Tanácsadóink

Németh Imréné Éva

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

krónikus prosztatagyulladás

A kérdés

Kedves Tanácsadó!Krónikus prosztatagyulladásom van,ebben kérnék fitoterápiás segítséget.Válaszát előre is köszönöm.Jelige:férfibaj

A tanácsadó válasza

Kedves Uram! Az életkorát sajnos nem ismerem. Régebben az idősödő férfiak betegségének tartották, de manapság egyre fiatalabb korban is gyakorivá vált a prosztata gyulladásos folyamata. Elsősorban azokat a gyógynövényeket javaslom használni, amelyek a gyulladásos folyamatot csökkentik, valamint a (férfi) hormonaktivitást speciálisan hordozó gyógynövényeket. Erőteljes gyulladáscsökkentő gyógynövény az Apróbojtorján, a Körömvirág, a Kakukkfű. A teakeverékhez ajánlható a Füzikefű, a Komlótoboz, az Orvosi Zsálya, a Cickafarkfű, a Festőmályva virága, az Aranyvesszőfű, a Szurokfű. Heti 3-4 alkalommal a kamilla, körömvirág, zsálya, édeskömény illóolajával alkalmazott ülőfürdő, (amely legalább 30 percig tartson, majd ágynyugalom kövesse) sokat javíthat az állapotán. A belsőleg alkalmazott teához javaslom propolisz cseppek (3*5-8 csepp/nap), valamint a virágpor rendszeres napi fogyasztását, emelkedő adagban.Kezdetben egy mokkáskanálnyi, majd a későbbiekben egy evőkanálnyi mennyiségre növeljük (napi 3 alkalommal). A virágpor allergia esetén ezzel ne próbálkozzon. Sokat segíthetnek az Energy gyógynövény koncentrátumai, a termékek közül: a Renol cseppek, a King Kong cseppek, a Grepofit nevű készítmény, de az un. "zöldek" is, mint a Barley, a Chlorella (édesvízi alga).
Kérem adja meg testsúlyát, életkorát és esetlegesen szedett gyógyszerét, akkor a pontos, belsőleg adható teakeverék adagolását elküldöm Önnek. Gyógyulást, teljes felépülést kívánva:
Németh Imréné Éva fitoterapeuta

száraz, vízhiányos bőr

A kérdés

Kedves Éva! A bőröm száraz, zsíros (kombinált) és meglehetősen vízhiányos. Az lenne a kérdésem hogy milyen gyógynövény alapú krémet ajánl illetve hol tudom azokat beszerezni.Válaszát előre is köszönömKovács Erika

A tanácsadó válasza

Kedves Erika! A száraz, vízhiányos bőr elsődleges oka és ez bizonyára rossz hír Önnek, a kevés, vagy nem megfelelő mennyiségű tiszta ivóvíz fogyasztása. A bőr "feltöltésének" első lépése a megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz elfogyasztása. A második a tisztálkodó és kozmetikai szerekben lévő, sajnos nem odavaló összetevők érintkezése a bőrfelülettel. Át kell gondolnia a táplálkozását, a vitamin és ásványi anyagok mennyiségi és minőségi bevitelét, továbbá a háztartásában használt mosó, illetve tisztítószerek összetevőit. Természetes anyagból lévő, tartósító és kőolajszármazékokat tartalmazó kozmetikai szereket csak nagyon kevés cég gyárt, de törekedjen azon kevesek által forgalmazott készítmények használatára, hogy ez a folyamat ne romoljon tovább. Bármely egyéb kérdése esetén az elérhetőségeimen keressen fel. Üdvözlettel:
Németh Imréné Éva fitoterapeuta, természetgyógyász

Közösségbe kerülés

A kérdés

Kedves Éva!Unokáim 3 és 1 évesek.MIóta a nagyobbik ovis lett,szinte állandóan folyik az orruk és köhögnek.Domi a nagyobbik már tud orrot fújni,a porszívós orrszívást nem engedi.A kissebbiknek naponta többször szívjuk az orrát.Amikor nálam vannak,homeopátiás szereket és Schüssler sókat szoktam adni nekik.De nálam csak hétvégeken vannak.A másik probléma,hogy az 1 éves kislány éjjel rengetegszer felébred,még sose aludt át egyetlen éjszakát sem.Tudna-e tanácsot adni a fenti problémákra?Köszönettel:Bakosné Magdi

A tanácsadó válasza

Kedves Magdi!
A közösségbe kerüléssel számos hasonló jellegű probléma adódik. A nagyobbik "kicsi" meg hazaviszi a családnak és a kisebb gyermeknek. Az immunrendszerük erősítésére van szükség, valamint arra, hogy átvészeljék, különösebb gond nélkül a közösségbe kerülést. Javaslom az esti kakukkfüves fürdetést. Egy kád vízbe egy liter kakukkfüves teát (1 evőkanálból forrázatot készítünk) öntsünk és a gyermeket abban fürdetjük. Ez a fürdő tisztítja a légutakat, fertőtlenít és a bőrön át is antiszeptikus, antibiotikus hatást tud biztosítani. A kisebb unoka számára ezt még kiegészíthetik csipetnyi citromfű hozzáadásával. Mindezeken túl vannak olyan gyógynövény koncentrátumok,cseppes formában, valamint spray kiszerelésbe, amelyek a megelőzést szolgálják és a már meglévő problémában segítenek. Keresse ezeket a természetes összetevőket és bioinformációt tartalmazó és a gyermekek korához, állapotához igazítható termékeket, vitaminokat, ásványi összetevőket tartalmazó készítményeket. Remélem hamarosan javulást tapasztal majd az unokák egészségi állapotában. Üdvözlettel: Németh Imréné Éva természetgyógyász, fitoterapeuta.

miyoma és babavárás

A kérdés

Tisztelt Éva!Összetett problémában szeretném a segítségét kérni.Nőgyógyászom augusztusban 2 miómát diagnosztizált nálam.(2*3 és 7*7 cm-es)Február közepén kiderült hogy babát várunk(ez egy kívánt terhesség),ennek következtében a miómák mérete jelentősen megnőtt,és a nagyobbnak a közepe elhalt.Cegléden az orvos terhességmegszakítást,majd 2 hónap múlva miómaműtétet javasolt.Voltam az 1.sz. női klinikán konzultáción,ott azt mondták a baba kihordható,de vetélés előfordulhat.Teljesen tanácstalanok vagyunk,hogy mit tegyünk .Abban kérném a segítségét,hogy Ön szerint alternatív gyógymódokkal a mióma megszüntethető-e úgy hogy a terhesség is megmaradjon?Várom mielőbbi válaszát!Köszönettel:Mezei Hajnalka

A tanácsadó válasza

Kedves Hajnalka!
Attól tartok, hogy elkéstem a válaszadással, ami önhibámon kívül történt. A levelezési rendszerem hibája, sajnos most kézbesítették néhány hónapos postáimat egyszerre, ugye ne nevezzem meg a szolgáltatómat.
Amennyiben még aktuális kérem keressen meg a megadott elérhetőségeimen.
Németh Imréné Éva

Ütés nyomai

A kérdés

Szép jó napot kívánok! Január elején elestem és nagyon megütöttem magam (a fenekem)a lépcső fokába.Hatalmas véraláfutás lett az ütés helyén,ami lassan szépen immár felszívodott,de egy tojás nagyságu kemény duzzanat maradt az ütés helyén.Ezt feketenadálytő krémmel kenegetem,de sajnos nem ugy veszem észre,hogy szívodna fel.Ha tud nekem tanácsot adni,hogy mi tévő legyek,azt megköszönném!! Tisztelettel Andrea

A tanácsadó válasza

Kedves Andrea!
Az ütésekre valóban a legmegfelelőbb a feketenadálytő gyógynövény használata. Mindezek mellett a helyi árnika (Arnica montana), valamint a körömvirág (Calendula officinalis), és az orvosi zsálya együttesen is segíthet a csúnya ütésnyom elmulasztásában. A megvásárolható készítményekkel az a baj, hogy nem lehet az Ön speciális problémájára igazítani, vagyis Önnek sokkal erősebb, töményebb készítményre lenne szüksége, mint amilyenek megvásárolhatóak.
Ajánlom a káposzta levelét kiklopfolva a mézzel bekent felületre rátenni éjszakára. Amikor már éled a természet, előbújnak a feketenadálytő levelei. A leveleket forrázza le és simítsa rá a megkeményedett felületre. Ezt akár naponta többször ismételje meg, a hatás nem marad el.
Remélem, hogy segít e néhány változat.