetevő, a PROBIOSAN. A készítmény tartalmaz még inulint, Lactobacillus acidophilust és Enterococcus faeciumot. Ezek kiegyensúlyozott együttesként előnyösen befolyásolják az emésztőrendszer működését, és segítséget nyújtanak bélproblémák esetén.

A PROBIOSAN kiválóan alkalmazható pl. hasmenéses betegségeknél, hatása viszonylag gyorsan érzékelhető. Kiegyensúlyozza a belső környezet pH értékét, és regenerálja a bélnyálkahártyát. Használata antibiotikum vagy kortiko-szteroid kúra után, fogamzásgátló szedése idején, vegetáriánus étrend mellett, a növekedés időszakában, illetve megnövekedett fizikai vagy szellemi terhelés esetén ugyancsak javasolt.A Chlorella ereje

A máj, az epehólyag és a vastagbél működését segítő és szabályozó három készítmény közül végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk a REGALEN-t. Több mint egy tucat gyógynövény kivonatát, illóolajokat és egyéb összetevőket tartalmaz, amelyek a már említett szerveken kívül jótékonyan hatnak pl. a nyirokpályákra, a lépre, a tüdőre, a szívre, illetve enyhítik az asztmás és allergiás tüneteket, tisztítják a vesét, valamint vírus-, gomba- és baktériumellenes aktivitásuk is van.

A máj egészségének őrzője, a szilimarin

A máriatövisből (a REGALEN csomagolásán látható) származó szilimarin külön is megérdemli, hogy említést tegyünk róla, mert hatékonyan tisztítja és óvja a májat (a KING KONG-ban is megtaláljuk).

Végezetül szeretnék rámutatni, hogy mi magunk felelünk a saját egészségünkért. Ez a felfogás olyannyira kezd átmenni a köztudatba, hogy már a lehetősége is felmerült: a „nemtörődöm” személyek kórházi kezelését nem fogják oly mértékben támogatni, mint az egészségükre odafigyelőkét.

Ezért ne egyék degeszre magukat, ne igyanak annyit, hogy béka nőjön a hasukban, és gondoljanak mindig a megelőzésre! A CHLORELLA, a PROBIOSAN és a REGALEN erős hármasa ebben remek segítőjük lesz.

Zlatuše Knollová

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)