Tanácsadóink

A tanácsadó: Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Spirulina és Chlorella
2010.09.24. 00:43A kérdés:

Kedves LászlóA válaszai között olvasgattam és érdeklődnék, hogy a Spirulina és Chlorella "vitaminokat" melyik gyártótól érdemes beszerezni? Itt a márkára gondolok, hogy melyik a leghatásosabb készítmény jelenleg a piacon? Hogyan kell szedni? Étkezés előtt után? Mennyit érdemes egy nap bevenni belőle?Köszönöm a válaszát

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!

Mindegyiket étkezés előtt, vagy közvetlenül az étkezés elején kell szedni, bő folyadékkal. Napi 300-500 mg az átlagos szükséglet, testsúlykilogramtól függ. Sportolók, vagy egészségesen élők, akár napi 1000 mg-os adagban is szedhetik. A napi bevétel attól függ, hogy mennyit szeretnénk belőle bevenni mg szerint és egy tabletta, vagy kapszula, hány mg-nyi spirulinát, vagy chlorellát tartalmaz.
Jelenleg a leg hatásosabb a Wellstar terméke mindkét algából. Por alakban forgalmazzák, csak nagyon drága. A BioCo cég Bio Spirulinája sokkal olcsóbb és hasonlóan jó minőségű készítmény.Nagyon jó Spirulinája van a Cali Vita cégnek, meg az Ökonetnek is. Én most a BioCo-sat szedem.
Chlorellából kevesebb termékgyártó van. Az Ökonetnek jó minőségű a Chlorellája és van bio változatúja is, meg van 1000 mg-os dózisban is. Én ezt szedem.Van egy cég, amelyik csak bioboltokban forgalmazza a termékét, sokan dícsérik, mert van külön-külön Spirulinája és Chlorellája is, de van egyben is ilyen termékük. Sajnos a cég nevét nem tudom, mert ritkán látom ezt a terméket.
Kérem, hogy az USA Natural cég hasonló nevű termékeit ne fogyassza, mert olcsók, de nem olyan jó a minőségük.

Üdvözlettel: W-V.László

Köszönet
2010.09.20. 08:36A kérdés:

Tisztelt Várhegyi ÚR!Nagyon szépen köszönöm részletes válaszát!Nagyon sokat segített nekem!Mihelyst módom lesz rá,felkeresem Önt.Tiszteletem küldöm:Marianna

A tanácsadó válasza:

Kedves Marianna!
Köszönöm az elismerő sorait. Ha felkeres, akkor kérem, hogy hozzon lehetőleg friss vérleleteket, vagy más leleteket, zárójelentéseket, stb. Ha nincs friss vérlelet, akkor, próbáljon csináltatni, de ha mégsem tud, akkor jók a régebbiek is. Persze eljöhet úgy is hozzám, hogy nem hoz semmilyen leletet. Bioenergetikai, radiesztéziai eljárással, valamint egyéb módon is tudok diagnosztizálni.
Kérem továbbá, hogy hozzon magával valamilyen hangrögzítésre szolgáló eszközt, mert lehet, hogy annyi mindent közlök önnel, hogy az egy óra alatt sem leírni, sem megjegyezni nem lehet.
Üdvözlettel: W-V.László

Reverez ozmózisos víz pH-ja
2010.09.19. 13:25A kérdés:

Tisztelt László!!Az lenne a kérdésen, hogy mennyire ért egyet a cikk írójával, abban hogy az otthoni ozmózis víz pH-ja illetve a PI optimalizáló ilyen eredményeket produkál?? Üdvözlettel:Mikulesz István Volt az életemnek olyan boldog korszaka, mikor semmit nem tudtam arról, hogy a testem a savak valóságos fertőjében tocsog, ami előbb vagy utóbb a halálomat okozza. Nem hallottam még a savtalanításról, a lúgosításról, a sav-bázis egyensúlyról. Ennek a békés savtudatlan időszaknak Péter barátom beszámolója vetet véget, aki egy japán MLM hálózatba lépett be. Péter számolt be arról nekem, hogy egyik hálózattársa azért tette le a voksát a cég víztisztítója és PI víz gyártó berendezése mellett (ami együtt kb. 60.000 forintba kerül), mert az illető vegyész, és azt vette észre, hogy vizeletének PH értéke

A tanácsadó válasza:

Kedves István!


A megfelelő időben fogyasztott víz
maximalizálja az emberi test működését, íme:


2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.

1 pohár víz 30 perccel az étkezés előtt elősegíti az emésztést.

1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.

1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést, és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot!

Az egész vízfogyasztással kapcsolatban azt kell megjegyezni, hogy lehetőleg a legtisztább vizet igya meg minden esetben és ilyen vízzel is készítse el az italait és ételeit. A desztilláltvíz a legtisztább és a pH-ja semleges, vagy enyhén savas. A második legtisztább víz a reverz ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz. Ezt is használhatja és ne foglalkozzon a pH-jával!
Lúgos vizet viszont ne igyon! Tönkreteszi a gyomorsav savasságát és az epesavakat is és előbb-utóbb emésztési problémái lesznek ez miatt.

Nekünk nem vízzel, hanem táplálékkal kell lúgosítani!!! A táplálékba beletartoznak az italok és az ételek is. A frissen préselt nyers zöldséglevek szinte mind lúgosítanak és mégsem zavarják meg a gyomorsav pH összetételét! A savas pH-jú italok, mint pl. a Coca Cola viszont nagymértékben savasítják a szervezetet! Tele vagyok refluxos páciensekkel, akik állandóan csak főtt ételt esznek és ettől savasodik el a szervezetük. Ha valaki zömmel nyers, hőkezeletlen ételeket fogyaszt, akkor az emésztő rendszere rendezi a pH folyamatokat a gyomorsav és epesavak által. Víz ivásakor viszont nem érzékelnek tápanyag összetevőket a gyomor érzékelő receptorai, ezért becsapják azt. Ezért nem jó a lúgos víz!!!
Az ásványi anyagokat sem vízzel és szervetlen formában kell a szervezetünkbe bevinni, hanem táplálékkal és szerves formában, vagy ha ez így nem elegendő, akkor kell, megfelelő kelátos táplálékkiegészítőkkel.
Üdvözlettel: W-V.László

Hajnövekedés lassítása
2010.09.18. 14:24A kérdés:

Tisztelt Uram!Hajvágással kapcsolatos kérdésem volna. Nekem vastag szálú és sok hajam van , ami nagyon gyorsan nő. Szeretném tudni, hogy milyen napokon vágassam, hogy lassabban nőjjön!? Kérem írja meg a pontos napokat, ameddig csak tudja / gondolok itt a jövő évre is/! Tisztelettel: Edina

A tanácsadó válasza:

Kedves Edina!
Sokan szívesen cserélnének Önnek!!! Megjelentek ezen a portálon is, valamint több válaszomban is a hajvágásra jó időpontok. Ezeket mindíg decemberben, az asztrológiai naptár megjelenése után szoktam elkészíteni. A jövő évi is tehát csak akkor fog elkészülni.Az ezévi, hátralévő napokat kérem nézze meg az említett helyeken.
A jó napok (Oroszlán) előtt, közvetlenül vannak a rossz, nem ajánlott napok( Rák). Átlagban ez 2-3 nap. Ha tehát Ön megnézi a "jó napos"táblázatot, akkor az Oroszlán jegyben jár a Hold, előtte pedig Rák jegyben tartózkodik. Ez a hajvágásra legrosszabb időszak és Önnek ilyenkor kellene hajat vágatnia. Azonnal nem veszi észre az eredményt, de egy fél év után már érzékelni fogja.

Ha ilíyen gyorsan nő a haja, akkor miért nem növeszti meg annyira, hogy időnként levágatva azt el tudná adni a paróka készítőknek, ,akik szép summát adnának érte. Akár le is szerződhet velük!
Üdvözlettel: W-V.László

Desztillált víz benzinkútról?
2010.09.17. 13:05A kérdés:

Tisztelt Weixl-Várhegyi László!Először is szeretném megköszönni az előző kérdéseimre adott válaszait (zsugorvese, fogproblémák), meg fogom fogadni tanácsait, fogat is már csak a Paradontax fluor nélküli fogkrémmel mosok. Eszembe jutott pár további dolog, amit meg szeretnék Öntől kérdezni, amennyiben lehetséges.Az első desztillált vízzel kapcsolatos lenne. Említette egyik válaszában, hogy a benzinkutaknál árult laboratóriumi célra ajánlott víz alkalmas lehet főzésre. Nekem a napokban sikerült beszereznem a következőt: ,,Desztillált víz minőségű többszörösen ioncserélt víz. Vezetőképesség < 20

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!
A desztilláltvíz minőségű, többszörösen ioncserélt víz, nem desztillátlvíz, ezért ilyent ne használjon! Ha nem volna ioncserélt, akkora többszörösen tisztított vizet lehetne használni ivásra, főzésre.
Ha olyan desztillálvizet kap valahol, amelyen fel van tüntetve, hogy akvarisztikai célra is alkalmas, akkor azt felforralás után visszahűtve fogyaszthatja. Ha a halak nem pusztulnak el a desztillált víztől, akkor az ember sem, mert különben nem adnák be intravénásan, infúziós oldatként, 1 %-os só-oldattal! Fontos, hogy mindíg el kell olvasni a terméken lévő tájékoztatókat!!
Volt mikor már nekem is elfogyott a nálam lévő desztvíz és megszomjaztam. Ilyenkor én is az áruházak polcain és a benzinkutaknál kutakodtam, hogy melyik az a víz, amely akvarisztikai célra is használható és abból vettem, s ittam is belőle. Semmi bajom nem lett tőle. Inkább tartok attól, hogy az esetleges csapvíz nem megfelelő tisztaságú, ezért nem fogyasztok sehol csapvizet és csapvízzel készült italt, vagy ételt sem! Még fagylatot sem eszem, mert azt is mindenütt csapvízzel készítik!!!

Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Natúrsziget menü!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés