Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Fehér folt a körmökön!
2009.03.02. 10:39A kérdés:

Tisztelt László!Gyermekem kezén a körmein fehér foltok jelentek meg. Szeretném megtudni, hogy ez milyen problémára utalhat. Köszönettel! Zsófia

A tanácsadó válasza:

Kedves Zsófia!
A fehér folt a körmökön nagyfokú cink hiányát jelzi, melyet csak kelátos formában szabad pótolni.
Általában a maszturbáló fiúk a spermával sok cinket és szelén veszítenek és ezt ilkyenkor a kamasz korban táplálék-kiegészítőkkel kell pótolni. A szelén meg nincs a magyar földben és az így nincs a táplálékokban sem, ezért a szelént valamilyen formában Önnek is és mindenkinek napi szinten kellene szednie.
Ha még nem kamaszodik a gyermeke, akkor is lehet cink hiánya a táplálékok cinkhiánya miatt, s ezért szükséges azt pótolni táplálék kiegészítőkkel. KLányoknál is felleéphet ezen okok miatt cinkhiány a szervezetben, mert különösen a fejlődőd gyermekeknek sok cinkre van szükségük, függetlenül a nemüktől.A haj, köröm, csont fontos nyomeleme! Dózist nem írok, mert nem tudom hány kg súlyú a gyermeke, de Ön valószínű patikában dolgozik, s így meg tudja állapítani a dózist.
Üdvözlettel: W-V.László

Tojás
2009.03.01. 13:16A kérdés:

Kedves László!Nagyon sokat tanulok Öntől ezen az oldalon, köszönöm. Jókat mulatok az érdes stílusán, tetszik, mikor bepöccen, de jogos- olyan érted haragszom, nem ellened felhangú. A parlagfűről adott info szédületes.Kérésem: szeretném, ha a napi vitamin- és táplálékkiegészítők listáját megadná. Mi a helyzet a tojással? Lehet-e levest enni, s ha igen az étkezés melyik részében? A mazdaznan-on nem találtam ételtársítást. Az ételek sorrendjét és társítását is jó lenne tudni. Azt írja, hogy ne hergeljük magunkat a mai állapotokkal- ország, nép, nemzet- de azért ugye nem azt akarja ezzel sugallni, hogy mindent le kell nyelni...? Nem hiszem, hiszen elég harcosan ágál a birka-lét ellen.Más: nekem még eddig különösebb bajom nincs, bár sosem voltam egy nagy hús evő, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok, a gyengém az édesség. 56 éves hajszolt gyógypedagógus vagyok. Ami időnként zavar, az hogy szédülök, talpon a bal fülem kicsit érzékeny. Más: nagyon szivesen fejleszteném magam ebben a témában, kérek könyv címeket. Üdvözlettel: Magdi

A tanácsadó válasza:

Kedves Magdi!
Valóban "érted haragszom" a sítlusom, mert szinte fáj az a sok hülyeség, amivel találkozom nap, mint nap!!
Minden ország, minden nép olyan vezetőket kap, amilyeneket megérdemel! Mi most ilyeneket érdemlünk, ezért születtünk ebbe a világba most, mert ez a karmánk, ezt kell elviselni. Szabad minden helyzetben szépen viselkedni! Aki a szeretet energiákat jól áramoltatja, az nemcsak igazi keresztény, vagy igazi buddhista, az jó hazafi is és egyformán szereti például Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort is. Vajon hány ilyen ember van az országban? Én egyformán szeretem mindkettőt, mert megmutatják nekem, hogy milyen ember ne legyek!!!!!!!!!! Én azért imádkozom, hogy a jelenlegi Alkotmány helyett a Szent Korona Rend Alkotmánya lépjen ismét életbe, ugyanis a Szent Korona Rend Alkotmányát törvényellenes módon helyezték hatályon kívül, mert a hatályon kívül helyezést nem a nép által szabadon választott országgyűlés helyezte hatályon kívül 1946-ban!! Az minden volt, csak szabad választás nem! Tehát jogilag még ma is a Szent Korona Rend Alkotmányának kellene hatályban lenni. Kérdezem: Ki tett azért valamit ebben az országban 1946 óta, hogy a régi Alkotmányunk legyen ismét az Alkotmány? 1956-ban? A rendszerváltás óta? Senki!!!!!!!!! Sajnos nem is sokan imádkozunk érte, hogy ismét az legyen a magyarok Alkotmánya, mert ha sokan imádkoznánk, akkor a jó oldalra billennének a dolgok. Ennyit a mindent lenyelésről! Ma nem építik az országot, hanem rombolják, jobb- és baloldalról egyaránt!! Az a baj, hogy a mai birkásított emberek többsége a sült galambot várja és nem tesz semmit sem magáért, sem a hazájáért. A PÉNZ uralkodik rajtuk!!!. Erőszak nem kell, mert az nem szül semmi jót, mint ahogy az eddigi történelmünk is megmutatta, csak hullák és milliós károk vannak minden erőszakos cselekmény után. El kell fogadni, hogy a kollektív karma alaján ez a sorsunk, ezt érdemeljük! Szabad viszont jónak lenni, egymást szeretni és egymás segíteni! És persze szabad imádkozni nemcsak önmagunkért, hanem a hazánkért: Magyarországért is! Számomra fajtól és nemtől függetlenül csak kétfajta ember lézetik: rendes ember és gazember. Sajnos az utóbbiak vannak jelenleg többen. Ők csak a jogaikat szajkózzák, de a kötelességeikről megfeledkeznek, pedig az is van bőven! Joga csak annnak szabadna, hogy legyen, aki a kötelességeinek (családjával, munkájával, hazájával, stb kapcsolatos kötelességeknek) is eleget tesz. Ezt mondja ki a Szent Korona Rend Alkotmánya is!!!

A szédülése és a bal fül érzékenysége lehet az elekroszmogtól, vagy a mobiltelefontól is lehet, de gy biztos: keringési, azaz érrendszeri probléma okozza. A gyógyulás érdekében semmi hús, semmi tej- és tejtermék, de semmi margarin sem, továbbá semmi elekrtoszmog! Sok nyers zöldség, gyümölcs, azsalt gyümölcs, sok köles, sok vitamin. Sok szőlőmag olaj, kendermag olaj, bio szója olaja, lenolaj, dióbél olaj, kenyérre, turmixba, kiszedett ételekre. Sütés olivával!
Tojást ehet, bár a tojás élettanilag nem más, mint a tyúk menstruációja! Ettől függetlenül minden vércsoport számára ehető. A sárgáját csak nyersen szabadna enni, a fehérjéjét pedig, csak sütve főzve. Megdőlt az az állítás is, hogy a tojás növeli a koleszterin szintet!! Ha úgy fogyasztjuk, ahogy leírtam, akkor még csökkenti is!!!!!!!!! Élettanilag tökéletes táplálék, ezért bár vegatáriánus vagyok de nem tiszta vegán, hanem ovo-vegetáriánus, azaz tejet nem de tojást fogyasztok az állati termékek közül, meg mézet, de csak bio mézet!
Az ételtársítás anyagát kérje a marki.anita@freemail.hu -ról. Én is onnan szerzem be. Hivatkozzon rám!
Igen lehet enni levest, de azt csak deszt.vízzel szabad készíteni. Még az ro. víz is jó. A levest mindíg a fő fogás előtt kell enni, de lehet, hogy a leves után nem is kell mást enni. Én ha jóllakom tönkölycsipetkével, vagy kölessel készült zöldséges fejtett bablevessel, akkor már mást nem is eszem! Ugyanígy vagyok a zöldséges barnarizs levessel is. Én nagyon leveses vagyok. Sok frissen reszelt zölséget és sok apróra vágott nyers zöldet teszek bele. Szinte megáll a levesben a fa kanalam ( a fém kanalak antennaként elsugározzák, azaz lecsökkentik az étel energiáját!!!). Fa villám és fa késem is van!
A sorrend esetében azt kell betartani, hogy a könnyen emészthetőket kell először enni (ital, gyümölcs, kompót, süti, stb), majd a köepesen emészthetőket és végül a nehezen emészthetőket, mert különben mozgó pálinkafőző, vagy két lábon járó szemetes kuka lesz belőlünk. Ma 100 emberből 95 ilyen!!! Az édességet az étkezés elején fogyassza! Édesítéshez sztíviát, xilitet, fruktózt, vagy gyümölcscukrot, glukonont, szőlőcukrot, biomézet, vagy a nyersen lereszelt cukorrépa szárított porát fogyaszthatja és csak ezekkel készült édességeket, süteményeket egyen!!
ha nincs ilyen akkor inkább ne egyen csak keserű csokoládét, amelynek 80 % felett van a kakaó tartalma. Én is szeretem az édességet, de majdnem kizárólag csak sztíviát használok. Reggelinél le nem maradna a bio kakaó hajdina- vagy rizs-tejporral. Ha sokat iszom belőle (fél liter), akkor szinte alig kell más. Ivásnál is sokáig és jól meg kell forgatni a szájban az italt!

Tilos étkezés közben és étkezés után inni, mert felhígulnak a gyomor- és emésztő nedvek és nem lesz tökéletes az emésztés, rossz lesz az anyagcxsere. Igazság szerint minden ételt 42-szer meg kell rágni. Ha már legaább 30x megrágjuk, akkor már jók vagyunk. Ha így étkezünk, akkor a jelenlegi ételre fordított költségek egyharmada is elegendő lesz. A jó üzemanyagból az autó is kevesebbet fogyaszt!

A következő táplálék-kiegészítőket fogyasztom:
reggel éhgyomorra: Acidophilus 1x1, Chromium Max 1x1, Bio Spirulina 1x1, Bio Chlorella 1x1. kelátos szelén 1x1, kelátos cink 1x1, Q-10 50 mg, L-karnitin 500 mg, (időnként Q-1-et is 1x1), Power Mins ásványi komplexet 1x1, Oxy Max-ból 15-20 csepp,. A bevétel után egy órával, amikor már reggeliztem is (az algák felszívódását gátolja a C-vitamin, ezért kel a bevételével várni.), C-1000-bnől 2x1, C-Plus-bnól 2x1 (flavonoidos c-vitamin. Flavonoid C néven is lehet kapni).
Délben csak C-1000-est vszek be. Reggel csinálok egy liter gyümölcs, vagy zöld teát, hibiszkusz és csioka teát. Amikor lehűlt, akkor teszek bele egy púpozott teáskanál aszkorbinsavat, amely megfelel 14-15 ezer mg C-vitaminnak, és ebből a teábol kortyolgatok nap közben, úgy este 17-18 óráig.Vacsora előtt beveszek 20 mg Q-10 et és 200 mg L-Karnitint.
Minen ételt patikai NaCl-el megsózok. Az ételekbe teszek kurkumát , őrölt paprikát, erőset is, porított zellerlevelet, porított parlagfüvet, köményt- amihez illik. A turmixba szoktam tenni őröklt szegfűszeget, őrölt lenmagot, őrölt kendermagot, őrölt szezámmagot, virágport, hidegen sajtolt olaj keverékből (bio szója, szőlőmag, len, kender, tökmag) 4 evőkanállal ( előre megcsinálom a napi keveréket, ami 6-7 ek és ezt a nap folyamán ráteszem a kiszedett ételekre). Az olajokkal beviszem az E-vitamint, a lecithint, a klorofillt. az omega-3 és omega-6 esszenciális zsírssavakat és még sok más hasznos és élő tápanyagot. Ha szomjas vagyok, akkor csak desztvízzel készült teát, vagy frissen préselt zöldség-, vagy gyümölcslevet, vagy tiszta desztilláltvizet iszom. A folyadék mnennyiség télen is eléri a napi 4 liert!!
Lefekvés előtt fél órával szoktam bevenni a mega dózisú Mega B-Complexet és még a B-1 -ből is veszek be hozzá vagy 250, vagy 500 mg-ot, attól függően, hogy milyen szellemi terhelésem volt aznap. Ilyenkor vszem be a luteint a zeaxntint és a béta carotint a látás szinten tartása céljából.
Közvetlen elalvás előtt, attól függően, hogy mikor fekszem le, 3. vagy 6, vagy 9 mg Melatonint szopogatok el a nyelvem alatt.
Időnként napközben, amikor be tudom tartani, hogy a bevétel előtt és után 30 percig sem inni, sem enni nem fogok, akkor szoktam Schüsszler sókat a nyelv alatt bevenni. Mind a 12 féle Schüsszler sóm van itthon D6-os változatban. A 3-as, a 7-es és a 11-es Schüsszler sókat szoktam jobbára szedni, de a többiből is fogyasztok nem kúa szerűen, csak úgy alkalmanként.
Hát nagyjából ezt a mennyiséget fogyasztom, nap, mint nap, immár több, mint 20 éve, mert a táplálékaink már nem tartalmazzák azt a mennyiséget, amely kellene a napi létünk és a környezetszennyezés kivédése céljából.
A mobiltelefonom és az elektromos-, a hiradástechnikai berendezéseim, a számítógépem és tartozékai, valamint a hálózati feszültség, mindegyike a megfelelő harmonizáló, vagy árnyékoló, védő berendezésekkel van ellátva!! Ugyanez igaz a földsugárzásokra is! Úgy alszom, hogy a fejem északnak van. Kókuszháncs az ágybetétem és gypjúval takarózom. Az ágy fából van és nincs benne semmi fém. Ezek is fontosak a pihentető, maximális regenerációt adó alváshoz.
Reggel minimum fél órát tormázom (felülés, fekvőtámasz. húzódzkodás, gerinctorna, tibeti gyakorlatok, chi machine, guggolás, szökdellés stb). Ha nap közben rárérek(ilyen ritkán van), akkor lépcsőzni is szoktam, meg kerékpározni. Sokat építkezem a hegyoldalban és sokat betonozok, tehát fizikai munkából is kivszem a részem.Versenyeken edzés nélkül indulok és mégis jól szerepelek Lehet utánoznia!
Üdvözlettel: W-V.László

Parlagfű allergia
2009.02.28. 20:29A kérdés:

Kedves László!Köszönöm a parlagfűvel kapcsolatos gyors válaszát! 15 éves lányommal már tervezgetjük a szorgos gyűjtögetést és feltétlenül kipróbáljuk. Idős szüleimnek is szeretnénk gyűjtögetni de az Ő életmódjuk és táplálkozásuk sajnos nagyon eltér a mienktől. Előrehaladott koruk és életük nehézségei miatt már betegesek. Egyikük éppen "orvosuk szerint parlagfű allergiás"! Vajon lelkiismeretfurdalás nélkül csalhatom bele ételükbe? Mi bátran próbálkozunk mert vegetáriánusok vagyunk és csodabogárnak tartanak minket ebben a kisvárosban ahol élünk!Üdvözlettel: Ági

A tanácsadó válasza:

Kedves Ági!
Örülök, hogy belépnek a parlagfű fogyasztók táborába! A parlagfűnek a pollenjére allergiásak sokan, de csak akkor, ha a pollen szennyezett levegőben van. A szennyezett levegő megbontja a pollen védőburkát és így az alatt lévő horogszerű képződmények akadnak bele a légutak nyálkahártyájába. A légutak nyálkahártyája különösen a tejet és tejterméket fogyasztóknál fordul elő. Ha abbahagyják a tej- és tejtermékek fogyasztásást, akkor elmúlik az allergiájuk is.
A parlagfű más részei nem allergizálnak, úgyhogy nyugodtan fogyaszthatják a szülők is. Petrezselyem zölddel kell összevégni, vagy zeller zöldel és akkor észre sem veszeik. Először kisebb mennyiségeket, majd lehet növelni a mennyiséget, ahogy megszokják az ízét. Azt kell mondani, hogy ez különleges zeller, vagy különleges petrezselyem. Így már lettek rászoktatva pallagfű allergiások a növényi részekre. Hónapok múlva tudták meg, hogy mit esznek, de addigra már rég nem voltak allergiásak a pollenjeire sem!
Gratulálok a vegetáriánussághoz. Jómagam az idén lesz 21. éve, hogy az vagyok és 11. éve, hogy a vércsoportomnak megfelelően vagyok vegetáriánus is. O-ás vagyok.
A szülőknek szedjenek friss tavaszi zöldeket ( turbolya, tyúkhúr, saláta boglárka, gyermekláncfű levél, stb) és vágjá össze petrezselyemmel, vagy zellerrel és később majd ha lesz parlagfű, észre sem veszik, hogy milyen zöldek vannak még a petrezselyem mellett. Újhagyma szárával is össze lehet vágni.
Üdvözlettel: W-V.László

Allergia!
2009.02.28. 11:38A kérdés:

Kedves László! Allergiám van már közel 9 éve. Volt egy orrpolip ( FESS) műtétem 2000-ben. Most megint kell, mert mindkét oldalon ismét előjött. Állandóan folyik az orrom, tüsszögök, bedugul az orrom, néha sípolva lélegzem, de ez nem jellemző. Kaptam Rhinocort Aqua 64 orrsprayt, ami jó volt, de egy hónap után mindig véres váladékot fújtam és sokszor vérzett az orrom, így abbahagytam, rövid időre. Most naponta egyszer használom. Az allargiám napi szinten előjön, erre szedem a zyrtec tablettát, de ez sem segít igazán. Nem szeretnék gyógyszert szedni, ezért írok Önnek. Hallottam az ezüst kolloidról.Nem tudom, segítene e rajtam? Nem tudom azt sem, hogy a fémre 100%-osan érzékeny vagyok e, mert az ezüst nyaklánctól a nyakam viszket és pici piros pöttyök kijönnek. Máshol nem tapasztaltam. Használhatnék e ezüst kolloidot Ön szerint? Mi a véleménye? Elnézést, ha bonyolultan írtam le! Köszönöm válaszát! Margó

A tanácsadó válasza:

Kedves Margó!
Kérem olvassa el az Ön előtti és utáni kédésekre adott válaszaimat is. Ha nem enne semmiféle tejet és tejterméket, de még olyan ételt sem, amelyben sokadik öszetevőként van tejpor, vagy más tejből készült adalék, akkor hamar kigyógyulna az allergiából.
Az ezüst kolloid használna, ha háratartott fejjel feltöltené az orrjáratait ezüst kolliddal és 10 percig így maradna. Addig a szájon keresztül óvatosan kell levegőt venni, mert előfordulhat a garatnál szivárgás. Nem kell félni a kolloidtól, mert a kolloid szemcséket nem fémként érzékeli a szervezete.Más is, aki allergiás volt az ezüstre, kolloid formában nem jelentkezett az allergiája.
Ha mégis óvatos és le akarja magát tesztelni, akkor kezdje néhány cseppel a bőrén, vagy a száj nyálkahártyáján, hogy megnyugodjon, mert úgysem lesz rá semmilyen allergiás reakciója.
Üdvözlettel:W-V.László

Parlagfű
2009.02.27. 15:00A kérdés:

A táplálkozással kapcsolatban sok információm van és igyekszem hétköznapi életemben alkalmazni.. Elegendő mennyiségű tiszta víz, húsmentes táplálkozás, némi táplálékkiegészítő,saját készítésű ételek megfelő sóval, teljes gabonák ,csíra, csicsóka stb.Az allergiát mint minden betegséget mi okozunk magunknak de a parlafű ennyire pozitív hatásáról ma olvastam először az írásában. Alkalmazásával kapcsolatban szeretnék többet megtudni ha lehetséges. Köszönettel! Ági

A tanácsadó válasza:

Kedves Ági!
Már régebben is tudtam, hogy a parlagfűnek gyógyhatása van, mert régi kanadai füveskönyvek leírják, hogy az indiánok napi szinten használták, gyulladáscsökkentésre és immunrendszer javítására. Többnyire nyersen ették, télire meg leszárították.
A legősibb és leg intelligensebb növények egyike!!! Ha valahol parlagon marad egy földdarab, akkor, hogy, hogynem de a parlagfű teljesen ellepi a szabad területet, hogy megóvja a termőtalajt a kiszáradástól, meg az eróziótól. A következő évben már más növények is megjkelennek mellette és kb. 5-6 év múlva már csak a földterület 10 %-át foglalja csak el. Ezt a kísérletet mi is megcsináltuk a Palocsa Egyesülettel Aklcsútdobozon, még 1995-2000 között. Tehát átadja a helyét, hogy más növény is kapjon életlehetőséget. Olyan ez, mintha Ön nyerne 100 milliót a lottón és 90 milliót szétosztana a rászorulóknak, hogy elég Önnek a 10 millió is. Ehhez intelligencia kell, nemde? Ön meg tudná ezt tenni?
Egy keleti orvoslásban is jártas orvostól tudom, hogy a parlagfűnek a szervezetünkben őssejt termelést fokozó hatása van. Fel tudja venni a talajból az indiumot is, ami meg rákellenes anyag.De az őssejtek is megszabadítanak a rákos sejtektől.
Egy gyufásdoboznyi zöld porát 40.000.-ért árulják. Én nem termelek eladásra. Csak a saját szükségletre.
Én már régóta eszem a pargalfüvet, csak úgy magában is szoktam, meg petrezselyemmel összevágva, rá szoktam tenni a kiszedett levesekre, tésztákra, főzelékekre. kásákra. A z olajos, vagy vajas szendvicseimbe is szoktam aprítani. Ha kenhető pástétomot csinálok, abba is szoktam tenni.
Augusztus elején szoktam leszedni és szárítani. A teljes növényt gyűjtöm a kifejletlen virágával együtt. Még kinyílás előtt kell gyűjteni. Leszárítás után ( napon szárítom, de szárítás előtt lemosom ezüst kolloidos, ro-s vízpermettel, és tiszta, pormentes helyen szárítom. Még a rovarok sem tudják belepni a védőháló miatt.. Amikor leszáradt befőttes üvegekbe teszem a spájzba. Ilyenkor télen, tavasszal mindíg van a szárítmányból, turmixgéppel és kávédarálóval apróra őrölve, 10- 15 dekányi porom, s ha elfogy , őrölök újabb adagot.
Nyilván ilyenkor a porát szórom mindenbe, mint nyáron, amikor a az apróra vágott leveleit, zsenge szárát szoktam ételekre tenni. Még a sporteredményeim is jobbak, ha egy kicsit növelem a dózist. Kb napi egy teáskanálnyit fogyasztok el, de van amikor többet. Nincs rossz íze (kicsit kesernyés, de én már megszoktam.
Már mások is átvették tőlem a parlagfű fogyasztását és kigyógyultak minden betegségből. Ha van elegendő őssejt termelődés a szervezetben, akkor mindíg megfelelően tud védekezni az immunrendszerünk minden betegség ellen. Ezért irtatják, hogy féljenek tőle, mert ha mindenki rászokna, akkor bezárhatnának a gyógyszergyárak. Ahogy kampányolnak az irtás érsdekében, olyan hatással van az emberekre, hogy félnek tőle. Jó lenne, ha a kampányra fordított pénzt a gyeremekotthonokra, vagy iskolákra költenék! 100 milliós nagyságrend! Én úgy irtom, hogy megeszem, s ez miatt mégcsak meg sem tudnak büntetni. Egyébként sokkal többen lisztallergiások és irtják a búzát? Nem, hanem az allergiát elnevezték lisztérzékensségnek, vagy glutén-érzékenységnek. A tej- és tejtermékekre még többen allergiásak ( a lakosság 80 %-a ettől szenved, csak nem tudja!), és érdekes, mégsem irtják ki a teheneket, hanem termelik a tejet. Az ürömre is sokan allergiások, de annak irtására mégsem kampányolnak annyit. Ugye milyen érdekes? Hamarosan erről egy cikket fogok megjelentetni a naturszigetes portálon.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés