Az uborka – kalóriaszegény karcsúsító

Az uborka kedvelt frissítő, különösen nyáron, mivel magas víztartalma bőséges folyadékot biztosít testünknek. Ez egyben azt is jelenti, hogy az uborka igen kevés kalóriát tartalmaz, ezért nagyobb mennyiségben is bűntudat nélkül fogyaszthatjuk. Az uborkában található vitaminok és ásványi anyagok miatt minden szelete jót tesz az egészségnek.

Természetes felfrissülés és friss illat – 7 házi testpermet recept

Úgy tűnik, előttünk van még néhány kánikulai nap, érdemes tehát kipróbálni a gyorsan elkészülő házi testpermetet. Ez nálunk az idén jött igazán divatba, lehet is kapni sokfélét – jó pénzért. Ha azonban magunk készítjük, biztosak lehetünk abban, hogy nem kerül a bőrünkre tartósítószer, vegyszer, és a pénztárcánkat is kíméljük. Fontos, hogy a kész permetet hűtőben tartsuk, akkor frissít majd igazán!

A fiatalítás mindenki számára elérhető

Annak az embernek, aki nem ismerős a gyógyítás gyakorlatában, sok minden újnak, néha érthetetlennek, de mindig megragadónak és érdekesnek tűnik egy professzionális gyógyítóval folytatott beszélgetés során. Mai beszélgető partnerünk diplomás gyógyító, energo-informatikus szakember és szexológus: E. O. Lvova.

Veszélyforrás a házi kozmetikum?

Jó néhány éve reklámozzák már az úgy nevezett natúrkozmetikát, más szóval a természetes szépségápolást. A „vissza a természethez” mottó hívei azt hangoztatják, hogy kerüljünk minden kozmetikai készterméket, és kizárólag saját kezűleg elkészített krémeket és keverékeket használjunk. Vitathatatlan, hogy az otthon kikevert maszkok és pakolások, amelyek receptjeit sok felé megtalálhatjuk, a normál bőrápolás értékes kiegészítői. Mi a helyzet azonban a saját kezűleg kikevert krémekkel?

Készítsünk környezetbarát szájvizet!

Fogaink és szánk ápolásához, tisztán tartásához ajánlott fogkrémet és szájvizet használni. Ezáltal csökkenthetjük a negatív hatásokat az egészségünkre nézve is. Nem mindegy azonban milyen szájvizet használunk. Figyeljünk arra, hogy ne csak a fogainkat, de a környezetünket is védjük!

Házi szerekkel a ráncok ellen

Rugalmas és fiatal bőr – mi lehet vonzóbb és kívánatosabb ennél a gyengébb nem képviselői számára? Főként ha a szilveszteri bulin kell csillogóan és szépen megjelenni. Íme néhány tipp, hogy kisimultan érkezzünk a partira – kozmetológiai és sebészeti beavatkozások nélkül is.

Kényeztessük magunkat otthon, természetes anyagokkal

A mindennapos rohanások után ki ne vágyna arra, hogy végre semmi más dolga ne legyen, csupán ücsörgés egy kellemes wellness fürdőben. Ezek a gyógyfürdők a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokkal nem nevezhetők olcsó mulatságnak. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogyan teremtsünk magunknak otthon wellness szalont anélkül, hogy mélyen a zsebünkbe kellene nyúlni. Apró ötleteink hozzásegítenek a kellemes relaxáláshoz, amely a kikapcsolódás mellett az egészségünket is támogatja. A kipihent, felfrissült szervezet ugyanis bármilyen, a külvilági élettel kapcsolatos interakcióban jobban helyt tud állni

Tavaszi egészségbomba: a spenót

Jól emészthető, kalóriában szegény, vitaminokban, antioxidánsokban viszont nagyon gazdag. Ásványi anyag, folsav, B- és K-vitamin összetétele kiemelkedő. Az egyik legmagasabb K-vitamin tartalmú zöldségünk.

Házi kozmetikumok: élvezet ajándékba

A saját készítésű ajándékoknak mindig megvan a maguk bája. Elkészítésük gyakran sok fáradozásba kerül, és legtöbbször nem igazán jók semmire. Egészen más a helyzet a házilag készített kozmetikumokkal, mivel ezek valóban használhatók.