Házi gyógymódok hajhullás ellen

A hajhullás, kopaszodás férfiak és nők életét keseríti meg. Íme, néhány házi gyógymód a dús hajkoronáért. Mielőtt kipróbálnánk a cikkben található összes praktikát, nem árt tudni, hogy bizony a hajhullásnak számtalan oka lehet. Ha valóban úgy látjuk, hogy a hajunk a kelleténél jobban hullik, nem árt elmennünk egy általános vérvételre, hogy kizárhassuk a vitaminhiányt és a gyulladást a szervezetünkben. Ha teljesen egészségesek vagyunk, jöhetnek a trükkök és házi praktikák.

Olívaolaj

Egy kicsit körülményesebb és időigényesebb praktika, ha nyolc napon keresztül, minden este olívaolajat masszírozunk a fejbőrünkbe – de megéri. Egész éjjel hagyjuk rajta az olajat és csak reggel, felkelés után mossuk ki.

Csalán

Készítsünk csalánból öblítővizet. Aprítsunk fel 200 g csalánlevelet és dobjuk bele fél liter vízbe, majd húsz percig főzzük. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni és masszírozzuk bele a fejbőrünkbe minden nap. Fontos, hogy ne mossuk ki rögtön, hanem tekerjük be a hajunkat egy törölközőbe és hagyjuk, hogy teljesen beivódjon a bőrünkbe. A csalán beindítja a fejbőr vérellátását, ami serkenti a hajhagymákat.

Cink és társai

A cink nagyon jó hatással van a hajnövekedésre és megakadályozza a hajhullást. Éppen ezért próbáljunk meg olyan sampont keresni, amely tartalmaz cinket. Emellett pl. az A- és B-vitamin is kiváló hatású, tehát fogyasszunk ezeket tartalmazó étrend-kiegészítőt.

Kiegyensúlyozott étkezés

A táplálkozásunk bizony nemcsak a bőrünkön, hanem a hajunkon is meglátszik. Éppen ezért nem árt odafigyelni arra, mit eszünk. Kerüljük a zsíros ételeket és a sok édességet, és próbálunk meg olyan ételeket enni, amelyekben sok a vas és a cink. Figyeljünk oda arra is, hogy a húsfogyasztás mellett elég zöldséget és gyümölcsöt együnk.

Rendszeres masszázs

Nem is gondolnánk, milyen sokat segít a rendszeres fejmasszázs. Nemcsak a szorongást oldja, hanem a hajhagymák vérellátását is javítja. A legjobb, ha reggel és este öt percig masszírozzuk a fejünket. Arra vigyázzunk, hogy ne túl erősen tegyük, ne sértsük meg a hajhagymákat, végezzük lassan és közepes erősséggel.

(Németből fordította: Sophie)

Ha szívesen olvasna még a hajhullásról, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Hajhullás: nem mindegy, hogyan hullik a haja