Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Allergia!
2009.02.28. 11:38A kérdés:

Kedves László! Allergiám van már közel 9 éve. Volt egy orrpolip ( FESS) műtétem 2000-ben. Most megint kell, mert mindkét oldalon ismét előjött. Állandóan folyik az orrom, tüsszögök, bedugul az orrom, néha sípolva lélegzem, de ez nem jellemző. Kaptam Rhinocort Aqua 64 orrsprayt, ami jó volt, de egy hónap után mindig véres váladékot fújtam és sokszor vérzett az orrom, így abbahagytam, rövid időre. Most naponta egyszer használom. Az allargiám napi szinten előjön, erre szedem a zyrtec tablettát, de ez sem segít igazán. Nem szeretnék gyógyszert szedni, ezért írok Önnek. Hallottam az ezüst kolloidról.Nem tudom, segítene e rajtam? Nem tudom azt sem, hogy a fémre 100%-osan érzékeny vagyok e, mert az ezüst nyaklánctól a nyakam viszket és pici piros pöttyök kijönnek. Máshol nem tapasztaltam. Használhatnék e ezüst kolloidot Ön szerint? Mi a véleménye? Elnézést, ha bonyolultan írtam le! Köszönöm válaszát! Margó

A tanácsadó válasza:

Kedves Margó!
Kérem olvassa el az Ön előtti és utáni kédésekre adott válaszaimat is. Ha nem enne semmiféle tejet és tejterméket, de még olyan ételt sem, amelyben sokadik öszetevőként van tejpor, vagy más tejből készült adalék, akkor hamar kigyógyulna az allergiából.
Az ezüst kolloid használna, ha háratartott fejjel feltöltené az orrjáratait ezüst kolliddal és 10 percig így maradna. Addig a szájon keresztül óvatosan kell levegőt venni, mert előfordulhat a garatnál szivárgás. Nem kell félni a kolloidtól, mert a kolloid szemcséket nem fémként érzékeli a szervezete.Más is, aki allergiás volt az ezüstre, kolloid formában nem jelentkezett az allergiája.
Ha mégis óvatos és le akarja magát tesztelni, akkor kezdje néhány cseppel a bőrén, vagy a száj nyálkahártyáján, hogy megnyugodjon, mert úgysem lesz rá semmilyen allergiás reakciója.
Üdvözlettel:W-V.László

Parlagfű
2009.02.27. 15:00A kérdés:

A táplálkozással kapcsolatban sok információm van és igyekszem hétköznapi életemben alkalmazni.. Elegendő mennyiségű tiszta víz, húsmentes táplálkozás, némi táplálékkiegészítő,saját készítésű ételek megfelő sóval, teljes gabonák ,csíra, csicsóka stb.Az allergiát mint minden betegséget mi okozunk magunknak de a parlafű ennyire pozitív hatásáról ma olvastam először az írásában. Alkalmazásával kapcsolatban szeretnék többet megtudni ha lehetséges. Köszönettel! Ági

A tanácsadó válasza:

Kedves Ági!
Már régebben is tudtam, hogy a parlagfűnek gyógyhatása van, mert régi kanadai füveskönyvek leírják, hogy az indiánok napi szinten használták, gyulladáscsökkentésre és immunrendszer javítására. Többnyire nyersen ették, télire meg leszárították.
A legősibb és leg intelligensebb növények egyike!!! Ha valahol parlagon marad egy földdarab, akkor, hogy, hogynem de a parlagfű teljesen ellepi a szabad területet, hogy megóvja a termőtalajt a kiszáradástól, meg az eróziótól. A következő évben már más növények is megjkelennek mellette és kb. 5-6 év múlva már csak a földterület 10 %-át foglalja csak el. Ezt a kísérletet mi is megcsináltuk a Palocsa Egyesülettel Aklcsútdobozon, még 1995-2000 között. Tehát átadja a helyét, hogy más növény is kapjon életlehetőséget. Olyan ez, mintha Ön nyerne 100 milliót a lottón és 90 milliót szétosztana a rászorulóknak, hogy elég Önnek a 10 millió is. Ehhez intelligencia kell, nemde? Ön meg tudná ezt tenni?
Egy keleti orvoslásban is jártas orvostól tudom, hogy a parlagfűnek a szervezetünkben őssejt termelést fokozó hatása van. Fel tudja venni a talajból az indiumot is, ami meg rákellenes anyag.De az őssejtek is megszabadítanak a rákos sejtektől.
Egy gyufásdoboznyi zöld porát 40.000.-ért árulják. Én nem termelek eladásra. Csak a saját szükségletre.
Én már régóta eszem a pargalfüvet, csak úgy magában is szoktam, meg petrezselyemmel összevágva, rá szoktam tenni a kiszedett levesekre, tésztákra, főzelékekre. kásákra. A z olajos, vagy vajas szendvicseimbe is szoktam aprítani. Ha kenhető pástétomot csinálok, abba is szoktam tenni.
Augusztus elején szoktam leszedni és szárítani. A teljes növényt gyűjtöm a kifejletlen virágával együtt. Még kinyílás előtt kell gyűjteni. Leszárítás után ( napon szárítom, de szárítás előtt lemosom ezüst kolloidos, ro-s vízpermettel, és tiszta, pormentes helyen szárítom. Még a rovarok sem tudják belepni a védőháló miatt.. Amikor leszáradt befőttes üvegekbe teszem a spájzba. Ilyenkor télen, tavasszal mindíg van a szárítmányból, turmixgéppel és kávédarálóval apróra őrölve, 10- 15 dekányi porom, s ha elfogy , őrölök újabb adagot.
Nyilván ilyenkor a porát szórom mindenbe, mint nyáron, amikor a az apróra vágott leveleit, zsenge szárát szoktam ételekre tenni. Még a sporteredményeim is jobbak, ha egy kicsit növelem a dózist. Kb napi egy teáskanálnyit fogyasztok el, de van amikor többet. Nincs rossz íze (kicsit kesernyés, de én már megszoktam.
Már mások is átvették tőlem a parlagfű fogyasztását és kigyógyultak minden betegségből. Ha van elegendő őssejt termelődés a szervezetben, akkor mindíg megfelelően tud védekezni az immunrendszerünk minden betegség ellen. Ezért irtatják, hogy féljenek tőle, mert ha mindenki rászokna, akkor bezárhatnának a gyógyszergyárak. Ahogy kampányolnak az irtás érsdekében, olyan hatással van az emberekre, hogy félnek tőle. Jó lenne, ha a kampányra fordított pénzt a gyeremekotthonokra, vagy iskolákra költenék! 100 milliós nagyságrend! Én úgy irtom, hogy megeszem, s ez miatt mégcsak meg sem tudnak büntetni. Egyébként sokkal többen lisztallergiások és irtják a búzát? Nem, hanem az allergiát elnevezték lisztérzékensségnek, vagy glutén-érzékenységnek. A tej- és tejtermékekre még többen allergiásak ( a lakosság 80 %-a ettől szenved, csak nem tudja!), és érdekes, mégsem irtják ki a teheneket, hanem termelik a tejet. Az ürömre is sokan allergiások, de annak irtására mégsem kampányolnak annyit. Ugye milyen érdekes? Hamarosan erről egy cikket fogok megjelentetni a naturszigetes portálon.
Üdvözlettel: W-V.László

Cukorbetegség
2009.02.27. 12:02A kérdés:

TISZTELT NATURSZIGET Tanácsukat kérem akövetkezőkben. 45 éves vagyok 18 éve inzulint adok magamnak.Jelenleg novorapidot 5-6-10-egységet és levimirt este 6 reggel 3 egységet.A beszúrásokat mindíg váltakozó csipőmbe adtam.Kb 1 éve tapasztaltam ,hogy ajobb csípőmön egy kb 2 cm mély 10 hosszu és kb 6-7 cm széles mélyedés keletkezett.Attól kezdve oda ncm adom bíztam abban ,hogy majd visszatöltődik zsírszővettel.A mélyedés viszont ahogy látom lassan terjeszkedik a gerincem irányába..Az orvosomnak is jeleztem a kontroll alkalmáva aki azt mondta kérem ezzel már együtt kel élni.Nem tudom milyen szakterületű orvoshoz forduljak mivel ebbe nemtudok belenyugodni és ha ez így megy mi lesz velem esetleg 20 év mulva Kérem Önökett adjanak tanácsot mit tegyek és mire számíthatok Gyors segítő válaszukat kőszönettel JUDIT.

A tanácsadó válasza:

Kedves Judit!
Nekem van gyógyult cukorbetegem. Ő a Diabess teától ( korábban Gyuri bácsi teájaként volt forgalomban) gyógyult meg, pedig szintén 20 évnél régebben volt már cukorbeteg. Azt nemn fogom tanácsolni, hogy ne szedjen rá gyógyszert, azt viszont igen, hogyha a rendszeresen méri a vércukor szintjét,és azt tapasztalja, hogya terápiám hatására alacsonyabb értékeket mér, akkor már megkérdezheti az orvosától, hogy melyik gyógyszernek kell csökkenteni az adagját. De ha hallgat a belső hangra, akkor az is megmondja. Ezt intuíciónak is nevezik, vagy megérzésnek.
Sajnos a mai civilizált életforma, meg az üres szénhidrátokat tartalmazó tömegélelmiszerek futószalagon "gyártják" a cukorbetegeket. Ön is a civilizáció áldozata, meg önmagáé is egyben. Az immunrendszere 27 évig tudott ellenállni. Van akik csak 65-70 éves korában lesz cukorbeteg, s van aki már 5 évesen, e olyan is van aki mindent ugyanúgy csinál, mint Ön és mégsem lesz az!
Már a megtermékenyítésnél eldől, hogy milyen géneket kaptunk. A 9 hónap alatt pedig anyánk életmódjától, táplálkozásától függően romlik vagy javul a helkyzetünk, amit még meghatároz a szoptatási időszak is, valamint ezen időszak alatt anyánkat ért stresszhatások, és egyéb környezeti hatások is ronthatnak a helyzetünkön.
Aztán jön a gyermekként való élet, amikor minenki a rohanás miatt nem ér rá a gyermekkel foglalkozni és cukorral pótolja, meg más édességekkel a szeretetet. Egyens út vezet a cukrobetegséghez, amelyhez még hozzájárul az is, hogy az illető cukorbeteggé váló személy úőgy érzi, hogy nem szeretik, nem tudja helyesen áramoltatni a szeretet energiáit sem. Az ego erre produkál egy olyan betegséget, hogy ez miatt a család most már többet fog a beteggel foglalkozni és az meg elégedetten nyugtázza, hogy lám-lám már többet törődnek velem. Az ego azt is jelzi, hogy " nem törődtél eddig magaddal, akkor majd adok egy olyan betegséget, hogy kénytelen leszel magaddal törődni!"
Azért írom le ezeket, mert a gyógyuláshoz ezeket is figyelembe kell venni. Tudom-e magamat megfelelően szeretni? El tudom-e a világot, a rendszert, a népet, a kormányt a polgármestert, stb fogadni olyannak, amilyen. Ezeket rendezni kell magunkban, mert különben a világ össze csodaszere sem fog segíteni.
Ha nem tud belenyugodni a betegségébe és annak várható következményeibe, akkor tegyen is magáért!! Legyen vércsoport szerin vegetáriánus, de nem ehet semmiféle tejet és tejterméket sem!! Ne használjon mikrót, csak gázon főzzön és azon is keveset, inkább nyersen hőkezeletlenül fogyassza az ételeit, de minden falatot rágjon meg 42-szer!!!! Meglátja milyen keveset fog költeni élelmiszerre, mert jobb lsz a hasznosulás a szervezetben. Lesz viszont pénze táplálék-kiegészítőkra. Különösen a kelátos krómból kellene legalább napi 500 mikrogrammot szednie. Kellene spirulina, chlorella, acidophilus, omega-3, szelén, C-vitamin, flavonoidok, Q-10, L-Karnitin. Kellene ro. víz vagy desztilláltvíz főzésre, ivásra. Kellene tiszta, patikai NaCl sózásra,s mostantól kezdve bátrabban sózzon. Nagyon jót tenne az urinoterápia is. Szóval jó lenne ha találkoznánk, hogy a leletei ismeretében megbeszélnénk a pontos adagolásokat, meg az életmód és táplákozás váltást is. A jelenleginél többet kellene mozognia, mentesíteni kellene az elektroszmogot is. Szóval van bőven tennivalója, de csak önmagára számíthat. Olvassa el a másnak írt válaszaimat is, hogy megtudja, hogyan gyógítanak a természetgyógyászok. Ha Ön csak orvospárti és nem fogadja el a közel 6000 éves múltra visszatekintő alternatív gyógyítói tudást és tapasztalatot, akkor készüljön fel a fokozatos gyógyszer-mérgezésre, az erek falának szétesésére, a láb ödémára, majd amputációra., mert ezek fognak következni, ha nem változtatja meg az az életformát, azt a táplákozást, ami ide juttatta. Van esélye és reménye, hisz Ön még fiatal. Minden Önön múlik. A betegségével kapcsolatban is csak önmagát hibáztathatja. Ha eljár hozzám kezelésre, akkor néhány kezelés alatt ezt a problémáját is meg tudjuk oldani. Tudta, hogy Magyaroszágon évene több mint 10.000 lábat amputálnak cukorbetegség miatt?. Ezért egyre több a kerekesszékes is. Úgy is lehet élni. Válasszon!
A szervezet már a sok szúrástól bedobta törülközőt. Speciális tornával vissza lehetne építeni a testének hiányzó szöveteit.Nem kell együtt élni az ilyen helyzetekkel! Ez csak Öntől függ! Képes -e váltani?
Tisztelettel: W-V.László

Bioenergetika és sport
2009.02.27. 04:54A kérdés:

Tiszteletem Várhegyi Úr,kérdezni szeretném, hogy milyen szinten alkalmazza a bioenergetikai tudását, és hol tanulta azt. Mivel én most kapcsolódtam erre az oldalra, a kép alapján a második kérdésem: milyen sportot űz. Üdv. G.Imre

A tanácsadó válasza:

Kedves Imre!
Végeztem, dr. Domján Lászlónál agykontroll tanfolyamot és ultraszemináriumot is. Az USUI reiki kté fokozatán vagyok túl, a Rózakeresztes Rendnek meg 8 fokozatán. Biegelbauer-tanfolyamot is vélgeztem, a az Univerzális Energia 4 fokozatán vagyok túl. Radiesztézia tanfolyamokat végeztem Majoros Jánosnál, prof. dr. Török Szilveszterél, de legtöbbet Szőke Lajostól tanultam, aki egyben barátom is. Tanultam pszichotronikát ás asztrológiát is. A hivatalos ETI képzés során Béky Lászlótól is tanultam és ezen tanítók előtt tettem a hivatalos vizsgát is az Egészségügyi Továbbképző Intézetben 1998-ban, bioenergetikából. Radiesztéziából Török professzor és Szőke Lajos vizsgáztatott. Ezeken túlmenően számos irodalmat (külföldit és hazait is) tanulmányoztam. Ezen a portálon kevés a hely az irodalmak felsorolására.
16 éves korom óta atlétizálom, de veresneyszerűen csak 21 éves koromig dobtam a kalpácsot. Ifj.OB.bronz). 40 éves koromig megyei válogatott voltam több dobó, ugró és futószámban Fejér Megyében. 40 éves koromtól vagyok veterán atléta és azok között, ma 62 évesen is aktívan versenyzem. Kalapácsvetésben van veterán olimpiai arany- és ezüstérmem (Dánia 1989)(Melbourne 2002), Diszkoszvetésben és súlylökésben is van Vet. olimpiai bronzérmem. Rendőr olimpoiás nem volt kalapácsvetés, ezért ott tízpróbában indultam Stockholmban és ezüstérmes lettem, de, döntős voltam 110 gáton, távolugrásban és diszkoszvetésben is. Dobó ötpróbában Oberwartban lettem Európa bajnok, Ukltranehéz súlyvetésben pedig Tatán világbajnok. Különböző dobószámokban és összetett dobószámokban sok VB és EB ezüst- és bronzérmem van és számos jó helyezésem. Melbourneban csalással vették el az aranyérmemet nehézkalapács-vetésben és 4.-nek hoztak ki.
63-szoros magyar bajnok vagyok dobó számokban, távolugrásban, hármasugrásban, valamint rövidtávú gátfutó- és sprint számokban. Az idén is már van egy OB bronzom a fedettpályás Ob-ról a 60 méteres síkfutásban. Az eredméyeimet mindíg a korcsoportomban értem, ahol 5 évenként vált az ember korosztályt. Mindíg a születésnap számít. Tehát ha valaki ma éppen 55 éves, akkor ma már az 55-60 évesek mezőnyében indulna, de tegnap még az 50-55 évesek között indulhatott volna.
Az atlétika azért is jó, mert le tudom rajta mérni az állapotomat és a szintemet. Ma 62 évesen még tudok annyit, mint 45 évesen tudtam, pedig a közelmúltban elhunyt Németh Pali barátom, a Dobópápa, azt mondta, ha ugyanazt tudod mint tavaly, akkor fejlődtél, mert közben egy évet öregedtél. Nos én csak idősödöm, de nem öregszem, és ezt a sportnak és az egészséges életmódnak (21. éve vagyok vegetáriánus, de 11. éve vércsoportom szerint vagyok az, 8.éve desztilláltvizet iszom és csak patikai sót használok, naponta szedek többféle táplálék-kiegészítőket, naponta fogyasztok őssejttermelést segítő parlagfüvet, ami egy csodanövény, ezért irtatják, mert különben bezárhatna a gyógyszeripar, stb) köszönhetem.Meg magamnak, ugyanis én senki helyett nem tudok egészségesen élni és egészségesen étkezni, mint ahogy helyettem sem tud senki, csak jómagam.
Üdvözlettel: W-V.László

Alkoholizmus és annak okai. Vannak gyógyító italok is! Alkoholt termelő ételtársítás!!
2009.02.24. 20:16A kérdés:

Üdvözlöm,tisztelt Várhegyi Úr! Ismét kérdésem lenne Önhöz. Mit tudna ajánlani egy olyan embernek,aki mindig feszült és ideges és a benne lévő feszültséget alkohollal próbálja oldani?Sajnos egyre sűrűbben és egyre többet kell innia ahhoz,hogy ne legyen"idegbeteg". Szedettem már vele vitaminokat,ivott gyógyteát de nem jobb a helyzet.A testvéremről van szó,aki fiatal férfi és nem szeretném végignézni,hogy leírja magát.Sajnos az apánknál már végig kellet néznem hogy tönkremegy az ivástól.Gondoltam hátha van valami ötlete.Előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza:

Kedves Krisztina!
Az alkoholizmus kedély- és szenvedélybetegség, azaz az agynak és az idegi tevékenységeknek a betegsége. A társadalom csak tessék-lássék intézkdéseket tesz és inkább támogatja, mint ellenzi az alkoholizmust.Vannak olyan adalékanyagok egyes alkohol fajtákban, amelyeket hivatalosan tesznek bele, azért, hogy függővé tegyék az illető alkohol fogyasztót, mert így lesz belőle jó márkahű italozó.

Készült egy átfogó felmérés az ENSZ által, ahol az átlagéletkorokat vizsgálták az alkohlofogyaztással összefüggésben. Én a felmérés eredményének megismeréséig teljesen absztinens voltam. A felmérés ugyanis azt eredményezte, hogy először a nagyivók betegszenek és halnak meg, másodsorban pedig az alkoholt egyáltalán nem fogyasztók. A legtovább az alkolos italokat mésékelen fogyasztók élek a vizsgálat megállapításai szerint A lényeg még, hogy ezt a vizsgálatot nem az alkoholgyártók szövetsége finaszírozta. Az eredmény ismeretében antialkoholistából, a vércsoportomnak megfelelő, minőségi italokat minimális mértékben fogyasztóvá váltam és azóta valóban erősödött az immunrendszerem is. Ezeket az ismereteimet terápiásan is alkalmazom a pácienseimnél.

A legtöbb alkolistát az anyja, vagy a felesége tesz alkoholistává!!!!! Meg a szakácsok és a magyar konyha!!!!!!! Sajnos legtöbben nem ismerik az ételtársítások megfelelőségét, de nem ismerik azt sem, hogy milyen sorrendben kell elfogyasztani az ételeinket. Ha először eszük, fogyasztjuk a nehezebben emészthető ételeket, amelyek hosszabb ideig tartózkodnak a gyomrunkban és ráesszük, a könyebben emészthető ételeket (most a terjedelem miatt nem térek ki rá, hogy melyek ezek), akkor azok csak rövid ideig tartózkodhatnának a gyomorban, de sajnos sokáig tartózkodnak ott, mert nem tudják megelőzni az előtte elfogyasztott, a gyomorban hosszabb ideig emésztődő ételeket.Nos ez miatt a gyomorból nem tudnak időben ürülni a könnyen emészthető ételek (gyümölcs, desszert,szénhidrát stb), ezért erjedni kezdenek és az erejedés során, etil- és metil-alkohol keletkezik. Az így étkező embereknél, az ételekből erjedéssel képződő alkolhol miatt, alkohol függőség alakul ki, azaz kívánni fogják az alkoholt. Ezért isznak , fogyasztanak sokan alkoholt étkezés után. Tehát az Önök családjában az Édesanyja sem tudta ezt és így lett alkolholista az Édesapja és a bátyja is. De az Édesanyjának az anyja is valószínű úgy főzött és tálalt, ahogy azt az ő anyjától tanulta, s ez generációkon keresztül tart, amíg valaki meg nem tanulja, hogy mit mivel és hogyan, miéyen sorndben kell főzni és fogyasztani! Ez a veszély Önnél is fennáll, mivel Ön is gondolom zömmel is az Édesanyjától ellesett főzési és tálalási "tudományt" alkamazza a mindennapok során. Volt nálam olyan idősebb házaspár, akik azért kerestek fel, hogy a férj alkoholizmusát kezeljem, aztán kiderült, hogy az alkoholistának tartott férj máj értékei jobbak, mint a feleségéé, aki egy csepp alkoholt sem fogyaszt, viszont minden étkeztés után eszeget egy kis sütit, kompótot, gyümölcsöt. Ezek miatt rejtett alkoholista lett belőle, s a mája értékei azért lettek rosszabbak, mert a férje csak etil-alkoholos italokat fogyasztott, de a hölgy gyomrában az etil-alkohol mellett, metil-alkohol is keletkezett, s az sokkal jobban mérgez kis dózisokban is, mint az etil-alkohol!. A metil-alkoholt csak az ipar használja, mert nagyobb mennyiségben vakságot és halált okoz!!!! A hölgy tehát mozgó pálinkafőző volt, azaz napi szinten termelte az alkoholt, ezért slakult ki nála az édesség-függőség. Sajnos ma 10 emberből 90 ember az említett hölgyhöz hasonlóan mozgó pálinkafőző is egyben, s ezért a magyar gasztronómiai szokások a felelősek!!!!!!!!!!!!

Különbséget kell tenni alkohol és alkohol között is. Vannak a természetes erjedásű, hőkezeletlen alkoholok. Ilyen az igazi bor, amely mértékkel fogyasztva egészséges minden vércsoport számára. Ez kb. testsúlytól függően 3 és 5 dcl közötti mennyiség, a nap folyamán több részre elosztva, étkezés előtt fogyasztva. Ha már ezt valaki túllépi, akkor sajnos idegrendszeri problémák kezdődnek nála, amelyek egyre súlyosbodnak, ha nem hagyják abba az ivást. Az agy eépülése elér egy olyan fokot, amikor már nincs visszaút, csak a kórház, majd a temető.
Sajnos a kerekedelmi forgalomban zömmel pancsolt borok vannak. A leg-pancsoltabb borok az úgyneveztt kannás borok, meg az italkimérésekben, csehókban, kocsmákban kimért borok. Ezek minden vércsoport számára ártanak. Sajnos, hogy az alkoholisták többsége az olcsóságuk, és a szinte mindenütt való hozzáférés miatt, ezeket a borokat fogyasztják, nem pedig a palackozott, minőségi borokat. Az igazi vörösbornak, valamint az aszúboroknak klinikailag igazolt gyógító hatásaik vannak.

A sör csak a B-s és az AB-s vércsoport számára lenne fogyasztható, mivel a O-soknak és A-soknak agglutinációs folyamatot idéz elő a vérlemezkékhez kapcsolódó szénhidrát-specifikus alkotóelemeknél. Tehát a sör duplán árt az A-soknak és O-soknak, azaz még kis mennyiségben is, nagy mennyiségben pedig sokkal fokozottabban, mint az AB-seknél és a B-seknél. Azoknál csak akkor árt, ha a napi szinten az egy liter túllépik, de a kevsebb is árt nekik, ha étkezés közben. vagy étkezés után fogyasztják. Étkezés előtt kell minden italt, még a sört is meginni, de a B-sknek is és az AB-seknek is nem egyezerre a napi egy litert, hanem legalább 3 részre elosztva a nap folyamán. Ilyen formában még egészséges is lehet ennek a két vércsoportnak, főleg ha s sörgyártás alapanyagául ro., vagy desztillált, azaz tisztított vizeket használnak. A csapvízzel készített sörök minden vércsoport számára katasztrófát jelentenek a bennük lévő, átlag 100.000 és 150.000 mérgező vegyszer- és gyógyszermaradványok miatt, amelyek az alkohol erejedése során újabb mérgező vegyületekké alakulnak át. Ezt a méésekkel is igazolni lehet. Nem hinni kell tehát, hanem mérni!!!!

Az égetett szeszes italok többsége cukorból készített töményszesz és valamilyen, ismeretlen minőségű vízzel való hígítása plusz mesterséges aromák keveréke. Az ilyen alkoholok még akkor is ártanak, ha természetes aromákkal vegyítik azokat. Vannak a természetes gyümölcsökből, cukor hozzáadása nélkül főzött pálinkák, melyek közül, napi 3-5 centiliter fogyasztása étkezés előtt szintén gyógyhatású. A bodzapálinka gyógyhatása egyenesen szenzációs, de csak ha nem lépjük vele túl a napi adagot. Ha túllépjük, akkor jóból is megárt a sok elve érvényesül, azaz betegségek kezdődnek a mértéket túllépőknél. Vannak természetes és cukorerjedéses alkholban feloldott gyógynövény párlatok, amelyek már gyógyhatással is bírnak, attól függően, hogy milyen gyógynövények párlatait tartalmazzák. Ezekből sem szabad túllépni az ajánlott mnennyiséget, mert akkor nemcsak az alkohol lesz káros a szervezetünkre, hanem a benne lévő drog-anyag is!

Az elején írtam, hogy az alkohol káros az agy és az idegrendszer számára. Magyaroknál ez különösen káros, ugyanis nem kapja meg az agy, az agyműködéshez szükséges anyagokat napi szinten és folyamatosan. Ha az agy nem működik megfelelően, akkor például mértéket sem tud tartani sem az ivásban, sem az evésben, de még más dolgokban sem. A magyar lakosság többsége omega-3 hiányosan étkezik, de nem visz be elegendő B-vitamin komplexeket sem a szervezetébe, holott ezeket napi szinten folyamatosan be kellene vinni. A B-vitaminok ugyanis vízben oldódó vitaminok és hamar kiürülnek a szervezetből, ezért folyamatosan pótolni kellene azokat. Az táplálékaink 2009-ben sajnos már régóta nem tartalmaznak elegendő B-vitaminokat, ezért azt napi szinten, évről-éve be kellene vinni. Őnnek is és a bátyjának is, de a gyermekeiknek is, meg az idősebb rokonaiknak is! Ezt kellene tudatosítani az emberekben!!!!!! Erre sajnálják a pénzt az emberek, de az alkoholra nem!! Ezért, van annyi alkoholista, annyi idegbeteg, öngyilkos, depressziós Magyarországon, mert ilyen a gasztronómiánk. Számunkra a táplálék az üzemanyag, s ha az nem tartalmazza a megfelelő anyagokat, akkor azokat pótlólag be kell vinnünk!!! A hivatalos orvoslás ezt nem támogatja, mert nekik szükségük van a beteg emberekre, különben munka nélkül maradnának! Szerencsére ma már az orvosok közül is egyre többen ébrednek rá a képzésük ebbéli hiányosságaira, de még sok olyan van aki csak a tanultakat szajkózza, mert azt hiszik, hogy nekik mindent jól tanítottak, s nem veszik észre a képzésükben a háttrében is megbúvó gyógyszerlobbi érdekeit.
Kellene szednie még folyamatosan és napi szinten, évről- évre Spirulina és Chlorella algágat, C-vitamint, kelátos szelént, kelátos krómot, arany kolloidot, E-vitamint,Acidophilust,L-karnitint és Q-10-et is. Csak tiszta vizet ihatna és tiszta sót használhatna és a vércsoprtjának megfelelő ételeket kellene fogyasztania, helyes ételtárítással és helyes sorrendben. Ha Ön ezt megteszi a bátyjával és az hajlandó elfogadni az életmód váltást, akkor van esély. Ön sem tud a bátyja helyett gyógyulni, meg megváltozni. Talán ha felkeresnének a rendelőmben, akkor tudnék rá hatni oly módon (pl. bioenergetika), hogy ezt a változást megtegye, elindítsa.

Az idegi- és agyműködést nagyban befolyásolják a környezeti ártalmak, a különböző sugárzások, s az elekroszmog is, ezért helyszíni vizsgálatok is kellenének, műszesres mérésekkel egybekötve, mert sok apró tényező jövet szóba, mint károsító, nehezítő tényező, s ennek is lehetnek generációs tényezői..

Valószínű dohányzik is a bátyja, s ez egy újabb szenvedély-betegség, s újabb egészségkárosító tényező, melyet szintén kezelni kellene, mert gátolja az életmód-váltást. Van tehát mit tenni, neki is, és Önnek is. Csak a szelíd mószerek jöhetnek számításba családon belül, mert a nem szelíd módszereknél a rekaciók kiszámíthatatlanok és akár még családi tragédia is lehet a következménye. A rendőri krónikák nap, mint nap tartalmaznak ilyen eseteket, ezért Ön elsősorban saját magával és a saját családjával törődjön. A bátyját a hivatalos úton köteleztesse alkohol elvonóra, ahol a bőre alá beültetnek olyan tablettát, melynek a hatására nem fogja kívánni az alkoholt. De először a szelíd módszerrel és az álalam leírtkakkal próbálkozzon.

Hasonló terjedelemben írhatnék a kialakulás és függőség lelki okairól is, de ehhez részletesebben kellene ismernem a család, de különösen a bátyja eddig életét, élettörtémetét. Ezért lenne jó a személyes találkozás.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés