Tanácsadóink

Fábián Katalin

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.
A kérdés

runa ko keszitese -kovek tisztitasa

A tanácsadó válasza

Kedves Valika,
Nem látom a kérdést! Legyen szíves küldje el ismét.
Köszönettel,
Fábián Katalin

stressz

A kérdés

Kedves Katalin!Alapvetően visszahúzódó és érzékeny ember vagyok. Ha szerepelnem kell más emberek előtt szorongás fog el, amely arcpirulással, kézremegéssel jár és ez egyre inkább zavar a mindennapokban. Ezen témában szeretném a segítségét kérni, mit javasol a szorongásom, idegességem csökkentésében. A fenti tünetek csak akkor jönnek elő ha érzem, hogy figyelnek, társaságban vagyok.Üdvözlettel és köszönettel: napocska77

A tanácsadó válasza

Napocska!
Nagyon sok hasonló társa van. Én is sokáig ebbe a csoportba tartoztam, nem okozott gondot 5-10 ember előtt beszélni, szerepelni, de nagy közönség elé soha nem mertem kiállni. Nálam a fordulatot az Art of Living egyik tanfolyama hozta, ahol kiálltam 400 ember elé, először csak tolmácsolni, később saját tapasztalataimról beszélni. Ez a megtapasztalás olyan természetes volt, hogy azóta nincs gondom sok ember előtt beszélni. Nálunk az Art of Living tanfolyamon a program egyik pontja ennek a szorongásnak az oldása, többnyire nagyon jó eredményeket érünk el.
Ha megteheti jöjjön el tanfolyamunkra, vagy egyszerűen csak a jóga foglalkozásainkra, személyesen még inkább tudunk ilyen kérdésekről beszélgetni.
Fábián Katalin
Art of Living tanár www.aolhungary.5mp.eu

A kérdés

Kedves Katalin!25 éves, jelenleg munkanélküli vagyok. Kb. 3 hete lettem az. Kilátástalannak látok mindent, problémák tömkelege szakadt rám az elmúlt 1 hónap alatt. Főleg anyagi jellegűek. Napi szinten kitartóan munkát keresek, de mindig falakba ütközök. A szüleimmel vannak gondok, nagymamám nagyon beteg lett, és borzalmas anyagi helyzetbe kerültem. Ezek a dolgok mind nagyon megviseltek lelkileg. Csillagjegyem oroszlán. Ezt csak azért írom le, mert eddig "ennek megfelelően" gondolkodtam, oldottam meg a problémáimat. Segítettem akinek csak tudtam, sosem hagytam el magam. Most viszont nem tudom mit tegyek, bármibe is kezdek, minden rosszul sül el és már nincs erőm újra próbálkozni. Lelki erőre lenne szükségem, csak sajnos nincs miből merítenem. Kérem adjon tanácsot hogyan vészeljem át ezt a nehéz időszakot, mert lassan a depresszió határán vagyok. Válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

Kedves Kérdező,
25 éves, még nagyon fiatal. Valószínűleg eddig nem sok rosszat kapott az élettől. Pedig mindenki életében vannak hegyek és völgyek, jó és rossz periódusok. Senki nem kivétel ez alól. Hol az anyagi helyzet inog meg, hol az egészség, hol a munkával vannak gondok, hol a családdal. Ezeket csak azért írom, hogy tudja, nincs egyedül, ezek törvényszerűségek és mindenki életében előfordulnak. Életünk során a mélypontokat tekintsük referencia pontoknak, innen tudjuk jobbanértékelni a szépet és azt, ha rendben mennek a dolgok. Ha nem lenne rossz, minden természetesnek tűnne. Az ember mikor élete során visszatekint, megállapítja, hogy nagyon sokszor a rosszból tanulta a legtöbbet. Fogadja mostani napjait kihívásként, és tudja, semmi nem tart örökké, a legvastagabb felhők mögül is egyszer előbújik a nap. A jó és a rossz ellentétes értékek, és az ellentétes értékek kiegészítik egymást.
Fábián Katalin
Art of Living
www.aolhungary.5mp.eu

A kérdés

Kedves Katalin !64 éves asszony vagyok. A közelnúltban családom hívta fel a figyelmem arra, hogy időnként billeg a fejem. Én ezt nem érzékelem. Orvoshoz fordúltam, aki Parkinson kórt diagnosztizált. Egyenlőre sem a kezem nem remeg, sem más tünetem nincs. Az lenne a kérdésem, hogy van-e gyógymód, ill. gyógyszer a homeopátiás szerek között. S egyáltalán mennyire ijedjek meg ettől a betegségtől, a későbbi időkre vonatkozóan.

A tanácsadó válasza

Tisztelt asszonyom,
A betegségtől semmiféle képpen ne ijedjen meg. Kövesse orvosa útmutatását. Sok segítséget kaphat a gyógytornától, esetlegesen kérjen beutalót egy olyan intézménybe, ahol gyógytornát, fizikoterápiát kap 2 hétig, és a fontos, otthon végezhető gyakorlatokat megtanítják. Ezt ismételje meg minden évben. A Parkinson kórral évekig együtt lehet élni békességben. Fogadja el a helyzetét olyannak, amilyen. Ne féljen, éljen Önmagával harmóniában. Ez mindenképpen lassíthatja a betegség folyamatát.
Kívánok sok erőt,
Fábián Katalin

A kérdés

Kedves Katalin! Szeretnék tanácsot kérni,abban a problémában,hogy sokszor, kényszerérzetet érzek a gondolataimban. Olyan,hogy adig nem nyugszom meg míg,nem gondolok arra a valamire.. Hogyan lehetne ezt a kényszert kivédeni,megoldást találni rá? Nagyon rosz,és idegesítő! Mikor elterelem a gondolataimat,akkor észre se nagyon veszem,de ha eszembejut,akkor megint az van,hogy belül görcsöt érzek. Szeretném lecsitítani ezt a kényszert! Volt már ilyen,sokszor sikerült megoldanom magamtól,egy kis pozitiv gondolkodással.Hogyan lehetne ezt megszünetni? Tudna ajánlani ebben, valami légzéstechnikát, esetleg jógát! Szeretném lecsititani a gondolataimat,pedig tudom hogy képes vagyok rá! És próbálok nem foglalkozni Vele,de valahol mégis ott van!

A tanácsadó válasza

Kedves Dolly,
Naponta sok sok ezer gondolatunk van. Néha leragadunk egyiknél és másiknál. A legrosszabb, hogy elménk és memóriánk többnyire a negatív gondolatoknak ad nagyobb hangsúlyt. Történik velünk egy nap 100 jó és 20 rossz. Mi többnbyire csak a 20 rosszat jegyezzük meg, és a körül forognak a gondolataink. A jóga és meditáció célja, hogy ezt egyensúlyba hozza. A negatív dolgokat eltüntetni nem lehet, de nem kell rájuk olyan nagy hangsúlyt fektetni. A kényszeres gondolatainál csak tudatosítsa, hogy nahát már megint ez jár az eszemben, és lépjen túl, gondoljon helyette valami szép dologra. Tudom ajánlani az általuk tanított légzéstechnikát és meditációt, melyek segítenek a pozitívra hangolódásban és az egyensúly megtalálásában. Következő tanfolyamunk október 14-én kezdődik, de várjuk rendszeres jógaóráinkon is, pénteken 18 órakor.
Részletek a honlapon.
Fábián Katalin
Art of Living
www.aolhungary.5mp.eu