Tanácsadóink

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Vitiligo
2010.05.25. 23:38A kérdés:

Tisztelt László! Régóta küzdök vitiligóval, amit pár éve bőrgyógyász kezelt, és részleges sikert hozott. Két év után abba hagytam, mert elég nagy teher volt anyagilag. Azóta már megint egyre több területen fehéredik a bőröm. Arra szeretném kérni, ha van valamilyen természetes szer, ami segítene, vagy étrend amit alkalmazni tudnék erre a problémára, kérem ossza meg velem. Nem csak az esztétikai probléma zavar, hanem az is, hogy nyáron a fehér felületek nagyon hamar leégnek, ezért kerülnöm kell a napot, és így sok természetes D vitamint is elvesztek. Előre is megköszönöm válaszát, sok sikert kívánok szakértői munkájához! Szép napot kívánok Önnek: calla

A tanácsadó válasza:

Kedves Calla!
A vitiligónak többféle oka lehet, de a legfőbb ok a B- vitamin hiány, azaz a Para-Amino-Benzoesav hiány (a továbbiakban PABA). A PABA is része a B-Complex vitaminoknak.
A B-vitaminokról tudni kell, hogy csak komplex formában hatnak megfelelően. Sajnos ezek mindegyike vízben oldódó vitamin, tehát a bevitelükről mindennap gondoskodnia kellene.
Ha valakinek a B-Complex vitamin család valamelyikéből nagyobb hiánya van, akkor nem elég szedni csak azt az egyet, amelyikből hiánya van ( pl.: B6 B12, B1, stb), hanem valamennyit szedni kell, de mellette az adott B-vitaminból is kell még pluszban szedni. Tehát, ha csak PABA-t szed, akkor is kell szednie a B-Complex vitaminokat.
Magyarországon a legjobb B-Complex vitamin, a Cali Vita cég által forgalmazott Mega B-Complex. 100 szemes kiszerelésben van forgalomban ( a Teréz krt 9-ben meg tudja venni a nevemre 30%-os kedvezménnyel). Ebben a készítményben 100 mg PABA van, de Önnek most ebből legalább 500 mg-ot kellene szednie addig, amíg a vitiligója el nem tűnik. Csak PABA-t itthon nem tud vásárolni. Egy korábbi betegem is Ausztriából és NSZK-ból hozatta be, mert ott patikákban lehet kapni külön is a PABA-t. Ő teljesen kigyógyult a vitiligóból, e megváltoztatta az étrendjét is! Vegetáriánus lett és azt is vércsoportosan teszi, valamint nem eszik tehéntejből készített termékeket, csak a nem homogénezett vajat használja.
A Mega B-Complexet este lefekvés előtt fél órával vegye be kevés folyadékkal, és ekkor vegyen be még a PABA-ból 400 mg-ot is. Ezt naponta egyszer kell megtennie. Ha rendbe jön, akkor a B-Complex folyamatos szedésével és az abban lévő 100 mg PABA-val már meg tudja előzni, hogy ismét kiújuljon a vitiligója.
Külsőleg szokták még zöld dió héjával bekenni a vitligós bőrfelületeket. Szintén Ausztriában és az NSZK-ban lehet kapni az ENBIENSA cég 100 ml-es kiszerelésű feketedió tinktúráját ( Schwarznuss-Tinktur), amelyben vannak még antioxidánsok, Glutation, szelén, C-vitamin és Q-10 is.
Lehet próbálkozni savas vízzel történő külsőleges kezeléssel is. A Vitamin Station cég ProbioFlora készítényéből is javasolnék szedni, étkezés előtt 2x2-őt. Lehet külsőleg bekenni, permetezni ezüst kolloiddal is. Sokan dió olajjal kenik, mert az is hatásos, főleg akkor ha valamilyen bőrgombás megbetegedés miatt alakult ki a vitiligó.
Van tehát többféle alternatíva is, de a legfontosabb a B-Complex és plusz a PABA szedése, de javasolnám, a szelént, a cinket és a mega C-vitamin szedése mellett a Spirulina és Chlorella algák szedését is!
Lelki síkon azt jelenti a vitiligó, hogy van valami visszafogni valója. Gondolkozzon el ezen is és ha rájön, hogy mit kellene viszafognia, min kellene változtatnia, akkor lehet, hogy az említett szerek nélkül is meggyógyul!!!

Üdvözlettel: W-V.László

Reninek válasz
2010.05.25. 22:18A kérdés:

Tisztelt László!Azt szeretném kérdezni,hogy megkapta-e a kérdésemet ezen a portálon amit kb, 2hete küldtem?Mert ha nem érkezett meg,akkor irok egy másikat!Üdvözlettel:Reni

A tanácsadó válasza:

Kedves Reni!
Elnézését kell kérnem, mert egyrészt sok kérdést kapok, s nemcsak ezen az oldalon, másrészt az esős időjárás miatt az egyik családtagomnál homokzsákolni és árvízi mentéseket kellett végrehajtani. Hamarosan az Ön kérdésére fogok válaszolni, lehet, hogy már holnap. Nem kell elküldenie, mert megkaptam
Köszönöm a türelmét Önnek is és minden kérdezőnek!
Üdvözlettel: W-V.László

Vizeletterápia
2010.05.25. 10:56A kérdés:

Kedves László! A napokban olvasgattam a vizeletterápiáról, s azt tapasztaltam, hogy a téma rendkívül megosztja a véleményeket. Érdekelne a véleménye a vizelettel való gyógyításról. Köszönettel: Kriszti

A tanácsadó válasza:

Kedves Kriszti!
A vér, a vizelet és az anyatej között csak két-két molekulányi a különbség. A vérből is és az anyatejből is készítenek gyógyszereket, s az anyatejjel pedig táplálják a csecsemőket. A vizelet nem más, mint szűrt vérsavó. A vizeletet az ember immunrendszere már leellenőrizte, tehát nem kell félni tőle. A szegényebb országokban többezer éves hagyománya van a vizelettel való gyógyításnak. Ez a saját-vizelet terápia. Ha idős beteg emberről van, akkor valamelyik fiatal családtagjának a vizelete is gyógyító lehet. A vizeletben sok olyan immun-elem van, amely visszajuttatva a szervezetbe segíti az öngyógyító mechanizmusokat. A saját vizeletre nem vált ki rezisztenciát a szervezet, míg a gyógyszerekre igen. A vizeletterápiának nincs káros mellékhatása, míg a gyógyszeres kezelésnek igen! A vizeletnek fertőtlenítő hatása van!
Vannak olyan bőrbetegségek, amelyeknél jómagam is elsődlegesen a sajátvizelettel való külsőleges kezelést ajánlom a páciensnek. Legtöbb ember megérti, hogy miért fontos ez és nem vált ki nála undort a saját vizelet alkalmazása, sem külsőlegesen, sem belsőlegesen.
A legjobb gyógyhatása, vagyis terápiás hatása a reggeli első vizelet úgynevezett közép-vizelet részének van, mert ezek tartalmazzák a legtöbb olyan anyagot, amely pozitív, azaz gyógyító információkat ad vissza az immunrendszernek.
Ezeket nem én találtam ki. Amikor laborvizsgálatokkal elemezték az ősi- és népi gyógyászatban alkalmazott vizeletterápia hatásmechanizmusait, meg a vizeletben lévő immunanyagokat, akkor meglepődve tapasztalták, hogy mennyi értékes anyagot tartalmaz a vizelet. Több laktanyában a férfi katonáknak nagy tartályokban gyűjtik a vizeleteit, mert a fiatal férfiaknak a vizelete olyan sok hasznos anyagokat tartalmaz, hogy azokból gyógyszereket állítanak elő. Kérdeztem orvos barátomtól, hogy mi az, az értékes anyag a fiatal férfiak vizeletében, s erre azt válaszolta, hogy a fiatal férfiaknál gyakran van spontán éjszakai magömlés, valamint a laktanyában gyakori az onanizálás és ilyen alkalmakkor a prosztatából kilépő váladékok húgycsőben lévő maradéka, az első vizeletürítéskor kikerül a húgycsőből, s ez olyan értékes, hogy már ezért is érdemes gyűjteni a vizeletet, de más immunanyagokat is kivonnak az összegyűjtött vizeletből, és azt is gyógyításra használják.
Indiában, a véres és gennyes vizeletet is megisszák, mert állítólag azzal még gyorsabb annak a betegségnek a gyógyulása, amely a szervezetben véressé, vagy gennyessé teszi a vizeletet. Ha valaki olyan helyen tartózkodva szenved külső sérülést, ahol nincs más ellátási lehetőség, akkor legjobb, ha saját vizelettel fertőtleníti a sebet, mert így elkerülhető a fertőzés, vagy a vérmérgezés.
A vizeletterápiát csak az utasítja el, aki nem ért a biológiához!! A gyógyulás érdekében sokan keserű pirulákat szednek marékszám, holott elkerülhető lenne a gyógyszerek szedése, ha a saját vizeletével gyógyítaná magát. A természetes- és reform életmódot élők, s jómagam is, nem idegenkedünk és nem viszolygunk, nem undorodunk a saját vizelet terápiás alkalmazásától. A laborokban végzett vizeletvizsgálattal is azt tudják megállapítani, hogy hogyan működik a kiválasztó, méregtelenítő rendszer a szervezetben. Az aki ellenvéleményen van a vizeletterápiával kapcsolatban, ha olyan helyzetbe kerül, amikor más lehetősége nincs az elsősegélyre, vagy a gyógyításra, akkor maga is alkalmazni fogja a vizeletterápiát önmagán!
Üdvözlettel: W-V.László

Savas, vagy lúgos víz?
2010.05.25. 06:21A kérdés:

Tisztelt László.34 éves B + vércsoportú nő vagyok. Két hónapja tértem át a húsmentes táplálkozásra.RO vizet kezdtem inni, de közben felmerült bennem egy kérdés. Ph papírral megmértem a víz ph értékét, és savas, pontosan 6.4-es. Ez vajon nem baj e? Mivel annyit lehet olvasni a lúgosításról, hogy az mennyire fontos.Ilyen víz ivással nem tolom e el a szervezetem ph egyensúlyát savas irányba? válaszát előre is nagyon köszönöm, tisztelettel: enikő

A tanácsadó válasza:

Kedves Enikő!

Gratulálok a vegetáriánus életmódjához! Remélem, hogy a vércsoportjának megfelelően étkezik a húsmentes étkezésében, és remélem, hogy pasztörizált és homogénezett tehéntejet és tehéntej termékeket sem fogyaszt (kivéve a nem homogénezett vajat), valamint remélem, hogy nem fogyaszt margarint sem és semmilyen olyan ételt sem, amely margarinnal készült (pl. cukrászsütemények, nápolyik, csokis nápolyik, kekszek, stb), mert csak így lesz teljes az életmódváltozása!!! B-sként nem fogyaszthat retket, paradicsomot és gránátalmát, búzát, árpát, rozsot, hajdinát, csicseriborsót, tökmagot, napraforgót és olajaikat sem!

A nem ro. és a nem deszt.vizek nagyon savasítanak, még akkor is ha ph mérővel lúgosnak mérik őket!!! Az ro. és deszt. vizek, ha savasnak is mérik őket fogyasztás előtt, akkor is lúgosítanak, azzal, hogy tisztítják a szervezetben lerakódott, felhalmozódott savasságokat.
Bármilyen lúgos vizet is iszik, azzal az a baj, hogy fellúgosítják a gyomorsavat és az epesavakat is, holott azoknak eredendően savasnak kell maradniuk!!!!!!!!!!! Sokan nem értik ezt, de pl. Dr. Deák Sándor úgy méri a lúgos, vagy savas hatást, hogy a széklet savasságát, vagy lúgosságát ellenőrzi.
A lúgosítást nem vízzel kell elvégezni, hanem táplálékokkal. Tele vagyok olyan páciensekkel, akiknek a lúgos víz ivása tönkretette az anyagcsere rendszerét, mert csak a savas gyomorsav tudja elemeire bontani a megevett táplálékot, valamint a gyomorsavnak van egy fertőtlenítő szerepe is (HCl), amellyel a gyomorba estelegesen bekerült kórokozókat (vírusok, baktériumok, gombák, stb) elpusztítja, elmarja! A lúgos vizet ivóknál előbb, vagy utóbb megszűnik ez a védelem és súlyos emésztőszervi és más fertőzések alakulnak ki a szervezetben!!!!! A természetben vagy 7-es pH-jú, vagy savasabb vizeket fogyasztanak az élőlények és mégsem lesznek tőle savasak. A sok főtt étel savasít, meg a sok cukrozott, margarinozott, pasztörizált, homogénezett, mikrózott, stb ételek. Szervezetünk anyagcsere és kiválasztó rendszere azt sem „szereti”, ha túllúgosítják, vagy túl savasítják. Ha minél természetesebb formában fogyasztjuk el táplálékainkat, akkor a szervezetben zajló biokémiai folyamatok következtében enyhén lúgosak, azaz 7,3-7,45 pH közöttiek lesznek a testszövetek és testnedvek, de testünkben is sav-bázis egyensúly van és ezért a savas testszöveteink (nemi szervek hámrétegeinek savas vegyhatása, a bőr savas vegyhatása, az epesavak, a gyomorsav, stb) is akkor látják el az élettanilag fontos feladataikat, ha nincs túllúgosítva a szervezet. Dr. Young is nem vízzel lúgosít, hanem zöldekkel, zöld porokkal, amelyek a zöld növények 40 Celsius fok alatti szárítással ( liofíziálás) porított változatai és az Ő termékében legnagyobbrészt parlagfűnek a pora található meg. (kérem olvassa el a parlagfű témában adott válaszomat is!). Tehát a lúgosítás fontos, de nem vízzel, hanem táplálékkal!! Nyugodtan fogyasszon minél több ro. vizet, s ha hallgat rám, akkor kiiktatja a szervetlen ásványi anyagokat visszapótló egységet. Javulni fog az. ro víz pH-ja ezen manőver következtében és nagyobb lesz a tisztító hatása is. A szervetlen ásványi anyagok nemcsak savasítanak, hanem lerakódásokat idéznek elő izületekben, erekben és mindenütt a szervezetben. A szervezetbe az ásványi anyagokat kelátos, azaz szerves formában ételekkel kell bevinni, vagy ha azok nem tartalmaznak eleget, akkor kelátos összetételű táplálék-kiegészítőkkel!!!
Remélem tudtam segíteni, hogy tisztábban lássa a dolgokat!
Üdvözlettel: W-V.László

Meniere szindróma
2010.05.23. 19:41A kérdés:

Meniere szindrómaTisztelt szakértő!A segítségét szeretném kérni,40 éves nő vagyok,4 évvel ezelőtt diagnosztizálták nálam a Meniere szindrómát.Állandó gyógyszerem a Betaserc.3éve kaptam infúziós kezelést,ezután 2 évig tünetmentes voltam.6 hete kezdődtek a rohamaim,már túl vagyok az infúziós kezelésen,de nem enyhülnek a szédüléseim,minden nap "forog" velem a világ.Biztos vagyok benne hogy van valami gyógymód ennek a betegségnek az enyhítésére,kérem ha tud akkor segítsen nekem!Válaszát előre is köszönöm!Üdv:Evyke

A tanácsadó válasza:

Kedves Evyke!
A Meniere szindróma a modern kor egyik betegsége, mert előidézhetik keringési problémák, amelyek a belsőfül ereiben lévő elváltozások idéznek elő. Ha érrendszer miatt van a szédülése és fülzúgása, akkor azt az érrendszer gyógyításával kell megoldani. Az infúziós kezeléssel is ezt tették, vagyis desztilláltvízzel és a benne lévő 1%-os NaCl oldattal kitisztították az ereit, s így a füleiben lévő hajszálereket is, és ezért volt két évig tünetmentes. Mivel ezután is folytatta a megbetegítő életmódját és megbetegítő táplálkozását, ezért a betegsége is visszatért!
Ha viszont a mobiltelefon használata okozza, akkor nagyon egyszerű a gyógymód, át kell térni a vonalas telefon használatára. Az Ön-korúaknál és az Önnél fiatalabbaknál egyre gyakrabban fordul elő a hasonló betegség, főleg azoknál, akik fülhallgatón keresztül egész nap zenét hallgatnak, vagy pl. telefonközpontosok, diszpécserek, akiknek a munka miatt van sokat a fülükön a fejhallgató, melyek közül az, az egészségtelenebb, ha benne van az apró fülhallgató a füljáratban. A túl közelről hallgatott bömbölő zenék, főleg a heavy metal, szintén előidéznek hasonló tüneteket. De ilyen tüneteket okoz a mobiltelefon fülhallgatója is, különösen a drótnélküli, amely állandóan a fülön van. Az ezek által gerjesztett elektromágneses terek, valamint a fülsértő decibelek(ez akkor is igaz, ha halkan hallgatják a beszédet (rádió, diszpécser,) vagy a zenét, akkor is megzavarják a hallószervek és egyensúlyi szervek (Corti szerv) működését, keringését. Volt már több beat- és rockzenész páciensem is hasonló panasszal nálam. Ha a leírtak közül bármelyik is illik Önre, akkor kézenfekvő a megoldás is: le kell tenni a mobilt, le kell tenni a fülhallgatót, vagy állást, beosztást kell változtatni. Az egyéb elektroszmog ártalmak is előidézhetik a problémáját, főleg, ha áram alatti vezeték van a testének közelében, amikor alszik ( 2 méteren belül), de veszélyes lehet az is, ha tartózkodási helyeinek 500 méteres körzetében van mobil átjátszó!!
Ha nincs már rendben a menstruációs ciklusa, akkor az annyiban zavar be, hogy nem rendesen ürülnek ki a szervezetéből a mérgek, amelyet korábban infúzióval kimostak, de most az infúzió már azért nem hatásos, mert túl sok méreganyag halmozódott fel a szervezetében, amelyet csak több, és hosszantartó infúziós kezeléssel és egyéb méregtelenítő módszerekkel lehetne kiüríteni a szervezetéből. Hogy ezt hogyan kell csinálnia, olvassa el a másoknak írt válaszaimban.
Valószínű nem szed elég táplálékkiegészítőket sem, mert nagyon fontos lenne Önnek a Spirulina, a Chlorella, a szelén, a C-, E- és B-vitaminok, az antioxidánsok, az omega-3, a Q 10 és az L Carnitin!!! Ezek hiányában megnövekedhet az endolympha nyomása, s a kialakuló hydrops miatt sérül az urtikulus, a sacculus és a Corti szerv! Ezért szédül!!! Okozhatja még sóhiány, azaz NaCl hiány is, mert ha felborul sejtszinten a kálium-nátrium egyensúly a szervezetében ( a nátriumnak legalább 142 mmol/l felett kell lennie, s a káliumnak pedig 4,1 mmol/l alatt!!! A túl sok kálium és a túl kevés nátrium miatt változik az ozmotikus és onkotikus nyomás az erekben, amely miatt a vitamin- és nyomelem hiányhoz hasonló tünetek keletkeznek, de ez még veszélyesebb az egész szervezetére nézve, mert a szív és az egész test keringését is megbetegíti. Ha az ereiben lerakódások vannak ( meszes, zsíros –VLDL, HDL-), akkor a megnövekedett nyomás miatt a kapillárisokban áramló vér útjában lévő anyagok zajt keltenek és ez fülzúgáshoz, fülcsengéshez vezet. Amikor infúziót kapott, akkor abban az 1 %-os sóoldatban helyes arányban volt a kálium és a nátrium, ezért volt hatékony. Ma pedig azért nem hatékony, mert nagyobb mértékű már ez az ozmotikus zavar a kálium túlsúly miatt! Ezzel kapcsolatban kérem tanulmányozza a www.aquanet.fw.hu honlap ide vonatkozó részeit.
Sózásra a patikában kapható tiszta NaCl-t használja és azzal főleg most nyáron, amikor nagyobb a só-vesztés a meleg miatt egy kicsit jobban sózzon! Mindíg tiszta vizet igyon, és azzal készítse el az élelmiszereit is. Én tiszta víz alatt az ro. és a desztillált vizeket értem. Érdemes lenne beszereznie egy vízdesztillálót, hogy otthon is olcsón tudjon előállítani desztilláltvizet. A info@vizdesztillalo.hu címről, rám hivatkozva kérjen árajánlatot. A 40 év alatt jó sok olyan méreganyag halmozódhatott fel már a szervezetében, amelyet nem tudott megfelelően a szervezet kiüríteni a nem megfelelő életmódja és a nem megfelelő táplálkozása miatt.
Az ereiben lévő elváltozásait okozhatják , ha nem a vércsoportjának megfelelően táplálkozik, vagy ha úgy is táplálkozik, akkor eszik margarint, vagy margarinnal készült ételeket, eszik marhatejből készült tejtermékeket, vagy iszik ilyen tejet, főleg ha azok homogénezettek, de sorolhatnám még az érrendszert károsító ételeket. Az érrendszerét károsítja a dohányzás, még akkor is, ha Ön nem dohányzik, csak a környezetében vannak dohányosok, mert Ön mint passzív dohányos szintén jócskán kap a káros füstgázokból a tüdejébe, s innen már egyenes az út az érszűkületig!
Van tehát gyógymód bőven csak Önnek kell ismerni, hogy a leírtak alapján milyen tényezők hatnak Önre és ezekre a tényezőkre megfelelő módon tud-e reagálni.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: 'Dr. Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

SENSITIV IMAGO – biofizikai állapotfelmérés felsőfokon

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés