Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

A marihuána hiába legális, ha veszélyes

Oda kell figyelni arra, hogy hiába legális a marihuána használata 29 amerikai államban, a legalizációval veszélyek is leselkednek a gyermekekre. A gyerekek körében a marihuána rendszeres használata ugyanis függőséghez, depresszióhoz, pszichózishoz, tüdőproblémákhoz és figyelemzavarhoz vezethet, nem is beszélve a vezetésre gyakorolt negatív hatásról.

A biofű hatása megjósolhatatlan és halálos

A marihuánára gyakran jóindulatú drogként tekintenek, amelytől ellazulnak az emberek. A biofűről azonban egészen más dolgok derültek ki. Azok a tinédzserek, akik biofüvet használnak, nagyobb eséllyel követnek el erőszakos cselekményeket, mennek bele kockázatos együttlétbe és használnak más drogokat. Ezek hatása pedig sokszor megjósolhatatlan és halálos.

A kannabisz lassítja a daganat növekedését

A kannabisz fő pszichoaktív anyaga, a tetrahydrocannabinol (THC) alkalmas rákbetegeknél a daganat növekedésének lassítására – állítja egy nemzetközi kutatócsoport. Korábbi tanulmányok arra utaltak, hogy a kannabisz bizonyos vegyületei, a cannabinoidok rákellenes hatásúak. Spanyol kutatók azt vették észre, hogy a THC agydaganat-sejtek elhalását idézte elő.

A tinikori füvezés maradandóan csökkenti az IQ-t

Különösen veszélyes a marihuána fogyasztása a tinédzserekre, mivel az agyuk még fejlődésben van. A „füves cigi” hátrányosan befolyásolja a kritikai gondolkodásért és a memóriáért felelős régiókat. A károsító hatás sajnos még azután is megmarad, hogy valaki abbahagyja a füstölést – tehát maradandó károsodást okoz – derül ki egy friss kutatásból.

Nagyobb eséllyel lesznek kábítószerfogyasztók az okos gyerekek

A legújabb felmérések szerint az okos gyerekek nagyobb eséllyel próbálják ki a tiltott drogokat fiatal felnőttként, mint kevésbé intelligens társaik. A szakértők az 1970-es, 8000 önkéntes részvételével készült British Cohort Study adatait használták fel. A résztvevők intelligenciahányadosát 5 és 10 éves korban mérték fel, 16 és 30 éves korukban pedig drogfogyasztási szokásaikról (marihuána, kokain, LSD és heroin) kellett számot adniuk az önkénteseknek.

Fájdalomcsillapító lehet a marihuánából

Amerikai kutatók rátaláltak a marihuána (cannabis) egy származékára, melyről kiderült, hogy kiválóan csillapítja a fájdalmat a marihuána tudatmódosító hatása és egyéb fizikai mellékhatások nélkül.