Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Fém-porcelán
2008.12.07. 18:20A kérdés:

Kedves László! Köszönöm válaszát. Ujabb kérdés: mire lehet lecserélni a fém hidat, nekem porcelán bevonatú van, de ennek is fém az alapja, hol tudok ennek utána nézni? Üdvözlettel: Magdi

A tanácsadó válasza:

Kedves Magdi!
Ha a bevonat porcelán és a fém rész nem érintkezik a testnedvekkel (nyállal), akkor semmi probléma , nem kell cserélni semmit, bár a bevont fém is antennaként összegyűjti a tranzienseket, s ez okozhat fejfájást és látási zavarokat. Ha nem okoz, akkor nincs probléma. Ha okoz és ha a fémrész érintkezik a nyállal, akkor javasolom felhívni Dr. Oravetz Mária bio-fogorvost. Benne van a Bp-i telefonkönyben, ami sajnos, most nincs nekem itt Verőcén.Lehet rám hivatkozni nála, mert jól ismerjük egymást.
Üdvözlettel: W-V.László

Ezüst kolloid- fém korona
2008.12.03. 17:44A kérdés:

Kedves László! Akinek fémből készült koronája van, az hogyan fogyassza az ezüst kolloidot? Tisztelettel Magdi, kollarm@freemail.hu

A tanácsadó válasza:

Kedves Magdi!
Jó a kérdése. A fém-érzékenyek is fogyaszthatják a fém-kolloidokat. Akinek fém van a szájában (korona, kapocs, fogszabályzó, stb) azok sajnos nem zubogtathatnak és azoknak szívószállal javasolom belsőleg használni, bármely fém kolloidot.
Javasolom mielőbb kicseréltetni a fém koronát, nem fém koronára, ugyanis ha fém van a szánkban, a nyál ph-ja, meg más testnedvek ph-ja miatt áramot termel. Az így termelt millivoltok, mikroamperek is bezavarnak a sejtek bioelektromos, bio-elektromágneses rendszereibe, s ez előbb utóbb egeészségügyi problémákat okoz, de senki nem gyanakszik rá, mert ilyen témákat nem oktatnak az orvostudományi egyetemeken, még a fogorvosoknak sem!!!
Üdvözlettel: W-V. László

Salaktalanítás, ezüst kolloid
2008.12.03. 13:36A kérdés:

Kedves László!Élvezettel olvastam cikkét a természetesen gyógymódok "veszélyességével" kapcsolatban. Aziránt érdeklődnék, hogy az ezüstkolloidok között van-e minőségbeli különbség? Én a 2 dl-es kiszerelést 1000-4000 ft közötti áron láttam különböző cégeknél. A másik kérdésem az lenne, hogy amíg bátorságot merítek a hidro-kolonterápiához, tudna-e ajánlani valami salaktalanító módot. Igyekszem több rostot fogyasztani (müzli, olajos magvak, gyümölcsök héjastul), de állítólag ezek nem jutnak el a vastagbélig, hogy ott fejtsék ki a hatásukat. Valahol a fehér mustármagot javasolták, mert ezt a gyomor nem bontja le és végigmegy a bélrendszeren. Ne haragudjon, ha butaságot írtam, de nagyon régen tanultam biológiát. Laikusként úgy gondolom, hogy a gyomorsav mindent darabjaira szed és a hatóanyagnak kell eljutnia a megfelelő helyre, de javítson ki, ha tévedek. Nem tudom, hogy miért épp a mustármagot nem tudná feldolgozni?Köszönöm a válaszát.Edina

A tanácsadó válasza:

Kedves Edina!
Igen,van különbség az ezüst kolloidok között. Ha desztilláltvízből készítik só hozáadása nélkül, akkor az üvegen feltüntetett ppm értéák, az tiszta ezüstöt takar. Ha tesznek bele sót (nem kellene, nem szabadna), akkor mégha deszt.vízzel is készítik, eleve van egy alap pm-je, amiről nem tudunk meg semmit a címkéről. Ha így árulják 10 ppm-esként, akkor abban lehet, hogy csak 1-2 ppm-nyi ezüst van csak. Ha reverz ozmózisos vízzel készítik (továbbiakban ro.víz), akkor annak a ppm-je 10 és 20 között van, alapvíztől függően. Ha most egy ilyenre van felírva, hogy 20 ppm-es, akkor az lehet, hogy szintén csak 10 ppm alatti ezüst kolloid tartalmú, mert az össz ppm tartalmat az alapvíz, esetleg a hozzáadott só és a kolloid mennyisége teszi ki, de ebből nincs feltüntetve, hogy mennyi az ezüst. A gond ezekkel még az is, hogy a tiszta vízen kívüli ( vagy hozzáadott, vagy az alapvízben lévő) milyen szennyezések vannak az oldatban és ezek a szennyező anyagok milyen kémiai kapcsolatba lépnek az ezüsttel. Keletkezhet például ezüstnitrát is, azt pedig nem ajánlanám belsőleg használni. Csak úgy vegyen kolloidokat, ha a címkén fel van tüntetve, hogy milyen alapvízből van. Az is elvárható lenne, hogy az ezüst-tartalomból hány % az ion és hány % a kolloid. Ro-lalpvizs kolloidokat ne vegyen!!!
Nyugodtan merítsen bátorságot a colon-hidroteápiához. Én is minden tavasszal eljárok a colonra, mert nagyon fontos a belek tisztasága.
A mustármag azért hat, meg minden aprómag, így a mák, lenmag, kendermag stb is, mert ha nem rágják meg, akkor a gyomorban nincs teljes feltárás. Akkor táródik felk egy mag beltertalmi értéke, ha előtte jól megrágják. Azért találták ki a mustármagot, mert azt nemigen szokták megrágni, míg a szezám, kender- stb magokat megrágjuk, mert finom. A gyomorsav sem tár fel minden meg nem rágott ételt, s, vannak olyanok is, akiknek kevés a savuk, azok meg azért nem tudnak megemészteni még megrágott ételt sem, mert nincs elegendő gyomorsavuk ehhez.
A magok, ha egyben maradnak, akkor, mint a homkfúvásnál a homokszemek, a bélperisztaltika hatására szép lassan lekoptatják a bélfalra tapadt lerakódásokat. Nagyon hatásos béltisztító a Nature Care por, vagy más néven indiai útifűmag-héj. De ha nagyanyáink-féle szilvalekvárból eszik egy két kanállal csak úgy magában, akkor az is nagyon jó béltistító. Télen itt van még a körte, amelyik szintén jól tisztíja a beleket. Jó a naspolya is, meg a szőlő is, ha nem rágjuk szét a héját, meg a magját.
Jó béltisztítást és jó, egészséget kívánok.
Üdvözlettel: W-V.László

Krónikus arcüreg gyulladás
2008.12.03. 10:53A kérdés:

Tisztelet Weixl-Várhegyi László!Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy 16 éves fiamnak több éve krónikus arcüreggyulladása van.Évek óta járunk a különböző orvosokhoz,természetgyógyászokhoz,de végleges megoldást egyik sem adott.Az orvosok különböző véleményen vannak.Az egyik azt mondja,hogy allergia,de voltunk allergia teszten és vérvizsgálaton is,de semmire nem mutatott ki allergiát.A másik doktor orrsövényferdülést mond,a harmadik orrpolipot,a negyedik a mandulájára fogja,ezt az el nem múló náthakórt,ami szegény gyerek gyerekkorát tönkretette.Gyakran fáj a feje,fáradékony,szinte minden hónapban beteg,ami 39 fokos lázzal kezdődik és teljesen ágynak dönti.Mostanában már a füle is fáj.Természetgyógyásznál is voltunk.Homeopátiás szereket is szedtünk,amitől szintén nem tapasztaltunk semmi javulást.Fülgyertyáztunk is,és arcüregmosáson is voltunk,amitől egy ideig egy kicsit jobb volt,de pár nap után minden előről kezdődött.Ezért kérnék segítséget,mert már elég kilátástalannak tűnik,hogy mit kellene tennünk.Orrsövényműtét,orrpolip kivétel,mandulaműtét lehet hogy használna,de amíg valaki nem mondja meg a pontos diagnózist találomra egyiket sem merem megcsináltatni,mert mi lesz ha az sem segít?Nem akarom,hogy a gyereken kísérletezzenek az orvosok,ha már egydöntetűen senki sem tudja megmondani,hogy mi lenne a megoldás.Segítségét előre is köszönöm:Tisztelettel:Magyariné Kmeth Ildikó

A tanácsadó válasza:

Kedves Ildikó!
A légzőszervünk szoros kapcsolatban van az arcüregünkkel. Nagyon sok olyan dolgora lehetünk allergiásak, ami nem szerepel az allergaiteszt vizsgálatokon. Ha érzékeny a légutak nyálkahártyája, akkor szinte minden irritálja, ami bemegy rajta.
Jó lenne tudni, hogy forgalmas főút közelében élnek-e, mert a kipufogó gázok is előidéznek ilyen problémákat. Jó lenne tudni, hogy tartanak-e állatokat a lakásban, vagy a ház körül, s a fiú mennyit érintkezik velük. Használnak-e olyan illatosítót, vagy parfümöt, tisztítószert, szagtalanítót, öblítót, stb, ami okozhatja a problémát. Dohányzik-e valaki a fiú közelében, vagy esteleg ő maga is stikában.
Ha ezek egyike sem áll fennt, akkor a tej- és tejtermékek fogyasaztása okoza, mivel a tejes dolgok rongálják és gyengítik leginkább a légutak nyálkahártyáját, különösen a nullás vércsoportúaknál, de a többieknél is.
A fülgyertyázás azért hatott, mert egy kicsit kiszívta a mérgeket a légutak testszöveteiből. Vízzel is rengeteg méreganyagot (130.000) lehet bevinni, s ha valamelyikre ezek közül allergiás, akkor már jelentkeznek is a problémák. Mind a 130.000 anyagra elvégezték az allergiatesztet? Semmiféle műtéti eljárást nem javasolok, mert itt egy nagyon egyszerű dologról van szó, vagy a tejes dolgok, vagy például a mobiltelefon, valamint az MP3 és egyéb lejátszók fülhallgatói is okozhatják a problémákat. Ha felkeresne a rendelőmben, akkor egyszerű kinezilológiai teszttel ki lehetne zárni dolgokat. Az is valószínű, hogy nem szed elég dózisú vitaminokat, a fiú, de az is, hogy nagyon sok olyan ételt eszik, ami nem j a vércsoportjának. Földsugárzásban is fekhet, elekroszmog is érheti. Tisztázni kellene, hogy pontosan mióta vannak a problémák, és azt is, hogy akkortájt milyen változások lettek az életében. Sokszor egy szerett lény (nagymama, barát, állat, stb) elvesztése is felborítja úgy a védekező rendszert, hogy amit eddig meg sem kottyant, az mától veszélyessé válhat. Szóval amíg nem tudok több konkrétumot, addig csak én is találgatok, mert nem láttam sem a vér-, sem más leleteit. MOndhatnám az ezüst kolloidot, mert az nagyon jó lenne rá, csak ilyen esetben speciálisabb a használata, mint más nyavalyáknál. Az alap okot kell megtalálni és megszüntetni. még az is lehet, hogy ki kell mennem a lakásukra és műszeres bemérést kell csinálnom.
OLvassák el a honlapunkon a mikrohullámú sütő egészségkárosító hatásait és lehetőleg szabaduljanak meg tőle minél előbb!!!
Ha tudnak keressenek meg a rendelőmben, de előre be kell jelentkezni, mert már csak dec. 16-ra van pár szabad helyem.
Üdvözlettel:W-V.László

Vércsoport szerinti táplálkozás
2008.12.03. 08:26A kérdés:

Tisztelt Weixl-Várhegyi Úr!Korábbi válaszában olvastam, hogy a "B" vércsoportúak ne egyenek búzából, rozsból készült ételeket. Milyen péksüteményt ehetünk, hol szerezhetők be ezek?Azt hogy "nem ehetnek" mennyire kell komolyan venni, és főleg véglegesnek tekinteni?Üdvözlettel, Lázárné Gerőcs Valéria

A tanácsadó válasza:

Kedves Vali!
Sajnos a B-vércsoportúakat a legtöbb gabonafajta agglutinálja, továbbá irritálja a belek nyálkahártyáját. Ezért sajnos közöttük van a legtöbb gluténérzékeny, legtöbb irritábilis bélszindrómás, Chron-beteg, és egyéb colonos betegségben szenvedő. Csak a tönkölybúza és az azokból készült ételek, a zab, a köles és a rizs, abból is a barnarizs jó nekik a gabonafélék közül.Ma már sok normál boltban is lehet venni tönkölybúza kenyeret, kiflit, zsemlét, tönkölybúza liszttel készült sütiket, pogácsákat ,stb. Szét kell nézni a lakókörnyezetében. Még a CBA-ban is láttam, akár rizslisztet és rizstésztát is. A legtöbb bioboltban pedig még zabsütiket is lehet kapni. Nagyon finomak, fruktózzal készültek. OLvassa el, a másoknak, vércsoport-táplákozás témában írt leveleimet és akkor megérti mi az az agglutináció, amely akkor is működik a vérlemezkéhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus alkotóelemek és a táplálékokban lévő különböző lektinek között, ha nem is hisz valaki benne. a tények, azok tények és mérésekkel is lehet igazolni ezeket a hatásokat
Azért kell véglegesnek tekinteni, mert ha megszületett B-s-nek, akkor úgy is fog meghalni, mert a vécrsoportunk nem változik az életünk folyamán, s ezért hívják tévesen vércsoport-diétának.
Pl a B-seknek nagyon árt a napraforgó olaj és a margarin, meg minden ami napraforgóból készül. Ugyanígy árt a csirke is és minden tyúkból, libából kacsából stb készült étel, mert hosszabb távon sclerozis multiplex nevű betegséget fog okozni. A szárnyasok közül a pulykát és a struccot eheti. A tyúktojás nem tartalmaz ártó lektint, azt lehet enni, kacsa- és libatojást viszont nem! Ha megtanulja a táblázatból, hogy miyen ételeket, italokat, alapélelmiszereket kell kerülni, akkor csak arra kell ügyelni, hogy ne egyen olyanokat, amelyben a vércsoportjának nem jó ételek vannak. Például tilos Önnek a paradicsom, meg a retek, tehát nem ehet paradicsomos káposztát és a lecsót paradicsom nélkül kell ennie. Az orvosoknak nem tanítják ezt az étkeztetést, mert akkor nem kellene gyógyszereket felírni és csődbe menne a gazdaság legjobb húzóágazata, a gyógyszeripar!!
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Ecover játék!

Ecover játék

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés