Tanácsadóink

Németh Imréné Éva

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

pajzsmirigy műtött

A kérdés

Üdvözlöm !Pajzsmirigy műtött vagyok .Semmi diéta nem segít fogyni .Önben bízom ,hogy segít nekem ebben .Orvosoknak írtam már neten , de egy sem segített .Mindegyik azzal jött fordúljak kezelő orvosomhoz .Az sem segít .Remélem ön tud segíteni és ír nekem .Kérem az E-mail címemre írjon .Előre is köszönöm !

A tanácsadó válasza

Kedves levélíró! Kérem a megadott e-mail címemen írja le részletesen a problémáját, vagy keressen fel személyesen a problémája megbeszélése végett. Üdvözlettel: Németh Imréné Éva fitoterapeuta, természetgyógyász

ginkgo biloba tea

A kérdés

Az lenne a kérdésem , hogy a kertünkben található ginkgo biloba fa leveléből készíthetek-e házilag, vérkeringés javítására teát? Ha igen akkor hogyan?

A tanácsadó válasza

Kedves Olvasó! Igen, készíthet. A szellős helyre tett, megszárított leveleket apró darabokra morzsolja (vagy más eszközzel aprítsa fel), majd naponta egy csapott mokkáskanállal főzetet (3-5 perces) készíthet belőle 2 dl forró víz felhasználásával. Ezt követően lassú kortyokban fogyassza el, lehetőleg délig, hogy az éjszakai alvást ne zavarja meg a ginkgo élénkítő, agyserkentő hatása. Három hét fogyasztása után egy hét szünetet célszerű tartani. Üdvözlettel: Németh Imréné Éva fitoterapeuta, természetgyógyász

mióma és szívproblémák

A kérdés

Tisztelt Németh Imréné Éva! Segítségét szeretném kérni.Nemrégiben 3,5X7 cm-es miómát állapítottak meg nálam. (48 éves nő vagyok.) Méheltávolító műtétet javasoltak, de ezt szeretném elkerülni. Kb.2 hónapja kezdett el csepegtető vérzésem lenni, ami fokozatosan erősödött. Most közepes erősségű folyamatos vérzésem van hasérzékenységgel, enyhe hasfájással. A másik problémám, hogy van egy szerzett szívproblémám is: mitralis prolapsus.Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan gyógynövény illetve keverék, mely fogyasztásával a vérzés elállítható úgy, hogy ez ne hasson károsan a szívemre és ami a mióma méretét csökkenti illetve eloszatja.Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Veres Krisztinakrisztinaveres@freemail.hu

A tanácsadó válasza

Kedves Krisztina!
Nagyon megértem a gondolatait, a problémáját, amely eléggé összetett.
Kérem hallgasson orvosára, esetleg kérjen más orvostól is szakvéleményt arra vonatkozóan, hogy lehete-e méheltávolítás nélkül megszabadulnia a miómától. Szerintem az Ön esete orvosi eset, különös tekintettel a szívproblémájára. Van olyan gyógynövény, amely csökkenti a vérzést, de ez szívproblémák esetében kerülendő, vagy tiltott. A szívre adandó gyógynövény viszont fokozhatja a vérzés kockázatát, intenzitását. Egyszóval kérem, gondolja át mit kockáztat, ha halogatja a megoldást.
Remélem mielőbb meggyógyul. Kérem írja majd meg a továbbiakat, érdeklődve és nagy szeretettel várom sorait. Üdvözlettel: Némethné Éva

ciszták a mellben

A kérdés

Kedves Éva!30 éves nő vagyok. Nemrég cisztákat diagnosztizáltak mindkét mellemben, melyek között van két nagy méretű is (2,5 ill. 3,3 cm). Az orvosom azt tanácsolta, hogy ne avatkozzunk be, csak ha növekedni kezdenek. Azt szeretném kérdezni, hogy van valamilyen gyógynövényes készítmény, tea vagy egyéb módszer, amellyel csökkenthetném a ciszták méretét vagy megelőzném újabbak kialakulását? Sajnos úgy tűnik, hajlamos vagyok erre.Válaszát előre is köszönöm.

A tanácsadó válasza

Kedves 30 éves! Öröm számomra az, hogy ilyen tanácsot adott az orvosa, ugyanis van esélye arra, hogy problémája természetes úton is rendeződjön, elkerülje a műtétet. Első körben ajánlatos lenne egy személyre szóló méregtelenítés, szervezettisztítás, amely az immunrendszerének megerősítése mellett a szervezetében lerakódott méreganyagok kivezetését szolgálja. A méreg és salakanyagok kivezettetése során átmeneti panaszai lehetnek, de ez csak a kúra eredményességét mutatja. Ne a könnyebb utat válassza! Gyógynövénykeverékekkel és személyre szólóan elkészített teakeverékkel lassabb, de eredményesebb a kúra. Számos gyógynövény jöhet számításba, természetesen alkatának, korának, problémáinak megfelelő keverékben: Aranyvessző, Sédkender,Nyírfalevél, Bodzabogyó, Csalánfű, Csipkehús, Cickafarkfű, Tarackgyökér, Zsurlófű stb. Ezzel a tisztítással párhuzamosan háromnaponta egy speciális összetételű tea és gyógyolaj keverékéből borogatást ajánlok - saját recept - a ciszta fölötti terület gyógyítására. Ez a borogatás eredményes, sok esetben segített a ciszták visszahúzódásában, eltüntetésében. Eredményes ilyen esetekben a refelxológiai kezelések alkalmazása, legalább heti 3 alkalommal.
Remélem mielőbb megszabadul a problémájától és eredményesen gyógyul majd. Üdvözlettel:
Némethné Éva fitotereapeuta

ciszta és a gyógynövények

A kérdés

Tisztelt Doktor nő.35éves vagyok,a méhem mőgőtt van 1ciszta ami sehogyan sem akar eltűnni.gyogyszereket szedtem már,hormon tabletát,buzalevet is ittam,kineziologusnál is jártam,50x70mmről most 28x35mmes lett,de a tumormarkerom egyszer normális máskor magas.fél éve kűszkődők evvel a problémámmal.habár semmilyen panaszom sincs,ellenőrzés alkalmával vette észre az orvosom.megakarnak műteni amit én nagyon szeretnék elkerűlni ezért most teákat iszom(csalán,cickafark,kőrőmvirág teát 1:1:1arányban).kérdésem az volna,hogy van e esély arra,hogy ezek a teák eltűntesék ezt a cisztát,vagy egyáltalán jo teákat iszom e rá,illetve,hogy milyen arányba kell inni ezeket a teákat vagy milyen teákkal probálkozzam,milyen arányban,vagy milyen űlőfűrdőt javasol illetve borogatást.válaszát előre is kőszőnőm.

A tanácsadó válasza

Kedves "35 éves"!
Egy ciszta önmagában nem jelent mást, mint egy tokkal határolt, folyadékkal telt üreget. Gyakran nem is vesszük észre ezek jelenlétét, keletkeznek, majd maguktól felszívódnak. (A petefészkekben tüszőérés alatt is keletkezhetnek.) A 4 cm-t meghaladó méretű ciszták azok, amelyekkel orvosi szempontból foglalkozni kell, legalább a folyamatos kontroll erejéig, a ciszta elhelyezkedése és "természete" is behatárolja azt, hogy milyen típusu törődést, kezelést igényel.. Az Ön által említett ciszta nem a petefészek belső, hanem külső területére esik, panaszt nem okoz és vélhetően rendszeresen nőorvosi kontrollra is eljár. Az orvosi terápia és az azt kiegészítő egyéb természetgyógyászati kezelések a jelek szerint Önnél beváltak, hiszen a ciszta mérete jelentősen csökkent. Amit fitoterapeutaként hozzátennék az az, hogy bizonyos gyógynövények korlátozott ideig és mennyiségben használhatóak. Ilyen például a csalán (Urtica dioica L.). Erős hatású roboráló, vitamin és ásványi anyag pótló (C, B, K, U és A provitamin, valamint FI, Mg, Zn, Cu ásványi anyagot) flavonoidokat, cserzőanyagot, kovasavat stb. tartalmaz. Hatáserőssége miatt a túlzott mértékű fogyasztása legyengítheti a szervezetet, a megfelelő kálium pótlásáról menet közben is gondoskodni kell. A cickafarkfű (Achillea millefolium L.) a nők legnagyobb segítő gyógynövénye ugyan, de aki fogamzásgátló tablettát szed, vagy aki hajlamos a rosszindulatú daganatokra, cisztákra azoknál a megengedettnél hosszabbtávú alkalmazás sajnos veszélyeket hordozhat. A fitoterápia éppen abban tud segíteni, hogy személyre, adott problémára tudja kialakítani egy-egy gyógynövénykeverék hatását, alkalmazásának lehetőségeit. Sem a gyógyszerek, sem pedig a gyógynövények használata nem elegendő a gyógyuláshoz akkor, ha a beteg ember nem változtat eddigi, helytelen életmódján, bevitt táplálékán, illetve a fogyasztott ivóvíze minőségén. Az Ön esetében feltehetőleg ezek a változtatások is megtörténtek, ennek ellenére javaslom a gyógynövénykúra időnkénti 2-3 hónaponkénti legyalább 1 hónapos szüneteltetését. Ülőfürdőként a levendula virág/citromfű/cickafarkfű/mezei zsurló azonos arányú keverékéből (3-5 evőkanálnyival) elkészített gyógynövényes teát egy kád vízhez öntve, esetleg Holt-tengeri só (250 gr) hozzáadásával, heti 2 alkalommal. Javasolható az is, hogy a felhasznált gyógynövényeket közvetlenül, pakolásként tegye fel az érintett területre kellemes testhőmérsékletűre melegítve. Ezt követően jól beburkolózva érdemes lepihenni, relaxálni.
Mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Önnek. Némethné Éva fitoterapeuta, természetgyógyász.