Breathwalking: légzés és gyaloglás

A breathwalking kombinálja a jógagyakorlatokat, a gyaloglást és a meditációt. A gyors járás elősegíti a kitartást, emellett a tudatos légzés és a jóga élesebbé teszi az elmét és ezzel elérjük a kívánt kikapcsolódást. A breathwalking évek óta divatos Amerikában, és egyre több és több támogatót talál Európában is. Hogyan működik a breathwalking?

Napi 10 000 lépés gyaloglás, kevesebb üldögélés

A mozgásszegény életmód elkerülésére állítólag napi 10 000 lépést kellene megtennünk, ám egy oregoni tanulmány szerint ha ennél kevesebbre van lehetőségünk, akkor sem kell kétségbeesnünk, csak a mozgás intenzitását kell megnövelnünk. Napi 3000, gyors tempóban megtett lépés már hozzájárulhat az egészséges koleszterinszinthez és számos betegség megelőzéséhez.

A gyaloglás ideális kezdőknek, időseknek

A gyaloglás olyan sportolási forma, amelynek sok pozitív hatása van. Könnyű, ezért vonzó kezdőknek és időseknek egyaránt, ráadásul pozitív hatással van a szív- és érrendszerre, valamint javítja a fizikai teljesítményt. A gyors járás a kar mozgásával szórakoztat és kitartásra, koordinációra tanít. A láb- és a fenékizomzat megerősödik és javul az izomtónus.

Túl gyorsan váltanak a lámpák a gyalogátkelőhelyeken

Egy brit felmérés szerint a legtöbb idős ember nem tud elég gyorsan átkelni az automatizált időzített gyalogátkelőhelyeken. A felmérést végző szakértők a Health Survey for England adatait felhasználva a 65 év felettiek gyaloglási sebességét hasonlították össze az időzített átkelőhelyeken való átkeléshez szükséges sebességgel, ami az Egyesült Királyságban és a világ sok részén is közel 1,2 méter/másodperc.

Sétájuk magunkat fittre!

A fitnesz séta kiváló izomtónus-javító és kalóriaégető, ha jól alkalmazzuk a technikát. Megfelelő módon végezve akár ugyanannyi kalóriát égethetünk el, mintha futnánk, de kevésbé terheli meg a testet, mint a kocogás. Most megmutatjuk, hogyan lehet hatékonyabb a gyaloglóedzés.

Nyolc óra munka – ergonomikusan

A hosszú távú, fix testhelyzetben végzett ülőmunka károsan hat a mozgásszerveinkre, növeli az elhízás veszélyét és egyéb problémákat is okozhat. Egyre többen próbálkoznak azonban gerincjavító és kondíciót jobban karbantartó alternatívákkal. Mit szólna egy fitt labdához vagy egy kis gyalogláshoz, ücsörgés helyett?