Gyermekeink egészségéért (2.)

Nagyon köszönöm a számtalan kérdést, levelet. Ezek hívták életre az előző cikk kiegészítését, mivel többen kérdezték, hogyan tudnák felismerni és megadni a gyermeknek mindazt, amire személyiségének, fejlődő lelkületének valójában szüksége van. Alább a szeretetnyelvek fontosságáról, lelki bajokról, valamint egyebek mellett a vérszegénységről, fogzási és székletürítési problémákról lesz szó.

Kérem, olvassák el figyelmesen Molnár Judit természetgyógyász, pécsi ENERGY klubvezető kolléganőm cikkében az 5-féle szeretetnyelvet ismertető írást! Csupán ezt a rendszert megismerve és használva, csodák tanúi lehetnek gyermekük viselkedésében és egészségében. Egészen egyszerűen kialakul a partneri és egyben szeretetteljes viszony, a szülő iránti tisztelet. (Aki gyermekeire gondolva szeretné jobban megismerni a szeretetnyelvek működését, Gary Chapman Gyerekekre hangolva és/vagy Kamaszokra hangolva című könyveit hívhatja segítségül.)

A szeretetnyelvek fontossága

Mégis, mi a baj?Ezzel kapcsolatban egy fontos tényre kívánom felhívni a figyelmüket. Ha gyermekünket a legfőbb szeretetnyelvén/szeretetnyelvein büntetjük, az számára egyenlő a szülői szeretetlenség érzésével!

Ugye, milyen megdöbbentő? Hadd mondjak egy példát: ha a gyermek szeretetnyelve a testi érintés és időnként rácsapnak a popsijára, kezére, akkor ő nem fegyelmezésnek fordítja ezt a cselekedetet, hanem számára az üzenet: Anya/apa engem nem szeret! Ilyen apró „kommunikációs hiba” következtében távolodik el a gyermek, és lesz „szófogadatlan”, kezelhetetlen, beteg. Bármely más módon, mely nem érinti a főbb szeretetnyelveit, bátran fegyelmezzék, mert abból tanulni fog, és a szeretet, tisztelet is megmarad!

Néhány egészségügyi témáról röviden, a felmerült kérdések alapján:

Nyáron nagyon sok gyerkőc hirtelen megnő. A szülőkben fel sem merül, hogy esetleg pótolni kell az ásványi anyagokat, pedig ez elengedhetetlen – a későbbi, kamaszkori rendellenességek megelőzése miatt is! Már egészen pici kortól – csecsemőknek a fogzási időszakban mindenképpen – javaslom a FYTOMINERAL-lal kiegészíteni az étrendet, kortól függően, napi 5-15 cseppel. Ha a gyermek már normál táplálkozású, akkor a zöld élelmiszerek is rendszeresen adhatók.

Fogzási problémák

Ha a csecsemő foga nehezen bújik ki (tipp: a borostyánlánc használata megkönnyíti a fogzási időszakot babának, szülőnek egyaránt), fogváltásnál sokáig tart, míg az új fogacska láthatóvá válik, akkor értelmezzük ezt felszólításként: nem jut be megfelelő minőségű és mennyiségű ásványi anyag, nyomelem a gyermek szervezetébe. (Sok álmatlan éjszaka elkerülhető, ha figyeljük gyermekünk fogzási időszakait!) Tapasztalataim szerint jó kiegészítés a Staphysagria 9 CH vagy C9 homeopátiás szerből napi 2×5 golyócska adása. Csecsemőkkel kicsi vízben feláztatva, műanyag kanállal megitathatjuk. Emellett RUTICELIT krémmel kenhetjük az arcocskáját, állkapcsát a fogzási időszakban. (A homeopaták által fogzásra legyakrabban ajánlott és bevált szer a Chamomilla – a szerk.)

Székletürítési problémára nagyon jól bevált a RENOL csepp, 2×2-3 cseppnyi adagban (6 éves korig 2×1 csepp) és a pocak CYTOVITAL krémmel való kenegetése esténként, a jobb oldalon felfelé, majd harántirányban, végül a bal oldalon lefelé haladva.

A nagyon feszült, erősen aktív gyermekeknek a VITAMARIN is megoldást nyújthat, napi 1-2 kapszula mennyiségben. Sok esetben már az is segít, ha csupán odafigyelünk a rostdúsabb táplálkozásra és rászoktatjuk gyermekünket a gyümölcs és zöldség fogyasztására. Ne feledjék: a szülői hitelesség, élenjárás mindennél fontosabb. Gyermekeink számára a szülők az élő példa, mindenben követik, másolják a szülői szokásrendszereket, legyenek hát következetesek!

Mindjárt más a világ!Ha másként nem megy, a zöld élelmiszerekkel (CHLORELLA, BARLEY, SPIRULINA BARLEY) pótolhatják a hiányosságokat – akár főzelékbe téve, elporítva is adhatók. Javasolt adag: napi 1-2 tabletta.

Vérszegénységre KOROLEN cseppet javaslok: 6 éves korig 2×1-2 csepp, nagyobb gyerekeknek 2-3×3-4 csepp, mellé FYTOMINERAL-ból napi 5-8 csepp adható, illetve még idősebbeknek 2×5-10 csepp. A vas felszívódásának elősegítésére itt is jól bevált a homeopátiás kiegészítés, a Ferrum Metallicum 5 CH vagy 9 CH (illetve C5 vagy C9) potenciájú szer adása, napi 2×5 golyó adagolásban.

A test kiált, a lélek beteg

Ismételten hangsúlyozom, hogy ha a gyermek fizikai problémái, tünetei nem javulnak, a hagyományos és természetes szerek szedése mellett/ellenére nincs látványos/tartós javulás, érdemes feltárni a háttérben meghúzódó lelki problémát. Kérjék holisztikus gyógyító, kineziológus, homeopátiás orvos, Hellinger családállító terapeuta stb. segítségét, hogy az új nemzedék egészséges lelkülettel és szeretettel, önbizalommal telve nőhessen fel!

Ne feledjék: testünk a lelkünk színpada! Ha a színpadon dráma zajlik, akkor a lélek beteg…

Türelmes, örömteli tanévet kívánok:

Mezei Tünde
természetgyógyász, ENERGY klubvezető
Veszprém

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)