Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Köszönet
2010.05.28. 20:20A kérdés:

Kedves Várhegyi Úr ! Nagyon köszönöm válaszát, Apukám kézremegését illetően. Valóban igaza van, a gyógyuláshoz vagy javuláshoz az kellene, hogy belássa , meg kell változtatnia a táplálkozását. ( a mozgást illetően sokat kertészkedik ). Megpróbálom rávenni, hogy elmenjünk Önhöz . Fiatal korában nagyon egészségtudatosan élt - már amit akkoriban egészségesnek tartottak - de mostanra eléggé merev lett a gondolkodása - szóval ez egy ördögi kör. De megpróbálom. Értem már a tejfogyasztást :-)) Köszönöm szépen még egyszer, Tisztelettel:M.Ildikó

A tanácsadó válasza:

Kedves Ildikó!
Az apukája fiatal korában nem volt ennyi környezeti ártalom, mint ma, és az élelmiszerek is tisztábban voltak, mint ma, s több vitál-anyagot tartalmaztak (vitaminok, makro- és mikroelemek, stb). A szervezete is fiatal volt és erősebb volt az immunrendszere. Ma már idősebb a szervezete, gyengébb az immunrendszere, silányabbak a táplálékok és jóval nagyobb az egy-egy embere jutó környezetszennyezés, környezetterhelés. Legtöbb ember szeretne idősebb korában is olyan szellemi fizikai paraméterekkel bírni, mint fiatal korában volt, de ez csak úgy lehetséges, ha megfelelő immun-tartalékot tud képezni. Lehet, hogy a kertészkedési mozgásformák nem mozgatnak meg nála minden izmot, míg megfelelő mozgásgyakorlatokkal aktivizálni lehetne minden kevésbé igénybevett izületet és izomcsoportot is. A helyes táplálkozásra való odafigyelés, a tiszta víz ivás, a táplálékkiegészítők szedése visszahozhatná számára a „régi időket”. Ha csak rövid időre átadhatnám számára azt az érzést, hogy miképpen érezné magát, ha egészségtudatosabban élne, akkor biztosan azonnal keresné a lehetőségeket, hogy mit, hogyan változtasson. Ha rá tudja venni, hogy felkeressenek, akkor szeretettel várom Önöket.

Üdvözlettel: W-V.László

Futószemölcs
2010.05.28. 07:47A kérdés:

Weixl-Várhegyi László-hoz lenne kérdésem. Kedves László!!Az egyik kérdésem az lenne hogy futószemölcsre mit javasol, elképzelhető hogy a nyaklánctól a leszedést követően ismét visszaújul ?? Azt szeretném még megtudni, hogy a LifeExtension Two Per Day vitamincsomagját javasolja havi vitamin pótlásra??Üdvözlettel. Ferenc Serving Size 2 tabletsServings Per Container 60 Amount Per Serving Vitamin A (as 90% beta-carotene and 10% acetate)5000 IUVitamin C (as ascorbic acid, niacinamide and calcium ascorbates) 500 mgVitamin D (as ergocalciferol) 2000 IUVitamin E (as D-alpha tocopheryl succinate) 200 IUThiamin (vitamin B1) (as thiamine HCI) 75 mgRiboflavin (vitamin B2) 50 mgNiacin (as niacinamide and niacinamide ascorbate)50 mgVitamin B6 (as pyridoxine HCI) 75 mgFolate (as folic acid) 800 mcgVitamin B12 (as cyanocobalamin) 300 mcgBiotin 300 mcgPantothenic acid (as D-calcium pantothenate) 100 mgCalcium (from D-calcium pantothenate and calcium ascorbate)12 mgIodine (from Atlantic kelp) 150 mcgMagnesium (as magnesium oxide) 100 mgZinc (as OptiZinc

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!

A Two Per Day-ra vonatkozó kérdését megválaszoltam. Minden nyaklánc a nyakban koptatja a bőrt és ritkítja a bőr természetes védőrétegeit, amelyek eredendően savasak és így védelmet jelentenek a bőrön át a testbe „igyekvő” kórokozókkal szemben. Ön ezt a védelmet gyengítette meg a nyakláncával, ugyanis a futószemölcs vírusos eredetű képződmény, amely fertőzéssel terjed. Ha a bőrének a nyaklánc által lekoptatott részén gyengült a védőhám, akkor ezek a vírusok hamar megtelepszenek a bőrön. Ha el is távolítják, akkor is kiújulnak, mert a bőr védőrétege továbbra is folyamatosan sérül a nyaklánctól.
Nem mindenkinek érzékeny a bőre a különböző anyagokra, de az Öné úgy látszik, hogy igen.
A nyaklánc, ha fémből van, akkor a meridián energiákat is megzavarja és gyengíti, ugyanis antennahatása van a nyakláncnak és összegyűjti a tranzienseket, amelyek tovább gyengíthetik a bőrének természetes védőrétegét és még az auráját is (ez aurafotókon jól látszik!). Ezt azoknál tapasztalom, akik a fém nyakláncukat otthon is viselik és közben a számítógép mellet neteznek, de az egységek drót nélkül vannak összekapcsolva. Dect telefon is hozzájárul a gyengítéshez!
Ugyanezt a gyengítő hatást okozzák a mobiltelefonok, a GPS-ek és a mikrohullámú sütők, csak ezek még erősebben veszik igénybe a nyaki rész immunrendszerét, jelentősen gyengítve azt.
Ugyancsak gyengítik a nyak bőrének immunfolyamatait az SLS tartalmú tisztálkodó- és kozmetikai szerek!
Tegye fel magának a kérdést: Meg éri-e a nyakláncot hordania, ha ilyen kellemetlenségeket okoz?
Üdvözlettel: W-V.László

Műtét, vagy a kapott vér mellékhatása?
2010.05.27. 09:53A kérdés:

Kedves László!A következő problémával fordulok Önhöz. Márciusban méhen kívüli terhességgel hasfelnyitásos módszerrel megműtöttek. A műtét óta sok a panaszom és egyre gyarapszik:- száraz, korpásan hámló bőr (főleg az arcon, lábszáron, hason), ahol nem hámlik ott olyan mint a szikes talaj- tűpontszerű bevérzések szaporodnak a bőrömön- angioma egyre több lesz (volt már rajtam pár db de azóta elég sok kijött még)- székrekedés-hasmenés- kipirosodó bőr (főleg este a mellkason)- sok kis piros pattanásszerű képződmény melyeket nem lehet kinyomni (szőrtüszőgyulladás?)- petyhüdt bőr, szemeim alatt grízes- eres szemek- kiütések (nem olyan nagyok, hirtelen kijönnek aztán lassan elhalványodnak) - katéterem volt és azóta szurkálást is érzek ha minden igaz a hugycsőben, de pontosan nem tudom, mert igazán tudom hol érzem..- lábfej probléma: lábujjaim bepirosodnak, forrósodnak, érintésre kisárgul, pihentetésre javul, de ha nem mozog 5 percig egészen elkékül. 3hétig voltam kórházban és csak feküdnöm szabadott és a műtét után még kb. 2 hétig szinte csak feküdtem. Nagyon félek hogy károsodott a keringésem, erek, nyirok

A tanácsadó válasza:

Kedves Shui!
(ezt a kérdését már korábban megválaszoltam ezeken az oldalakon, de úgy látszik nem vette észre!, Most sem írta alá, hogy Ön a "shui", de a kérdéséből egyből tudtam, de hát Ön egy kaméleon, amely folyamatosan változtatja magát! üdv.) Íme a korábbi válaszom:
Én 1992 óta szedem vagy a Spirulinát, vagy a Chlorellát, vagy mindkettőt, mint ahogy most is így szedem. A japánoknál azért magas az átlagéletkor, mert napi szinten fogyasztják az algás ételeket. Ezek az algák egyrészt szerves jódot tartalmaznak, amely Magyarországon mindenkinek szükséges lenne, lévén, hogy nincs a talajban egyáltalán, vagy elegendő mennyiségű jód, s így nincs a magyar földön megtermelt táplálékokban sem! Ezért jódhiányos szinte minden magyar pajzsmirigye és ezért vagyunk világelsők a pajzsmirigyes -főleg daganatos- megbetegedésekben!
A másik csodaanyag (van még nagyon sok - többezer- szinergikus hatású makro- és mikroelem is!) a ribonukleinsav és a dezoxiribonukleinsav (RNA és DNA, vagy RNS és DNS), melyek a mindekiben, minden másodpercben végbemenő robbanásszerű sejtmegújulási folyamatban (200.000 sejtünk újul meg minden másodpercben!) megvédik a sejtjeink dns-spiráljait, hogy azok ne sérüljenek, mivel azok az egyre nagyobb környezeti ártalmak miatt nagyon hamar megsérülnek.
Az algákat szedők, ha bármilyen sérülés éri őket, akkor sokkal gyorsabban gyógyulnak, sokkal gyorsabban regenerálódnak!
Az algák a földi élet keletkezésével egyidejűleg "születtek" és olyan ősi genetikai kódokat tartalmaznak, amely segíti az algákat fogyasztó embereket, s állatokai is a regenerációs képességeik fenntartásában. Példáuél a terméketlen nők és terméketlen férfiak egy jó félévnyi, napi 1000 mg spirulina, vagy chlorella fogyasztása után, ismét képesek utódok létrehozására. A Chlorella egy fokkal jobb a Spirulinától, ugyanis a durva rostjai segítenek eltávolítani a szervezetben lerakódott mérgeket és nehézfémeket is.

Valószínű a mérgek is okozhatták a szervezetében a méhen kívüli terhességet (ha túl sok méreg van a méh testszöveteiben, akkor nem ágyazódik be oda a megtermékenyített petesejt, hanem keres magának egy kedvezőbb helyet). A bőrproblémáit is a túl sok méreganyag felhalmozódás idézte elő, ugyanis, amikor a belső méregtelenítő szervek már nem győzik a sok méreganyag eltávolítását, akkor a bőrön keresztül, mindenféle bőr elváltozásokat előidézve is sok méreganyagtól próbál megszabadulni a szervezet.
A műtét után azért lett továbbra is rossz, vagy rosszabb a helyzet, mert az akkor és utána kapott gyógyszerek is tovább mérgezték a szerveztét, nem beszélve arról, hogy a kapott vérben is lehettek a véradó szervezetéből átkerült méreganyagok (véradáskor nem vizsgálnak minden, a vér tisztaságával kapcsolatos körülményeket, pl. ha egy dohányosnak jó a hemoglobin szintje, akkor attól még leveszik tőle a vért, és ha ezt egy nem dohányzó kapja, akkor nagyon sok érdekes jelenséget idézhet elő nála a dohányos véradó vére!!)
Nagy dózisban javasolnám, úgy a Spirulina, mint a Chlorella szedését is (az Ökonetnek vannak nagyon jó bio termékei, de jó a magyar BioCo cég Bio Spirulinája is). A megadott linken megnéztem a termék-összetételt és hiányosnak találtam a B-Copmplex vitamintartalmát illetően (nincs meg benne, mind a 17 fajta B-vitamin!), mert B-vitaminból mindet kell szedni a B-1-től a B-17ig!! Magas a kálium értéke is és ellensúlyozásra nincs elegendő nátrium, ezért ha szedi, akkor a patikai sóval egy kicsit jobban sózza az ételeit!!!! Kevés a szelén és a cink értéke is. Ez a két antioxidáns nyomelem nagyon fontos a szervezet számára. Az Ön termékében hangyányi dózisok vannak csak! Ha a biorezonancia azt mutatta, hogy jó Önnek, akkor szedje csak tovább. A C-vitaminból Önnek is legalább 6x1-et ajánlok, azzal, hogy ugyanennyit kellene szednie a BioFlavone C-ből is! A halolajtól is kaphat sok mérgezést, ha nem tiszta helyről fogott halból készítik az omega-3-at! Én azért ajánlom a Dr. Norvégia cég hal olajait, mert több helyről beellenőritem, hogy a nagyon tiszta Jeges tengernél halászott halakból készítik!.
A lecithin helyett inkább javasolnék napi két evőkanál bio szója olajat a kiszedett ételekre rátenni, vagy kenyérre rákenni. Bioboltban 1300 Ft egy fél liter Bio-, vagy Organic szója olaj és ezekben 10x annyi lecithin van, mint egy doboz 1200 mg-os lecithin kapszulában. 10 doboz lecithin mennyibe kerülne? Ráadásul sokkal tisztább és sokkal jobban felszívódik, ha eredeti formában, bio szója olajjal viszi be a szerveztébe lecithint! A bio szója olajban van még szintén omega-3, valamint béta carotin, E-vitamin és még sok hasznos vitamin és nyomelem is, de fontosak az esszenciális zsírsavjai is!

Táplálkozzon szigorúan a vércsoportja szerint, védje le magát az elektroszmogoktól! Ne használjon mikrót, és indukciós tűzhelyet! Kerülje a mobilozást. Hagyjon fel minen tej- és tejtermékkel (kivéve a kecskét és a juhot), valmint minden margarinnal és minden olyan ételekkel amelyek ezekkel készültek, vagy ezeket tartalmazzák, Húsok közül csak a bio pulykát, meg a bio csirkét ajánlanám, de az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem fogyasztana húst. Egyen nagyon sok olajos magvat és sok hüvelyest, mert eztek a jók az Ön vércsoportjának. Kerülje a burgonya és a káposzta ételeket is (kivéve a kelkáposztát). Jót tenne a egy bél- és májtisztítás is Önnek! Ezekről bővebben olvashat a másoknak írt válaszaimban.
Javasolnék egy Kapillár kúrát is. 200 szem egy kúra és napi 2x4 db-ot kell elszopogatni a nyelv alatt. A Herba Házból és a Medi Line Üzletházból be lehet szerezni!
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Üdvözlettel: W-V.László

Two Per Day fogyasztása
2010.05.26. 21:22A kérdés:

Kedves László!Az lenne a kérdésem, hogy legyen kedves ezt a vitaminkészítményt megtekinteni és minősíteni, hogy érdemes- e megvásárolnom külföldön? Szendi G oldalán olvastam, LifeExtension termék:Two Per Day vitaminként ismert.Ezen kívül még Swanson Chlorellat és Spirulinat fogyasztok, amit a vitaminkirálytól vásárolok.A Spirulinaból 6 g, a Chlorellaból 4g fogyasztok naponta. Ez az arány Ön szerint napi fogyasztásra alkalmas??Válaszát előre is köszönöm!!Üdvözlettel. Ferenc Supplement Facts Serving Size 2 tablets Servings Per Container 60 Amount Per Serving Vitamin A (as 90% beta-carotene and 10% acetate) 5000 IUVitamin C (as ascorbic acid, niacinamide and calcium ascorbates) 500 mgVitamin D (as ergocalciferol) 2000 IU Vitamin E (as D-alpha tocopheryl succinate) 200 IUThiamin (vitamin B1) (as thiamine HCI) 75 mg Riboflavin (vitamin B2) 50 mg Niacin (as niacinamide and niacinamide ascorbate) 50 mgVitamin B6 (as pyridoxine HCI) 75 mgFolate (as folic acid) 800 mcgVitamin B12 (as cyanocobalamin) 300 mcgBiotin 300 mcgPantothenic acid (as D-calcium pantothenate) 100 mg Calcium (from D-calcium pantothenate and calcium ascorbate) 12 mgIodine (from Atlantic kelp) 150 mcgMagnesium (as magnesium oxide) 100 mgZinc (as OptiZinc

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!

Bocsánat a késői válaszért, mert látom, hogy többször is feltette nekem ezt a kérdést.Ha azt kérdezte volna, hogy én szedném-e ezt a készítményt, akkor nemet mondanék. Jónak tartom az összetételét, egy összetevőt kivéve, a káliumot! Ha nem lenne benne kálium, vagy csak fele mennyiség lenne benne, akkor azt mondanám, hogy szedje. Ha csak egyet szedne belőle naponta, akkor azt javasolom is. Ami jó benne, hogy tiszta növényi összetevőket tartalmaz. Ha mégis kettőt szedne belőle, akkor javasolom, hogy egy kicsit erősebben sózzon, a patikában kapható tiszta NaCl-el, mert abban nincs kálium! A káliummal kapcsolatban kérem nézze át a www.aquanet.fw.hu honlap káliumra vonatkozó részeit. Szerintem sem kellene a káliumot napi szinten kétszer is szedni, mert éppen elegendő mennyiséget tartalmaznak a kálisóval műtrágyázott földeken termelt növények, amelyeknek még a bio változataiban is bőven van kálium ( hüvelyesek, gabonafélék, zölségfélék).
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: W-V.László

Vitiligo
2010.05.25. 23:38A kérdés:

Tisztelt László! Régóta küzdök vitiligóval, amit pár éve bőrgyógyász kezelt, és részleges sikert hozott. Két év után abba hagytam, mert elég nagy teher volt anyagilag. Azóta már megint egyre több területen fehéredik a bőröm. Arra szeretném kérni, ha van valamilyen természetes szer, ami segítene, vagy étrend amit alkalmazni tudnék erre a problémára, kérem ossza meg velem. Nem csak az esztétikai probléma zavar, hanem az is, hogy nyáron a fehér felületek nagyon hamar leégnek, ezért kerülnöm kell a napot, és így sok természetes D vitamint is elvesztek. Előre is megköszönöm válaszát, sok sikert kívánok szakértői munkájához! Szép napot kívánok Önnek: calla

A tanácsadó válasza:

Kedves Calla!
A vitiligónak többféle oka lehet, de a legfőbb ok a B- vitamin hiány, azaz a Para-Amino-Benzoesav hiány (a továbbiakban PABA). A PABA is része a B-Complex vitaminoknak.
A B-vitaminokról tudni kell, hogy csak komplex formában hatnak megfelelően. Sajnos ezek mindegyike vízben oldódó vitamin, tehát a bevitelükről mindennap gondoskodnia kellene.
Ha valakinek a B-Complex vitamin család valamelyikéből nagyobb hiánya van, akkor nem elég szedni csak azt az egyet, amelyikből hiánya van ( pl.: B6 B12, B1, stb), hanem valamennyit szedni kell, de mellette az adott B-vitaminból is kell még pluszban szedni. Tehát, ha csak PABA-t szed, akkor is kell szednie a B-Complex vitaminokat.
Magyarországon a legjobb B-Complex vitamin, a Cali Vita cég által forgalmazott Mega B-Complex. 100 szemes kiszerelésben van forgalomban ( a Teréz krt 9-ben meg tudja venni a nevemre 30%-os kedvezménnyel). Ebben a készítményben 100 mg PABA van, de Önnek most ebből legalább 500 mg-ot kellene szednie addig, amíg a vitiligója el nem tűnik. Csak PABA-t itthon nem tud vásárolni. Egy korábbi betegem is Ausztriából és NSZK-ból hozatta be, mert ott patikákban lehet kapni külön is a PABA-t. Ő teljesen kigyógyult a vitiligóból, e megváltoztatta az étrendjét is! Vegetáriánus lett és azt is vércsoportosan teszi, valamint nem eszik tehéntejből készített termékeket, csak a nem homogénezett vajat használja.
A Mega B-Complexet este lefekvés előtt fél órával vegye be kevés folyadékkal, és ekkor vegyen be még a PABA-ból 400 mg-ot is. Ezt naponta egyszer kell megtennie. Ha rendbe jön, akkor a B-Complex folyamatos szedésével és az abban lévő 100 mg PABA-val már meg tudja előzni, hogy ismét kiújuljon a vitiligója.
Külsőleg szokták még zöld dió héjával bekenni a vitligós bőrfelületeket. Szintén Ausztriában és az NSZK-ban lehet kapni az ENBIENSA cég 100 ml-es kiszerelésű feketedió tinktúráját ( Schwarznuss-Tinktur), amelyben vannak még antioxidánsok, Glutation, szelén, C-vitamin és Q-10 is.
Lehet próbálkozni savas vízzel történő külsőleges kezeléssel is. A Vitamin Station cég ProbioFlora készítényéből is javasolnék szedni, étkezés előtt 2x2-őt. Lehet külsőleg bekenni, permetezni ezüst kolloiddal is. Sokan dió olajjal kenik, mert az is hatásos, főleg akkor ha valamilyen bőrgombás megbetegedés miatt alakult ki a vitiligó.
Van tehát többféle alternatíva is, de a legfontosabb a B-Complex és plusz a PABA szedése, de javasolnám, a szelént, a cinket és a mega C-vitamin szedése mellett a Spirulina és Chlorella algák szedését is!
Lelki síkon azt jelenti a vitiligó, hogy van valami visszafogni valója. Gondolkozzon el ezen is és ha rájön, hogy mit kellene viszafognia, min kellene változtatnia, akkor lehet, hogy az említett szerek nélkül is meggyógyul!!!

Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Energy videó csatorna

Elnézését kérjük, a videók listája jelenleg nem elérhető!

Találkozzunk a Facebookon is!

Natúrsziget menü!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés