Orgazmus közbeni fájdalommal függ össze az alacsony dózisú fogamzásgátló

Az alacsony ösztrogéntartalmú fogamzásgátló tablettát szedő nők összességében és a szex időtartamára vonatkozóan is több fájdalomról számoltak be – derül ki egy friss kutatásból, amely magasabb kismedencei fájdalom kockázathoz köti a pirulákat. Az eredményeket az Amerikai Urológiai Társaság éves ülésén, San Diegóban mutatták be.

Befolyásolhatja a vérnyomást a tinik életmódja

Azok között a tinédzser fiúk között, akik gyakran fogyasztanak alkoholt, és azoknál a lányoknál, akik fogamzásgátlót szednek, nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának a kockázata – derült ki az ausztrál Royal Perth Kórház kutatásából. A hipertónia, vagyis a magas vérnyomás már fiatal korban is kialakulhat és komoly egészségügyi kockázatokkal jár: növeli a szívbetegségek és a szélütés rizikóját.

Természetes praktikák pajzsmirigybetegség kezelésére

Pajzsmirigyproblémák esetén a gyógyszeres kezelés mellett is sokat tehetünk a gyógyulásért, néhány apró változtatással is jelentősen csökkenthetjük a panaszokat. Hogyan segít a brazil dió, és miért csakis jól megfőzve együk a brokkolit, karfiolt? Miért érdemes azonnal kidobni a régi, sérült teflonokat, és miért figyeljük a műanyag palack alján a háromszöget?

Valósággá válhat a férfi fogamzásgátló

Ötven évvel ezelőtt a fogamzásgátló tabletta forradalmi újítást hozott a születésszabályozásban: lerombolta a nemek közti korlátokat, és végre irányítást adott a nőknek a saját sorsuk alakítása felett. Azóta is tartja magát a felfogás, hogy a fogamzásgátlás a nők feladata – már csak azért is, mert egyszerűbb a havi egy petesejtre befolyást gyakorolni, mint a naponta termelődő több millió spermiumra.

Esemény utáni tabletta a netről?

Tudósítónk jelenti  Nagy-Britanniából. A szigetország legnagyobb gyógyszertárlánca, a Boots tervei szerint hamarosan bárki számára hozzáférhető lesz az esemény utáni tabletta az interneten – számol be Angliában élői munkatársunk erről az igencsak vitatható újdonságról.

Lesz fogamzásgátló férfiaknak

Többször hallottuk már a hírt, hogy férfiak számára is lesz fogamzásgátló, nem csupán a nőkre hárul a folyamatos odafigyelés, tablettaszedés és más „trükkök” használata. De szép lenne! A másik, talán még nagyobb újság: hormonmentes fogamzásgátló kísérletezésén is dolgoznak.