Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Desztilláltvíz, fogyás, vércsoportszerinti táplálkozás

A kérdés

Kedves László! Nagy érdeklődéssel olvasom a tanácsait, amit másoknak ad, sőt megprobálok belőlük okulni. Néhány napja a patikából beszereztem egy flakon desztillált vízet, ami a menstruációs problémámat már másnap kezelte, remélem nem csak véletlen volt, illetve hiszem (hit mindenben nagyon fontos, anélkül nincs gyógyulás sem), hogy nem az volt. Az én kérdésem Ön felé az lenne, hogy a szülés utáni túlsúlyomtól hogyan szabadulhatnék meg, milyen táplálékkiegészítőket javasol? A vércsoprtom 0 Rh pozitív, 162 cm, és 62 kg vagyok, valamint 2-es tipusú cukorbetegségem van, ami szénhidrátfüggőséggel jár, azaz akkor is éhesnek érzem magam, ha már degeszre eszem magam. Korábban szedtem rá gyógyszert is (meforal), de a kezelőorvos már nem akarja felírni, talán joggal. Tulajdonképpen nem kövér vagyok, hanem túlsúlyos, rossz test felépítéssel (több a zsír, mint az izom), és a naracsbőr sem került el, ami a méreganyagok lerakodását is jelzi. Olvastam a vércsoport szerinti étkezésről, sajnálattal vettem tudomásul, hogy egyes ételeket nem ehetnék, és sajnos nagyon sok olyan étel is szerepel a listán, amelyre viszont érzékeny, allergiás vagyok. Esetleg, ha lenne olyan kiadvány, amely a 0-ás vércsoportúakra szabva ajánl recepteket, azt szívesen beszerezném. Szívesen venném a tanácsait, kérem, ha tud segítsen.

A tanácsadó válasza

Kedves Pankusz!
A desztilláltvíz csodáiról olvashat a www.aquanet.fw.hu honlapon. Patikában és bioboltban kissé drága. Ennek az árnak a tizedéséért lehet otthon előállítani, csak meg kell venni a vízdesztillálót az info@vizdesztillalo.hu-ról. Valóban fontos a hit a gyógyulásban, de a desztvíz azokat is meggyógyította, akik nem hittek benne!!

A menstruácós problémát jól helyreteszi a bioboltokban kapható Szójavit, vagy Szójavit Forte táplálékkiegészítő is.

Egyforma a vércsoportunk, s én már 20 éve vagyok vegetáriánus. Őn is ezt tegye! Szelektálni kell a O-ás listát! El kell hagyni a vércsoportnak nem megfelelő ételeket, majd azokat az éeleket, amielyeket ugyan ehetne, de allargiás rájuk. Még mindíg marad bőven olyan étel, melyeket fogyaszthat. Ha azokat fogyasztja, amit szeret is és jó is, s nem allergizál rájuk, akkor hamar megtisztul a szervezete és ezután már nem lesz allergiás reakciója azokra az ételekre, melyekre korábban volt.Margarint, tejet, tejterméke, napraforgó olajjal készített ételeket, valamint búzát és búzát tartalmazó ételeket ne egyen, s akkor már jó úton jár az egészséghez.

A sót (NaCl) is a patikában vegye, mert a kereskedelemben kapható sókban nagyon sok veszélyes méreganyag! Ez is okozhat allergiás reakciókat.

A túlsúly ellen a legjobb a mozgás! A mozgás minden gyógyszert pótol, de olyan gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná! Kell, hogy szakítson rá időt, hogy naponta rendszeres testmozgást végezzen!! Én nem tudok Ön helyett sem gyógyulni, sem mozogni.A mozgással sok méreganyagtól is megszabadul, eltűnik a narancsbőr is!

A cukrobetegségére igya a deszt.vízzel készített Diabess teát, s szedjen naponta a Cali Vita cégtől beszerezhető Chromium Maxot ( 1 szem kell belőle naponta étkezés előtt. Szedhet helyette Citrimaxot is, de abból 2x1-et kell szednie. Ez csiilapítja az éhésgérzetet is. Ez is Cali VIta termék. Édesítésre csak eredeti, szárított, őrölt Steviát (Jázminpakóca) használjon. A Medi Line Üzletházban és a XIII. Esztergomi u. 12-ben kapható.

Ha éhségérzete van, igyon meg egy pohár deszt.vízzel készült édesgyökér teát és utána egyen puffasztott kölest, vagy puffasztott hajdinát, vagy puffasztott barnarizst. Ha küld egy e-mail elérhetőséget, akkor megküldöm a negatív kalóriát tartalmazó ételek listáját, melyet szintén a vércsoportja szerint kell fogyasztani. Ez azt jelenti, hogy a megevett étel emésztéséhez több energiát használ el a szervezet, mint amennyit az adott étellel bevittünk. Ezért hívják negatív kalóriás ételeknek. Recepteket is csak e-mailra tudok küldeni.

Szedjen napi két szem Spirulina Max-ot étkezés előtt, bő folyadékkal. A lányom is O-ás és csak ettől le tudott fogyni a szülés után. Ja és kerékpározik is. Dupla haszon ha nincs közlekedési költség, meg még mozog is!

Van még egy jó fogyási módszer! Nature Care nevű, indiai útifűmag héjat tartalmazó 375 gr-os kiszerelésű port kell venni, s ebből a porból naponta vegyen be a szájába étkezés előtt fél órával egy evőkanállal s igyon rá fél liter desztilláltvizet, vagy azzal készített teát. Ha egy decivel lemegy a szájüregből a por, a maradék 4 dclt. akkor is meg kell inni!!!

Ha betartja 100 %-osan, amit leírtam, akkor kezeskedni fogok, hogy simán le fogja adni azt a felesleges súlymennyiséget, amely a magasságához mérten aránytalan.
Sok nyers zöldséget, salátát és gyümölcsöt egyen ( lehet édes gyümölcs is!), még akkor is ha magasnak találja a glikémiás indexét, mivel így enzimgazdag éeleket fog fogyasztani, s ezáltal tehermentesíti a hasnyálmirigyét, s az jobban tud pihenni, regenerálódni, ezáltal megjavul az inzulin termelés is. Nekem már vannak gyógyult cukorbetegeim!! (2-es tipusúak).
Meilőbbi gyógyulást kívánok!
Szeretettel üdvözli: W-V. László

Endometriózis??

A kérdés

Kedves Weixl- Várhegyi László!29 éves leszek októberben. Mindig nagyon nagy fájdalommal járt számomra a menstruáció. De most áprilisban, még az eddigiekhez képest is több szenvedést okozott. Elmentem nőgyógyászhoz, aki egy utrahangos vizsgálatot követően csokoládé cisztát diagnosztizált. Júniusban megműtöttek és a méh hátsó falán és a hugyhólyag környékén is találtak endometriózist, amelyet szintén eltávolítottak. Több orvossal folytatott beszélgetés során a műtétet követő injekciós kezelés mellett döntöttem, mivel azt mondták, hogy ez a legjobb! Kicsit szkeptikus voltam, de belementem. Nekem 3 hónapot javasoltak, amely kúrából ma kaptam meg az utolsó. Az orvosok azt mondják, hogy a legjobb lenne szülnöm, mivel az a legjobb gyógymódja ennek a betegségnek, mivel nagyrészt ahogy látom sötétben tapogatóznak. Mi még a párommal nem szeretnénk babát. Később viszont nagyon, de nem a betegségem miatt akarok szülni, mivel úgy gondolom, hogy ez egy életre szóló döntés. Az orvos ma azt mondta, hogy egy hónap múlva, ha még nem akarunk babát kezdjek el szedni fogamzásgátlót (8 évig szedtem, 2 éve hagytam abba 1 évre, majd újra keztem a műtétig). Ne is várjam meg a menstruációm, hanem kezdjem el 4 hét múlva. Mindegyik orvos azt mondja, hogy fogamzásgátlót kell szednem, mivel ezzel is kordában lehet tartani a ciklust és méhnyálkahártya képződés is visszaszorul, amely ebben az állapotban előnyös.Egy természetgyógyász ajánlotta a Spirulinát (WellStar Solar + Lunar termék), de nem tudom, hogy szedhető-e együtt a fogamzásgátlóval??? A Spirulináról nagyon sok jót hallottam és gondolom, hogy tudna segíteni nekem!Ahogy olvastam az Ön válaszait a hasonló problémákkal küzdők számára, azokból azt vettem ki, hogy létezik gyógymód erre a problémára is. Én úgy gondolom, hogy kell lennie és elszomorít, hogy az orvosok nem is igazán tudják, hogy mit is csináljanak ezzel a betegséggel, hanem különböző hormonokkal tömik a nőket.Úgy gondolom, hogy ennek a betegsének lelki eredete is van, mégpedig a nőiesség helytelen megéléséből fakad! A műtétem ilyen szinten is fejbe kólintott és próbálok helyesen élni. A segítségét szeretném kérni, hogy mit tud nekem ajánlani ebben a helyzetben!(Lehet, hogy már elment egy hasonló tartalmú levél Önnek tőlem az előzőekben, de számítógépes problémánk volt, így nem vagyok benne biztos! Ha igen, akkor bocsánat az ismétlésért!)Válaszát, segítségét köszönöm!Üdvözlettel: Kati

A tanácsadó válasza

Kedves Kati
Azt hiszem ez az első levele.
Kérdezem, hogy nem fogyaszt-e sok tej- és tejterméket? Mert ha igen, azonnal abba kell hagynia. Ha kevest fogyaszt csak, akkor is, ha nem jó a vércsoportjának. Most még akkor sem javasolom, ha Ön B vércsoportú.
A másik ok lehet az elektroszmog. Ha Ön egész nap számítógép, vagy pénztárgép ,ellett ül, akkor vagy harmonizálni kell a szmogot, vagy állást változtatni.
Problémákat okozhat a mikrohullámú sütő, annak sugárzása vagy az abban melegített, készített étel is. Ugyanúgy problémás lehet, ha a méhe egy-két méteres körzetében tartja a mobilját.
Volt olyan esetem, amikor a derékon hátul negatív energiákat sugárzó tetkó okozta a problémát. Remélem Önnek nincs em ott sem másutt tetkója?
Ivóvizeink sajnos tele vannak sok női hormonális fogamzásgátló szennyezéssel. Képzelje el, hogy a Duna forrásától számítva a Duna vízgyűjtő területén hány nő szed naponta fogamzásgátlót. Ezek 60 %-át kiüríti a máj a szervezetből, s ez az élő vizekben még a halak hormonális rendszerét is befolyásolja. A megoldás a deszt.víz, vagy az ro.víz fogyasztása ivásra és főzésre. Kérje az info@vizdesztillalo.hu-ról. A nemi szerveken és környékükön lévő piercingek is nagyon sokat zavarhatnak. Remélem sehol nincs az Ön testén piercing?
A Spirulina valóban jó, mert azt Mo-n mindenkinek mindennap szednie kellene, de mellette ajánlom a Szójavit Forte nevű bioboltokban, patikákban kapható készítmény szedését is.
A mai rohanó világ a nőket is egy kicsit férfiasítja, a férfiakat pedig feminizálja. Ez a rohanás és a táplálékokban lévő adalékanyagok, meg a vízben lévő szennyeződések maitt van így.
Még részletsebben tudnék segíteni, ha a vérleleteivel és zárójelentésével felkeresne a rendelőmben, mert ott a lelki okokat is meg tudjuk beszélni.
Tisztelettel: W-V. László

Érszűkület

A kérdés

Tisztelt Weixl-Várhegyi László!Köszönöm a korábbi segítségét! Most azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az egy hónapja történt érszűkület műtétem után még mindig dagad a lábam és nehezen gyógyul a sebem. 63 éves vagyok. Azt is szeretném megkérdezni, hogy milyen táplálék kiegészítőkkel tudnék magamon segíteni és milyen étrenddel?Köszönöm előre is!Tisztelettel: Nagy József

A tanácsadó válasza

Kedves József!
Amit a múltkor leírtam azt mind meg kellett volna csinálni és most is folyamatosan kellene (kendermag olaj, bio szójaolaj, szőlőmag olaj,Kapillar, Q-10, L-Karnitin,Omega-3, medvehagyma olaj, desztilláltvíz) csinálnia!
Étrendnek a szigorúan betartott vércsoportszerinti táplálkozást javasolom, amely azt jelenti, hogy 80 %-ban a jótékony ételeket, 20 %-ban a semleges ételeket szabadna ennie. Olyan ételt, vagy ételkombinációt, amelyben olyan összetevők vannak, melyek nem jók a vércsoportjának, azokat semmiképpen nem szabadna enni.Ezt Önnek kell megszervezni és végrehajtani, mert olyan étterem még nincs amelyik vércsoport-specifikusan tudná Ön táplálni. Ha megengedi a vércsoportja a tej és tejtermékek, a húsok és a margarin fogyasztását, ezeket akkor is ki kellene zárnia az étrendjéből. Kérem megérteni, hogy másképpen nem lesz sem gyógyulás, s a javulás is csak átmeneti lesz, mert utána visszaesik.
Kötelezően kellene szednie még a Spirulinát, a szelént, a C-vitamint, a cinket és a B-Complex vitamint, éjszaka meg a Melatonint. Ezek mind a sebgyógyulást és a sebek, valamint az érrendszer regenerációját segítenék.
Hogy pontosan miből mennyit és mikor kellene szednie, ahhoz látnom kellene Önt, meg a leleteit is. Felkereshetne a rendelőmben, hogy mindent pontosíthassunk. Teljes életmódváltásra volna szüksége, melybe beletartozik az elektroszmog kivédése, az Északnak való alvás, a patikai NaCl-el való sózás, esetlegsesen a Shüsszler-sók szedése, a desztilláltvíz ivás, azzal való főzés, stb. Ha ezeket nem teszi meg, akkor bármilyen csodaszert szehet, nem lesz javulás. A családjának is meg kell értenie, hogy meg kell változtatni azt az életmódot és azt a táplálkozást, ami ide juttatta. Folyamatosan szedni kell azokat a táplálékkiegészítőket, amelyek azért kellenek, mert 2008-ban, az 1980-as élelmiszer-termékekhez képest, ma már csak elenyésző nyomelem és vitamin van az ételekben. Tilos a mikrohullámú sütő is.
Tudom nem olcsó dolog visszaszerezni az egészséget, de az Ön korában sem lehetetlen. Ehhez sajnos sem a társadalombiztosítás, sem más nem ad támogatást. Önnek kell anyagi ésegyéb áldozatokat hozni és vállalni.
A dagadós lábát polcolja fel éjszakár is, valamint ha tv-t néz akkor is. A lába legyen mindíg magasra téve. Tehet a dagadt részre chi-tapaszt, mindaddig, amíg a dagadás alább nem hagy. Lehet csinálni a Kneipp-kúrát is, amely abból áll, hogy meghatározott ideig 38 fpokos vízben tartja a lábait, majd rövid időre 12 fokosba, s ezeket váltogatni kell.
A magán való segítség legolcsóbb formája a mozgás, de ezt most terhelés nélkül kell végeznie, s csak fokozatosan szabad emelni a mozgás-dózist. Vannak speciális gyakorlatok, melyet ha eljön a rendelésemre, akkor be tudok mutatni, de ehhez látnom kell, hogy hol, milyen állapotban van a lába, a talptól a csípőig.
Ebben a korban már nehezebben regenerálódik minden sejtünk, s ezért egyre többet kell az egészségünkkel foglalkoznunk. Ezért kell odafigyelni minden rizikófaktorra és minden olyan körülményre (testi. lelki stb), amely hátráltatja a gyógyulásárt.
Várom a jelentkezésétés mielőbbi jobbulást kívánok!!
Üdvözlettel: W-V. László

Petrolátum

A kérdés

Tisztelt Várhegyi Ur!Meg szeretném kérdezni a véleményét,két dologgal kapcsolatban.Nem rég kérdeztem a kedvenc gyógynövény boltomban a segitőkész eladót,hogy mi a véleménye a Természetgyógyász Magazinban is hirdetett So Easy nevű módszerről, termékről.A termék a lerakódott bélsártól valamint az "idegen társbérlőktől" igér megszabadulást.Az eladó egy másik terméket ajánlott a Maláj So Easy helyett,a PETROLÁTUMOT.Arról beszélt hogy az is tökéletesen megtisztitja beleinket a bélsártól valamint a nem kivánatos lakóktól.A petrolátumról kapott leirásban, azt olvastam, hogy sűrűn folyó tisztitott ásványolaj,csodálatos hatású természetes szer,mely mindenféle bél betegség esetén is jó hatású.Az interneten viszont azt irják, hogy a petróleumhoz hasonlóan mérgező káros.Kérdésem Önnek mi a véleménye a So Easy-ről,és a petrolátumról,Szabad e alkalmazni a fent emlitett célokra??Második kérdésem Algával kapcsolatos.Érdemes -e megvenni a csodálatos szinű GREEN GOLD SOLAR Spirulina és Cholrella termékét,vagy hatását tekintve hosszú távon megfelelő a Cali Vita Spirulina max készitménye mely árban sokkal elérhetőbb lenne.Figyelmét és válaszát előre is köszönöm!

A tanácsadó válasza

Kedves Bénégyzet!
Én már a kezdetek (1992) óta a Spirulina Maxot használom, pedig már jónéhány másik algakészítményt is megismertem, de eddig a Spirulina Max verhetetlen minőségben és árban is, tehát Ön is nyugodtan szedheti továbbá, hiába jelennek meg újabbnál újabb alga-készítmények a táplálékkiegészítők piacán. A hangzatos név és a túlszínezés még nem azt jelenti, hogy az ilyen termék a legjobb a piacon. Minden cigány a maga lovát dícséri!!! Én a bevált dolgok híve vagyok. Pácienseimnél is a Sp.Max vált be a legjobban. Ha megjelenik egy új termék a placcon, akkor nagy nevekkel és felhasználói csodatételekkel próbálják bevezetni a paicra, ahol nagyjából egy év után elfoglalja az őt megillető helyét a sok táplálékkiegészítő között a piacon, attól függ hogyan vált be. Majd megnézem energetikailag is, ha találkozok vele, mert naponta újabbnál újabb készítményekkel és üzleti ígéretekkel és lehetőségekkel bombáznak, mint természetgyógyászt, valamint mint a két nagy gyógynövény nagyker (Herba Ház, Medi Line) szaktanácsadóját.
A másik kérdéssel kapcsolatban az a válaszom, hogy a magyar Colonix sokkal jobb a maláj So Easy-nál és olcsóbb is, valamint hatékonyságban sem marad alul. A malájok más étrenden, más körülmények között élnek, s nem biztos, hogy ami nekik ott jó, az nekünk is jó itt Magyarországon.
Bizonytalan dolgoktól mindíg tartózkodni szoktam, mindaddig, amíg mindenféle szempontból meg nem győződöm, hogy tényleg jó dologról van szó, vagy egy újabb birkásítási, illetve kész átverési ügy került elém, mert van belőlük bőven minden szinten és minden témában!!A petrolátumot én is használom, nekem is van itthon. Sok ember, s közöttük még természetgyógyász is, összekeveri a petrolátumot a petróleummal. Na ebből aztán szoktak is bonyodalmak lenni, még rendőrségi ügyek is.Hiába biobolti eladó valaki, az még nem biztos, hogy szakszerű tanácsot is tud adni a felhasználást illetően. Erről is tudnék írni bőven. A petrolátumot régóta használják a gyógyításban és a Mazdaznan világszervezet (Dr. O.Z.A.Hanish alapította) forgalmazza, itt Magyarországon is. Csak tőlük szabad vásárolni. Meg lehet nézni a honlapjukat (www.mazdaznan.net). A felhasználásról én is tudnék írni sokat, de ha bővebben érdekli, akkor kérjen felvilágosítást és a felhasználásról tájékoztatót az info@vizdesztillalo.hu-ról. Ha megveszi az Allergia. asztma című, bioboltokban kapható kiadványomat, akkor abban is olvashat a petrolátumról. A petrolátumot csak hozzáértő módon és szakszerűen szabad felhasználni. Én is béltisztításra , valamint paraziták ellen alkamazom, csak mindenkinél és minden rendellenességnél más más módon kell használni, s ezért kell vele felkeresni a mazdaznanosokat ( tel.:233-1158, 315-0009). A Természetgyógyász Magazin is a reklámokból él, tehát neki érdeke, hogy egy új termékről adjon hírt, főleg ha a termék előállítója jó pénzt fizet a megjelenésért. Ha én akarnék valamiről írni cikket ( már próbálkoztam) a TGY Magazinba, akkor nemhogy én kapnék honoráriumot, hanem nekem kellene fizetnem. Honoráriumot is csak akkor fizetnek, ha a lap szerkesztőinek nem sérti az önérzetét, vagy az ismereteit (ők azt hiszik, hogy mindent jobban tudnak másnál)az írás. Tehát nem kell mindent bevenni még azokból a cikkekből sem, amelyek esetleg szaklapokban jelennek meg. A lapoknak meg kell élni. Eddig két tisztességes szaklappal találkoztam, a Zöld Újsággal és az Életerő-vel. Ezekbe írogatok, meg járatom is őket. Ettől függelenül a TgyM-ben is jelenhetnek meg jó írások, csak az átlagember nem tudja kiszűrni, hogy mivel, mikor és hogyan tájékoztatják félre.
Üdvözlettel: W-V. László

Biomágnesesség

A kérdés

Kedves László!Szeretném megkérdezni, hogy szabad-e biomágneses hátpántot (6 db 1600 gauss, 2 db 2500 gauss és 3 db 700 gauss) hordanom ezüst-kolloid fogyasztásával párhuzamosan?Ha nem, mennyi időnek kell eltelnie a kettő között?Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm,Kardos Ágnes

A tanácsadó válasza

Kedves Ágnes!

Mivel a tiszta ezüst kolloidban nincsenek olyan fémek, melyekre a biomágnesek hatással lennének, ezért párhuzamosan is használhatja a mágneses pántokat az ezüst kolloid fogyasztásakor és utána is. Ez csak azokra az ezüst kolloidokra igaz, amelyek csak tiszta desztilláltvízzel, só nélkül és tiszta ezüst rudakkal készültek, mert ha nem, akkor lehetnek benne a mágneseződő fémsók is. Ilyen kolloidot soha nem használjon!! Mindgí nézze meg a csomagoláson, hogy miből készült a kolloid. Én is készítek kolloidokat, de csak desztilláltvizet és 99,99%-os tisztaságú fémeket használok. Sajnos sokan sókat tesznek a deszt vízbe, vagy pedig ro.vízzel készítik a kolloidjaikat, de ezek nem tisták. Ilyeneket ne használjon!
Üdvözlettel: W-V.László