Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Szorongásos tünetek
2010.02.10. 12:41A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr!Elnézését kérem a megkésett válaszért!Nagyon szépen köszönöm a válaszát és igyekszem mindent betartani amiket ajánlott!Még annyit szeretnék kérdezni,hogy ha a szédülésem pszichésen van,azon is tudnak segíteni az Ön által javasoltak,vitaminok,ásványi anyagok?Azért is kérdezem,mert szorongásos tüneteim vannak sokszor és lehet,hogy összefügg a szédüléssel!(Idegen érzések,megőrüléstől,kontroll vesztéstől való félelem.)Tudja régebben kaptam pszichiátriai gyógyszereket,és nagyon rosszul voltam tőlük,így nem szeretnék megint ilyeneket szedni!Örülök,hogy megszabadultam tőlük!Ezekre a szorongásos tünetekre mit tud ajánlani?Előre is köszönöm válaszát!Hajnalka

A tanácsadó válasza:

Kedves Hajnalka!
A pszichiátriai szereknek, mint minden gyógyszernek vannak mellékhatásai. Ön már pszichiátriai szereket is azért kapott, mert az agy- és idegsejtjei nem, kapták a működésükhöz szükséges tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, stb. Amit a korábbi válaszomban leírtam, azokat szednie kell, de ne várjon azonnali javulást, mert ha mindent betart, úgy ahogy leírtam, akkor is kell legalább két hónap, hogy rendbe jöjjön. Én nem tudok Ön helyett gyógyulni, Önnek kell megtennie mindent ennek érdekében!
Korábban is írtam már, hogy kerülnie kell az elektroszmogot is, mert az is felelős lehet az Ön állapotáért. Ezekről is írtam már másoknak, kérem keresse meg és olvassa el azokat a válaszaimat is.

Olvasson sok vicclapot, hogy sokat nevessen! A nevetés fél gyógyulás! PÉnzbe sem kerül! Itt a neten is sok vicces oldal van, pl. a rowiw-en is. Különösen a székelyes vicceket szeretem.

Kérem gondolkozzon el eddigi életén, hogy jól csinált-e mindent! Szabaduljon meg az esetlegesen Önben lévő gyűlöletektől!! Szabaduljon meg az aggodalmaktól is, hiszen úgyis az történik Önnel, aminek történnie kell a választott karmája szerint, csak, hogy mit választott, azt már a leszületése előtt elfelejtette! Szabad minden helyzetben, minden helyzetre szépen viselkedni. Ez a viselkedés igazán csak Önön múlik! Nem kellenek pszichiátriai szerek sem!!!!
Nagyon egyszerű a séma: Éljen egyszerűen! Adjon többet az Ön szeretteinek és környezetének! Viszont várjon kevesebbet! Tartsa be a természet törvényeit, mert azok örök törvények! Ha nem tartja be, akkor saját magát bünteti meg és ezért nem szabad senkit sem hibáztatni, csak önnön önmagát! Vegye kezébe a sorsát és az életét, s tegyen magáért meg mindent, amit a lehetőségei megadnak! Ne legyenek irreális céljai, mert ezek is bezavarhatják még a jól működő agysejteket is! Olvassa el a másoknak írt válaszaimat is, hogy megértse mire céloztam!
Agykontroll tanfolyam, reiki, jóga légzés, pozitív gondolkodás mind, mind segítenek! Ezekről is írtam másoknak, s nem akarom magamat ismételni, mivel sokan várnak a válaszaimra!
Szeretettel üdvözli: W-V.László

Késői válasz
2010.02.10. 06:33A kérdés:

Kedves László! Pár hete ostromoltam Önt egy karmával, életvezetéssel kapcsolatos kérdéssel.Mivel eddig nem találkoztam a megválaszolással, két dologra gyanakszom: jobbik esetben pupák vagyok és nem találom, pedig már megíródott, másik esetben esetleg Ön nem válaszolt rá. Ezutóbbi esetben az a kérésem, hogyha nem az Ön asztala ez a téma, akkor kérnék egy javaslatot, hogy kinek küldjem a kérdést. Persze továbbra is örömmel olvasnám a választ Öntől. Üdvözlettel: Zoltán

A tanácsadó válasza:

Kedves Zoltán!
Kérem türelmét, de az utóbbi időben az időjárás mellett más gondjaim is voltak. Az éves adóbevallásról ne is beszéljek!
Hamarosan meg fogom válaszolni a levelét. Másoktól is akik olvassák ezt a válaszomat, elnézést kérek a csúszásért. Volt aki a főszerkesztőnknél tett panaszt. Mellékelem a Főszerkesztő Úrnak írt válaszomat:

Kedves Gábor!

A sok hóesés miatt már indulni fogok a hóeltakarítási olimpián is! 300 méter hosszan, 29 %-os lejtőn kell havat lapátolnom, hogy le tudjak jönni a hegyről. Holnap lehet, hogy kezdhetem előlről! Tehát ilyenkor, meg ha nem vagyok itthon tényleg nem lehet elérni, ezért van a hangposta a szolgáltatás. Rá lehet mondani az üzeneteket!

Abban igaza van a hölgynek, hogy utóbbi időben többször is rossz volt a net, a tv és a telefon vonalam is (mindhárom szolgáltatást egy dróton kapom az inviteltől). Engem is bosszantott amikor nem tudtam a vonalas készülékemet használni és mobilozni kellett. Végpontján vagyok a hálózatnak és hol az erősítéssel, hol az időjárás okozta vonalszakadással, hol pedig az elosztóba került csapadék okozta problémák voltak, melyet végül megcsináltak, de még most sincs minden tökéletesen rendben. Ezt észre vehetted azon is, hogy gyűlnek a kérdéseim, de nem tudok úgy válaszolni, ahogy szeretnék.

Elnézést kérek a hölgytől, de ha tényleg el akar érni, akkor próbálkozzon többször és főleg az esti órákban! Kérlek tájékoztassad a fejleményekről! A telefonszámom: 06-27-350-204. Így hívja a hölgy, ha mobilról hív, ha vezetékesről!

Üdvözlettel: Laci

Vércsoport szerinti étkezés, epekő, vesekő.
2010.02.09. 21:55A kérdés:

Kedves László! Nem győzöm csodálni ezt a rengeteg tudását amit csak pár órája olvasgatok,mivel most fedeztem fel ezt az oldalt.Már most többet tanultam mint az elmúlt pár évbe.Epekő hajtásról kerestem és meg is találtam amit el is fogok kezdeni,mert márc.31-re irtak ki műtétre de már hónapok óta próbálok mindent megpróbálni hogy erre ne kerüljön sor.Kerestem a vércsoportszerinti étkezést de nem találtam.Segitene,hogy hol keressem vagy leirná nekem hogy nekem mit lehetne enni inni.0-ás a vércsoportom?.Valamint azt szeretném még kérdezni hogy ha elmennek a kövek és megfelelően étkezem akkor nem képződnek újból,bár olvastam hogy célszerű 3-6 havonta megcsinálni ezt a kúrát?.Valamint veseköveim is vannak már 15 éve,ami néha főleg terhességeknél elszállingózik.Veseciszta mennyire baj?Köszönöm szépen előre is,várom szivélyes válaszait.üdv:Andrea/40éves 3 gyerekes anyuka/

A tanácsadó válasza:

Kedves Andrea!
Én is kb, hasonló korú voltam, amikor életmódot változtattam és nagyon sokat tanultam, hogy a lehető legjobb módszereket ismerjem meg, s így lettem természetgyógyász is. Tehát még Önnek sem késő a változtatás!
Már több vércsoporttal kapcsolatos választ adtam másoknak is, és átküldtem a vércsoportszerinti táplálkozás anyagát. Én most csak a táblázatot próbálom Önnek elküldeni, de amint látja, ez az oldal nem használható erre. Az ételek után az első megjegyzés a O-sokra, a második az A-sokra, a harmadik a B-sekre, s a negyedik az AB-sekre vonatkozik.
Amint látja nem egyszerű még felsorolni sem, hogy egy adott vércsoport mit ehet és mit nem. Javasolom, hogy vegye meg, vagy Dr. Adamóék második könyvét, vagy az én, bioboltokban árusított "Összes vércsoport" című kiadványomat, Ugyancsak árulják az általam kiadott, valamennyi vércsoportra külön füzetben elkészített, az adott vércsoportra vonatkozó szabályokat. ne kérje tőlem, hogy ezeket mind bemásoljam, így is al vagyok maradva a válaszadásokkal, mivel az utóbbi időben naponta sokat kapok és nincs annyi időm, hogy mindegyikre azonnal válaszoljak. Sajnos van olyan étel, amelyiknek nem íródott ki a neve. Ezért is jobb lenne ha kb 400 Ft körüli áron megvenné az én anyagomat. Küldeni nem tudok, mert kifogytam és át is lesz dolgozva, mert egy könyvben lesz megjelenítve az eddig 5-féle anyag.

1. HÚSOK
Bármely füstölt, pácolt hús kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Birka, bárány, kecske jótékony kerülendő semleges kerülendő
Borjúhús, csikó jótékony kerülendő semleges kerülendő
Csirke, tyúk, kakas semleges semleges kerülendő kerülendő
Fácán semleges kerülendő semleges semleges
Fürj, fogoly semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Kacsa (házi) semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Liba (házi) kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Máj (bármelyik állaté) jótékony kerülendő semleges semleges
Marhahús, ló, szamár jótékony kerülendő semleges kerülendő
Nyúl (házi) semleges kerülendő jótékony jótékony
Pulyka, strucc semleges semleges semleges jótékony
Ragadozók, kutya stb. kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Sertéshús, malachús kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Sonka kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Szalonna (bármely állaté) kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Szív (bármelyik állaté) jótékony kerülendő kerülendő kerülendő
Vadhús (bármelyik) jótékony kerülendő jótékony kerülendő
2. HALAK, PUHATESTŰEK
Amur jótékony jótékony jótékony jótékony
Angolna semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Béka semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Busa jótékony jótékony jótékony jótékony
Cápa semleges semleges semleges semleges
Csiga semleges jótékony kerülendő jótékony
Csuka jótékony semleges semleges semleges
Delfin kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Durbincs semleges semleges jótékony jótékony
Füstölt halak (hering, lazac) kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Harcsa kerülendő kerülendő semleges semleges
Hering jótékony kerülendő semleges semleges
Homár semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Kagyló semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Kaviár kerülendő kerülendő semleges semleges
Kígyófélék, hüllők semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Lazac jótékony jótékony jótékony jótékony
Makréla jótékony jótékony jótékony jótékony
Osztriga semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Pisztráng jótékony jótékony semleges jótékony
Polip kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Ponty (halfej, halikra) semleges jótékony semleges semleges
Rák semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Sügér jótékony jótékony jótékony semleges
Szardella semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Szardínia jótékony jótékony jótékony jótékony
Teknős jótékony semleges semleges semleges
Tintahal semleges kerülendő semleges semleges
Tok, kecsege jótékony semleges jótékony jótékony
Tonhal semleges semleges semleges jótékony
Tőkehal jótékony jótékony jótékony jótékony
3. TOJÁSOK
Fürjtojás semleges semleges jótékony jótékony
Kacsatojás kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Libatojás kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Strucctojás semleges semleges jótékony jótékony
Tyúktojás semleges semleges semleges semleges
4. TEJ, TEJTERMÉKEK
kerülendő kerülendő semleges semleges
kerülendő kerülendő semleges semleges
Farmer sajt semleges semleges semleges jótékony
semleges semleges jótékony jótékony
Gyümölcsjoghurt kerülendő semleges jótékony semleges
Író kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Jégkrém kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Joghurt kerülendő semleges jótékony jótékony
Juhsajt semleges semleges jótékony jótékony
Juhtúró semleges semleges jótékony jótékony
Kecskesajt semleges semleges jótékony jótékony
Kecsketej, birkatej kerülendő semleges jótékony jótékony
Kecsketúró semleges semleges jótékony jótékony
Kefir kerülendő semleges jótékony jótékony
kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Krémsajt kerülendő kerülendő semleges semleges
Lótej, szamártej kerülendő semleges jótékony jótékony
Márványsajt kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
semleges semleges jótékony jótékony
Ömlesztett sajtok kerülendő kerülendő semleges semleges
Parmezán sajt kerülendő kerülendő semleges semleges
Penészes sajtok kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Sali sajt semleges semleges jótékony jótékony
semleges semleges jótékony jótékony
Sovány tehéntej (2%) kerülendő kerülendő jótékony semleges
Sovány tejföl kerülendő kerülendő semleges jótékony
Szójasajt semleges jótékony semleges semleges
Szójatej semleges jótékony semleges semleges
Tehéntej kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Tejsavó kerülendő kerülendő semleges semleges
Tejszín semleges kerülendő semleges semleges
Túró, sovány kerülendő semleges jótékony jótékony
Vaj semleges kerülendő semleges kerülendő
Zsíros tejföl kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Zsíros túró (tehén) kerülendő kerülendő jótékony jótékony
5. OLAJOK, ZSÍROK
semleges semleges kerülendő kerülendő
Disznózsír kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Kukoricaolaj kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
semleges semleges
Mandulaolaj semleges semleges semleges semleges
Margarin (napraforgó) kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Mogyoróolaj semleges jótékony kerülendő kerülendő
Mogyoróvaj semleges semleges semleges semleges
Napraforgóolaj kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Nemesszója-olaj jótékony jótékony semleges semleges
Olívaolaj jótékony jótékony jótékony jótékony
Repceolaj kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Szezámolaj semleges semleges kerülendő kerülendő
Edami sajt
Ementali sajt
Feta sajt
Kéksajt
Mozzarella
Scamorza sajt
Candaolaj
Lenmagola jótékon jótékon
Szójaolaj semleges semleges semleges semleges
semleges semleges semleges semleges
Tökmagolaj jótékony jótékony kerülendő semleges
6. DIÓ ÉS OLAJOS MAGVAK
Dió jótékony semleges semleges jótékony
Fenyőmag semleges semleges kerülendő semleges
Földimogyoró kerülendő jótékony kerülendő jótékony
Gesztenye kerülendő semleges semleges jótékony
Hikoridió semleges semleges semleges semleges
kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Mák kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Mandula semleges semleges semleges semleges
Mogyoró semleges semleges kerülendő kerülendő
Napraforgómag kerülendő semleges kerülendő kerülendő
semleges semleges semleges semleges
Pisztácia kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Szezámmag semleges semleges kerülendő kerülendő
Tökmag jótékony jótékony kerülendő kerülendő
7. BABFÉLÉK, HÜVELYESEK
jótékony jótékony kerülendő kerülendő
jótékony jótékony kerülendő kerülendő
Csicseriborsó kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Disznóbab semleges semleges semleges semleges
Fehér bab semleges semleges semleges semleges
Fejteni való bab semleges jótékony semleges semleges
kerülendő jótékony kerülendő semleges
Hosszú szárú zöldbab semleges semleges semleges semleges
Hüvelyes borsó semleges semleges semleges semleges
Lima bab semleges kerülendő jótékony kerülendő
Lóbab semleges semleges semleges kerülendő
jótékony jótékony kerülendő kerülendő
Sárgaborsó kerülendő kerülendő kerülendő semleges
kerülendő kerülendő jótékony jótékony
Szójabab semleges jótékony jótékony jótékony
Tarkabab kerülendő semleges kerülendő jótékony
semleges jótékony semleges semleges
Veteménybab kerülendő kerülendő jótékony kerülendő
Vörös lencse kerülendő jótékony kerülendő semleges
Vörös szójabab semleges jótékony jótékony jótékony
semleges kerülendő semleges jótékony
Zöld lencse kerülendő jótékony kerülendő jótékony
Zöldbab semleges jótékony semleges semleges
Zöldborsó semleges semleges semleges semleges
8.GABONAFÉLÉK
Árpa, hántolt kerülendő semleges kerülendő semleges
Árpakása kerülendő semleges kerülendő semleges
Árpakenyér kerülendő semleges kerülendő semleges
Árpaliszt, tészta kerülendő semleges kerülendő semleges
Árpapehely kerülendő semleges kerülendő semleges
Articsókatészta semleges jótékony kerülendő kerülendő
semleges semleges semleges jótékony
Búza kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Búza péksütemények kerülendő semleges kerülendő semleges
Szőlőmagolaj
Kesudió
Pekándió
Aduke bab
Azuki bab
Házilencse
Pintóbab
Száraz fehérbab
Tofu
Vörösbab
Barnarizskenyér
Búza, puffasztott kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Búzacsíra kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Búzahús semleges semleges kerülendő semleges
Búzakenyér kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Búzakenyerek kerülendő semleges kerülendő semleges
Búzakolbász kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Búzakorpa kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Búzaliszttészta kerülendő semleges kerülendő semleges
Búzapehely kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Búzás müzli kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Cirok kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Cirok, puffasztott kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Cirokkása kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Cirokliszt kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Csemege kukorica kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Csírázott búzakenyér kerülendő jótékony jótékony jótékony
kerülendő kerülendő semleges semleges
kerülendő semleges semleges semleges
kerülendő semleges semleges semleges
kerülendő semleges semleges semleges
kerülendő semleges semleges semleges
Farina kerülendő kerülendő semleges semleges
Fehér liszt kerülendő kerülendő semleges semleges
Fehér rozsliszt semleges jótékony kerülendő jótékony
Fekete zabkenyér semleges semleges semleges semleges
Gluténliszt kerülendő semleges semleges semleges
Gluténmentes kenyér semleges semleges semleges semleges
kerülendő semleges semleges semleges
Hajdina semleges jótékony kerülendő kerülendő
Hajdinakása semleges jótékony kerülendő kerülendő
Hajdinasütemény semleges jótékony kerülendő kerülendő
Kétszersült semleges semleges jótékony jótékony
Köles semleges semleges jótékony jótékony
Köles, puffasztott semleges semleges jótékony jótékony
Köleskása semleges semleges jótékony jótékony
Köleskenyér semleges semleges jótékony jótékony
Kölesliszt, tészta semleges semleges jótékony jótékony
Kukorica kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Kukorica, pattogatott kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Kukoricakása kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Kukoricakenyér kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Kukoricaliszt, -tészta kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Kukoricapehely kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Kukoricasütemény kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Kuszkuszliszt kerülendő semleges semleges semleges
Macesz, búza kerülendő kerülendő kerülendő semleges
kerülendő kerülendő semleges semleges
Rizs, barna semleges semleges jótékony jótékony
Rizs, fehér semleges semleges jótékony jótékony
Rizsliszttészta semleges jótékony jótékony jótékony
Rozs semleges jótékony kerülendő jótékony
Rozs péksütemény semleges jótékony kerülendő jótékony
Rozs-búza kenyér kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Rozskása semleges jótékony kerülendő jótékony
Rozskenyér, 100%-os semleges jótékony kerülendő jótékony
Rozsliszt, tészta semleges jótékony kerülendő jótékony
Durumbúza
Durumkása
Durumkenyér
Durumliszt, tészta
Durumsütemény
Graham liszt
Magas fehérjetart. kenyér
Rozspehely semleges jótékony kerülendő jótékony
Rozssütemény semleges jótékony kerülendő jótékony
Spenótos tészta kerülendő kerülendő semleges semleges
Szójalisztkenyér semleges jótékony semleges jótékony
Teasütemények kerülendő kerülendő semleges semleges
Teljes kiőrlésű liszt kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Teljes őrlésű búzakenyér kerülendő kerülendő semleges semleges
kerülendő kerülendő kerülendő semleges
kerülendő kerülendő kerülendő semleges
kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Tönkölybúza semleges semleges jótékony semleges
Tönkölybúzakenyér semleges semleges jótékony semleges
Tönkölybúzaliszt semleges semleges jótékony semleges
Vörös liszt kerülendő semleges semleges semleges
Zab semleges semleges jótékony jótékony
Zabkenyér semleges semleges jótékony semleges
Zabkorpa semleges semleges jótékony semleges
Zabliszt, tészta semleges jótékony jótékony jótékony
Zabpehely semleges semleges jótékony jótékony
9. ZÖLDSÉGEK
Alga semleges semleges semleges semleges
Amerikai kelkáposzta jótékony jótékony jótékony jótékony
Articsóka jótékony jótékony kerülendő kerülendő
Avokádó kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Bambuszrügyhajtás semleges semleges semleges semleges
Brokkoli jótékony jótékony jótékony jótékony
jótékony kerülendő semleges kerülendő
Cikória jótékony jótékony semleges semleges
Cukkini semleges semleges semleges semleges
Csicsóka jótékony semleges jótékony jótékony
Édesburgonya jótékony kerülendő jótékony jótékony
Endívia semleges semleges semleges semleges
Erdei gombák kerülendő kerülendő jótékony kerülendő
Fehér burgonya kerülendő kerülendő semleges semleges
Fehér káposzta semleges kerülendő jótékony semleges
Fehérrépa jótékony jótékony jótékony semleges
Fejes saláta jótékony jótékony semleges semleges
Fekete olajbogyó kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Fokhagyma jótékony jótékony semleges jótékony
Főzőtök jótékony jótékony semleges semleges
Fűszerpaprika jótékony kerülendő jótékony kerülendő
Görög olajbogyó kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Gyermekláncfű jótékony jótékony semleges jótékony
Húsos paprika semleges kerülendő jótékony kerülendő
semleges kerülendő jótékony semleges
Karalábé jótékony jótékony semleges semleges
Karfiol kerülendő semleges jótékony jótékony
Kelbimbó semleges semleges jótékony semleges
Kelkáposzta jótékony jótékony jótékony jótékony
semleges semleges semleges semleges
Kínai kelkáposzta semleges kerülendő jótékony semleges
Koriander semleges semleges semleges semleges
Lestyán semleges semleges semleges semleges
Lila hagyma jótékony jótékony semleges semleges
Lucernahajtások kerülendő semleges semleges jótékony
Többmagvas kenyér
Többmagvas liszt
Többmagvas müzli
Cayenne paprika
Jamgyökér
Kínai fehérkáposzta
jótékony jótékony semleges semleges
Mezei gombák kerülendő kerülendő jótékony jótékony
Mogyoróhagyma semleges semleges semleges semleges
Mohák kerülendő semleges semleges semleges
Padlizsán kerülendő kerülendő jótékony jótékony
Páfrány semleges semleges semleges semleges
Paradicsom semleges kerülendő kerülendő semleges
Paszternák jótékony jótékony jótékony jótékony
Patisszon jótékony semleges semleges semleges
Petrezselyem jótékony jótékony jótékony jótékony
Pirospaprika jótékony kerülendő jótékony kerülendő
Póréhagyma kerülendő semleges semleges semleges
Rebarbara kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Répafélék semleges semleges semleges jótékony
Répalevél jótékony jótékony jótékony jótékony
Retek semleges semleges kerülendő kerülendő
Reteklevél semleges semleges kerülendő kerülendő
Sárga hagyma jótékony jótékony semleges semleges
Sárga karórépa semleges semleges semleges semleges
Sárga paprika semleges kerülendő jótékony kerülendő
Sárgarépa semleges jótékony jótékony semleges
semleges semleges semleges semleges
Sóska jótékony jótékony semleges semleges
Spanyol hagyma jótékony jótékony semleges semleges
Spanyol olajbogyó kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Spárga semleges semleges semleges semleges
Spenót jótékony jótékony semleges semleges
Sütőtök jótékony semleges semleges semleges
Tépő saláta jótékony jótékony semleges semleges
Termesztett gombák kerülendő kerülendő semleges semleges
Torma jótékony jótékony semleges jótékony
Uborka kerülendő semleges semleges jótékony
Vízitorma semleges semleges semleges semleges
Vörös burgonya kerülendő kerülendő semleges semleges
Vörös káposzta semleges kerülendő jótékony semleges
Vöröshagyma jótékony jótékony semleges semleges
Zeller semleges semleges semleges jótékony
Zöld olajbogyó semleges semleges kerülendő semleges
Zöldhagyma semleges semleges semleges semleges
Zöldpaprika semleges kerülendő jótékony kerülendő
10. GYÜMÖLCSÖK
Áfonya semleges jótékony jótékony jótékony
Almafélék semleges semleges semleges semleges
Ananász semleges jótékony jótékony jótékony
Aszalt füge jótékony jótékony semleges jótékony
Aszalt szilva jótékony jótékony semleges semleges
Banán semleges kerülendő jótékony kerülendő
Citrom semleges jótékony semleges semleges
Cukordinnye semleges jótékony semleges semleges
Cseresznyefélék semleges jótékony semleges jótékony
Csillaggyümölcs semleges semleges kerülendő kerülendő
Datolya semleges semleges semleges semleges
Datolyaszilva semleges semleges kerülendő kerülendő
Egresfélék semleges semleges semleges jótékony
Egyéb dinnyefélék semleges semleges semleges semleges
Mangold
Schnidling
Eper, fa semleges semleges semleges semleges
Eper, földi semleges semleges semleges semleges
Fehér szőlő semleges semleges jótékony jótékony
Fekete bodza semleges semleges semleges semleges
Friss füge jótékony jótékony semleges jótékony
Fügekaktusz semleges semleges kerülendő kerülendő
semleges semleges semleges semleges
Görögdinnye semleges semleges semleges semleges
Gránátalma semleges semleges kerülendő kerülendő
Grépfrút semleges jótékony semleges jótékony
semleges semleges semleges kerülendő
Házi földiszeder semleges jótékony semleges jótékony
semleges semleges semleges jótékony
kerülendő kerülendő semleges semleges
Kék szilva jótékony jótékony jótékony jótékony
Kék szőlő (félédes) semleges semleges jótékony jótékony
Kivi kerülendő kerülendő semleges jótékony
Kókusz kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Körtefélék semleges semleges semleges semleges
Málnafélék semleges semleges semleges semleges
Mandarin kerülendő kerülendő semleges semleges
Mangó kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Mazsola semleges jótékony semleges semleges
Meggyfélék semleges jótékony semleges semleges
Narancs kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Naspolya semleges semleges semleges semleges
Nektarin semleges semleges semleges semleges
Őszibarackfélék semleges semleges semleges semleges
semleges kerülendő jótékony semleges
Piros szőlő semleges semleges jótékony jótékony
Ribizlifélék (fekete, piros) semleges semleges semleges semleges
Ringló szilva jótékony jótékony jótékony jótékony
Sárgabarack semleges jótékony semleges semleges
Sárgadinnye semleges jótékony semleges semleges
Sötét szilva jótékony jótékony jótékony jótékony
Sütni való banán kerülendő kerülendő semleges semleges
Szeder, fa semleges semleges semleges semleges
Szeder, földi semleges jótékony semleges semleges
Vad földiszeder kerülendő semleges semleges semleges
Vörös szilva jótékony jótékony jótékony jótékony
Zöld citrom semleges semleges semleges semleges
Zöld szilva jótékony jótékony jótékony jótékony
11. ZÖLDSÉG-, GYÜMÖLCSLEVEK
Almalé kerülendő semleges semleges semleges
Ananászlé jótékony jótékony jótékony semleges
Avokádólé kerülendő kerülendő kerülendő semleges
Burgonyalé kerülendő kerülendő semleges semleges
Citromlé semleges jótékony semleges semleges
Cukordinnyelé semleges jótékony semleges semleges
Cukorrépalé semleges semleges semleges semleges
Csicsókalé semleges semleges semleges semleges
Eperlé semleges semleges semleges semleges
Faeperlé semleges semleges semleges semleges
Faszederlé semleges semleges semleges semleges
Feketeboróka-lé semleges semleges semleges semleges
Görög min inarancs
Guava
Josta
Kantalupdinnye
Papaja
Feketecseresznye-lé jótékony jótékony semleges jótékony
Földiszederlé semleges semleges semleges semleges
Grépfrútlé semleges jótékony semleges semleges
semleges semleges semleges semleges
Hamvasáfonya-lé semleges semleges jótékony jótékony
Káposztalé semleges kerülendő jótékony jótékony
Karalábélé semleges semleges semleges semleges
Karórépalé semleges semleges semleges semleges
Kiviié semleges semleges semleges semleges
Körtelé semleges semleges semleges semleges
Mandarinlé kerülendő kerülendő semleges semleges
Mangólé semleges kerülendő semleges semleges
Meggylé semleges semleges semleges semleges
Narancslé kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Nektarinlé semleges semleges semleges semleges
Őszibaracklé semleges semleges semleges semleges
semleges kerülendő jótékony jótékony
Paradicsomlé semleges kerülendő kerülendő semleges
Paszternáklé semleges semleges semleges semleges
Petrezselyemlé semleges semleges semleges semleges
Ribizlilé semleges semleges semleges semleges
Sárgabaracklé semleges jótékony semleges semleges
Sárgadinnyelé semleges jótékony semleges semleges
Sárgarépalé semleges jótékony semleges jótékony
Szilvalé jótékony jótékony semleges semleges
Szőlőlé semleges semleges kerülendő kerülendő
Uborkalé kerülendő semleges semleges semleges
Zellerlé semleges jótékony semleges jótékony
12. FŰSZEREK
semleges semleges semleges semleges
Alga jótékony semleges semleges semleges
Almaecet kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Ánizs semleges semleges semleges kerülendő
Ánizskapor semleges semleges semleges semleges
Árpamaláta semleges jótékony kerülendő kerülendő
Babérlevél semleges semleges semleges semleges
Barna cukor kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
semleges semleges semleges semleges
Bazsalikom semleges semleges semleges semleges
semleges semleges semleges semleges
semleges semleges semleges semleges
Borecet kerülendő kerülendő semleges kerülendő
semleges semleges semleges semleges
Borsmenta semleges semleges semleges semleges
semleges semleges semleges semleges
jótékony kerülendő jótékony kerülendő
jótékony semleges jótékony jótékony
Csokoládé (kakaó) semleges semleges semleges semleges
Édeske kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Ételecet kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Fahéj semleges semleges kerülendő semleges
Fehér bors kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Fehér cukor kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Fodormenta semleges semleges semleges semleges
Fokhagyma jótékony jótékony jótékony jótékony
Guavalé
Papaj alé
Agar
Barnarizs szirup
Bergamot
Bio-Sweet
Borsikafű
Canderel
Cayenne-paprika (bors)
Curry
semleges semleges kerülendő kerülendő
Gyömbér semleges semleges jótékony semleges
Gyömbér semleges jótékony semleges semleges
Gyümölcscukor kerülendő semleges kerülendő kerülendő
kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Jódozott só semleges semleges semleges semleges
Juharszirup semleges semleges semleges semleges
Kakukkfű semleges semleges semleges semleges
Kapor semleges semleges semleges semleges
Kapribogyó kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Kardamon semleges semleges semleges semleges
Karob (szentjánoskenyér) jótékony semleges semleges semleges
Konyhasó semleges semleges semleges semleges
Koriander semleges semleges semleges semleges
Kömény semleges semleges semleges semleges
Körtike semleges kerülendő semleges semleges
Kukoricakeményítő kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Kurkuma (sáfrány) jótékony semleges semleges semleges
Lestyán semleges semleges semleges semleges
Magyaros fűszerkeverék kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Majoránna semleges semleges semleges semleges
Mandulakivonat semleges semleges kerülendő kerülendő
Melasz semleges semleges semleges semleges
Menta semleges semleges semleges semleges
Méz semleges semleges semleges semleges
Miso semleges jótékony jótékony jótékony
Mustár kerülendő semleges semleges semleges
Mustármag semleges semleges semleges jótékony
Na-ciklamát kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Nutra-Sweet semleges semleges semleges semleges
Nyílgyökér semleges semleges semleges semleges
Oregánó semleges semleges semleges semleges
Őrölt fekete bors kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Petrezselyem jótékony semleges jótékony jótékony
Pirospaprika (édes) semleges semleges semleges semleges
Pizza fűszerkeverék kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Rizsszirup semleges semleges semleges semleges
Rozmaring semleges semleges semleges semleges
Sucanat semleges semleges semleges semleges
Szacharin kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Szegfűbors semleges semleges kerülendő kerülendő
Szegfűszeg semleges semleges semleges semleges
Szemes bors semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Szerecsendió kerülendő semleges semleges semleges
Szójasó semleges semleges semleges semleges
Szójaszósz semleges jótékony kerülendő semleges
Szőlőcukor kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Szurokfű semleges semleges semleges semleges
Tamari jótékony jótékony jótékony jótékony
Tamarindusz semleges semleges semleges semleges
Tápióka semleges semleges kerülendő kerülendő
Tárkony semleges semleges semleges semleges
Tartár semleges semleges semleges semleges
Tengeri hínár jótékony semleges semleges semleges
Tengeri só semleges semleges semleges semleges
Torma jótékony semleges jótékony jótékony
Gomasszó (szezámsó)
Izocukor
Turbolya semleges semleges semleges semleges
Vanília kerülendő semleges semleges semleges
Vegeta semleges semleges semleges semleges
Vörös bors semleges kerülendő kerülendő kerülendő
Vöröshagyma jótékony semleges semleges semleges
Zeller semleges semleges semleges jótékony
Zsálya semleges semleges semleges semleges
Zselatin semleges kerülendő kerülendő kerülendő
13. ÍZESÍTŐK
Almalekvár semleges semleges semleges semleges
Citromlé jótékony jótékony jótékony jótékony
Dzsem az ajánlott gyümölcsből semleges semleges semleges semleges
Édes savanyúság kerülendő semleges semleges kerülendő
Erős paprika jótékony kerülendő jótékony kerülendő
Fanyar savanyúság kerülendő semleges semleges kerülendő
Fokhagyma jótékony jótékony jótékony jótékony
Füstölés kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Kapros savanyúság kerülendő semleges semleges kerülendő
Ketchup kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Kóser savanyúság kerülendő semleges semleges kerülendő
Majonéz semleges kerülendő semleges semleges
Mustár semleges jótékony semleges semleges
Olívaolaj jótékony jótékony jótékony jótékony
Pácolás kerülendő semleges semleges kerülendő
Relish mártás kerülendő semleges semleges kerülendő
Salátaöntet semleges jótékony semleges semleges
Worchester szósz semleges kerülendő semleges kerülendő
Zselé semleges semleges semleges semleges
14. GYÓGYTEÁK
Afedim semleges jótékony semleges jótékony
Aloe kerülendő jótékony kerülendő kerülendő
Aranygyökér kerülendő semleges semleges semleges
Árvacsalán semleges semleges semleges semleges
Árvácska semleges semleges semleges semleges
Bodza semleges semleges semleges semleges
Bojtorján kerülendő jótékony semleges jótékony
Boróka semleges semleges semleges semleges
Borsikafű semleges semleges semleges semleges
Borsmenta jótékony semleges jótékony semleges
Cayenne bors jótékony kerülendő semleges semleges
Cickafark semleges semleges semleges semleges
Citromfű jótékony jótékony jótékony jótékony
Csalán semleges semleges semleges semleges
Csipkebogyó jótékony jótékony jótékony jótékony
Csukóka semleges semleges kerülendő kerülendő
Dong quai semleges semleges semleges semleges
Echinacea (kasvirág) kerülendő jótékony semleges jótékony
Édesgyökér semleges semleges jótékony jótékony
Eperfalevél jótékony semleges semleges jótékony
Eperlevél kerülendő semleges semleges semleges
Fagyöngy semleges semleges semleges semleges
Fehér nyírfa semleges semleges semleges semleges
Fehértölgy-kéreg semleges semleges semleges semleges
Fodormenta semleges semleges semleges semleges
Galagonya semleges jótékony semleges jótékony
Galaj semleges semleges semleges semleges
Ginszeng semleges jótékony jótékony jótékony
Görögszéna jótékony jótékony kerülendő kerülendő
Gyermekláncfű jótékony semleges semleges semleges
Gyömbér jótékony jótékony jótékony jótékony
Hársvirág jótékony semleges kerülendő kerülendő
Homoktövis semleges jótékony semleges semleges
Kakukkfű semleges semleges semleges semleges
Kamilla semleges jótékony semleges jótékony
Katáng jótékony semleges jótékony semleges
Kisvirágú füzike semleges semleges semleges semleges
Komló jótékony semleges kerülendő kerülendő
Kömény semleges semleges semleges semleges
Körömvirág jótékony jótékony semleges jótékony
Kukoricabajusz kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Levendula jótékony semleges semleges jótékony
Lucerna kerülendő jótékony semleges jótékony
Macskagyökér semleges jótékony semleges semleges
Macskamenta semleges kerülendő semleges semleges
Málnalevél semleges semleges jótékony semleges
Mályva semleges semleges semleges semleges
Máriatövis semleges jótékony semleges semleges
Martilapu kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Medvehagyma jótékony semleges jótékony semleges
Medveszőlő levél jótékony jótékony jótékony jótékony
Orbáncfű kerülendő jótékony semleges semleges
Ökörfarkkóró semleges semleges kerülendő kerülendő
Pásztortáska semleges semleges semleges semleges
Pemetefű semleges semleges semleges semleges
Petrezselyem jótékony semleges jótékony semleges
Pinpinella (ánizs) kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Rebarbara kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Sárga lórom kerülendő kerülendő semleges semleges
Szárcsagyökér jótékony semleges semleges semleges
Szenna kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Szilfakéreg jótékony jótékony semleges semleges
Tárnics kerülendő semleges kerülendő kerülendő
Tyúkhúr jótékony semleges semleges semleges
Útifű semleges semleges semleges semleges
Ürömfű semleges semleges semleges semleges
Vasfű semleges semleges semleges semleges
Veronikafű semleges semleges semleges semleges
Vörös lóhere kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Zöld diólevél jótékony jótékony jótékony jótékony
Zöld tea semleges jótékony jótékony jótékony
Zsálya semleges semleges jótékony semleges
Zsurló semleges semleges semleges semleges
15. ITALOK
Alkoholmentes sör kerülendő kerülendő semleges semleges
Babkávé, (feketekávé) kerülendő jótékony semleges kerülendő
Babkávé, koffeinmentes kerülendő jótékony semleges kerülendő
Cikóriakávé semleges semleges semleges semleges
Diétás üdítők kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Egyéb üdítők kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Fehérbor semleges semleges semleges semleges
Fekete tea kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Fekete tea, koffeinmentes kerülendő kerülendő semleges kerülendő
Katángkávé jótékony semleges jótékony semleges
Kóla kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Malátakávé semleges semleges kerülendő semleges
Pi-víz, Kyssui-víz jótékony jótékony jótékony jótékony
Sör kerülendő kerülendő semleges semleges
Szénsavas ásványvíz jótékony kerülendő kerülendő semleges
Szénsavmentes ásványvíz jótékony semleges semleges semleges
Szódavíz jótékony kerülendő kerülendő semleges
Tömény szeszes ital kerülendő kerülendő kerülendő kerülendő
Vörösbor semleges jótékony semleges semleges
Zöld tea semleges jótékony jótékony jótékony
Ha betartja a vércsoport szerinti táplálkozást és főleg vegetáriánus lesz, mint én (én is O-ás vagyok), akkor az epekő elhajtó kúra után nem lesz újabb köve.
A vesekövet úgy tudja elhajtani, ha desztilláltvízben fél óráig főzi a csipkebogyót, úgy, hogy annak a magja is benne legyen a főzetben. A csipke magjában van olyan anyag, amely hosszú főzés során oldódik ki belőle és ez oldja bármelyik típusú vesekövet. A részletes kúra végrehajtását is leírtam már másoknak, kérem keresse meg.
Ha elegendő vizet iszik és az tiszta víz ( ro. vagy deszt.), akkor a vesecisztája is megszűnik! Mindez csak Önön múlik!
Üdvözlettel: W-V.László

Alvás, matracok, földsugárzás,stb
2010.02.09. 11:20A kérdés:

Kedves Várhegyi László!Nagy érdeklődéssel olvastam a fekvőhelyekkel kapcsolatos korábbi véleményét itt a fórumon. Én is ezzel kapcsolatban terhelném, ha lehet, nagyon köszönöm előre is.Jómagam matracvásárlás előtt állok. Alvászavarral küszködök kb. 6-7 éve, 46 éves vagyok. Szinte minden területen javítottam az életmódomat illetően, most a fekhely következne, 22 éve ugyanazon a rugós ágyon alszom. A következő a kérdésem:1. A Földsugárzás az nem ugyanaz, mint a szatellitek, és egyéb elektromos berendezés okozta sugárzása?2. Kétféle matrac között vacillálok. Egyik olyan amiben van 1-2-3-4 cm kókuszréteg, és egy olyan amiben nincs, csak tisztán Hideghab+Memory. A kókuszrétegről több helyen azt állítják, hogy nem sok év után összetömörödik és ezáltal a matrac anatómia alakja megváltozhat.3. A kókuszréteg milyen káros hatásoktól véd is meg pontosan?4. Olvastam Öntől, hogy a purhab matracokat nem javasolja. Miért? 5. A Hideghab matracokról mi a vélemény?5. Vannak olyan matracok aminek a huzatában ezüstszálak vannak. Az ezüst jelenlétéről sok jót olvastam, nyugtatóan hat, stb.. De ha a huzatban is be van építve nem viselkedi-e antennaként, a különböző sugárzások tekintetében?6. Miután olvastam a rugós matracokról irt véleményét, én is megmértem (barkács módon) a rugós ágyam térerejének irányát egy tájolóval. Hát igencsak összevissza mutatta az Északot az ágy különböző pontjain. Lent a padlón viszont jobbára mindig ugyanúgy mutatta. Hogy ilyen ágyon alszom (22 éve), ez okozhatott alvászavarokat az utóbbi években?Köszönöm szépen, előre is válaszát!Tisztelettel és üdvözlettel,Jankó Béla

A tanácsadó válasza:

Kedves Béla!
A Föld-sugárzásoknak a frekvenciája 7,83Hz. Ezeket Scumann-hullámoknak is hívják. A frekvencián belüli amplitúdó eltérések adják meg, hogy az adott sugárzás Hartmann-háló, vagy Curry-háló, vagy üreg-sugárzás, vagy törésvonal sugárzás, vagy vízér, vagy Ley-vonal, vagy Szent Gyögy vonal, stb. Kéem vásároljon egy radiesztéziával foglalkozó könyvet Szőke Lajos, vagy Ferencsik István magyar szerzőktől (Elixír Könyvesbolt). Ezeket műszerekkel is mérni lehet!

Más a szatellitek sugárzása (hány tv adót tud fogni egy szatellitről?)(M.o ege fölött jelenleg 29 szatellit ontja ránk a káros sugárzásait (vannak meteorológiai, távközlési, katonai, GPS, stb szatellitek). Ezeket is lehet mérni műszerekkel, mert mindenütt ott vannak!

A rádió és tv-adóknak vannak amlpitúdó modulált, frekvencia modulált, digitális, micro, stb. sugárzást ránk sugárzó adói, különféle frekvenciákon és különféle amplitúdókkal. Ezt is lehet mérni, de ha van rá megfelelő készüléke, akkor tudja is fogni az adásokat!
A radar sugárzások is itt vannak! Külön rendszere van a polgári repülésnek és külön a katonai repülésnek. Ezeket is lehet mérni! Én valamikor rádiólokátor főkezelő voltam és tudom, hogy miért tiltakoznak Tubesnél, Ferihegynél, stb.

Itt vannak a mobil sugárzások (Pannon, T-mobil, Vodafone, katonai, titkosszolgálati), melyek nagyon ártalmasak, főleg az adótornyok közelében, meg a bekapcsolt készülékek közelében, még akkor is ha nem beszélünk rajta!!

Itt vannak a rendvédelmi- és szolgáltató szervek URH rendszerei (rendőrség, mentők, tűzoltók, MÁV, VOLÁN, taxik, titkosszolgálatok, bv, stb). Ezek is mindenütt ott vannak és mérhetők, különben például nem tudna beszélni egymással a soproni és a nyíregyházi rendőr!

Remélem elgondolkodott azon, hogy ezek mióta jelentenek terhet az immunrendszerünknek. Állítson fel egy időrendi sorrendet, hogy melyiket mikortól fedezték fel és mikortól terjesztették el széles körben. Ilyen mértékű sugárözön ellen csak nagy dózisú C-vitamin bevitellel tudunk védekezni, mert a C-vitamin növeli a szervezetünk ilyenfajta sugárzásokkal szembeni ellenálló képességét, tűrő képességét. Ugyanez vonatkozik az elektroszmog elleni védelemre is!

Minden elektromos vezeték mellett, legyen az egyen-, vagy váltóáram, a vezetéken átfolyó áram erősségétől és feszültségétől függően mérhető ez elektromos tér, vagy más néven elektroszmog, de ha a vezetékre fogyasztó (izzó, vagy készülék, gép, stb) is van is van kapcsolva és az éppen fogyaszt is, azaz be van kapcsolva, akkor még egy újabb erőteret lehet mérni, az elektromágneses térerőt. Ennek nagysága is függ a feszültségtől és az áramerősségtől. Ezek is ártalmasak az egészségre, mert az emberiség többezer éves történelme során csak az utóbbi 50-60 évben lett leterjedve. Én éppen 10 éves voltam, amikor hozzánk bevezették a villanyt. Szerencsére az immunrendszerem úgy erősödött meg, hogy nem voltak ilyen zavaró tényezők, mert a tv-adás is 1957-ben indult el, de csak egy csatornával.
Az elemek is bocsátanak ki ilyen tereket, ezért van hagyományos karórám és nem elemes!!! A sejtjeinknek, mindegyiknek van saját elektromos, mezeje, elektromos térereje, e a testünket behálózzák az elektromos rendszerek, melyeket meridiánoknak hívnak és bizonyos pontjait akupunktúrás pontoknak.
A szívünknek külön elektromos tere és rendszere van, s ezt mérik EKG-val (elektrokardiogram. Ezt zavarják nagyon a mikrohullámú sütőkből kijövő sugárzások!! Ugyancsak zavarják az agy sugárzásait is a mobil-, a mikro- és egyéb sugárzások. Az agyunk sugárzását EEG-készülékkel (elektroenkefalogram) mérik, de már sokféle készülékkel tudják mérni és befolyásolni a testünk elektromos és elekromágneses jeleit.

Azt is tudnia kell, hogy minden egyes, le nem földelt fém, fémdarab, fémtárgy (pl. az ágyban lévő vasalatok, rugók, sodronyok, csövek, vagy az ágy mellett lévő fém állólámpa tartója, vagy a fali lámpa fém karja, stb) antennaként összegyűjt minden féle, az előzőekben felsorolt sugárzásokat, erőtereket, s ez miatt minen egyes fémdarabnak, annak nagyságától függően, úgynevezett tranziens erőtere lesz, amely nagyon negatívan hat az élő szervezetekre!!!! Ez korunk egyik legnagyobb problémája!! Újabban már építenek elektroszmog mentes lakásokat, sőt lakótelepeket. Bp-en is van a IX. kerületben. Nekem sem véletlenül van olyan ágyam, amelyben egyetlen fémdarab sincs, sem az ágy szerkezetében, sem a matracban, de nincs elektromos vezeték sem az ágy 2 méteres körzetében. Több vezetékem árnyékolt és földelt, de mellette még éjszakára áramtalanítom a hálószobát és vannak különböző harmonizálóim és védőberendezéseim.

Nagyon ártanak a lakásban lévő vezeték nélküli rendszerek, s ezen belül is a legveszélyesebb a dect- telefon, azaz a vezeték nélküli telefon, amely a falig vezetéken jön be, de onnan drót nélkül használják. Ez olyan teljesítmény sűrűséget idéz elő a lakásban, mintha a szobában lenne egy mobil adótorony!!!!
Veszélyesek a routerek is, meg azok a számítógépek, ahol az egységek nem vezetékkel vannak összekötve, hanem rádiófrekvenciás kapcsolattal.

Szóval van sugárözön bőven körülöttünk!!! A Föld-sugárzások természetes sugárzások, amelyek nem mindíg ugyanazon a helyen mérhetők, mert függenek a Nap, a Hold, és az egyéb égitestek Földhöz viszonyított helyzetéhez (ezek a tömegvonzások tartják pályájukon a bolygókat, holdakat, stb). Ezen sugárzások bár természetesek, és hozzá tudott szokni az élővilág, de vannak különösen erős sugárzások, de a gyengébb sugárzások kereszteződései is lehetnek erősek, s van a Földnek egy, 36 óránként pulzáló hatása is. Az a gond ezekkel a sugárzásokkal, hogy mindegyikben kimutathatóak a radioaktív hatással rendelkező sugarak is. Például a radon-sugárzás feldúsul a szellőzetlen, vagy rosszul szellőzött helyiségekben, s ezt a Geiger-Müller számláló is jelzi!!
A földsugárzásokban jelen van a jód, radioaktív hatású 131-es izotópja is. Magyarországon nincs a talajban elegendő jód és így az itt termelt táplálékokban sincs elegendő szerves jód a pajzsmirigy számára. Mivel jódhiányos a pajzsmirigy, ezért ha földsugárzásba kerülünk, akkor a radioaktív jód könnyen beépül a pajzsmirigybe és onnantól kezdve elkezdi betegíteni a szervezetet, mivel a pajzsmirigy, az immunrendszerünk egyik fontos vezérlője akkor is rosszul működik, ha nincs elegendő jód a működéséhez és akkor is ha van, de ez a jód egy radioaktív izotópja a jódnak!!! Ezért tanácsolom a csecsemőtől az aggastyánig mindenkinek, ha beteg, ha nem, hogy folyamatosan, és napi szinten szedje valamelyik, vagy mindkét algát (spirulina, chlorella). Ugyanis ha van elegendő szerves jód a pajzsmirigyben, akkor nem veszi fel a radioaktív jódot. Ezért nem jó a szervetlen jód (jódozott só, jódozott ásványvíz) a szervezet jód-pótlására!!!!
Hát az első kérdésével megvolnék, s remélem már érti a különbséget!
2. Csak a természetes rostok jók a földsugárzás elleni védelemre, mint a kókuszháncs, afrikos matrac, szalmazsák, faháncs, stb. Műanyagok, műanyaghabok nem jók!!!!!! Nekem immár 15 éve kókuszháncs ágybetétem van, de még nem nyomódott be, pedig 95 kiló vagyok!. Ne féljen a kókusz ágybetéttől! Az én kókusz-betétem 15 cm vastag, ilyent szerezzen be Ön is, de ha Ön súlyosabb, akkor ennél vastagabbat is készítenek, a megadott méretre. Nagyon jól véd a földsugárzásokkal szemben!

3.A kókuszréteg, az összes, előzőekben felsorolt Föld-sugárzásoktól megvédi (Hartmann, Curry, vízér, stb), de nem véd a mesterséges sugárzásoktól (elektroszmog, mobilszmog, stb).

4.A purhab matracokat is azért nem javasolom, mert nem védenek meg a Föld-sugárzásoktól, mert nem természetes, hanem mesterséges anyagokból vannak!

5.A hideghab matracok is mesterséges anyagok!!!
Nem védenek!

5. (ez Önnél 6-os akart lenni ugye?). Végre gondolkodik! Valóban minden fémszál, még az ezüst is antennaként viselkedik, s ezért nem javasolom,az ilyen matracot sem!

6. Örülök, hogy beigazolta a mágnessel a rugók hatásait! Ha minden rugót fémesen összekötne és leföldelne, akkor is elmozdulna a mágnes, de a rugók nem viselkednének antennaként. A fémeknél az a lényeg, hogy még egy kis fém-szögdarab se legyen földeletlenül. Ha le van földelve, nincs tranziens hatás!!

A fejének kell Északi irányban lennie alváskor, nem az iránytűnek! Az iránytűvel csak be tudja mérni az irányt, de arra vigyázzon, hogy az iránytű 2 m-es közelében ne legyen fémdarab, mert az befolyásolja az iránytűt. Alváskor plusz-mínusz 10 fokkal lehet csak eltérni az Északtól.
Ha eddig nem így aludt, akkor lehettek alvászavarai, főleg akkor, amikor valami miatt gyengébb volt az immunrendszere.
Kérem megjegyezni mindenkinek, aki ezeket a sorokat olvassa, hogy a szervezetünk akkor tud az alvás ideje alatt megfelelően regenerálódni, pihenni, megújulni, ha ezen idő alatt nem érik az immunrendszerünket ártó hatások. Ebbe beletartozik az is, hogy frusztrálja immunrendszerünket, se elektroszmog, sem földsugárzás, sem a Föld mágneses erőtere, amely akkor frusztrál, ha nem Északnak van a fejünk. Én a szatellit és egyéb más mesterséges sugárözön ellen úgy védekezem, hogy részben szedem nagy dózisban a C-vitamint, részben pedig a fém esőcsatornáim le vannak földelve, továbbá a házam mellett a talajtól számítottan van egy 6 m magas, 3 méter mélyen leföldelt 2 collos cső, amely egyben villámhárító is, s egyben összegyűjti a tranzienseket és azokat a földbe vezeti. Nagyon jól lecsökkent minden térerőt és vételi lehetőséget, s ezt műszeres méréssel is alá tudom támasztani.

Együtt lehet élni ezzel a fejlett civilizációval, ha tudjuk, hogy mi ellen hogyan védekezzünk!

Ha napnyugta után 2 óra elteltével fekszik le, akkor már vegyen be a nyelve alá egy 3 mg-os Melatonint és szopogassa el. Ha 4 óra elteltével fekszik le napnyugta után, akkor 6 mg-ot vegyen be a Melatoniból, de ha 6 óra elteltével, akkor 9 mg-ot!! és akkor jól fog tudni aludni és regenerálódni!

Üdvözlettel: W-V.László

Paleolit táplálkozásról vélemény(em)
2010.02.09. 08:36A kérdés:

Kedeves László!Mi a véleménye a paleolit táplálkozásról, és a sikereiről?Üdvözlettel: Erzsébet

A tanácsadó válasza:

Kedves Erzsébet!
Ezen a válaszadói portálon már megválaszoltam egy kérdezőnek ebben a témában. Úgy látszik nem kereste meg. Ezért most ismét közlöm Önnel is a véleményemet:

Igen, ismerem a Szendi Gábor által terjesztett táplálkozási szisztémát. Régóta ismerjük egymást a Gáborral. Sok mindenben egyetértek vele, főleg a pszichiátriai vonalon, de a táplálkozási vonalon vannak nézet különbségeink.

Én természetgyógyászként és táplálkozási tanácsadással is foglalkozóként másképpen ítélem meg az emberek életmódját és táplálkozását!

Őseink a paleolit korban nagyon sokat mozogtak, mert nem voltak gépesített járművek és nem volt tömegközlekedés sem. Ha a mai emberek a mai táplálkozás mellett annyit mozognának, mint az őseink, akkor tizedére csökkennének a betegségek, mivel a mozgás minden gyógyszert pótol, de olyan gyógyszert még nem találtak fel amely a mozgást pótolná!!! A mozgás az egyik legjobb keringésjavító, ami által elkerülnek bennünket a szív és érrendszeri problémák, de a fertőzések is, mivel a vér- és nyirokkeringésünk a sok mozgás által tökéletessé válik!!! A nagyfokú mozgáshiány az egyik tényező, amely miatt sok ma a beteg!! Ezért sok a szív- és érrendszeri beteg és az ilyen betegségben elhalálozottak száma!

A paleolit korban az emberek átlagéletkora mindössze 25-27 év volt , a mai 67-70 éves magyar átlagéletkorhoz képest (Japánban az átlagéletkor 87 év, az ortodox zsidó vallásúaknál -kóser táplálkozás-, pedig 93 év!!!) A paleolit korban tehát az emberek a halálukig egészségesek voltak, s ugyanez nagyjából elmondható ma is a 25-27 évesek csoportjára. Tehát régen ha ki is fejlődött valamilyen betegség, akkor abba többnyire bele is haltak, mert nem volt orvosi ellátás. Ma, az ősi életmódot folytató bennszülöttek átlagéletkora, akik távol élnek a civilizált területektől, szintén csak 35 év körül van!!! Pedig ők egészségesebben táplálkoznak a nyugati embertől! Viszont a higiénés viszonyaik kritikán aluliak!!!
Ma is nagyon sokan belehalnának a szülésbe, a születésbe, a vakbélgyulladásba, az epehólyag gyulladásba, a sérv kizáródásba, ha nem volna orvosi ellátás. Nem szabad erre a korra vonatkozóan összehasonlításokat tenni, meg általánosítani! Főleg nem a táplálkozást illetően!

Nekem is volt sérvem 18 éves korban, mert erősportot űztem (ma is űzöm), s ha a paleolit korban éltem volna, akkor valószínűleg bele is halok…

Nézzük meg a kínaiakat, ahol a magyarokénál jóval magasabb az átlagéletkor (78 év) és a magyarokétól sokkal rosszabbak a higiénés viszonyok. A kínaiak fő tápláléka a rizs és más gabonafélék, tehát már itt is megdőlt Szendi Gábor és társai elmélete, hogy nem szabad enni gabonaféléket. Szintén megdőlt a hüvelyesekkel kapcsolatos elmélete is, mert a kínaiak és a japánok nagyon sok hüvelyest, főleg szóját fogyasztanak és sokkal tovább élnek a sok húst fogyasztó magyaroktól, vagy németektől, s a japán átlagpolgár egészsége is sokkal jobb szinten van!!

Jómagam is vegetáriánus vagyok, immár 21. éve, de generációkon keresztül vegetáriánusok, a mai korban köztünk élő, hasonlóan mozgásszegény életmódot folytató adventisták, akiknek a gabonafélék és a hüvelyesek adják a táplálkozásuk gerincét, s az átlagéletkoruk 85 év !!! Tehát bőven lekörözik az átlag magyar húsevőket a mai viszonyaink között is!!!
Valószínű az téveszti meg Szendi Gábort és a paleolit táplálkozás híveit, hogy nem ismerik, vagy ha ismerik, nem fogadják el a vércsoport szerinti táplálkozás tudományosan is többszörösen igazolt törvényszerűségeit és szabályait. Például Magyarországon a lakosság mindössze 10 %-a AB-s vércsoportú és csak ez a vércsoport tudja feldolgozni a fő gabonatáplálékunkat a búzát! Ezért alakul ki a lakosság 90 %-ánál a gluténérzékenység!!! Ha valaki a vércsoportjának megfelelő, gluténtartalmú gabonaféléket fogyasztja, akkor nem lesz gluténérzékeny. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a mai búzát kb. 60 évvel ezelőtt genetikailag "nemesítették", hogy jó legyen gépi betakarításra, mivel nem az emberi fogyaszthatóság kritériuma volt a fő szempont. Ezt a búzát nem tudják az emberek, az ősbúza (tönkölybúza) megemésztéséhez hasonlóan feldolgozni. A tönkölybúza ezért jó minden vércsoport számára, mivel ez egy ősi búzafajta. A paleolit kori emberek is gluténérzékenyek lettek volna a mai nemesített és genetikailag módosított búzafajtáktól!!! A magyarok ősi tápláléka a köles volt. Ez is jó minden vércsoport számára és ráadásul az egyetlen gabonaféle, amely főzve, sütve is lúgosít! És nem tartalmaz glutént!!!
Én is sok embert gyógyítottam meg már a gluténérzékenységéből a kölessel, a hajdinával, a rizzsel, vagy zabbal. A hüvelyesek többsége is főzve, sütve is lúgosít, vagy semleges kémhatású, azaz nem savasítja a szervezetet. A paleolit korban nem ettek hüvelyeseket az emberek (csak ha kannibálok ettek nőket!), mert nem tudták megfőzni edény híján, viszont nyersen megpróbálták fogyasztani, de belehaltak, mert nyersen megmérgezik a mai embert is a hüvelyesek. Ezért nem szabad az amerikai mogyorót, vagy babot, szárazborsót, stb. nyersen enni!!!
Nem említi a paleolit táplálkozás korunk másik nagy problémáját a helyes ételtársítás és a helyes étkezési sorrend hiányát sem! A paleolit korban egyszerre csak egyfélét ettek, amely valóban egészséges, de ezt ma is lehet követni, mert ha én zöldborsófőzeléket eszem szójafasírttal, akkor a hüvelyes a hüvelyessel társítható és jól emészthető, de a gabonafélék a húsokkal, tej- és tejtermékekkel nem!!! Ugyancsak nem társíthatók a gabonák a magas keményítő tartalmú ételekkel, s ezért egészségtelen a rizs és burgonya együtt, vagy a bableves, mint hüvelyes, széles metélttel.
Ha betartanánk a helyes ételtársítást, akkor nem lennének betegek ez emberek.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy a paleolit korban nem ettek tejet és tejtermékeket az emberek, vagy legalábbis nem a tőlük nagyobb testtömegű állatok tejét és tejtermékeit. Korunk egyik legnagyobb gyilkosa és megbetegítője a tej- és tejtermék fogyasztás, valamint az olyan mű zsiradékok, mint a margarin és az ezekkel készült ételek fogyasztása ( még a sósperecekben is van margarin, növényi zsiradéknak feltüntetve, s nem beszélve a kekszekről, nápolyikról, cukrászsüteményekről, stb).
A paleolit táplálkozásnak igaza van a cukrokkal kapcsolatban! …de ha valaki nem fogyaszt cukrot, akkor egyébként is jobban lesz.
Az olajokkal kapcsolatban igaza is van, meg nem is!
Valóban magas az átlagember omega-6 zsírsav bevitele, mert az általánosan használt napraforgó olajban nincs is omega-3 zsírsav, ráadásul a napraforgó olaj csak az A-s vércsoport számára jó, de a többieknek nem!! Ez miatt érthette félre a Szendi Gábor az olajos eredményeket. Az omega-3, omega-6 helyes arányának meg kell lenni (1:3), de kell az omega-9 is. A kendermag olajban van meg egyedül helyes arányban az ember számára szükséges zsírsavak aránya. No meg a hal olajok is jók, különösen a tőkehalmáj olaj. Ha valaki a szőlőmag olajat a bio szója olajat, a lenmag olajat, a kendermag olajat és az oliva extraszűz olajat 1:1:1:1 ARÁNYBAN ÖSSZEKEVERI, AKKOR MINDEN VÉRCSOPORT SZÁMÁRA HASZNÁLHATÓ, ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAKBAN GAZDAG OLAKJEVERÉKET KAP.
Remélem meg tudtam győzni, hogy ne kövesse a paleolit táplálkozási szisztémát, mivel az csak részigazságokat tartalmaz, amelyek könnyen félrevezetik a hozzá nem értőket!
Tisztelettel: W-V.László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés