Tanácsadóink

Almásy Zsolt

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

elektoszmog, földsugárzás

A kérdés

Tisztelt Almássy Úr!Nemsokárra kisbabánk lesz.. Mi a párommal használunk rézlepedőt,de szeretném tudni hogy a babát is védhetem-e rézlepedővel a káros sugarak ellen! Betehetem-e csecsemő alá a rézlepedőt? köszönettel Hajnalka

A tanácsadó válasza

Kedves Hajnalka!

A rézlepedő valójában jó dolog, de az általa nyújtott védelem korán sem teljes körű.

Elektroszmog tekintetében igen hatékony védelmet tud nyújtani a különféle magas frekvenciás elektromágneses sugárzásokkal szemben (mobiltelefon, GSM bázisállomások, mikrohullámú rendszerek,DECT telefonok, stb) amennyiben azt a sugárforrás és a baba közé teszik. Tehát egy az ágy közelében lévő DECT telefon sugárzása ellen csak abban az esetben tud védelmet adni, ha a rézlepedőt az ágy oldalára erősítik, és így az a baba és a telefon közé kerül. A baba alá betéve ebben az esetben semmit sem ér.

Elektromos terek ellen az ágyban elhelyezett rézlepedő nem képes védelmet nyújtani.
(Elektromos vezetékek által felgerjesztett falak, vezetékek, elektromos készülékek sugárzása,stb.) Ebben az esetben csak akkor képes a rézlepedő árnyékoló hatást kifejteni, ha azt szintén a forrás és az ágy közé helyezik el és azt szakember leföldeli. Elektromos árnyékolások kialakítását, életvédelmi okokból csak szakember végezhet!

Mágneses terek ellen teljesen hatástalan.(trafók, utcai és házon belüli terhelt vezetékek, stb.)

Földsugárzások tekintetében képes bizonyos káros energiákat szétszórni, és így azok hatását csökkenteni, de van ami ellen teljesen hatástalan.

Véleményem szerint a rézlepedő nem csodaszer, és közel sem képes széleskörű kellő védelmet nyújtani, sőt akár a hozzá nem értők szemében téves biztonságérzetet kelt és ennek köszönhetően még veszélyes is lehet!

A babaággyal kapcsolatban azt tudom javasolni Önnek, hogy végeztessen el egy komplett elektroszmog és földsugárzás vizsgálatot. Ezt követően pontosan meg lehet határozni, és ki lehet alakítani a szükséges védelmet. (Szükség esetén akár igen hasznos eszköz lehet a rézlepedő is.)

Az újszülöttek nagyon érzékenyen reagálnak a külső káros hatásokra, sugárzásokra. Amennyiben ideje engedi olvassa el a témával kapcsolatos cikkeimet.
Természetesen, amennyiben igényt tart rá szívesen segítek a felmérésben és a szükséges védelem kialakításában.

Jó egészséget kívánok Önnek és a születendő babának is!

Üdvözlettel: Almásy Zsolt

A kérdés

Keves Almásy Úr ! Köszönöm válaszát , mindenképp fontolóra vesszük a felmérést. Érdeklődve olvasom más kérdésekre adott válaszait, és szeretném megkérdezni a véleményét még 2 témakörben ( olvastam, h. élelmezéssel is foglalkozott ):- azt olvastam, h. az üvegben (nem műanyagban) napra kitett ivóvíz pozitív energiával töltődik fel - ha jól fejeztem ki magam , szóval h. pozitív információkat kap.- a másik az egészséges táplálkozás témaköre. Itt nagy a káosz .Gyerekkoromban kiderült, h. a tojás , vaj , disznózsír nem jó , a margarin a jó. Mostanra kiderült az ellenkezője . Sőt . Már a tejtermékek sem jók , sőt a gabona sem. Újabb "felfedezések" nyomán a hús , zöldségek, gyümölcsök egészségesek, míg a gabonában található gluténra és a tejtermékekre kígyót békát kiabálnak. Hol az igazság? Nagyszüleink mértéktartóan mindent fogyasztottak és hosszú életet éltek. Azonkívül - én ugyan nem vagyok szakember, de többezer év alatt csak kiderült volna, h. a gabona igazából méreg , meghát a tej is. Mi a helyzet a hosszú életű kumisz-ivókkal? Mert én lassan arra a következtetésre jutok, h. követem a családban látott mintát, mindenből fogyasztok mértékkel , és igyekszem magyar - és amennyire lehet vegyszermentes élelmiszereket beszerezni, ha lehet kerülni a felvágottat , primőröket és agyonfinomított alapanyagokat , és megpróbálunk az évszaknak megfelelő ygümölcsöt , zöldséget fogyasztani.Önnek mi erről a véleménye ?Válaszát előre is köszönöm:V.Ilka

A tanácsadó válasza

Kedves Ilka!

Napjainkban, az ipari mennyiségben előállított élelmiszereknek már nem sok köze van a dédszüleink által fogyasztott élelmiszerekhez. Ők még tiszta, vegyszerektől és hormonoktól mentes kútvizet ittak. A kiskertjeikben megtermelt zöldségek és gyümölcsök bővelkedtek vitaminokban és ásványi anyagokban. A malacokat és a csirkéket nem kezelték antibiotikummal, és növekedést serkentő hormonok nélkül is felnőttek. Volt rá idő!
A tejet pedig a tehén adta, és ha kint maradt egy pohárral a kemence mellet, akkor reggelre aludttej lett belőle. Nem úgy, mint napjainkban. Anno a paradicsom az paradicsom volt, a tej pedig tej volt, és sorolhatnám még hosszasan a különféle élelmiszereket. Ja, és még egy dolgot ne feledjünk. Ők még mozogtak eleget, és tiszta levegőt szívtak a tüdejükbe.

Dédapám igencsak meglepődött volna, ha a napi munka után, fáradtan leül a vacsoraasztalhoz és a petróleumlámpa fénye mellett dédanyám egy mai hipermarketben vásárolt egyen paradicsomot, tartós tejet és valami mirelit felmikrózott vacsorát tett volna az asztalára.
Úgy gondolom, hogy nagy csetepaté kerekedett volna belőle és az egész falu erről beszélt volna évekig.

Az Ő idejükben nem volt elektroszmog, nem volt Csernobil, nem voltak a város szélére telepített hulladékégető erőművek. Az Ő idejükben nem voltak profithajhász multicégek és senki sem hallott még a gyógyszer lobbik létezéséről. Az Ő idejükben még érték volt az ember és fontos volt a család. Volt tiszta ivóvíz, ásványi anyagokban gazdag termő föd, tiszta levegő. Persze volt szegényeknek sok más bajuk, de volt egy nagy kincsük is! Volt idejük az életre, nem rohantak reggeltől estig stressztől túlfeszítve.

A világ igencsak megváltozott körülöttünk az elmúlt évszázadban.
Úgy gondolom, hogy mindenkinek meg kell találni az egyensúlyt az életben. Nem célszerű szélsőségekbe esni. A különféle gabonák és a tiszta ivóvíz nagyon fontos számunkra. Persze ebből sem mindegy, hogy mit vásárolunk. Nem tévedhetünk nagyot, ha egy kicsit visszakanyarodunk a gyökerekhez. Fogyasszunk tönkölybúzát, mangalicát, szürke marhát.
Lehetőleg organikus termesztésből vásároljunk zöldségféléket, gyümölcsöket, és igyunk tiszta vizet.

Táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, a hiányzó vitaminok ásványi anyagok pótlására pedig fogyasszunk átgondoltan jó minőségű táplálék kiegészítőket.
Figyeljünk oda az életünkre, és lehetőleg igyekezzünk megszüntetni a külső káros hatásokat.

Jó egészséget!

Üdvözlettel: Almásy Zsolt

A kérdés

Tisztelt Almásy Úr! Az előttem kérdezőhöz kapcsolódóan szeretnék kérdést feltenni. Mi is egy társasházban lakunk, a lakásunk 45 nm-es, minden irányból körbevéve szomszédokkal. Egy ekkora lakásnak hozzávetőlegesen mennyibe kerül a bemérése, ill. az "ártalmatlanítása"? Böngésztem előzetesen a honlapját, de egyértelműen ezt nem sikerült kisilabizálnom.:) A közvetlen közelünkben, de a szomszédban működő, erős elektromos sugárzást gerjesztő készülékek hatásait ki lehet-e védeni anélkül, hogy a szomszédot kellene rávenni a lakásában működő készülékek áthelyezésére? Köszönöm válaszát! Krisztina

A tanácsadó válasza

Kedves Krisztina!

A pontos árakat itt találja:
http://radiesztezia.blogspot.com/2009/04/elektroszmog-hattersugarzas.html

Egy szoba komplett vizsgálatára az első pont vonatkozik kiszállás.

Elsősorban a hálószobák vizsgálatát tartom fontosnak.
A káros sugárzások jelentős részét a szoba átrendezése nélkül is meg lehet szüntetni, ki lehet árnyékolni. Ennek esetleges költségeit azonban csak a felmérést követően lehetséges megállapítani.

Üdvözlettel: Almásy Zsolt


Üdvözlettel: Almásy Zsolt

A kérdés

Kedves Zoltán! Kisváros külterületén lakom 35 éve. A házunkkal átellemben van egy magas villanyoszlop trafóházzal. Sajnos nem tudom a paramétereket, azt, hogy milyen erős a sugárzás. A környező házakban lakók közt nincs tudomásom esetleges sugárzáshoz köthető megbetegedésről. Sajnos az én közvetlen családomban daganatos betegség miatt történtek tragédiák. Ezért sokat tűnődtem, hogy a közelemben lévő egység sugárzás veszélyt jelenthet -e számomra. Honnét tudhatom meg, egyáltalán milyen sugárzásnak vagyok kitéve? Mit tehetek egészségen megőrzése érdekében? Sajnos elköltözni nem áll módomban. van megoldás?Tisztelettel várom válaszát: Teca

A tanácsadó válasza

Kedves Teca!

A ház közelében lévő trafóház és a hozzá tartozó nagy teljesítményű elektromos vezetékek okozhatnak erős mágneses tereket az épületekben. Ezek a mesterséges zavarzónák és a természetes eredetű káros ritmizáló jelek (földsugárzások) elősegíthetik különféle betegségek létrejöttét. Daganatos betegség kialakulásához általában több tényező is hozzájárul. Azt, hogy az Önök lakásában okozhatnak-e problémát az említett zavarzónák, csak egy alaposan és pontosan elvégzett felmérést követően lehet megállapítani.

A mérésekről részletes információkat talál honlapomon.
www.radiesztezia.blogspot.com

Üdvözlettel: Almásy Zsolt

A kérdés

Kedves Almásy Úr!Az volna a kérdésem, h. egy átlagos kis tömblakásban élő család , aki nem tologathatja akárhová az ágyát, bútorait , el sem költözhet, mit tehet a káros sugárzások ellen? ( telefon, TV, számítógép , stb. ) Vannak erre általános praktikák?Válaszát köszönöm.V.Ilka

A tanácsadó válasza

Kedves Ilka!

Első lépésben egy pontos "diagnózisra" van szükség.
Ki kellene deríteni, hogy az Ön lakásában van-e probléma, és ha igen akkor mi okozza.
A megfelelő védekezés kialakítása csak ezt követően lehetséges.

Sokan tartanak az elektroszmog felméréstől, mondván, nem lehet átrendezni a szobát, nem tudunk elköltözni.

Gyakorlati tapasztalatom alapján mondhatom, hogy egy átlagos lakásban nagyon jó eséllyel, gyakran igen egyszerűen meg tudjuk szüntetni a káros elektroszmogot. Erre a célra különféle árnyékolási és egyéb megoldások léteznek. Javaslom, hogy végeztessen el egy komplett felmérést, de addig is tartson kellő távolságot az elektromos készülékektől. A fekhelyek 1-1,5 méteres körzetéből érdemes eltávolítani az elektromos eszközöket, vezetékeket.

A Natúsziget portálon megjelent cikkeimben, és honlapomon további hasznos tanácsokat olvashat.

Üdvözlettel: Almásy Zsolt