Tanácsadóink

Fábián Katalin

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

stressz

A kérdés

Kedves Katalin!Van egy felnőtt fiam akit a munkahelyi és a családi problémák nagyon megviseltek.Ebből kifolyolag hirtelen,meggondolatlan tettekre képes,mind pl. a ha a telefonkapcsolat nem jön létre a hívott személyel ,akkor a telefont földhöz vágja vagy az üveges ajtot becsapja.Így vezeti le a felgyülemlet feszültséget,ezt a magas vérnyomás is kiséri .Orvoshoz nem akar fordulni ,gyogyszereket nem akar szedni.,de természetes gyogykezelést elfogadna.Ezért kérem a doktornő tanácsát.,ilyenkor mi a teendő ? Mit tanácsol kedves Katalin?? várom válaszát !Egy aggodó Anya. Tisztelettel Majai Ilona.

A tanácsadó válasza

Kedves Ilona,
Fia egyszerűen így vezeti le a stresszt. Sajnos sem az iskolában, sem máshol nem tanítják a feszültségek kezelését, ezért egyre inkább sokszor úgy érezzük magunkra maradunk, nincs kihez forduljunk, nem látjuk a megoldást. Ilyenkor sokan dühösek lesznek a környezetre, csapkodnak, kiabálnak azokkal, akiket a legjobban szeretnek. Amit tehetnek, hogy fogadják el azt, hogy most a fia éppen dühös, ne haragudjanak rá, ez csak egy múló állapot. A feszültséget a mi módszereinkkel kiválóan lehet kezelni. Ahhez tartozik a helyes légzés, meditáció, könnyed gyakorlatok, és nem utolsó sorban a pozitív lelkiállapot, aminek az elérését az előbbiek sokban megkönnyítik. Nem jelenti azt, hogy egy tanfolyam elvégzése után megváltozik a körülöttünk levő élet, egész egyszerűen mi látjuk másként. Sok éves tapasztalataink alapján állíthatom, hogy egy nagyon egyszerű légzéstechnika megváltoztathatja az emberek életét. Fontos, hogy ne aggódjon, minden mindennel összefügg, szeretettel, nyitottsággal közelítsen fiához. Következő tanfolyamainkat július 10-étől, és július 17-től indítjuk. Részletekről tájékozódhat a honlapunkon: www.aolhungary.5mp.eu vagy telefonon 06 30 9 529 935.
Amennyiben vidékiek, fölajánlom, hogy a tanfolyam idején ingyenes szállást tudok biztosítani.
Fábián Katalin
Art of Living tanár

A kérdés

Üdvözlöm. Kisné Donner Tímea vagyok. A következő a problémám: 32 éves vagyok, lassan 8 hónapos a kisfiam, a megélhetés miatt mindketten dolgozunk a férjemmel. Ő 24 óra szolgálat után 48 órát szabad, én ebben a 48 órában járok dolgozni, alkalmanként olyan 9 órát vagyok távol. A gyerekfelügyeletet igy tudjuk megoldani. Akkor nincs is semmi gond amig mindketten otthon tudunk lenni a picivel ( ritkán, de előfordul, ugy 8 nap egy hónapban ). A férjem egyedül remekül feltalálja magát vele. Amikor azonban a férjem munkába megy, már sokszor előző nap délután elkap az idegesség, hogy mit fogok csinálni, már megint 24 órán át a picivel egyedül. Félek ezektől a napoktól! Több helyzetben egyszerűen nem találom fel magam, pedig már lassan 6 hónapja megy ez. Reméltem, hogy javulni fog a helyzet és az idő múlásával könnyebb lesz, de sajnos nem igy van. Idegesít a nyöszörgése, sírása. Előfordul, hogy egyik pillanatról a másikra kapom fel a vizet és nehezen tudom magam türtőztetni. Például ha éjjel felébred és nehezen altatom vissza, vádolom mintha tehetne bármiről is. Idegesít ha jó az idő és kikell vinnem, vagy ha esik az eső és nem tudom kivinni. Szóval nagyjából minden. Nem akarok ártani a picinek, be kell látnom, hogy segítségre szorulok. Ha tud, kérem segítsen. Köszönettel: Kisné Donner Tímea

A tanácsadó válasza

Kedves Tímea,
Azt hiszem egy kis feltöltődésre lenne szüksége. Túl sok nyomást érez magán. Ha az Ön napja következik találkozzon egy kismama barátnővel, vagy az édesanyjával, ossza meg a feladatokat. Ne érezze, hogy az élet túl sokat vár Öntől, mindenkitől csak annyit, amennyit képes megtenni. Ön is képes arra, hogy helyesen bánjon a gyerekkel. Nem baj, ha néha mérges, csak figyelje meg, figyelje meg magát, és mosolyogjon a változó hangulatain. Tudja, kedvünk, gondolataink normális módon váltakoznak, néha jók, néha rosszak. A jót többnyire észre sem vesszük, ezért tűnik úgy, hogy az élet csak rossz. Menjenek el férjével egy kicsit pihenni, a nagymamák biztosan örömmel vigyáznak a kicsire. Ne feledje, hogy kisgyerek, munka nagy felelősség, és tulajdonképpen még nagyon kicsit a gyerek, lehet, hogy tudat alatt úgy érzi, hogy nem kellene dolgoznia. Figyelje magát, figyelje testi érzéseit, beszélgessen a férjével. Hamarosan letisztulnak a dolgok, hogy mire is vágyik valójában, dolgozni, gyereket nevelni? Addig is a gyerek pihenő idejében szánjon magára időt, lazítson, kapcsolódjon ki. Tanuljon meg meditálni.
Ha ideje engedi jöjjön el hétfői nyílt óránkra.
Fábián Katalin
Art of Living
www.aolhungary.5mp.eu

A kérdés

Tisztelt Katalin ! Párommal első lombikbébi programon estünk át nemrég, sajnos sikertelenül. Már-már azt gondoltam, hogy rendben vagyok (nem testileg, hanem lelkileg is), mikor hirtelen 3 ismerősöm is közli, hogy gyereket vár. Persze örülök, de mégsem tudok "annyira" örülni. Sportolok, egészségesen étkezem, párommal kiváló a viszonyunk, minden megbeszélünk, de most valahogy úgy érzem, hogy lelkileg szükségem van valami (sajnos nem tudok meghatározni, hogy mire). Akár egy tea, vagy bármi... Nyáron lesz a következő lombik programunk, szeretnék lélekben is "ráhangolódni". Várom szíves válaszát. köszönöm. B.H.

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező,
Sokszor a gyerekvállalás azért nem jön össze, mert görcsösen készülnek rá. Akkor szokott sikerülni, ha elengedik az elvárásokat. Éljék az életet csak úgy, örüljenek minden pillanatnak, élvezzék, hogy együtt vannak, boldogok, ne vágyjanak minden áron! Tudom, hogy ez nehéz, ezek szavak, amiket megvalósítani nem könnyű. Az elengedés egy művészet, elengedni vágyainkat, elvesztett szeretteinket. Legjobb út ehhez az élet elfogadása, mely meditáción, önzetlen segítségen keresztül valósul meg leginkább. Ne adják fel a kísérletezést, de tudják, életük nem attól boldog, vagy boldogtalan, hogy ez a vágyuk beteljesedik-e. Tudják azt is, hogy az életben a legtöbbet nem a síma úton, hanem a göröngyös ösvényen lehet megtapasztalni!
Minden jót, és sok boldogságot kívánok az ÉLETHEZ!
Fábián Katalin
Art of Living
tanár
www.aolhungary.5mp.eu

A kérdés

Tisztelt Katalin! Egy másik fórumon egy belgyógyász azt javasolta, hogy forduljak életmód-tanácsadóhoz a problémámmal, ami a következő:20 éves lány vagyok, és körülbelül egy hónapja kezdődött a betegségem, a tüneteim hányás és hasmenés voltak. Kaptam egy injekciót, amitől a tünetekenek csillapodniuk kellett volna, de semmi hatása nem volt. Ezután azt tanácsolták, hogy diétázzak, amit egy hétig be is tartottam, de amint abbahagytam, visszatértek a tünetek.Elmentem a háziorvosomhoz, aki felírt nekem Normix-ot, amit már végigszedtem, a régi tünetek elmúltak, de jelentkezett egy új: nagyon hangos, korgó bélhangok (néha 2-3 órán keresztül folyamatosan!). Az orvosom azt mondta, hogy azért, mert a gyógyszer vagy a baktérium kiirtotta a bélflóráimat. Kaptam Normaflore-t is, már két hete szedem, iszok kefírt is mindennap, de semmi változást nem tapasztalok és már kezd nagyon kellemetlenné válni.A vér, vizelet és széklet vizsgálat nem mutatott semmi rendellenességet, bár még várom egy másik székletminta eredményét az ÁNTSZ-től.Önnek mi a véleménye, mi ajánl? Kihez fordulhatnék a problémával?Köszönettel, N Rita

A tanácsadó válasza

Kedves Rita,
Gondolja végig, hogy nem tej, vagy glutén érzékeny-e? Ezek nagyon gyakran okoznak ilyen panaszokat. A bélflóra helyreállítására én a Protexin Balance-ot javasolom, napi 2-szer. javaslok ezenkívül egy három hetes rizs kúrát is, ne egyen semmit, csak pépesre főzött barnarizst, ez is nagyon be szokott válni.
Ha még ezekre sem szűnnek meg a tünetek feltétlenül forduljon gasztroenteorológus szakemberhez.
Kívánok jobbulást,
Fábián Katalin
Art of Living
www.aolhungary.5mp.eu

A kérdés

T.Cim!Szeretném meg kérdezni, hogy Önök által javasolt rossz alvásra / Triptofán vagy 5-HTP (5-hidroxi-triptofán): A szervezet belőle állítja elő a nyugtató hatású szerotonint. Csökkenti az elalváshoz szükséges időt és az éjszakai felébredések számát. Meghosszabbítja az alvás élettanilag igen fontos gyors szemmozgásos, úgynevezett REM fázisát. / is ajánlanak, hol lehet kapni? Én már kerestem, de nem volt a gyógyszertárban és más helyeken sem ismerős. Esetleg lehet- e komplex formlában kapni?Köszönöm válaszukat.Tisztelettel: Kulcsár Sándorné /Liza/

A tanácsadó válasza

Kedves Liza,
Táplálékokban megtalálható a cottage cheese-ben, az avokádóban, banánban, datolyában, amerikai mogyoróban, tejben, halban... a fehérjetartalmú ételekben. A neten ezt az oldalt találtam, lépjen velük kapcsolatba. http://biolitte.superweb.hu/index.php?view=article&catid=8:gyogynov&id=52:5-htp-50mg-30-vcaps&option=com_content&Itemid=10

Találtam még egy oldalt, ahol megrendelhető: www.normanatura.hu
http://www.normanatura.hu/vitamin-aruhaz/now-foods-vitaminok/now-5-htp-90x

Üdvözlettel:
Fábián Katalin
Art of Living
www.aolhungary.5mp.eu