Ebcsont beforr…

… tartja a mondás. Csak az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, mekkora szenvedés árán, és helyreáll-e az eredeti állapot. Azzal biztosan egyet értünk, hogy a bajt sokkal könnyebb megelőzni, mint a sérült kutyát meggyógyítani. Ezért tanítsuk a kutyát engedelmességre, csakis megbízható személy sétáltassa, és feltétlenül pórázon, ha a körülmények megkívánják.

Hogyan távolítsuk el a talpunkba fúródott idegen testet?

Nyáron, amikor az ember – különösen a gyerekekek -, ha csak teheti, szívesen és gyakran jár mezítláb, gyakoribbak az olyan balesetek, amelyek során üvegszilánk vagy szálka fúródik a talpunkba. A legtöbb ilyen sérülés egy szemöldökcsipesz vagy egy tű segítségével egyszerűen kezelhető otthon, de a komolyabb szilánkos sérülések orvosi segítségért kiáltanak.

Veszélyes gumiasztalok

Dr. Susannah Briskin, a Rainbow Egyetemi Csecsemő- és Gyermekkórház gyerekorvosa az Amerikai Gyermekorvos Akadémia (AAP) legújabb egészségügyi kiadványában több ellenérvet is felhozott az otthoni gumiasztalok és ugrószőnyegek használata ellen. Az AAP szakértője szerint számtalan sérülés származhat a sporteszközök nem megfelelő alkalmazásából.

Csodatapasszal regenerálódnak a sportolók?

Az olasz színekben játszó Mario Balotelli a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokságon mutatta meg a hátán díszelgő hatalmas kék „ragasztószalagokat”, Novak Djokovic teniszező pedig a könyökén viselt hasonlót Wimbledonban. Kiderült, mi ez az új divat a sportolók világában. A Kinesio-tapasz nevű japán találmány a regenerációs folyamat gyorsítása révén hozzájárul a sérülésekből történő gyorsabb felépüléshez.

Sütőtök, fehérrépa, karórépa – a három legveszélyesebb zöldség

Persze nem valamilyen rejtett mérgező hatóanyagról van szó, hanem a konyhai balesetekről. A sütőtök, a fehérrépa és a karórépa kőkemény héja és szokatlan alakzata ugyanis sok háziasszonynak okoz problémát főzés közben – derült ki egy brit felmérésből, melyet az online házhozszálítással foglalkozó brit Just-Eat oldal készített, több mint 2000 ügyfél megkérdezésével.

Gyógyító környezet – hegyi árnika

Cikkünkből kiderül, hogy a hegyi árnikát miként használhatjuk külsőleg, illetve homeopátiás hígításban belsőleg – egyszerre. Szövetregeneráló hatása miatt ezt a gyógynövényt (hegyi árnika, Arnica montana L. – Compositae) évszázadok óta ismerik.

Homeopátia: sérülések, balesetek

Minden nap történik valami velünk. Hol jó, hol rossz, a szervezetünk mindenképpen reagál, tünetek lépnek fel, és a homeopátiát ismerők, az alternatív terápiákat keresők felteszik a kérdést: „Van valami szer erre-arra?”