Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Paleolit táplálkozásról vélemény(em)
2010.02.09. 08:36A kérdés:

Kedeves László!Mi a véleménye a paleolit táplálkozásról, és a sikereiről?Üdvözlettel: Erzsébet

A tanácsadó válasza:

Kedves Erzsébet!
Ezen a válaszadói portálon már megválaszoltam egy kérdezőnek ebben a témában. Úgy látszik nem kereste meg. Ezért most ismét közlöm Önnel is a véleményemet:

Igen, ismerem a Szendi Gábor által terjesztett táplálkozási szisztémát. Régóta ismerjük egymást a Gáborral. Sok mindenben egyetértek vele, főleg a pszichiátriai vonalon, de a táplálkozási vonalon vannak nézet különbségeink.

Én természetgyógyászként és táplálkozási tanácsadással is foglalkozóként másképpen ítélem meg az emberek életmódját és táplálkozását!

Őseink a paleolit korban nagyon sokat mozogtak, mert nem voltak gépesített járművek és nem volt tömegközlekedés sem. Ha a mai emberek a mai táplálkozás mellett annyit mozognának, mint az őseink, akkor tizedére csökkennének a betegségek, mivel a mozgás minden gyógyszert pótol, de olyan gyógyszert még nem találtak fel amely a mozgást pótolná!!! A mozgás az egyik legjobb keringésjavító, ami által elkerülnek bennünket a szív és érrendszeri problémák, de a fertőzések is, mivel a vér- és nyirokkeringésünk a sok mozgás által tökéletessé válik!!! A nagyfokú mozgáshiány az egyik tényező, amely miatt sok ma a beteg!! Ezért sok a szív- és érrendszeri beteg és az ilyen betegségben elhalálozottak száma!

A paleolit korban az emberek átlagéletkora mindössze 25-27 év volt , a mai 67-70 éves magyar átlagéletkorhoz képest (Japánban az átlagéletkor 87 év, az ortodox zsidó vallásúaknál -kóser táplálkozás-, pedig 93 év!!!) A paleolit korban tehát az emberek a halálukig egészségesek voltak, s ugyanez nagyjából elmondható ma is a 25-27 évesek csoportjára. Tehát régen ha ki is fejlődött valamilyen betegség, akkor abba többnyire bele is haltak, mert nem volt orvosi ellátás. Ma, az ősi életmódot folytató bennszülöttek átlagéletkora, akik távol élnek a civilizált területektől, szintén csak 35 év körül van!!! Pedig ők egészségesebben táplálkoznak a nyugati embertől! Viszont a higiénés viszonyaik kritikán aluliak!!!
Ma is nagyon sokan belehalnának a szülésbe, a születésbe, a vakbélgyulladásba, az epehólyag gyulladásba, a sérv kizáródásba, ha nem volna orvosi ellátás. Nem szabad erre a korra vonatkozóan összehasonlításokat tenni, meg általánosítani! Főleg nem a táplálkozást illetően!

Nekem is volt sérvem 18 éves korban, mert erősportot űztem (ma is űzöm), s ha a paleolit korban éltem volna, akkor valószínűleg bele is halok…

Nézzük meg a kínaiakat, ahol a magyarokénál jóval magasabb az átlagéletkor (78 év) és a magyarokétól sokkal rosszabbak a higiénés viszonyok. A kínaiak fő tápláléka a rizs és más gabonafélék, tehát már itt is megdőlt Szendi Gábor és társai elmélete, hogy nem szabad enni gabonaféléket. Szintén megdőlt a hüvelyesekkel kapcsolatos elmélete is, mert a kínaiak és a japánok nagyon sok hüvelyest, főleg szóját fogyasztanak és sokkal tovább élnek a sok húst fogyasztó magyaroktól, vagy németektől, s a japán átlagpolgár egészsége is sokkal jobb szinten van!!

Jómagam is vegetáriánus vagyok, immár 21. éve, de generációkon keresztül vegetáriánusok, a mai korban köztünk élő, hasonlóan mozgásszegény életmódot folytató adventisták, akiknek a gabonafélék és a hüvelyesek adják a táplálkozásuk gerincét, s az átlagéletkoruk 85 év !!! Tehát bőven lekörözik az átlag magyar húsevőket a mai viszonyaink között is!!!
Valószínű az téveszti meg Szendi Gábort és a paleolit táplálkozás híveit, hogy nem ismerik, vagy ha ismerik, nem fogadják el a vércsoport szerinti táplálkozás tudományosan is többszörösen igazolt törvényszerűségeit és szabályait. Például Magyarországon a lakosság mindössze 10 %-a AB-s vércsoportú és csak ez a vércsoport tudja feldolgozni a fő gabonatáplálékunkat a búzát! Ezért alakul ki a lakosság 90 %-ánál a gluténérzékenység!!! Ha valaki a vércsoportjának megfelelő, gluténtartalmú gabonaféléket fogyasztja, akkor nem lesz gluténérzékeny. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a mai búzát kb. 60 évvel ezelőtt genetikailag "nemesítették", hogy jó legyen gépi betakarításra, mivel nem az emberi fogyaszthatóság kritériuma volt a fő szempont. Ezt a búzát nem tudják az emberek, az ősbúza (tönkölybúza) megemésztéséhez hasonlóan feldolgozni. A tönkölybúza ezért jó minden vércsoport számára, mivel ez egy ősi búzafajta. A paleolit kori emberek is gluténérzékenyek lettek volna a mai nemesített és genetikailag módosított búzafajtáktól!!! A magyarok ősi tápláléka a köles volt. Ez is jó minden vércsoport számára és ráadásul az egyetlen gabonaféle, amely főzve, sütve is lúgosít! És nem tartalmaz glutént!!!
Én is sok embert gyógyítottam meg már a gluténérzékenységéből a kölessel, a hajdinával, a rizzsel, vagy zabbal. A hüvelyesek többsége is főzve, sütve is lúgosít, vagy semleges kémhatású, azaz nem savasítja a szervezetet. A paleolit korban nem ettek hüvelyeseket az emberek (csak ha kannibálok ettek nőket!), mert nem tudták megfőzni edény híján, viszont nyersen megpróbálták fogyasztani, de belehaltak, mert nyersen megmérgezik a mai embert is a hüvelyesek. Ezért nem szabad az amerikai mogyorót, vagy babot, szárazborsót, stb. nyersen enni!!!
Nem említi a paleolit táplálkozás korunk másik nagy problémáját a helyes ételtársítás és a helyes étkezési sorrend hiányát sem! A paleolit korban egyszerre csak egyfélét ettek, amely valóban egészséges, de ezt ma is lehet követni, mert ha én zöldborsófőzeléket eszem szójafasírttal, akkor a hüvelyes a hüvelyessel társítható és jól emészthető, de a gabonafélék a húsokkal, tej- és tejtermékekkel nem!!! Ugyancsak nem társíthatók a gabonák a magas keményítő tartalmú ételekkel, s ezért egészségtelen a rizs és burgonya együtt, vagy a bableves, mint hüvelyes, széles metélttel.
Ha betartanánk a helyes ételtársítást, akkor nem lennének betegek ez emberek.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a paleolit korban nem ettek tejet és tejtermékeket az emberek, vagy legalábbis nem a tőlük nagyobb testtömegű állatok tejét és tejtermékeit. Korunk egyik legnagyobb gyilkosa és megbetegítője a tej- és tejtermék fogyasztás, valamint az olyan mű zsiradékok, mint a margarin és az ezekkel készült ételek fogyasztása ( még a sósperecekben is van margarin, növényi zsiradéknak feltüntetve, s nem beszélve a kekszekről, nápolyikról, cukrászsüteményekről, stb).
A paleolit táplálkozásnak igaza van a cukrokkal kapcsolatban! …de ha valaki nem fogyaszt cukrot, akkor egyébként is jobban lesz.
Az olajokkal kapcsolatban igaza is van, meg nem is!
Valóban magas az átlagember omega-6 zsírsav bevitele, mert az általánosan használt napraforgó olajban nincs is omega-3 zsírsav, ráadásul a napraforgó olaj csak az A-s vércsoport számára jó, de a többieknek nem!! Ez miatt érthette félre a Szendi Gábor az olajos eredményeket. Az omega-3, omega-6 helyes arányának meg kell lenni (1:3), de kell az omega-9 is. A kendermag olajban van meg egyedül helyes arányban az ember számára szükséges zsírsavak aránya. No meg a hal olajok is jók, különösen a tőkehalmáj olaj. Ha valaki a szőlőmag olajat a bio szója olajat, a lenmag olajat, a kendermag olajat és az oliva extraszűz olajat 1:1:1:1 ARÁNYBAN ÖSSZEKEVERI, AKKOR MINDEN VÉRCSOPORT SZÁMÁRA HASZNÁLHATÓ, ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAKBAN GAZDAG OLAKJEVERÉKET KAP.
Remélem meg tudtam győzni, hogy ne kövesse a paleolit táplálkozási szisztémát, mivel az csak részigazságokat tartalmaz, amelyek könnyen félrevezetik a hozzá nem értőket!
Tisztelettel: W-V.László

Gyermekvállalásra való felkészülés
2010.02.08. 19:05A kérdés:

Kedves Laszlo!Igerem, rovidre fogom a kerdesem, mivel kulfoldrol irok, es nincs ekezetem. Nos, azt szeretnem kerdezni, hogy terhesseg elott milyen tisztitokurat javasol, illetve milyen taplalekkiegeszitoket ajanl a terhesseg/szoptatas alatt. Ha lehet, kerem adjon pontos termekmegnevezest/ceget, hogy konnyebb legyen eligazodni a rengeteg ceg kinalata kozott.Koszonom elore is!Monika

A tanácsadó válasza:

Kedves Mónika!
Nagyon örülök, ha valaki már előre felkészül a gyermek vállalásra. Akkor talán kevesebb beteg gyermek születne, s kevesebb nő rokkanna bele a szülésbe.
Úgy a férfinek, mint a nőnek célszerű egy úgynevezett teljes test tisztítást végezni magán, hogy minél tisztább génekkel, lélekkel és testtel jöjjön létre a megtermékenyülés! Sokan nem is sejtik, hogy még a gondolatnak is tisztának kell lennie.
A teljes test tisztításba beletartozik a bélmosás, a húgyúti rendszer tisztítása, az érrendszer tisztítása, a májtisztítás, az izületek kitisztítása, a bőr-tisztítás, de még a tüdő kitisztítása is. Ezt részletesen nagyon hosszú lenne leírni, ezekkel kapcsolatban vannak már anyagaim a kérdéskre adott válaszok között, de a Kúrák Könyve is részletesen leírja ezeket. Még a Hold állást is figyelembe kell venni a havi ciklus szempontjából. Állítólag még a gyermek nemét is meg lehet tervezni előre, s ebben a csehek járnak az élen. Ehhez nem értek, mert én elfogadom azt, hogy ne legyünk kíváncsiak, ezért még az ultrahangos vizsgálatokat sem támogatom, mert az is beavatkozás a természet rendjébe. Nem tudom miért nem tudják elfogadni azt, hogy egy párkapcsolatban nem az a lényeg, hogy fiú, vagy lány szülessen, hanem az, hogy egészséges legyen az utód.
Tartózkodni kell a környezeti ártalmaktól is, s ebben benne van az elektroszmogtól kezdve túlzott napsugárzás is. A mobiltelefon derékon való hordása degenerálja a férfi spermáit! A mikrohullámú sütővel készített melegített ételek degenerálják a leendő anya és apa szervezetét. A képernyő sugárzás sem tesz jót, akkor sem ha az tv képernyő, vagy monitor. Igan ez minden elektronikai berendezésre is a dect-telefontól a számítógép szünetmentes tápegységéig.
Nem tudom, hogy hol élnek, s hogy ott milyen nyomelemhiányosak a talajok, ezét mindenképpen ajánlanám a Spirulina és a Chlorella szedését, mert minegyiknek nagy szerepe van a DNS- RNS rendszer védelmében! Nagyon fontos a B-Complex vitaminok, a C-vitamin, E-vitamin, D-vitaminok, Béta Carotin, e még a K- és az U-vitamin is. Ugyanilyen fontosak az ásványi anyagok, a makro-, mikro és nyomelemek, az esszenciális zsírsavak komplex formátumban való szedése. Fontos a pro- és prebiotikumok folyamatos szedése is! Mivel nem tudom, hogy hol élnek,ezért nem tudom, hogy ott milyen termékek tartalmazzák. Ezt Önöknek kell a lakóhelyükön felderíteni, s azt is, hogy hol lehet beszerezni ezeket az anyagokat.
Amit a nőnek kell szednie a megtermékenyülés napjától a szoptatás befejezéséig, az a New Life, mert ezzel biztosítva van a fejlődő magzat számára minden fontos anyag, s amikor már megszületett, akkor pedig ezzel biztosítható, hogy ne az anya szervezetét zsigerelje ki a pici baba, hanem az anya szervezetében meg legyenek azok az anyagok, amelyek az anyatejjel átjutnak a gyermek szervezetébe. Magyarországon a Cali Vita cég forgalmazza a New Life-t.
Mindkettejüknek a vércsoportjuknak megfelelően kell étkezniük és célszerű elvégeztetni egy genetikai vizsgálatot is a megtermékenyítés előtt. Tiszta vizet kell inniuk (ro. vagy deszt.víz) és patikai NaCl-t kell használniuk.
A kismamának a terhesség idején is tartózkodnia a kell a környezeti ártalmaktól. Legjobban a mikró árt, utána a dect telefon, majd a mobil és a képernyősugárzások. Ez vonatkozik a gyermekre is, ha már megszületett.

Azok a jó termékek, ha már cégneveket nem tudok mondani, meg termékneveket sem, amelyek természetes alapanyagokból (főleg az algák a jók, meg a szőlőből készültek) készültek, s nem tartalmaznak káros összetevőket. A legjobbak a spray vitaminok, mert azok a száj nyálkahártyáján jól és hatékonyan szívódnak fel, de jók a por alakúak, amelyek liofiziálással készültek. Ezek fel vannak tüntetve a termékeken. Jók még a saját anyagukból összepréseltek. A zselés golyócskákat nem nagyon ajánlom, csak ha nincs más! A kapszulák is akkor jók, ha növényi zselatinnal készültek
Remélem tudtam segíteni!
Ha nem tud választani és megírja, hogy miket tartalmaznak hatóanyagként, akkor szívesen válaszolok a kérdéseire.
Tsiztelettel: W-V.László

Neways termékek
2010.02.08. 18:35A kérdés:

Jó napot!Én Neways termékeket használok ,mert sokak szerint ezeknek vannak az egyik leghatékonyabb termékei ! Használom a kozmetikumait , meg vitaminjait egyaránt!Érdeklődnék, hogy mi a véleménye erről a cégről, mert én csupa jókat hallok róluk, viszont Önnél még itt a tanácsadás kapcsán nem láttam, hogy ajánlotta volna vagy dícsérte volna ennek a cégnek a termékeit!Én mostanáig meg voltam győződve, hogy ezeknél a Neways-es termékeknél nincs jobb, de ahogy olvastam az Ön tanácsait, és utána olvastam azoknak a gyártóknak, akiket Ön ajánl, így teljesen megkettőződtem, hogy itt van Ön egy egészséges életmódhoz értő természetgyógyász ember, aki sok mindenről meg van győződve, hogy mi jó vagy mi rossz egy embernek és még nem dícsérte ezt a céget! Ez kicsit elbizonytalanított, pedig lehet nem kéne! : )Mert végülis ahány hozzáértő személynek olvasom a tanácsait vagy meggyőződéseit ,talán annyi féle változatot ismerek meg! De kinek higgyjen az ember, ha lehet ilyet kérdezni!Én az Antal Valis oldalt szoktam olvasgatni és onnan tudok sok olyan dologról, amiről amúgy még nem is hallottam, legyen az kozmetikumokban található mérgektől kezdve a különböző betegségek természetes anyagokkal történő kikezeléséig, sorolhatnám!De mégis sok egyet nem értő dolgot találok az Önök hozzászólásaiban!Érdekelne, hogy Ön ismeri e Antal Valériát és ha igen mint gondol a munkájáról vagy a szaktudásáról?És ugye most van egy új magyar cég az Organic Mission, amiben ő is segédkezett, tiszta (bio) termékeket gyártanak! Tetszett amiket olvastam róla, csak számomra ezek megfizethetetlenek!Előre is köszönöm válaszát, ha nem szeretne ilyen jellegű kérdésre itt válaszolni, akkor megírhatja az email címemre: foldhazi84@freemail.hu

A tanácsadó válasza:

Kedves Ágnes!

Örömmel tájékoztatom, hogy én is tagja vagyok(?) a Neways hálózatnak! Amikor beléptem, megmérték az antioxidáns szintemet, ami akkor 65.000 volt. Csodálkoztak is, hogy hogyan lehet valakinek ilyen magas értéke, ha addig nem szedett Neways termékeket. Beléptem és kipróbáltam a termékeiket. Hát mit mondjak, nem lettek magasabbak az értékeim, sőt némileg csökkentek is, továbbá éreztem bizonyos mellékhatásokat is a LifePak szedésekor. Valószínű volt benne egynéhány olyan anyag, amely nem volt jó a vércsoportomnak. Később ez egy vérkristály analízises vizsgálattal igazolva is lett. Ezért aztán elálltam a szedésétől és azóta nem javasolom, mert nem jók a vércsoportos tesztjei. Ismét visszatértem a vércsoportomnak megfelelő, különböző mlm-es és nem mlm-es cégek által forgalmazott termékekre. nagyon sok jó vércsoport-tiszta termék van forgalomban és mint gyógyító inkább ezeket ajánlom.
Neways termékek nélkül is ismét magasabb a Neways termékekkel lecsökkent antioxidáns szintem. Ugyen milyen érdekes, hogy nem vagyunk egyformák és nem szabad semmit általánosítani!
Lehet, hogy Önnek nincs gyógyítói esküje, arról, hogy nem szabad ártani, de nekem van és én a legjobb tudásom szerint igyekszem ezt megtartani, betartani. Ugyanis, ha valamiről tudom, hogy nem jó valamelyik vércsoport számára és mégis javasolom, akkor ártok az illetőnek!!! A vércsoportok és a különböző lektinek kapcsolata már 85 éve bizonyított tény!!! Az, hogy Antal Valéria (egyébként ismerem), vagy az Organic Mission ismeri-e vagy sem, azt nem tudom. Ha nem ismeri, akkor az baj, mert ma már a teljesértékű gyógyításban, a teljesértékű megelőzésben ezt figyelembe kell venni, főleg annak, aki folyamatosan képezi magát. Az orvosok hajlamosak ezt elbagatellizálni, ugyanis olyan kőkeményen megtanították nekik az egyetemen, hogy nincs gyógyszer mellékhatás nélkül, hogy ezt sajnos alkalmazzák a táplálékkiegészítőkre is: Ha pedig valaki ismeri a vércsoport-specifikusságot, de figyelmen kívül hagyja, akkor az bioterrorista, mivel szándékosan árt!! Ha pedig gyógyítói (Hippokratész) esküjük van, akkor nem szeretnék a helyükben lenni, amikor majd ha elhagyják ezt a földi dimenziót, és számon kérik tőlük cselekedeteiket!!
Én sem vagyok tévedhetetlen, de folyamatosan képezem magam és a tanultakat a megfelelő ellenőrzés után én is alkalmazom. Így találtam fel a szuperoxigénezett vizet is és annak az előállításhoz szükséges készülékeket.
Az mlm-es rendszereket azért nem szeretem, mert vannak kötelező vásárlások, meg olyan árfekvéssel dolgoznak, hogy a terméket vásárlóknak kell eltartani a különböző fokozatú managereket, azok üdüléssel felérő továbbképzéseit, stb.
Jók a Neways kozmetikumok is, de nem mind! Azért tettem ?-jelet a tagságomhoz, mivel már régóta jeleztem a kilépési szándékomat, de nem reagálnak rá és még ma is küldik a hírleveleiket és értesítőjeiket. Ez csak azért jó mert így képben vagyok velük kapcsolatban.
Mint természetgyógyászt, valamint a Herba Ház és a Medi Line Üzletház szakértőjét és szaktanácsadóját nagyon sok mlm-s és nem mlm-es cég megkeres termékeikkel, hogy lépjek be, s hogy forgalmazzam termékeiket. Ki szoktam próbálni az ajánlott termékeket, magamon és a családtagjaimon, de a próba előtt egyéb vizsgálatoknak is alá vetem azokat, valamint vércsoport megfelelősség szempontjából ellenőrzöm azokat.
Az mlm-es termékekről őszintén el kell mondanom, hogy nem mind tiszta termék, s azért tartják mlm-s rendszerben, mert tudják, hogy nem kapná meg a forgalmazási engedélyt a minősége miatt, viszont majdnem mindegyik mlm-s cégnek olyan terméke is, amelyik viszont annyira szuper, hogy pontosan ezért nem kapja meg az engedélyt.
A nem mlm-es cégek termékei jobban ellenőrzöttek hatósági szempontból, ezért átlagban jobban megbízhatóak, bár ebben a rendszerben is vannak silány termékek. Sok terméknek megkapom a részletes termékleírását, amelyikét meg nem adják oda, azt ismeret hiányában inkább nem javasolom.
Szóval nehéz kiigazodni ebben az egyre bővülő piaci- és termékrendszerben, de megpróbálom! Nagyon mulatságosnak tartom, hogy minden termékforgalmazó olyan jelzőkkel illeti a termékeit, hogy azt hiszi az ember első hallásra, hogy itt egy olyan csodaszer, ami legyőzi a rákot, az ilyen, meg olyan betegségeket, stb. aztán rövidesen kiderül, hogy minden cigány a maga lovát dicséri, azaz belekerül a rendszeren belül arra a helyre, ahová valójában való. Lehet belőle első, de lehet a századik is az adott kategóriában.
Például nagyon ellenszenves a Forever Living módszere és sok terméke, de az ő aloe verájuk a legjobb. Vagy a nonik közül magasan a Tahitian a legjobb. Chlorellában az Ökonet a legjobb, de jó a Wellstar-é is, csak az nagyon drága. A GNLD-nek például az antioxi komplexe és a flavonoid komplexe a csúcson van, mint a BioGroup kvargezitje. A Life Pak sem rossz, de az Orthomol termékei magasan verik minőségben és választékban is a Neways-ot. A Cali Vitának is vannak nagyon jó és egyedülálló termékei (vércsoportos vitaminok, Oxy Max, Mega B-Complex), de pl. a Vitamin Station cég készítményei ugyanolyan jók és jóval olcsóbbak, s jobb az elérhetőségük, azaz a beszerezhetőségük is.
Én is, mint sok természetgyógyász is nem azt nézzük, hogy mi jó a megelőzésre, hanem azt, hogy mi jó terápiásan, mert mások a terápiás alkalmazhatóság szempontjából figyelembe vehető termékek és mások az általános egészségmegőrzés szempontjából figyelembe vehetők. A rászorultsági körben figyelembe kell venni az olcsóbb, de még olcsón is jó készítményeket. mivel nem mindekinek egyforma vastag a pénztárcája.
Jómagam személyesen ismertem Lajos Atyát is és sokat tanultam tőle! Legfőképpen azt, hogy nekünk a természet törvényeit kell betartani, s nem a piacgazdaságét! A természet törvényei Isten törvényei, s azokat nem lehet büntetlenül megszegni, s ha valaki megszegi, akkor nem az Isten bünteti meg, hanem az illető saját magát bünteti meg a törvény be nem tartása miatt! Hiába tiszta egy Organic Mission termék is, ha az nem vércsoport-specifikus, vagy nem vércsoport-specifikusan van ajánlva. A vércsoportok és a táplálékokban lévő lektinek összefüggései is természetes törvényszerűségek! Akkor a Vali meg az OM miért nem veszi ezeket figyelembe??
A piacgazdaság törvényeit meg hadd ne nevesítsem be, hogy kinek a törvényei.
Remélem most már megérti írásaimat és válaszaimat!
Üdvözlettel: W-V.László

Késői válasz
2010.02.08. 09:35A kérdés:

Kedves László!Valószínű a korábbi kérdésem nem került Önhöz, így ismét elküldöm. Drága Anyósom problémájáról szeretném az Ön véleményét kérni. 67 éves, a húszas évei eleje óta allergiás asztmás, mostanra 2. típusú cukorbeteg. Boka fájdalma miatt ment el a Sportkórházba, ott megállapították, hogy köszvénye van. (Megjegyzem a korábbi vérvételein látszik a magas húgysav tartalom, de senki sem vette észre). Nem eszik sok húst, régebben is inkább a belsőségeket ette. Az Ön korábbi kérdésekre adott válaszaiból erre a betegségre nem találtam "gyógymódot". Anyósom ismeretségi körében szívinfarktusos, strokos beteg állítólag az őssejt-kapszulától lett sokkal jobban. Ha lehet a köszvényről és erről is szeretném a véleményét kérdezni, milyen életmódváltoztatást, vitaminokat javasol erre.Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.Tisztelettel Judit!

A tanácsadó válasza:

Kedves Judit!
Mellékelem a levelezésem a Natursziget főszerkesztőjével, mivel voltak vonalhibáim is, meg más feladatok a hóeltakarításon kívül is. Egy kicsit összejöttek a kérdések is, de az Önét is hamarosan meg fogom válaszolni.
Kérem a szíves türelmét!

Kedves Gábor!A sok hóesés miatt már indulni fogok a hóeltakarítási olimpián is! 300 méter hosszan, 29 %-os lejtőn kell havat lapátolnom, hogy le tudjak jönni a hegyről. Holnap lehet, hogy kezdhetem előlről! Tehát ilyenkor, meg ha nem vagyok itthon tényleg nem lehet elérni, ezért van a hangposta a szolgáltatás. Rá lehet mondani az üzeneteket!

Abban igaza van a hölgynek, hogy utóbbi időben többször is rossz volt a net, a tv és a telefon vonalam is (mindhárom szolgáltatást egy dróton kapom az inviteltől). Engem is bosszantott amikor nem tudtam a vonalas készülékemet használni és mobilozni kellett. Végpontján vagyok a hálózatnak és hol az erősítéssel, hol az időjárás okozta vonalszakadással, hol pedig az elosztóba került csapadék okozta problémák voltak, melyet végül megcsináltak, de még most sincs minden tökéletesen rendben. Ezt észre vehetted azon is, hogy gyűlnek a kérdéseim, de nem tudok úgy válaszolni, ahogy szeretnék.

Elnézést kérek a hölgytől, de ha tényleg el akar érni, akkor próbálkozzon többször és főleg az esti órákban! Kérlek tájékoztassad a fejleményekről! A telefonszámom: 06-27-350-204. Így hívja a hölgy, ha mobilról hív, ha vezetékesről!

Üdvözlettel: Laci

Ezüstrúd és Nano Silver
2010.02.07. 14:51A kérdés:

Kedves László kösszönöm tanácsait az ezüstrudal kapcsolatban de én mozgáskorlátozott vagyok azon kivü Heves megyei igy a Metall rt-hez nem tudok elmenni,esetleg tudna adni egy telefonszámot ? A nano silver ezustviz keszitö gépekről mit gondol szertettel Éva

A tanácsadó válasza:

Kedves Éva!

Biztosan van a cégnek telefonszáma, de nekem sajnos nincs meg. Ha felhívja az országos telefonszám tudakozót, akkor ott megadják a Metall Rt telefonszámát és akkor rendelni tud telefonon is, csak kérje, hogy a megküldéssel egy időben küldjék a minőségi tanúsítványt is. Az is lehet, hogy az Állami Pénzverde központi számán lehet őket hívni. Ezt a tudakozó meg tudja mondani. Megpróbálhatja a neten is a rákeresést a Metall Rtr-re és a megrendelést is lehet, hogy sikerül ilyen úton rendezni.
Ha van Pesten ismerőse, rokona, vagy ott Hevesben olyan, aki gyakran jár Bp-e, akkor vele is elrendezheti a megrendelést.

A nano-silver készülékkel csak akkor lehet jó kolloidot készíteni, ha desztilláltvízzel és 99,99%-os tisztaságú színezüsttel készítik a kolloidot. Nem tudom, hogy az általuk forgalmazott ezüst lapoknak van-e valamilyen minőségi tanúsítványuk, valamint mennyi az ezüst tartalmuk? Ha nem adnak hozzá, akkor ne vegyenek ilyen készüléket, vagy vehetnek, de az ezüstlapokat is a Metall Rt-től rendeljék meg, minőségi tanúsítvánnyal mellékelve.
Ne ezüstvizet gyártson, mert az félrevezető, hanem ezüst kolloidot. Ezüstvíznek nevezhetjük azt a vizet, amelybe ezüst evőeszközt, vagy ezüst ékszert, ezüst pénzt teszünk és egy idő után kivesszük belőle ezt az ezüstöt. Ehhez nem kell elektromosság sem. Van ezüstözött víz, ezüst kolloid és van ionos ezüstvíz, de van olyan is, amelyek ezeknek valamilyen arányú keveréke (két összetevős, három összetevős, stb). Önnek először azt kell tisztáznia, hogy mihez kell, milyen célból, mert annak megfelelő formában kell a színezüst és a desztillált víz megfelelő formában való elegye, vagy változata.

Bocsánat, hogy ezt írom, de ebben a témában sok a félre értés és a félre tájékoztatás, valamint a tudatlanság is minden szinten. Olyan ez, mintha valaki mondjuk zöldséget kér enni, de nem mondja meg, hogy konkrétan milyen zöldséget, mert különben olyant kaphat, amely nem is jó a vércsoportjának, vagy a betegségére.
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés