A marihuána hiába legális, ha veszélyes

Oda kell figyelni arra, hogy hiába legális a marihuána használata 29 amerikai államban, a legalizációval veszélyek is leselkednek a gyermekekre. A gyerekek körében a marihuána rendszeres használata ugyanis függőséghez, depresszióhoz, pszichózishoz, tüdőproblémákhoz és figyelemzavarhoz vezethet, nem is beszélve a vezetésre gyakorolt negatív hatásról.

Az amerikai gyermekorvosok szövetsége, az AAP arra figyelmezteti a szakembereket, hogy a marihuána egyáltalán nem nevezhető jóindulatú szernek, különösen, ha kamaszokról van szó. A fiatal generáció körében igen gyakoriak a különféle, marihuána használathoz köthető abnormális elváltozások – fogalmaz dr. Seth Ammerman a szövetség közleményében.

Gyerekeknek veszélyes

Az AAP kutatója szerint rendkívül fontos hangsúlyozni, hogy a marihuána nem feltétlenül biztonságos, sőt sok esetben kimondottan veszélyes is lehet. Hiába van 29 állam, ahol orvosi vagy rekreációs célra, esetleg mindkettőre legális a használata, a kamaszok kannabisz fogyasztása külön terület, amelyre oda kell figyelni.

A gyerekek körében a marihuána rendszeres használata függőséghez, depresszióhoz, pszichózishoz, tüdőproblémákhoz és figyelemzavarhoz vezethet, nem is beszélve a vezetésre gyakorolt negatív hatásról – emeli ki a közlemény.

A szakemberek szerint fontos, hogy a szülők semmi esetre se használjanak marihuánát a gyerek előtt, és beszéljenek a fiataloknak arról, hogy a felnőttkor előtti, ellenőrizetlen fogyasztás rendkívül veszélyes és hosszú távon is káros lehet.

A cikk a Pediatrics című szaklapban jelent meg.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés