Két új könyv a homeopátiáról

Tanácsadónk, dr. Sebő Zsuzsanna szerkesztésében megjelent két nagyon gyakorlatias, mindennap használható homeopátiás könyv. Az első, a Homeopátia dióhéjban a leggyakoribb panaszokon, kóros állapotokon és tüneteken vezet végig bennünket. A második kötet címe Nőkről nőknek, nőktől, ebben a nőket érintő panaszokra olvashatunk megoldásokat – tabuk nélkül.

Talán sosem volt annyira vitatott a homeopátia, mint napjainkban, pedig ennek a ma alternatívnak számító gyógymódnak az eredményei vitathatatlanok. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy három neves homeopata, Dr. Sebő Zsuzsanna, Dr. Molnár Mariann és Dr. Borbély Katalin nemrégiben két új könyvvel is jelentkezett a témában. A szerzők többkötetesre tervezik a sorozatot, melyből az első két kötetet veheti most kezébe az olvasó.

Mindenkinek szól

Nőknek szólAz első részben, mely a Homeopátia dióhéjban címet viseli, a három orvos az általános tudnivalókon túl a leggyakoribb panaszokon, kóros állapotokon és tüneteken vezet végig bennünket, bevált homeopátiás gyógyszereket ajánlva ezekre a problémákra. Van szó benne lázcsillapításról, köhögésről, szorulásról és székrekedésről, oltáskivezetésről, vagyis a leghétköznapibb, életünket megnehezítő betegségek kezeléséről. Bárhol is nyitjuk ki a könyvet, hasznos információkra bukkanunk, akár a homeopátia alapelveire, működési mechanizmusára, akár az egyes tünetekre javallott gyógymódra vagyunk kíváncsiak.

A második kötet címe Nőkről nőknek, nőktől. Ebben a könyvben női bajokra, nőket érintő panaszokra olvashatunk megoldásokat. Tabuk nélkül beszél a menstruáció előtti panaszokról, a felfázásról, a szülés homeopátiás támogatásáról, és külön fejezetet szentel a sürgősségi eseteknek, kifejezetten a nőket érintő tünetcsoportokra fókuszálva. A kötetet végigolvasva az az érzésünk támadhat, mintha három bölcs, tapasztalt barátnő látna el minket tanácsokkal változatos élethelyzeteinkben, mindvégig meleg hangvételű, megértő támogatást nyújtva.

Akár tüneti lexikonként, egyfajta szótárként is forgathatjuk a könyveket, azonban a homeopátia alkalmazása ennél jóval személyre szabottabb. Legfontosabb kérdése, hogy ki az az ember, aki a tünetektől szenved. Az olvasó úgy érezheti, a szerzők a legelső oldalon kézen fogják őt, és végigvezetik a homeopátia csodálatos birodalmán, mindeközben bebarangolják vele a tüneteit, és nem csupán testi, hanem sokszor egyéb jellegű panaszaira is útmutatást adnak. Humanisztikus és holisztikus megközelítése példa értékű a gyógyászatban. A gyógyulni vágyó betegek számára a leghasznosabb és leggyakrabban forgatott kézikönyvekké válhatnak, elősegítve az egész család jóllétét és gyógyulását.

Külön ékessége a köteteknek a Materia Medica, amely a bennük szereplő legfontosabb gyógyszerek részletesebb leírását tartalmazza, elősegítve azok jobb megismerését és alkalmazását.

A három doktornő folyamatosan dolgozik a további kötetek összeállításán. A sorozat első két darabja máris kapható szerte az országban: a Magyar Posta mintegy 700 postahivatalában, 18 Auchan áruházban, a Libri és Líra könyvesboltjaiban. Ezenkívül interneten megrendelhető akár a Libri, akár a Líra honlapján, a Bookline és a konyvtunder.hu felületén, valamint a Tóthágas Kft. boltjaiban.