Tigrisbalzsam: régi szer, de sok mindenre jó!

Ma már sokan azt gondolhatják, hogy a tigrisbalzsam elavult, csak a nagymamáink használták. Akik a 80-as évek előtt születettek, tudják, hogy számos előnye, jó hatása van. Az eredeti tigrisbalzsamot Burmában, az 1870-es években, Aw Chu Kin kínai mester készítette, mentolt, mentaolajat, szegfűszeg-olajat, cajeput olajat és kámfort tartalmaz.

Valójában az egyik legjobb szer, amely évszázadok óta bizonyít. Nézzük, mi mindenre használható!

Nyugtatja a szúnyogcsípéseket

Megcsípte egy szúnyog? A tigrisbalzsam segíthet megnyugtatni a viszketés helyét, ha közvetlenül a csípésen alkalmazza.

Rovarriasztóként szolgál

A tigrisbalzsam nagyon hatékony rovarriasztó. Valójában a szúnyogok és darazsak utálják az erőteljes szagát. Helyezzen egy doboz tigrisbalzsamot a szoba négy sarkába a nyár folyamán, és hagyja nyitva a fedelet. A rovarok soha nem mennek be olyan helyiségbe, amely tigrisbalzsamtól szaglik.

Megsemmisíti a termeszeket

A xilofágok által érintett fa- vagy bambuszbútorokat tigrisbalzsammal lehet kezelni, hogy megszabaduljunk a rovaroktól. Tegyen némi balzsamot az érintett bútorok réseibe, és a kártevők elpusztulnak.

Enyhíti a reumás fájdalmat

Akiknek reumás fájdalmai vannak, a tigrisbalzsam fájdalomcsillapítóként használható, ha közvetlenül a derékra, a lábakra, közvetlenül a fájó izmokra alkalmazzuk. Kenjük fel a balzsamot, ahányszor csak szükséges.

Megszünteti az izzadságszagot

A tigrisbalzsam hosszabb idejű használatával jelentősen csökkenthető az izzadságszag. Rendszeresen alkalmazza a balzsamot azokon a testrészeken, amelyek különösen érintettek, és a rossz testszag eltűnik. Helyette a mentolt fogja érezni.

Segít hasmenés ellen

Utazáskor gyakran előfordulhat hasmenés. Kezeléséhez dörzsöljön egy kis tigrisbalzsamot a köldökre és annak környékére. Ezután két vagy három percig takarja le a köldökét a tenyerével, hogy a hő elterjedjen a gyomorban. A hatékonyság növelése érdekében bedörzsölhet némi balzsamot a farcsont környékére.

Megnyugtatja a fájó torkot

A torokfájás első jeleinél alvás előtt kenjünk tigrisbalzsamot a nyak környékére. Finoman dörzsölje be.

Segít fogfájáskor

Ha fogfájdalma van, az a megoldás, ha egy kis tigrisbalzsamot közvetlenül a fogra juttat. Helyezzen egy kevés balzsamot egy tiszta ruhára, és dörzsölje meg a fájó fog körüli területet.

Gyógyítja a lábat

A tigrisbalzsam rendszeres használatának köszönhetően eltűnhetnek a tyúkszemek és a bőrkeményedések. Kenje a balzsamot közvetlenül az érintett helyre. A nagyobb hatékonyság érdekében melegítheti a helyet, így a balzsam jobban behatol a bőrbe. Ismételje meg ezt naponta, akár háromszor is.

Enyhíti a fejfájást

A tigrisbalzsam kiváló gyógymód a fejfájás ellen. Masszírozza a halántékát egy kis balzsammal, és ha szükséges, vigye fel újra. Vigyázzon, a balzsam ne menjen a szemébe!

Segít orrdugulás ellen

Ha náthás és eldugult az orra, kenjen balzsamot közvetlenül az orr alá és környékére. Lélegezzen mélyeket, és az orra csodálatosan rendbe jön.

Jó utazási betegség ellen

Van-e tengeri betegsége, rosszul van, ha autóval vagy busszal utazik? A hányinger elkerülése érdekében kenjen balzsamot közvetlenül az ajkak fölé.

Segítség székrekedéskor

Csakúgy, mint hasmenés ellen, a tigrisbalzsam segíthet a székrekedés ellen is. Masszírozzon balzsamot a has területére.

Segíti a légzést

A balzsam mellkason történő alkalmazása könnyíti a hörgők működését, enyhítheti például a futással járó fájdalmat és légszomjat. Segíti a lélegzést sportoláskor, vagy bármilyen más tevékenységnél.

Hideg láb ellen is segítség

Azok számára, akik télen szenvednek a hideg lábaktól, a válasz a tigrisbalzsam lehet. Masszírozza meg a lábát a balzsammal, hogy ösztönözze és javítsa a vérkeringést.

Dezodorálja a cipősszekrényt

Viszlát, rossz szagok! Szagtalanítsa cipőjét azzal, hogy egy üveg nyitott tigrisbalzsamot tesz a szekrénybe, ahol tárolja a cipőket. Legközelebb, amikor kinyitja a szekrényt, jó illat lesz!

Ha szeretne a fejfájás elleni további alternatív módszerrel megismerkedni, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Fejfájás ellen más módon