Tanácsadóink

Almásy Zsolt

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Elektroszmog

A kérdés

Kedves Zsolt!Tanácsát szeretném kérni az EMF ház harmonizálóval kapcsolatban. Családomat szeretném az elektroszmog káros hatásaitól amennyire csak lehetséges megvédeni. Családi házban lakunk, kb. 2-3 szobában töltjük a nap 90%-át. Az EMF ház harmonizálóra gondoltam védekezésként, ami állítólag 20 m-es "körzetben" véd. Kérdésem lenne: 1. Ön szerint mennyire hatásos ez az eszköz? 2. A 20 m-es védelmet úgy kell elképzelni, mint egy 20m sugarú vagy átmérőjű gömböt, amin belül minden védve van? 3. Milyen megbízható forrásból lehet beszerezni? Úgy gondoltam, hogy a 2 szoba közé valahova középre dugnám a konnektorba a készüléket, s így nagyjából mindkét szobát lefedné. Válaszát előre is köszönöm!Üdvözlettel: Balázs

A tanácsadó válasza

Kedves Balázs!

A konnektorhoz csatlakoztatott harmonizálókkal kapcsolatban, sajnos sok téves információ kering a neten. Ez a készülék nem szünteti meg a lakásban található elektroszmogot, elektromos vagy mágneses tereket, illetve elektromágneses sugárzásokat! A harmonizáló a falakban futó elektromos vezetékeken megjelenő magas frekvenciás zavarjeleket szűri meg és így harmonizálja az 50 Hz -es elektromos hálózatot. Erre a készülékre akkor van szükség, ha a közelben olyan készülékek működnek amelyek az elektromos hálózatot használják jeltovábbításra. (Pl. internet vagy Tv műsorok továbbítására használják az elektromos hálózatot). A lakásban található elektrroszmog megszüntetésének helyes módját csak egy részletes épületbiológiai felmérést követően lehet meghatározni. Ezt követően látjuk, hogy mi ellen kell védekezni és a szükséges lépéseket követően természetesen kontrollálni tudjuk az eredményességet.

Üdvözlettel: Almásy Zsot

A kérdés

Kedves Zsolt !Halogen technikával műdödő gyorsfőzőnek van e károsító hatása az egészségre, vagy nyugodt szívvel használhatom.Köszönettel : Laczkó Istvánné

A tanácsadó válasza

Kedves Laczkó Istvánné!

Nyugodt szívvel használhatja az említett készüléket. Nem okoz bajt.
Az előző kérdező is pont erről érdeklődött, ott olvashat bővebben róla.

Üdvözlettel: Almásy Zsolt

A kérdés

Kedves Zsolt.!A WS Teleshopban hirdetnek egy Halogen Oven nevű terméket, amellyel egészségesen, gyorsan, takarékosan készíthetjük el ételeinket. Nem ismerem a halogen technika tulajdonságait, ezért arra szeretnék választ kapni, hogy ez nem káros-e az egészségre?Előre is köszönöm a segítséget,.Üdvözlettel. Ila mama

A tanácsadó válasza

Kedves Ila Mama!

Az említett készüléket nyugodtan használhatja.
Működése során a sütő infra hősugarakkal melegíti fel, illetve süti meg az ételt, hasonlóan mint például az utcai grillcsirke sütök, vagy a modernebb elektromos háztartási sütők grillező funkciója.
A halogén megnevezés a fűtőrendszer védelmére használt eljárásra utal. Az infra fűtés valóban gyors és gazdaságos. A kellemes napsütés is hasonló módon melegíti fel testünket. Persze a túlzásba vitt napozás során akár le is éghetünk :)

Üdvözlettel: Almásy Zsolt

Elektroszmog

A kérdés

Tisztelt Almási Zsolt Úr !Kérem szives válaszát,hogy Használat után Áramtalanitott TV ártalmas-e az emberi szervezetre / Elektrószmog stb / Válaszát elöre is kszönöm :Kis Zsigmond

A tanácsadó válasza

Kedves Zsigmond!

A tévékészülékek kikapcsolást követően is okozhatnak problémát.
A konnektorba bedugva hagyott tápkábel és a hibásan földelt antenna kábeleken keresztül képes a készülék elektromosan gerjesztett állapotba kerülni. Ez elsősorban extrém alacsony frekvenciás elektromos tér kialakulásában nyilvánul meg. Az így létrejövő elektroszmog a készüléktől akár 2-3 méter távolságig is terjedhet. Ezzel a jelenséggel már nagyon sok lakásban találkoztam. Hálószobában főleg az ágy közelében ezért nem célszerű tv készüléket tartani. Estére érdemes minden elektromos készüléket kihúzni a konnektorból. Az antenna állapotát csak műszeres méréssel lehet megállapítani. Az antennakábeleken jelenlévő kis feszültségek gyakran okozhatnak csípő, gyenge áramütésszerű érzést amikor földelt készülékhez csatlakoztatja az ember. Pl számítógép esetében.
Ez a jelenség okozhat elektromos meghibásodásokat is a finom elektronikai rendszerekben.
Itt a Naturszigeten hamarosan megjelenik egy cikkem az elektromos terek házilagos kimutatásáról.

Üdvözlettel: Almásy Zsolt

elektroszmog

A kérdés

Tisztelt Almásy Úr!Érdeklődni szeretnék hogy a villanyoszlopnak milyen káros hatásai vannak? Ugyanis a város több pontján, ahol élek a villanyoszlopok közvetlen közelébe építik a társasházakat. Az én lakásom a 2. emeleten van, éppen a villanyoszloppal egy magasságban kb. 1,5 méter távolságra.Előre is köszönöm válaszát!

A tanácsadó válasza

Kedves Érdeklődő!

Az utcai 0,4 kV-os (230-400 Voltos) elektromos hálózat légkábelei közelében kialakuló elektromos teret az épület falai hatékonyan árnyékolják, így azok a lakásokban nem szoktak gondot okozni.
Ezzel ellentétben viszont a vezeték mágneses erőtere akadálytalanul behatol a lakótérbe,
és így okozhat kisebb nagyobb elektroszmog szennyezést a lakásban.

Azt, hogy az említett vezeték az ön lakásában okoz-e elektroszmog szennyezés sajnos távolból nem lehet megmondani, mert a vezeték körül kialakuló mágneses tér erősségét több dolog befolyásolja. A kialakuló elektroszmog elsősorban a vezeték terhelésétől függ.
A lakásban található elektroszmog nagyságáról csak egy szakszerűen elvégzett méréssel lehet meggyőződni, és a szükséges védekezés is csak ez alapján határozható meg

Mivel a kialakuló mágneses tér a távolság növelésével jelentősen lecsökken ezért addig is azt javaslom, hogy lehetőség szerint a fekhelyeket a lakás egy távolabbi pontján a vezetéktől legtávolabb helyezzék el.

Üdvözlettel:
Almásy Zsolt
06304447441
www.radiesztezia.blogspot.com