Talpmasszázs: szinte mindenki végezheti

A talpmasszázs kb. 2400 évvel ezelőtt alakult ki. A tapasztalati módszerek közé sorolandó, igaz, sok cikk és tudományos bizonyíték is van már arra, hogy miként is fejti ki hatását. A talpmasszázst szinte mindenki mindenkin végezheti, semmilyen káros hatásáról nem tudunk. Czibere Attila természetgyógyász cikkében a saját talpmasszázs módszerét ismerteti.

„Eretnek” gondolatok a magas vérnyomásról

Régóta érlelődik bennem ez a cikk. Most jutottam el oda, hogy a nyilvánosság elé tárom „eretnek” gondolataimat, bár nyilván sokan „megköveznek” majd miattuk. Kezdeném a legfontosabbal: valóban önálló betegség-e a magas vérnyomás (hipertónia)? Véleményem, tapasztalataim szerint az esetek többségében nem az – legfeljebb egy soktényezős folyamat következménye.

Talpmasszázs enyhíthet a rákos betegek szenvedésein

A Michigan Állami Egyetem kutatói minden eddiginél erőteljesebb bizonyítékot találtak arra, hogy a reflexológia – a fáraók kora óta alkalmazott speciális talpmasszázs – segíthet a rákos betegek tüneteinek enyhítésében és megkönnyíti mindennapjaikat. A Nemzeti Rák Intézet finanszírozásában készült munkáról az Oncology Nursing Forum közölt cikket.

Az egészséges lábakért

A lábakon áll minden. Nem mindegy, milyen állapotban tartjuk, mennyi figyelmet szentelünk nekik. Egészséges életünk egyik alapja az egészséges láb. Vigyázzunk rá! Íme néhány értékes tipp, hogyan is kényeztethetjük lábunkat.

Talpmasszázs: milyen betegségekre jó?

Mi mindenre jó a talpmasszázs (hivatalos nevén reflexzóna-terápia)? Felsorolni is sok lenne. Egy biztos, a gyógymód alkalmazói szerint a reflexológiai kezelés a leghatékonyabban akkor működik, ha makacs, évek óta húzódó, vagyis krónikus panaszokról van szó.